FORTUNA:LIGA 2023/24 na startovním roštu (2/4)

20.07.2023, 15:39
Názory a komentáře

Už jen tři dny zbývají do rozběhnutí další sezóny FORTUNA:LIGY. Týmy, které v ní působí, se mezitím snaží vychytat poslední nedostatky. EuroFotbal však na ně nehodlá čekat a tak pokračuje ve svém čtyřdílném předsezonním preview. Tentokrát přichází s jeho druhým dílem.

Čtyři články postupně představují všech 16 klubů, které se budou v následujících měsících rvát o ligový primát, postup do evropských pohárů i prosté udržení. Každý tým si vyslouží krátké uvedení, na které naváže přehled změn v kádru (v této sekci jsou tučně vyznačeny všechny potvrzené příchody i odchody, nezvýrazněny jsou naopak transfery, které ještě nejsou potvrzené, případně ty, které neznamenají změnu na soupisce daného mužstva - to platí například pro hráče, kteří jedno hostování vyměnili za další v jiném klubu, nebo pro ty, u nichž se forma působení změnila z hostování na přestup). Následuje přehled výsledků z přípravných duelů před sezńnou, nástin toho, co družstva čeká v prvních kolech a navržení možné základní jedenáctky. Představení pak vždy završuje ta nejkontroverznější a zároveň nejdiskutovanější část, a sice prostý tip na umístění.

Druhý díl se zaměřuje na ty účastníky české nejvyšší soutěže, kteří v uplynulém ročníku skončili spíše v poli poražených. Neplatí to příliš o Teplicích, jež počítaly s tuhým bojem o záchranu. Avšak co nebylo naposledy, může nastat nyní. Mnohem výš se chce rozhodně vydrápat ostravský Baník. V Český Budějovicích hodlá v rozdělané práci pokračovat trenérské duo, naopak Mladá Boleslav vykopne sezónu s novou tváří na lavičce.

FK Teplice

Co můžeme čekat?

Po jistém setmění se nad teplickými Stínadly, které letos slaví 50 let existence, zase trochu vyjasnilo. Tamní FK přijalo novou vizuální identitu se svěžím logem. Snaha věnovat se pečlivěji propagaci a marketingu se projevila také na nových dresech, na nichž lze zpozorovat odkaz na ikonický stadion. Na trikot se dostal také pokřik teplických fans. Doteď se šlo ptát, kterých z nich, od následující sezóny by už ale tato otázka měla vymizet. Dosud rozdělené kotle se totiž dohodly na sjednocení a "Skláře” by měly podporovat společně. Údajně i s primátorem města.

Nálada na severu Čech se razantně proměnila. Zatímco před rokem si v Teplicích jen obtížně představovali další budoucnost, nyní se na zítřky těší. Výrazně tomu před diskreditací sebe sama (tj. odchodem do nejnenáviděnější země na planetě) pomohl Jiří Jarošík, který se s podceňovanými Skláři nebál hrát odvážně. Když mu na jaře přece jen došla šťáva, převzal otěže Zdenko Frťala. Dosud stále podceňovaný lodivod se obloukem vyhnul baráži a demonstroval, že fotbalová radost z Teplic nevyprchala. Naopak, povzbudil budování něčeho nového.

Další okolnosti už ale FKT tolik nepřejí. Zatím nedošlo k plánovanému prodeji klubu sklářskou společností AGC (hovoří se o zájemci z Česka) a kvůli nedostatku peněz si Severočeši nemohli dovolit koupit Abdoullahiho Tanka, jenž tak z Varnsdorfu nakonec putoval do Ostravy. Pro navýšení rozpočtu jsou Teplice dokonce ochotny prodat hlavní ofenzivní eso, Abdallaha Gninga. "Kromě hráčů, které už tu máme, tak chceme přivést ještě jednoho středního záložníka a dvě křídla” uvedl sportovní ředitel klubu Štěpán Vachoušek. Cesta k jejich získání však zřejmě vede přes citelný prodej. A kdo bude mužstvo táhnout, když ne Gning? Nový kapián Daniel Trubač, jenž se postupně etabloval do role opory, to sám zřejmě neutáhne. Mno, jen aby se nad Stínadly zase nezatáhlo...

Obměna soupisky

Užuž se Skláři těšili na plnohodnotný návrat stopera Michaela Lüftnera, toho ale opět zradilo zdraví a momentálně se neví, zda se do týmu vůbec probojuje. Defenzivu tak zatím posílili levý bek Nemanja Krsmanović, jenž přišel ze srbské Bačky Topola, a střední obránce či záložník Michal Bílek z Opavy, který se do Teplic vrátil po několika letech. S ním stejným směrem putoval další zadák Jegor Cykalo, který ve Slezsku hostoval na jaře a dle všeho si tam nevedl vůbec špatně. V záloze se hodlá ukázat exsparťanskýFilip Havelka, jenž toho nicméně na Letné moc neukázal a naposledy hrál za pražskou Duklu. Další středopolař Jakub Křišťan se zase hlásil zpět po hostování ve Vlašimi. Na zapůčku ze Slavie zůstává ještě jeden rok forvard Daniel Fila. Na testech se ukázali Barnabáš Lacík z druholigového Vyškova a Lazar Pejčić třetiligových Přepeří - nakonec uspěl pouze druhý jmenovaný. Z B-týmu si přípravu s áčkem vyzkoušel Marek Beránek, z dorostenců zase Michal Trnovec s Jonášem Bzurou. Smlouvu prodloužil záložník Jakub Hora, naopak lanaření Tomáše Čelůstky (zamířil do Zlína) ani Filipa Součka (Sparta jej nakonec půjčí Jablonci) nevyšlo.

Na jaře pomáhal Matěj Hybš zejména proměněnými penaltami, poté se ale vrátil do Plzně, aby obratem zakotvil u Bohemians. Středopolař Ladislav Kodad vyslyšel volání Mladé Boleslavi, útočník Filip Žák se po konci smlouvy přesunul do Zlína. Další kontrakt neobdrželi ani zkušení obránci Tomáš Vondrášek s Aloisem Hyčkou (Vondrášek nakonec skončil v pražské Dukle, Hyčka v Ústí nad Labem). Hostování vypršelo forvardovi Babacaru Sy (Slavia B) i záložníkům Adamu Čičovskému (Ústí nad Labem) s Dominikem Pleštilem (Jablonec). Definitivní konec u Sklářů pořád neoznámil středopolař Tomáš Kučera, avšak je pravděpodobné, že se naplno začne věnovat kariéře rappera. Pokud se tak skutečně stane, může jej těšit alespoň to, že se s pověšením kopaček na hřebík dočkaločištění svého jména.

Výsledky v přípravě

FK Teplice - FC Sellier&Bellot Vlašim 3:2
FK Teplice - FK Viktoria Žižkov 2:1
FK Teplice - FK Ústí nad Labem 2:1
FK Teplice - FK Varnsdorf 4:0

Bilance Teplic v přípravě: 4 výhry — 0 remíz — 0 proher

Los prvních pěti ligových kol

Teplice - Plzeň
Bohemians - Teplice
Teplice - Jablonec
Olomouc - Teplice
Teplice - Sparta

Předpokládaná sestava: Grigar - Knapík, Chaloupek (Cykalo), Mičević (Dramé) - Bílek (Radosta), Jukl (Havelka), Mareček, Krsmanović (Urbanec) - Trubač - Fila (T. Vachoušek), Gning

Tip na umístění: 16. místo.

FC Baník Ostrava

Co můžeme čekat?

Jedno se musí Luďku Mikloškovi nechat. Nebojí se přiznat, že se zmýlil. "V zimě jsem ani já, ani Pavel Hapal nechtěl přivádět nové hráče, protože těm stávajícím jsme věřili. Dnes je potřeba říct, že to byla asi chyba,” uvedl sportovní ředitel Baníku po konci sezony 2022/23. Jen tak dál, nalezení omylů je důležitým krokem k následnému zlepšení. To v Ostravě všichni očekávají, ostatně horší než v předešlém ročníku, v němž si klub ne zrovna šťastně připomínal 100 let své existence, už to snad ani být nemůže. A tak namísto šetření roztrhl Mikloško měšec a vítal ve Slezsku jednu novou tvář za druhou.

Patří mezi ně také Angličan Danny Searle, nový asistent kouče Hapala a snad také naděje, že v Baníku konečně začínají přemýšlet systematicky. Namísto unáhlených rozhodnutí trpělivé budování. Možná i z toho důvodu stojí Mikloško pevně za Hapalem, což se třeba o fanoušcích tak úplně říct nedá a na jaře byla jejich frustrace patrná. Chtě nechtě ale musí dát Hapalovi ještě jednu šanci. Ten se je o svých kvalitách zřejmě pokusí přesvědčit novým rozestavením na tři stopery. Alespoň to Slezané v přípravě trénovali.

Stejně tak ale musel Hapal v uplynulých týdnech řešit zdravotní stav svých svěřenců, jenž nebyl vždy úplně uspokojivý. Došlo tak k situaci, kdy měl v kádru poměrně dost hráčů na levou stranu, avšak těžko hledal nějakého zdravého. Do toho si zranění přenesli i marodi z loňské sezony. Příprava naopak střelecky vyšla Davidu Buchtovi (zahrál si i na levém kraji hřiště za zraněné spoluhráče), který doufá, že se konečně probudí také v nejvyšší soutěži. Především pak přímo v Ostravě, kde hrál Baník vloni přímo katastrofálně. Třeba to ale Slezané potřebovali. Třeba našli dno, od něhož se nyní odráží. Předsezonní kroky naznačují dobrý vývoj.

Obměna soupisky

Výčet akvizic Ostravanů je vskutku pestrý. Dost možná nejlíp vypadá ze všech posil ofenzivně laděný Abdullahi Tanko. Někdejší opora druholigového Varnsdorfu se v přípravě proti rumunskému Farulu dokonce blýskla hattrickem za 45 minut. Tanko tak zatím trochu hází stín na Ewertona, jenž se chce jako host ze Slavie rozpomenout na své někdejší kousky z Mladé Boleslavi, potažmo bývalého střelce Hradce Králové Filipa Kubalu, jehož však limitovaly zdravotní patálie. Ze Slavie přišel také záložník Tomáš Rigo, ten ovšem do Baníku na rozdíl od hostujícího Ewertona přestoupil. Po třech letech v milánském Interu se domů vrátil středopolař Samuel Grigar - prosadí se v 19 letech mezi dospělými? Palčivý levý kraj hřiště mohou zalepit Patrick Kpozo, který naposledy působil ve známém moldavském Tiraspolu, i Matej Madleňák, jenž se po odchodu z Ružomberoku chtěl nejprve usadit v Karviné, nakonec jej však zlákala nabídka z Vítkovic. Adeptem na jednoho ze tří stoperů v základní sestavě je rozhodně někdejší hráč Skalice Filip Blažek.

O post brankářské jedničky zřejmě svedou souboj Jakub Markovič, jehož Baník získal ze Slavie, a Jiří Letáček, který už má za sebou jednu sezonu u Slezanů, načež se dohodlo jeho vykoupení z Pardubic. Stejně tak uplatnili Ostravané opci na levého zadáka Eldara Šehiće (zde peníze putovaly do Karviné). Z hostování v Liberci se vrátil pravý bek Gigli Ndefe, zkoušku v mužstvu absolvoval nigerijský křídelník David Fadairo, načež se podařilo dojednat jeho roční hostování z Lagos Islanders. Smlouvu prodloužili levý obránce Jiří Fleišman i konečně uzdravený záložník Daniel Tetour. Z dorostenců si přípravu s A-týmem vyzkoušel brankář Mikuláš Kubný. Nějakou dobu se řešilo, zda levý kraj obrany nevyztuží Ondřej Zmrzlý z Olomouce, k transferu ale nedošlo.

V květnu se Baník rozloučil s dvěma zkušenými harcovníky. Brankář Jan Laštůvka už dost možná přemýšlí o konci kariéry, ofenzivě laděný Srb Nemanja Kuzmanović našel po vypršení smlouvy nové angažmá v kyperském klubu Nea Salamis. Do Slavie zamířil útočník Mohamed Tijani, který se především na jaře výrazně zlepšil. Tamtéž se po konci hostování vrátil asi nejlepší hráč Slezanů v uplynulé sezoně, křídelník Srdjan Plavšić, chybět může Ostravanům také univerzál na pravý kraj hřiště Cadu, jenž na východě republiky stejně jako Plavšić hostoval a nyní bojuje o proniknutí do sestavy plzeňské Viktorie. V Karviné zůstal středopolař Lukáš Budínský, v přestup se změnilo také hostování skorojmenovce v Pardubicích, brankáře Viktora Budinského. Z východu Čech se nevrátil stoper Martin Chlumecký, neboť ten si rovnou našel nové angažmá v polském Bielsko-Biała. Pokračovat nebude ani obránce Jaroslav Svozil, který se přesunul do Karviné. Tam zůstal na přestup také středopolař Sebastian Boháč. A křídelníka Rudolfa Reitera zase definitivně vykoupil Zlín.

Dále se v Baníku vyskytuje řada mladíků, z nichž mnoho může zamířit na hostování. Zatím je známo, že se v čerstvě druholigové Kroměříži připravují Zdeněk Říha, Charles Stanley Chukwudi (oba z béčka Baníku), Michael Gergela (naposledy Frýdek-Místek) a Jan Fulnek (na jaře Vyškov). Není přitom bez zajímavosti, že v Kroměříži bydlí majitel ostravského klubu Václav Brabec. Podobně jsou Slezané spřízněni s Prostějovem, kde hostuje Lukáš Cienciala (naposledy Karviná). Středopolař Jakub Drozd (z béčka Baníku) je na testech ve Zlatých Moravcích, brankář Radovan Murin (na jaře pomáhal Vítkovicím) zamířil do třetiligového Hlučína. Na odchodu je také útočník Daniel Smékal, jeho hostování dotahuje Skalica.

Výsledky v přípravě

FC Baník Ostrava - MFK Skalica 1:2
FC Baník Ostrava - Spartak Myjava 8:1
FCV Farul Constanța - FC Baník Ostrava 0:5
MKS Cracovia - FC Baník Ostrava 0:1
KKS Lech Poznaň - FC Baník Ostrava 1:1
MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 0:0

Bilance Baníku v přípravě: 3 výhry — 2 remízy — 1 prohra

Los prvních pěti ligových kol

Liberec - Baník
Baník - Slovácko
Plzeň - Baník
Baník - Hradec Kr.
Slavia - Baník

Předpokládaná sestava: Markovič (Letáček) - Blažek, Bitri, Lischka (Pojezný) - Juroška (Buchta), Tetour (Šín), Kaloč, Ewerton (Rigo), Kpozo (Šehić) - Kubala, Tanko (Almási)

Tip na umístění: 6. místo.

SK Dynamo České Budějovice

Co můžeme čekat?

K žádnému cupování nakonec nedošlo. Fotbalové Budějovice žijí, existují a zdá se, že ještě nějakou dobu chtějí v první lize kousat. Svérázný majitel Dynama Vladimír Koubek se sice před rokem spálil sázkou na Jozefa Webera, poté se ale vytasil s něčím mnohem zajímavějším. Na Střelecký ostrov dorazilo neokoukané trenérské duo Marek Nikl-Tomáš Zápotočný. Pod jejich vedením se vytratil problém se střílením branek a zejména na konci jara bavili Jihočeši místy jako za časů Davida Horejše. Spálená zem tedy po loňských turbulencích a přestřelkách přes média nezůstala.

Občasným ústřelkům se však Dynamo přece jen nevyhýbá. Mecenáš Koubek dál řeší soudní spor s někdejšími majiteli klubu, mezi škraloupy lze zařadit také kauzu zmláceného fanouška Jablonce z dubna tohoto roku, kterou Budějovice komunikačně nezvládly. Neobratně si vedení oddílu počínalo také nedávno při posílení sportovního úseku, do něhož zamířil novinář Deníku Sport Jan Podroužek. Snad už si všichni interně vyjasnili, co bude mít někdejší žurnalista vlastně na starost. Původně totiž i sám Koubek hovořil o tom, že se Podroužek stane sportovním ředitelem. Později ale jeho kompetence definoval na "spolupráci při řízení a koncipování sportovní práce klubu s přesahem do akademie”. Raději si však počkejme, co z jinak pozoruhodného spojení novinářského a fotbalového světa skutečně vzejde.

Zcela jasno pak mají o svých úkolech trenéři. Někdejší tápání v útoku totiž na jaře nahradila chatrná defenziva. Naturel Nikla se Zápotočným ale pořád zůstává laděn spíše ofenzivně. Proto se během přestávky poohlíželi po rychlostních typech na kraje hřiště i zabijáka do útoku. Oboje našli. Dále mají lodivodi Dynama na zlepšení bilance na hřištích soupeřů. A stejně tak tam nalezneme položku říkající, že je třeba mužstvo víc propojit z akademií. Není toho málo. V Budějovicích ovšem očividně vědí, co mají dělat. Nebo se tak alespoň tváří. Což je oproti stavu z loňského roku příjemné překvapení.

Obměna soupisky

Žádaným zabijákem v ofenzivě se může stát "Kobra” Zdeněk Ondrášek, který se na jih Čech vrátil po konci smlouvy v krakovské Wisle. Větrat obrany protivníků má z kraje hřiště zase Pavel Osmančík. Tomu se po solidní sezóně v druholigovém Varnsdorfu nechtělo zbytečně čekat na šanci v Bohemians, ostatně se tam načekal už dost. Zajímavým úlovkem může být také Jan Suchan, jenž se v sezóně 2022/23 stal v dresu Vlašimi nejlepším hráčem druhé nejvyšší soutěže. Za svým otcem se z B-týmu Slavie přesunul další záložník Matouš Nikl. Rakušan Vincent Trummer z druholigového Lafnitzu se zase má stát náhradou za Martina Sladkého, neboť ten si v přípravě zlomil nohu. Na zkoušce se snaží zaujmout jiný rakouský zadák, brzy 18letý Thomas Jungbauer, jenž díky svým kořenům reprezentoval Dominikánskou republiku na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let. To brankáře Jakuba Tůmu ze Sparty už Jihočeši netestují. Z dorostu přechází k mužům útočník Vojtěch Hora, soustředění s áčkem absolvovali také mladý středopolař Libor Bastl a už o něco zkušenější obránce Jakub Pařízek. Předtím si přípravu s A-týmem vyzkoušeli také další hráči z béčka - zadáci Jan Brabec s Milanem Šimoníkem a záložník Tomáš Hák.

Ihned po konci předešlého ročníku se Jihočeši rozloučili s pěti hráči, jimž vypršela smlouva. Střelecký ostrov opustili krajní zadáci Benjamin Čolić s Lukášem Skovajsou (vrátil se po letech do Trenčína), záložníci Patrik Čavoš s Matejem Mršićem a útočník Michal Škoda (našel si angažmá v pražské Dukle). Hostování ze Žiliny skončilo zadáku Branislavu Slukovi, na sever Čech do Liberce se vydal středopolař Nicolas Penner a brněnskou Zbrojovku se do první ligy pokusí vrátit křídelník Roman Potočný. Jakub Švec na jaře působil ve Skalici, teď bude pro změnu celou sezónu hostovat ve Zlatých Moravcích. Hostování brankáře Daniela Kerla v Táborsku se změnilo v přestup, záložník Jonáš Vais podle všeho skončí v třetiligových Domažlicích a další středopolař David Krch se snaží uchytit v Příbrami. Nejistá je pak budoucnost dvojice mladších hráčů, kteří naposledy působili na Slovensku - gólmana Matěje Luksche (naposledy v Podbrezové) a záložníka Jakuba Kousala (Skalica).

Výsledky v přípravě

FK Junior Strakonice - SK Dynamo České Budějovice 1:11
SK Dynamo České Budějovice - FC Sellier&Bellot Vlašim 1:2
SK Dynamo České Budějovice - FC Silon Táborsko 3:3
SV Ried - SK Dynamo České Budějovice 1:0
SK Dynamo České Budějovice - Diósgyőri VTK 1:2
SK Dynamo České Budějovice - Újpest FC 1:4

Bilance Budějovic v přípravě: 1 výhra — 1 remíza — 4 prohry

Los prvních pěti ligových kol

Slovácko - Budějovice
Budějovice - Slavia
Hradec Kr. - Budějovice
Budějovice - Plzeň
Budějovice - Bohemians

Předpokládaná sestava: Janáček (Šípoš) - Čoudek (Broukal), Havel, Králik - Čmelík, J. Hora, Hellebrand, Osmančík - Čermák (Suchan) - Ondrášek, Adediran

Tip na umístění: 8. místo.

FK Mladá Boleslav

Co můžeme čekat?

Nějak se z automobilového města vytratila fotbalová chuť. Boleslav přitom dlouhou dobu patřila mezi nenápadné naháněče a aspiranty na evropské poháry. Při pohledu na výsledky z posledních let se ale na mysl dostává otázka, zda to ve středních Čechách ještě vůbec někoho baví. Jako vzor úpadku může posloužit sebeprezentace klubu. Webové stránky hyzdí nepřehledný obsah, absence struktury v textech, a když si chce člověk něco najít v archivu, tak prostě nemůže, neboť tato záložka nepočítá s tím, že si někdo touží přečíst dva týdny starou věc. Na sociálních sítích se zase pořád nemohou rozhodnout, který z hashtagů zrovna použít. A tak se do příspěvku kolikrát vloudí i čtyři. Ne že by v Boleslavi někdy dřímal velký fanouškovský potenciál, nicméně takhle opravdu nevypadá klub vstřícný k fanouškům.

Ve stagnaci se však už nějakou dobu nachází také sportovní úsek. Poslední trenérská "rošáda” je jen důkazem. Pavel Hoftych byl kvůli výsledkům odvolán, aby se tentýž Pavel Hoftych dostal k pozici sportovního manažera. Nový, svěží styl má pak přinést... donedávna Hoftychův asistent. Třeba v Marku Kuličovi dřímá něco velkého. Ostatně právě tento někdejší útočník, jehož kromě střílení branek proslavila také divoká životospráva, údajně naučil centrovat Davida Douděru. Nyní se mu pro změnu daří držet na uzdě podobně divokého Vasila Kušeje. Nicméně těžko predikovat, kam se chce Boleslav posunout, když se ledy pohnuly pouze kosmeticky.

K jedné výrazné změně ale přece jen došlo, byť za tu Boleslavští nejsou moc rádi. U Středočechů totiž skončil funkcionář a lovec posil František Mysliveček. O to víc se Kuličův zrak bude ubírat směrem ke klubové akademii vedené šéftrenérem Pavlem Malurou. Nový kouč se bude chtít zřejmě prezentovat ofenzivnějším stylem než Hoftych a maximálně využít agilního Kušeje. Může však Boleslav překvapit ještě nějak jinak? Zas tolik neosvědčených zbraní totiž nenabízí.

Obměna soupisky

Po nepříliš povedené portugalské zkušenosti se do vlasti vrátil brankář Matouš Trmal. Stejně tak v Česku opět zakotvil někdejší útočník Bohemians, Slavie či Liberce, Bahrajnec Júsuf Hilál, který naposledy hrál v Indonésii. Podobně jako Trmal se chce znovu nastartovat forvard Matěj Pulkrab, jenž na jaře sestoupil se Sandhausenem z 2. Bundesligy. Z Olomouce se přesunul stoper Florent Poulolo, další střední obránce či záložník Benson Sakala reprezentuje Zambii a v Čechách již vyzkoušel dresy Příbrami či Vyškova. V záloze se chtějí etablovat Slovák Andrej Kadlec (z Niecieczy, druhé polské ligy) i Ladislav Kodad (z Teplic). Kraje defenzivy budou větrat Dominik Kostka (z Pardubic) a Martin Suchomel, jenž si prodloužil hostování ze Sparty. Smlouvu prodloužili dva mazáci, brankář Jan Šeda a nestárnoucí středopolař Marek Matějovský. Nový kontrakt pak podepsal rovněž zkušený stoper Marek Suchý. Ukrajinský obránce Mykola Yarosh zůstává na zkoušce, na soustředění naopak neodjeli hráči z mládežnických výběrů. A to včetně Denise Kaulfuse, který už přitom na jaře sbíral starty v nejvyšší soutěži.

Po konci hostování ze Slavie opustili Boleslav zadák Michal Tomič i křídelník Ubong Ekpai, útočníkům Milanu Škodovi a Jiřímu Skalákovi vypršela smlouva. Záložník Denis Darmovzal i forvard Ladislav Krobot setrvali v Pardubicích, které je po hostování oba odkoupily, tamtéž mají namířeno také stopeři David Šimek s Denisem Donátem. Stejně tak se i po konci hostování připravuje s Bohemians dál útočník Ladislav Mužík. Mladý středopolař Vojtěch Stránský trénuje s druholigovým Varnsdorfem, na odchodu jsou podle všeho také záložník Samuel Dancák a křídelník Antonín Vaníček. Nové angažmá si hledá obránce Radek Látal.

Výsledky v přípravě

FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko 3:2
FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 0:2
FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 4:4
FK Mladá Boleslav - FC Sellier&Bellot Vlašim 2:3
MKS Cracovia - FK Mladá Boleslav 1:1
Warta Poznaň - FK Mladá Boleslav 0:1

Bilance Boleslavi v přípravě: 3 výhry — 2 remízy — 1 prohra

Los prvních pěti ligových kol

Ml. Boleslav - Jablonec
Ml. Boleslav - Liberec
Karviná - Ml. Boleslav
Ml. Boleslav - Slavia
Slovácko - Ml. Boleslav

Předpokládaná sestava: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Ladra (Mareček), Sakala, Matějovský, Kušej - Júsuf (Pulkrab), Jawo

Tip na umístění: 11. místo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (82)

Přidat komentář
monty25
Reagovat
Kang & Kodos

Budějky s retardem Koubkem a snílkem Podrym na 8. místě. To jsem hodně zvědavej

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak u všech čtyř týmů ten tip je dobrej blábol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
naheCZ

Reagovat
wyqinac

Ted na me vyskocilo na fb video od Jihoceske televize, kde Podrouzek a kapitan Budejovic rikaji, ze jednoznacne chteji mit umisteni v top 6

Reagovat
Puskas

Nemysleli v rámci Jihočeského kraje?

Reagovat
andrew96

Před rokem s Weberem jsem to viděl hůř a taky se to tak na podzim vyvíjelo. Práce Nikla a Zápotočného se mně ale líbí, obzvlášť na konci jara vypadaly Budějky zajímavě. Může mrzet odchod Čoliće, na druhou stranu si celkem slibuju od Osmančíka a Suchana. Obrana je otazník, ale směrem dopředu vypadá Dynamo slibně.

Reagovat
delfin

Nejlepší liga začíná.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
fabec1222

Si prohodil umístění Teplic a Budějek ne?

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Freedo

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
naheCZ

Reagovat
esmuellert

Reagovat
ratusek
Reagovat
kilobyte

Jde v GTA vlastnit legálně auto, nebo jde jenom ukrást?

Reagovat
ratusek

Jo můžeš si tam auto koupit, ale rychlejší je ho ukrást

Reagovat
mistr129

Je to jako vyhrát titul v kapr lize. Teoreticky to legálně jde, ale nikdo to nedělá

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Čenda

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

To je ten David, co dal loni v Lille 24 gólů? Slušná posila

Reagovat
AjaxFans

Neměli to už Poláci GTA?

Reagovat
ratusek

měli a ještě nějaký jiný tým taky. Někdo to tu sem dával tuším minulý rok.

Reagovat
ACSeRw!n

ten typek co dela v Baniku videa je king

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Prometheus

Jen mě zajímá,jak to vidíte

První vyhozený trenér: Hejdušek

Jaký tým v sezóně převezme David Horejš: Baník

Který z dvojice Látal - Kulič vyhoří více: Látal

Bude Jozef Weber trenérem HK po 30.kole? ANO

Reagovat
doshcz

První vyhozený trenér: Hapal

Reagovat
$dolar$

Kulic

Horejš

Kulic

Ano

Reagovat
$dolar$

*Horejs převezme Bolku

Reagovat
naheCZ

Kulič

Boleslav

Kulič

Ne

Reagovat
lampas

Weber

Hradec

Kulič nemůže vyhořet, protože od něj absolutně nic nelze čekat. Takže Látal.

Určitě ne

Reagovat
Sigma Olomouc

Látal

Žádný

Látal

Ne

Reagovat
ACSeRw!n

CB 8. a MB 11. co autor bere ?

Reagovat
Salfovic

Třeba jen úpal. Jako MB v pohodě, ale ty Budějovice jsou fakt úlet.

Reagovat
Tom a Jerry

Budějky rozhodně nebudou v prostřední skupině

Reagovat
emisarpravdy

Zápo dělá zázraky.

Reagovat
bobis21

Docela překvapení, že je Blažek hned mezi kapitány (2. zástupce)

Reagovat
Tom a Jerry

Teplice budou bojovat o záchranu, ale nakonec se zachrání jako každý rok

Baník a 6. místo je reálné

Budějky budou marné a tipované 8. místo je úlet

A Boleslav by na to 11. místo mohla spadnout...

Reagovat
db18

https://cc.cz/do-zbrojovky-brno-vstupuje-novy-investor-chceme-zlepsit-tym-reputaci-klubu-i-praci-s-fanousky-rika/

Zbrojováci se dočkali. I když zatím tam čurák s copánkem ještě zůstává.

Reagovat
Greny

Ale už nemá rozhodovací pravomoce ...

Reagovat
romeo351

Tak ona pravda okolo Bartoňka určitě není tak černobílá jak se mezi fans prezentuje hele

Reagovat
romeo351

Něco podobného jsem si představoval už dlouho let. Určitá perspektiva s „napojením” na region a prezentaci ho dále, práce s akademií, obnovení Zbrojovky jako značky. Uvědomování si ziskovosti projektu. Určitě velká perspektiva (viz dosavadní podnikatelské záměry majitelů) a hlavně žádný zkurvený profláklý bafuňář!

Reagovat
Rothbard

Kde vidíte Olomouc, respektive jak vidíte TOP6?

Reagovat
PISTOLERO

1.ACS

2.SKS

3.Plzeň

4.Liberec

5.Slovácko

6.MB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PISTOLERO

Olomouc se o TOP6 ale bude prát

Reagovat
Sigma Olomouc

1. ACS bohužel

2.SKS

3. PLZ

4.SLO

5.BAN

6.OLO

Reagovat
Sigma Olomouc

Spíš místo Baníku Liberec

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Baník titul

Reagovat
inferno08

Nevěřím, že Baník bude před Boleslaví a už vůbec ne, že Boleslav bude za Budějovicemi.

Top 5 si myslím bude VP, SKS, ACS, Slovácko, Hradec. O to šesté místo bude hrát bohemka, MB, Olomouc, Jablonec. To Baník nedá.

Reagovat
Shevchenko

Hradec jo?

Reagovat
inferno08

Úplně v pohodě. Nový stadion, vysoký návštěvy, Pilař to tam trošku poblázní dokud bude zdravej. Za mě letos top 6 úplně v pohodě.

Reagovat
Igli

Víš, že tam je jeden z adeptů na prvního vyhozeného trenéra?

Reagovat
inferno08

No to ničemu nevadí. Přijde novej trenér a nakopne to

Reagovat
Imos

Hradec Jablonec takhle vysoko

Reagovat
PISTOLERO

Místo Hradce bych tam viděl spíš Liberec

Reagovat
inferno08

Možná spíš místo toho Jablonce. Jsem se nechal trošku unést těmi jeho přestupy, teď koukám, že ona sice přišla hromada hráčů, ale kvalita asi nic moc... Ale Hradci věřím.

Reagovat
lampas

S tím Hradcem jsi se slušně urval Ten bude rád, když se vyhne skupině o záchranu.

Reagovat
inferno08

Horší než loni nebudou si myslím.

Reagovat
lampas

Já zase pochybuji, že budou lepší. Z loňského 8. místa měli do TOP 5 teda hodně daleko. Weber jako snad největší nýmand ze všech trenérů, který jsou v pravidelném kolečku. Desítka bude pro ně velký úspěch.

Reagovat
inferno08

Loni byli 3 body od 6. místa. A to si vezmi, že prakticky hráli neustále venku. Teď budou mít nový stadion, bude chodit daleko víc lidí, než chodilo v MB. Podle mě se to tam fakt poblázní a pojedou na vlně.

Ale nemá cenu to řešit. To prostě uvidíme na konci sezony.

Reagovat
lampas

Asi tak

Reagovat
romeo351

Tady highlights včerejšího utkání mezi Benficou a Al-Nassr: https://youtu.be/EpkDL6dZBro

Jurásek do ofenzivy neskutečný (hraje teda spíš až křídelníka). Měl však teda i prsty v obdrženým gólu

Reagovat
Coutinho10

koukal jsem, na YT byl stream a super

Reagovat
ACSeRw!n

Jurasek je skvelej.. par zapasu a uz je videt, jak ma u spoluhracu respekt.. a AdM

Reagovat
esmuellert

LOL 16. místo, to psal zase expert...

Reagovat
andrew96

Lol, je to tip.

Reagovat
monty25

Přeju ti, aby to vyšlo jako loni.

Reagovat
andrew96

Vloni sklidil největší posměch tip Sparty na první místo. K tomu jsem trefil Bolku, Hradec nebo Pardubky (naopak úplně mimo Bohemka s Baníkem – kteří překvapily všechny).

Reagovat
monty25

Viz první koment pod článkem. Žes tipoval Spartu na titul, to ani nevím.

Reagovat
andrew96

Když se nepochválím sám,tak nikdo.

Jinak tipy jsou samozřejmě jen třešnička, zásadnější je vše ostatní v článku (byť tip z toho vychází).

Reagovat
monty25

Asi nejsem sám, kdo čte jenom tipy.

Reagovat
esmuellert

Samozřejmě ten text k Tepličkám byl hezky napsaný, ale ten tip bylo takové bodnutí do zad.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele