Eredivisie - souhrn 19. kola: De Kuip branku neviděl

26.01., 22:05, aktualizováno 28.01., 18:44
Komentáře a souhrny
Younes Taha v souboji s Thomasem Beelenem (© AFP)

PSV Eindhoven po dvou soutěžních nezdarech zabral a doma si poradil s Almere, nováčka dvěma góly skolil Luuk de Jong. Nedělní šlágr mezi druhým Feyenoordem a třetím Twente vítěze nepoznal, za celých devadesát minut neviděli fanoušci na De Kuipu jedinou branku. Alkmaar v oslabení urval v závěru alespoň bod v Heerenveenu...

FC Volendam - Fortuna Sittard 0:1

28.01.2024 16:45

Góly: 49. Iňigo Córdoba

Hráči Volendamu vstoupili do nového roku nelichotivou porážkou s Almere, po cenné remíze s Heraclesem teď nezvládli druhé klíčové střetnutí s vyzyvatelem ze Sittardu a po inkasované brance necelých pět minut po přestávce prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie tedy zůstávají na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body jen o skóre před posledním Vitesse, Fortuna se naopak vyhoupla na desátou příčku s třiadvaceti body.

Nedělní dohrávka 19. kola dle očekávání nenabídla nijak oslnivý průběh, za celých devadesát minut oba celky dohromady vyprodukovaly jen tři střely mezi tři tyče a hosté z té jedné jediné vsítili rozhodující branku. Svěřenci domácího trenéra Regillia Simonse byli na trávníku aktivnější týmem, míč drželi ze šedesáti procent, ale směrem dopředu prakticky nic nevymysleli.

V prvním poločase stojí za zmínku jejich šance po necelé půlhodině, kdy si však s nepříliš razantním pokusem ze střední distance bez potíží poradil připravený brankář Verrips. Nejdůležitější okamžik tohoto klání se tedy zrodil v 49. minutě. Prudký pas z levého křídla propadl napříč pokutovým územím přes tečujícího Petersona až k zadní tyči, kde přelstil ofsajdovou past španělský špílmachr Iňigo Córdoba a ten nakonec zblízka pokořil zasahujícího gólmana Backhause.

Volendam ve zbývajícím průběhu přidal a obstřeloval branku soupeře, jenže kýženého vyrovnání se nedočkal. V příštím kole se konečně pokusí naplno bodovat se silným Utrechtem, Fortuna přivítá konkurenční Heerenveen.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 0:0

28.01.2024 14:30

Góly: -

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord nedokázal naplnit papírové předpoklady proti ambicióznímu Twente, a i když soupeře přehrál ve všech statistických ohledech a výrazně ho přestřílel, i kvůli neproměněné penaltě mexického kanonýra Santiaga Giméneze ihned po změně stran získal pouze bod za nerozhodný výsledek 0:0. V tabulce se sice udržel na druhé pozici se třiačtyřiceti body, avšak na vedoucí PSV má znovu manko propastných dvanácti bodů.

Tento ostře sledovaný nedělní duel na stadionu De Kuip nepřinesl dle předpokladů příliš atraktivní podívanou - za celý průběh bylo k vidění jen šest střeleckých pokusů mezi tři tyče, celek z Enschede navíc přímo neohrozil brankáře Bijlowa ani jednou. Výběr vedený koučem Josephem Oostingem čelil téměř v celém utkání obrovskému tlaku, nakonec ho ovšem ustál a s osmatřiceti body si upevnil třetí místo Eredivisie o tři body před čtvrtým Alkmaarem.

Hosté drželi i v úvodním dějství se svým konkurentem krok, krátce po odehrané čtvrthodině dokonce nečekaně zahrozil Rots, avšak jeho nadějný pokus těsně minul pravou konstrukci. Po necelé půlhodině hry rozvlnil síť hostující Vlap, nicméně jeho zásah nemohl platit kvůli zřetelnému ofsajdu. Jeden z nejdůležitějších okamžiků tohoto duelu se zrodil okamžitě po změně stran.

Pröpper totiž po pasu Hartmana z levého křídla evidentně přistrčil rozběhnutého Giméneze a rozhodčí Lindhout ukázal na penaltový puntík. Touto obrovskou možností však pohrdl právě druhý nejlepší střelec celé Eredivisie, tedy Giménez, jelikož naprosto fenomenální gólman Unnerstall vystihl směr jeho střely a vzápětí si neskutečně poradil i se dvěma dorážkami z bezprostřední blízkosti.

Aktivní Giménez mohl napravit toto zaváhání do závěrečného hvizdu hned dvakrát, jenže na hrdinu tohoto zápasu Unnerstalla si nepřišel přesně po hodině hry, ani v páté minutě nastaveného času.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - NEC Nijmegen 2:2

28.01.2024 14:30

Góly: 74. Bas Kuipers, 87. Victor Edvardsen (pen.) - 45+5. Magnus Mattsson (pen.), 83. Tjarron Chery

Nijmegen potvrdil skvělou aktuální formu a teď v nedělním utkání 19. kola nebyl daleko od toho, aby vyloupil Deventer, ovšem houževnatý domácí celek dokázal odpovědět na oba jeho vstřelené góly a zápas proto skončil nerozhodně po výsledku 2:2. NEC neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži pošesté za sebou a se ziskem šestadvaceti bodů je sedmé, Go Ahead má na kontě o bod více a patří mu šestá pozice.

První poločas dlouho nepřinášel žádnou atraktivní podívanou, až do nastaveného času stojí za zmínku jen střela Sana po necelé čtvrthodině hry, kterou ale s přehledem zneškodnil pozorný brankář De Lange. Výběr vedený trenérem Reném Hakem z ničeho nic udeřil po vypršení základní hrací doby, jenže zásah Victora Edvardsena neplatil kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Po následné akci se do nečekaného vedení naopak dostalo NEC. Llansana totiž naprosto neobratně přišlápl nohu otáčejícího se Sana a rozhodčí Oostrom neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. K té se postavil dánský exekutor Magnus Mattsson a bez potíží ji proměnil střelou do protipohybu De Langeho. Go Ahead po změně stran tlačilo, ovšem žádnou gólovou možnost si ne a ne vypracovat.

Nicméně kýženého vyrovnání se přeci jen dočkalo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se Bas Kuipers po parádním pasu Adekanyeho z pravého křídla odpoutal od svého bránícího protihráče a hlavou z hranice bankového území zavěsil přímo k bližší konstrukci. Nijmegen si však vzal zpět ztracené vedení za dalších devět minut, neboť rychlonohý Tjarron Chery se rozeběhl z půlícího kruhu a své dlouhé sólo zakončil krásným přízemním obstřelem doprostřed branky.

Klub z Deventeru to ale jako obvykle v této sezóně rozhodně nezabalil, po nedovoleném přistrčení Propera na střídajícího Breuma totiž proměnil pokutový kop švédský forvard Edvardsen ranou do levého dolního růžku.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 2:2

28.01.2024 12:15

Góly: 24. Jordy Clasie (vl.), 51. Luuk Brouwers - 19. Vangelis Pavlidis, 88. Pawel Bochniewicz (vl.)

Favorizovaný Alkmaar nepřerušil svou výsledkovou mizérii ani na půdě tápajícího Heerenveenu, a i když se velmi brzy dostal do vedení, tak po vyloučení Densa Kasiuse zhruba pět minut před přestávkou mohl být rád, že stejně jako před týdnem vybojoval bod za nerozhodný výsledek 2:2 díky brance v samém závěru. AZ tedy nevyhrálo v Eredivisii počtvrté za sebou a s pětatřiceti body je stále čtvrté.

Nový kouč Maarten Martens nedovedl své svěřence ke kýženému vítězství ani na druhý pokus, AZ v tuto chvíli zaostává za vedoucím PSV o propastných dvacet bodů a před pátým Ajaxem už je o jediný bod. SC v předchozích pěti ligových duelech hned čtyřikrát prohrálo a jedinkrát remizovalo, s touto remízou tak musí být "víceméně" spokojeno. V tabulce nizozemské nejvyšší soutěže mu patří jedenáctá příčka s jednadvaceti body.

Úvod zápasu spíše probíhal v opatrnějším duchu, favorit tohoto nedělního střetnutí z ničeho nic otevřel gólový účet po necelých dvaceti minutách hry zásluhou nejlepšího střelce nizozemské ligy Vangelise Pavlidise. Pětadvacetiletý řecký kanonýr vsítil v tomto ligovém ročníku již svou jubilejní dvacátou trefu, jelikož si po excelentním pasu pozdějšího hříšníka Kasiuse z pravého křídla seběhl do středu pokutového území protivníka a pohotovou hlavičkou přehodil naprosto bezmocného gólmana Nopperta.

Nicméně neuběhlo ani dalších pět minut a Heerenveen nečekaně vyrovnal - prudký pas z pravé strany totiž tečoval bránící Jordy Clasie a hodně smolným způsobem ho usměrnil do protějšího spodního růžku vlastní branky. Alkmaar si ještě více zkomplikoval svou situaci ve 40. minutě, neboť již zmiňovaný Kasius šel až příliš horlivě do souboje s Pawlem Bochniewiczem a šlápl ho do intimních partií. Rozhodčí Van der Eijk mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Domácí překvapivě otočili vývoj šest minut po přestávce, kdy se Luuk Brouwers nikým nehlídán zjevil ve středu šestnáctky soupeře a z první uklidil míč přesně pod pravou šibenici. Poté se zdálo, že se oslabení hosté na nic nezmohou a výběr vedený trenérem Keesem van Wonderenem dokráčí k senzační výhře, jenže v 88. minutě po naprostém nedorozumění nastřelil vyběhnutý Noppert vracejícího se Bochniewicze a balón k údivu všech přítomných zapadl doprostřed brány.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AFC Ajax 2:4

27.01.2024 21:00

Góly: 12. Jizz Hornkamp, 60. Mario Engels - 16. Brian Brobbey, 55. Steven Berghuis, 57. Brian Brobbey, 84. Kristian Hlynsson

Amsterdamský gigant pokračoval ve svém "obrození" i na půdě nováčka z Almela, a i když po necelé čtvrthodině hry prohrával, nakonec dokráčel k vítězství 4:2. V Eredivisie tak neprohrál již jedenáctkrát za sebou, z toho podeváté bodoval naplno. Se ziskem čtyřiatřiceti bodů si upevnil páté místo tabulky a za čtvrtým Alkmaarem aktuálně zaostává jen vinou horšího skóre.

Domácí výběr sehrál s AFC ofenzivní partii a to se mu přeci jen nevyplatilo, nicméně za svůj odvážný výkon rozhodně zaslouží uznání. V tabulce je nyní patnáctý s devatenácti body o čtyři body před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku. V hostujícím dresu se konečně očekávala premiéra hvězdného třiatřicetiletého anglického záložníka Jordana Hendersona, ovšem ten v tomto duelu neusedl ani na lavičku náhradníků.

Svěřenci trenéra Johna Lammerse zahájili toto sobotní střetnutí naprosto famózně a hned svou první velkou možnost z 12. minuty přetavili v senzační vedení. Prosadit se dokázal pětadvacetiletý forvard Jizz Hornkamp, jenž přelstil ofsajdovou past po fenomenální kolmici Wieckhoffa a své sólo zakončil chytrou přízemní střelou k pravé tyči do protipohybu naprosto bezmocného gólmana Ramaje.

Jasný favorit však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho, o čtyři minuty později totiž srovnal stav nejlepší střelec Ajaxu Brian Brobbey. Stále teprve jednadvacetiletý kanonýr se po skvostném obloučku Tahiroviče obtočil kolem bránícího Bultmana a z deseti metrů nekompromisně zavěsil pod břevno kolem marně se natahujícího brankáře Brouwera. Stejný hráč byl podruhé vidět zhruba deset minut před přestávkou, ale tentokráte minul protější konstrukci o několik decimetrů.

Jasný favorit postupně zvyšoval svůj tlak a vývoj otočil v 55. minutě. Přesnou mušku měl rychlonohý Steven Berghuis, který se po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů zjevil zcela sám před Brouwerem a z mírného úhlu ho pohotově obstřelil. Neuběhly ani další dvě minuty a podruhé v tomto klání skóroval nezastavitelný Brobbey, neboť po dlouhém pasu Hata a další elegantní otočce usměrnil svůj parádní projektil ze čtrnácti metrů přímo do pravé šibenice - 1:3.

Jenže Heracles to nezabalilo a na třetí trefu soupeře okamžitě odpovědělo - na rozdíl jediného gólu snížil německý šplímachr Mario Engels, když po nákopu Brouwera nezištně vystřelil mezi dvěma bránícími protihráči a z mírného úhlu zaskočil svou tečovanou ranou nejistě zasahujícího Ramaje.

Avšak výběr vedený koučem Johnem van 't Schipem svého soupeře k ničemu jinému nepustil a sám naopak uzavřel gólový účet tohoto atraktivního souboje zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, jelikož islandský mladíček Kristian Hlynsson po finální pobídce Rensche zakroutil míč ze čtrnácti metrů do vzdálenějšího spodního růžku.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Utrecht 1:1

27.01.2024 21:00

Góly: 65. Siebe Horemans - 63. Jens Toornstra

Hráči Utrechtu nedokázali najít recept ani na nevyzpytatelný Excelsior, jelikož o nabité vedení krátce po hodině hry velmi brzy přišli, a ve zbývající půlhodině žádný další gól nepřidali. V nejvyšší nizozemské soutěži sice jedenáctkrát za sebou neprohráli, avšak momentálně zaznamenali čtvrtý nerozhodný výsledek po sobě, a v tabulce jsou tedy dvanáctí se ziskem dvaceti bodů.

SBV sice nenavázalo na minulý skalp Heerenveenu (3:0), nicméně vzhledem k průběhu musí brát cenný bod všemi deseti. V Eredivisii se momentálně nachází na desáté příčce s jednadvaceti body. Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, v prvním poločase se diváci dočkali jen tří přímých střel mezi tři tyče. Z toho navíc jen jedna mohla skončit gólem, když přesně po odehrané půlhodině tvrdě vypálil hostující Fraulo a brankář Van Gassel měl co dělat, aby balón ukryl ve svých rukavicích.

Obrázek hry se zpočátku neměnil ani po přestávce a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy. Mírný outsider si vytvořil svou vůbec první velkou příležitost v 59. minutě, jenže proti razantnímu pokusu Parrotta zasáhl řecký gólman Barkas a balón se pak od obou tyčí odrazil zpět do jeho náručí. FC z ničeho nic otevřelo gólový účet tohoto střetnutí za další čtyři minuty zásluhou zkušeného Jense Toornstry.

Již čtyřiatřicetiletý záložník se totiž opřel do odraženého míče z dvaceti metrů a jeho fenomenální šajtle zaplachtila přímo pod břevno do protipohybu Van Gassela. Ovšem ani ne o dvě minuty později bylo srovnáno, neboť pětadvacetiletý belgický obránce Siebe Horemans po zpětné pobídce Driouecha vůbec na nic nečekal a z první ze sedmi metrů zavěsil přesně do pravého spodního růžku.

Ve zbývajícím průběhu bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu, a výsledek se i proto již neměnil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Almere City 2:0

27.01.2024 18:45

Góly: 45. Luuk de Jong, 63. Luuk de Jong (pen.)

PSV ve dvou předchozích zápasech přišlo o svou dominanci kvůli vůbec první ligové ztrátě s Utrechtem (1:1) a následnému vyřazení v osmifinále národního poháru s Feyenoordem (0:1), nicméně teď v s sobotním utkání 19. kola potvrdilo roli favorita proti nováčkovi z Almere a díky dvěma brankám kapitána Luuka de Jonga si připsalo na konto další důležité tři body. Eredivisii tak momentálně vládne se ziskem pětapadesáti bodů o třináct bodů před obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem.

Osmnáctá výhra eindhovenského giganta v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže se nerodila lehce, nicméně své zkušenosti znovu prokázal třiatřicetiletý kanonýr Luuk de Jong, jenž nejprve otevřel gólový účet v samém závěru úvodního dějství a náskok svého týmu pojistil krátce po odehrané hodině z pokutového kopu. Se sedmnácti zásahy na ligové scéně si navíc upevnil třetí místo celkové tabulky střelců.

Houževnatí hosté se i přes porážku v žádném případě nemusí stydět za svůj výkon, v tabulce jim náleží třináctá příčka s dvaceti body. Domácí vládli na trávníku od počátečního hvizdu a v úvodní půlhodině si vypracovali hned tři vyložené možnosti, avšak nebezpečné rány Lozana, Bakayoka i Langa postupně zneškodnil famózní brankář Bakker. Almere se mohlo dostat do senzačního vedení ve 35. minutě, ale projektil Jacobse směřující pod břevno ukryl ve svých rukavicích argentinský gólman Benítez.

Když už se zdálo, že se výsledek prvního poločasu měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil právě Luuk de Jong. Ten si po rychlém přechodu na útočnou polovinu seběhl do středu šestnáctky protivníka a skvělý centr Desta z levého křídla usměrnil z voleje za záda zasahujícího Bakkera.

PSV se po změně stran nikam netlačilo, v 63. minutě i tak přidalo definitivní pojistku - střelu Lozana z mírného úhlu totiž evidentně zastavil rukou Floranus a nařízenou penaltou nepohrdl tradiční exekutor De Jong, který se po zemi chladnokrevně trefil doprostřed branky.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 1:1

27.01.2024 18:45

Góly: 53. Arno Verschueren (vl.) - 82. Joshua Kitolano (pen.)

Podceňovaný Waalwijk předvedl v sobotním duelu 19. kola Eredivisie velmi dobrý výkon proti favorizované Spartě a dlouho držel těsné vedení, avšak po vyloučení Godfrieda Roemeratoeho zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval vyrovnávací branku z pokutového kopu a nakonec se tedy musí spokojit s bodem za remízu 1:1. RKC tak v nizozemské lize nevyhrálo již poosmé za sebou a je šestnácté s patnácti body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera se stále nacházejí na barážové pozici a na patnácté Heracles mají čtyřbodové manko. Rotterdamský celek se příliš neoklepal z nedávné porážky v klíčovém střetnutí s Go Ahead (0:2) a aktuálně mu patří sedmé místo se šestadvaceti body. Do tohoto zápasu vstoupili lépe hosté a už po necelých dvou odehraných minutách mohli otevřít gólový účet, jenže projektil Bryma pouze orazítkoval pravou konstrukci.

Mírný favorit zahrozil do přestávky ještě jednou a to ve 38. minutě, nicméně Verschuerenův pokus skvěle zlikvidoval pozorný brankář Vaessen. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a na druhé straně se ozval i Waalwijk, ale ránu Cleoniseho parádně odvrátil do zámezí gólman Olij. První důležitý okamžik byl k vidění osm minut po změně stran, jelikož po pasu Seuntjense z pravého křídla nešťastně tečoval balón k přední tyči vlastní branky hlavičkující Arno Verschueren.

Domácí výběr pak hrál bez větších chyb, ovšem svou situaci si výrazně zkomplikoval v 75. minutě - Roemeratoe totiž hodně nevybíravým způsobem atakoval holeň Van der Kusta a rozhodčí Bos neváhal s udělením červené karty ani vteřinu. Za dalších sedm minut se Sparta dočkala kýženého vyrovnání, protože nařízenou penaltu za "šlapák" střídajícího Niemeijera s přehledem proměnil norský špílmachr Joshua Kitolano technickou střelou do pravého dolního růžku.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SBV Vitesse 1:0

26.01.2024 20:00

Góly: 16. Eliano Reijnders

Trápící se celek z Arnhemu vstoupil do nového roku mnohem svěžejším dojmem a zdálo se, že se blýská na lepší časy, ovšem po bezbrankové remíze s Utrechtem a těsně porážce s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem (1:2) tentokráte nedokázal skórovat na půdě nováčka ze Zwolle a kvůli inkasované brance krátce po odehrané čtvrthodině prohrál 0:1. V tabulce Eredivisie proto stále zůstává úplně poslední se ziskem dvanácti bodů.

SBV si tak postupem času zadělává na stále větší a větší problémy, naopak PEC udělalo další důležitý krok k vytoužené záchraně. V tuto chvíli má na kontě solidních třiadvacet bodů a patří mu deváté místo tabulky. Domácí byli považovaní za mírné favority a tuto roli potvrzovali hlavně v úvodní půlhodině. První větší možnost si vypracovali již v 6. minutě, nicméně tvrdou ránu Velanase skvěle zneškodnil připravený brankář Room.

Rozhodující okamžik páteční předehrávky se zrodil přesně o deset minut později. Důležitý tříbodový zisk Zwolle zařídil třiadvacetiletý útočník Eliano Reijnders, jenž si seběhl do pokutového území protivníka na vynikající kolmici od Namliho a z mírného úhlu pak přesně zamířil do vzdálenějšího spodního růžku. Hosté od tohoto okamžiku srovnali krok a do konce prvního poločasu si vytvořili dvě solidní příležitosti.

Nejprve krátce po půlhodině zahrozil Visser, s jehož razantní hlavičkou si ale bez potíží poradil pozorný gólman Schendelaar, zhruba deset minut před přestávkou mířil Marco van Ginkel jen o několik decimetrů vedle levé konstrukce. Domácí si po změně stran hlídali hubený náskok a Vitesse až do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nepustili.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
19
18
1
0
62 : 8
55
2
Feyenoord Rotterdam
19
13
4
2
52 : 17
43
3
FC Twente
19
11
5
3
36 : 21
38
4
AZ Alkmaar
19
10
5
4
40 : 20
35
5
AFC Ajax
19
10
4
5
46 : 35
34
6
Go Ahead Eagles
19
7
6
6
32 : 28
27
7
NEC Nijmegen
19
6
8
5
36 : 32
26
8
Sparta Rotterdam
19
7
5
7
25 : 25
26
9
PEC Zwolle
19
6
5
8
28 : 32
23
10
Fortuna Sittard
19
6
5
8
18 : 30
23
11
SBV Excelsior
19
4
9
6
32 : 36
21
12
SC Heerenveen
19
6
3
10
28 : 37
21
13
FC Utrecht
19
4
8
7
19 : 28
20
14
Almere City
19
5
5
9
19 : 36
20
15
Heracles Almelo
19
5
4
10
25 : 45
19
16
RKC Waalwijk
19
4
3
12
18 : 35
15
17
FC Volendam
19
3
3
13
19 : 43
12
18
SBV Vitesse
19
3
3
13
13 : 40
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Taky máte problém najít stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele