FORTUNA:LIGA - preview 24. kola: Sparta cestuje do Plzně

09.03., 08:53, aktualizováno 10.03., 08:37
Previews
Doosan Arena (© Viktoria Plzeň)

Sparta nezvládla úvodní osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem a před sebou má další těžké vystoupení, čtyřbodový náskok na čele FORTUNA:LIGY, s nímž vstupovala do 24. kola, bude hájit v Plzni. Další účastník osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže Slavia přivítá Teplice. České Budějovice v důležitém utkání hostí Zlín.

Dynamo České Budějovice - FC Zlín

neděle 15:00

České Budějovice i Zlín se v posledních týdnech mírně zvedly, oběma týmům ale stále hrozí sestup do druhé nejvyšší soutěže. Na vzájemný souboj se tedy jistě důkladně nachystají. Využijí Jihočeši zlepšení na domácí půdě?

Dynamo po zimní pauze porazilo na Střeleckém ostrově ostravský Baník i olomouckou Sigmu. Díky zisku šesti bodů navíc opustilo v tabulce poslední místo. Co mu přinese další duel na jihu Čech? "Očekávám asi tuhý boj, protože zápas bude pro oba dva týmy velice důležitý, co se týká záchrany v lize. Věřím, že se na Zlín dobře připravíme a potvrdíme poslední dva domácí zápasy, které jsme vyhráli," řekl trenér Budějovic Jiří Lerch.

Také Zlín si pomohl výsledky na vlastním hřišti. U řeky Dřevnice nečekaně remizoval se Slavií, následně porazil v krajském derby Slovácko a k tomu zde oslavil postup do semifinále národního poháru přes Liberec. "Uhráli jsme body proti silným týmům, ale tyto duely s rovnocennými soupeři bývají náročnější jak psychicky, tak fyzicky. Měli jsme týden na přípravu, nehráli jsme ve středu, tak jsme více odpočatí," prohlásil asistent hlavního kouče Moravanů Aleš Hellebrand, jenž zároveň připomněl, že na rozdíl od únorového programu neabsolvovali "Ševci" soutěžní mač i uprostřed týdne.

Citovaného člena realizačního týmu Zlína čeká specifický zápas, neboť v Budějovicích působí jeho syn Patrik Hellebrand. Ten by neměl chybět v základní jedenáctce Dynama, což ovšem neplatí o čtyřech zraněných hráčích na straně Jihočechů - stoperu Lukáši Havlovi, záložnících Michalu Hubínkovi s Alenem Dejanovićem a útočníkovi Tomáši Zajícovi. Moravané zase dorazí bez středopolaře Davida Tkáče a forvarda Filipa Žáka.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Nikl, Králik, Trummer - Suchan, Čermák, Hellebrand - Šigut, Alli - Ondrášek

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Černín, Didiba, Holík - Bužek, Janetzký - Vukadinović, Slončík, Bartošák - Ikugar

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.61 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Teplice

neděle 15:00

Po dvou neúspěšných derby a porážce při výletu do Milána by Slavia zase ráda zvítězila. Proti Teplicím se od sešívaných nic jiného ani nečeká. Nicméně "Skláři" už Pražany v probíhající sezóně jednou zaskočili, v neděli se navíc budou moct spolehnout na své příznivce.

Slavia za sebou nemá úplně zdařilé období. Jistě doufala, že v uplynulých dnech alespoň jednou porazí nenáviděnou Spartu. Jenže v prvním derby ve čtvrtfinále národního poháru prohospodařila dvoubrankové vedení a nakonec padla, následný druhý střet nesmiřitelných rivalů v nejvyšší soutěži skončil bezbrankovou remízou. A výhry se sešívaní nedočkali ani ve čtvrtek v rámci osmifinále Evropské ligy, byť na hřišti milánského AC se ani příliš nečekalo, že Pražané uspějí.

Vršovické rmoutí především pohled na tabulku tuzemské nejvyšší soutěže, v ní pořád nestačí vedoucí Spartě. "Po derby se nic nezměnilo, bohužel bodový rozdíl zůstal stejný. Nadále ztrácíme čtyři body a musíme prostě všechny zbylé zápasy vyhrát. To je jediné, na co se musíme soustředit. To je pro nás klíč k tomu, abychom náskok stahovali. Musíme v neděli vyhrát," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Zatímco výlet do Milána byl pro fanoušky Slavie svátkem, příznivci Teplic zažijí výjimečné vzrušení při výletu do vršovického Edenu. Půjde skutečně o nevšední událost - do Prahy dorazí nejméně čtyři plné autobusy podporovatelů Severočechů. Co za tím stojí? Především dvě věci. Jednak vzestup "Sklářů", kteří v pěti posledních kolech uhráli jedenáct bodů z patnácti možných. A jednak výrazně zlepšená práce marketingového úseku klubu, která očividně přináší plody.

Sami hráči Teplic doufají, že hlasitá podpora z tribun poslouží jako hnací motor. "Já jsem nadšený a mám velkou radost. Určitě fanoušci budou cítit a slyšet. I kvůli nim chceme uhrát co nejlepší výsledek a něco si z Edenu odvézt," řekl odhodlaně teplický obránce Jan Knapík.

Výjimečný zápas si na straně Severočechů neužijí tři hráči, kteří v Teplicích hostují ze Slavie a pravidla neumožňují, aby nastoupili proti svému zaměstnavateli. Jmenovitě jde o zadáka Alberta Labíka, záložníka Petra Hronka a útočníka Daniela Filu, jenž si tak alespoň odpyká disciplinární trest. Zranění zase nepustí do hry brankáře Tomáše Grigara, obránce Jakuba Horu, záložníky Filipa Havelku s Matějem Radostou a forvarda Abdallaha Gninga.

Pražanům kvůli zdravotním potížím dlouhodobě schází stoper Sheriff Sinyan a univerzál David Pech. Nově na marodku přibyl taky náhradní brankář Ondřej Kolář a fit zřejmě nebudou ani středopolaři Christos Zafeiris s Petrem Ševčíkem.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Staněk - Vlček, Ogbu, Bořil - Tomič, Masopust, Provod, Diouf - Schranz, Jurečka - Tijani

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Ludha - Kričfaluši, Chaloupek, Mičević - Beránek, Mareček, Jukl, Urbanec - Trubač - Čerepkai, Jásir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.35 - 16.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Sparta Praha

neděle 18:00

Nikoliv týden, nýbrž pouze pár dní dostávají na odpočinek pražská Sparta i plzeňská Viktoria. A aby toho neměly náhodou málo, představí se ve 24. kole tuzemské nejvyšší soutěže proti sobě. Potvrdí hosté, že jsou momentálně nejlepším týmem ligy? Nebo Západočeši uhájí vlastní půdu?

Oba celky mají opravdu napilno, o něco náročnějším programem ale zřejmě prochází Sparta. Ta v nedávné době odehrála hned dvě pražské derby proti nenáviděné Slavii. První z nich v rámci národního poháru zvládla, v tom druhém, ligovém, pak uhrála bezbrankovou remízu. Pomyslný zlatý hřeb pro Letenské pak přišel uplynulý čtvrtek. V osmifinále Evropské ligy totiž přivítali slovutný Liverpool, jemuž nicméně jednoznačně podlehli 1:5 a před odvetou, která se příští týden odehraje v Anglii, je o postupujícím do další fáze soutěže v podstatě jasno.

Poslední nezdar nicméně hodlají Pražané co nejrychleji hodit za hlavu. "Rozhodně očekávám, že se hráči z porážky s Liverpoolem rychle oklepou. Vím, že jsou zklamaní a možná i smutní, to je normální. Musejí se dát rychle dohromady, v neděli nás čeká důležitý zápas, v němž musíme zvítězit. Musíme dát dohromady tým, který bude mentálně i fyzicky připravený na hodně těžkého soupeře,” prohlásil trenér Sparty Brian Priske.

Plzeň to v uplynulých dnech měla trochu snazší. Čtvrtfinále MOL Cupu ji na rozdíl od Sparty minulo, neboť duel Viktorie v Jablonci byl kvůli špatnému počasí odložen. Stejně jako Letenští se ale i Západočeši představili ve čtvrtek v mezinárodní soutěži. A sice v osmifinále Evropské konferenční ligy, v němž měří síly se Servette Ženeva. První duel na švýcarské půdě skončil bezbrankovou remízou a před druhým utkáním ve Štruncových sadech je tedy vše otevřené.

Viktoria by jistě uvítala, kdyby na další klání s ženevským protivníkem měla víc času. Místo toho ovšem musí zápolit ještě i v tuzemskými soupeři. "Máme hyper náročný program. Sparta je další výzva, nechceme ale zbytečně taktizovat. Zápas se Spartou odehrajeme naplno, nějaký hluboký kalkul od nás nečekejte," vzkázal kouč Plzně Miroslav Koubek.

Sparta i Plzeň patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co česká nejvyšší soutěž nabízí, a jejich vzájemná střetnutí jsou tedy značně sledovaná. Momentálně si lépe vedou Pražané, kteří sídlí na samé špici tabulky a míří za obhajobou mistrovského titulu. Také Západočeši se pohybují ve vyšších patrech, na Letenské ovšem ztrácí ze třetího místa dost bodů. Ať už nedělní mač dopadne jakkoliv, je jisté, že na průběžném umístění obou mančaftů se nic nezmění.

Vzestup Sparty pod lodivodem Priskem potvrzuje rovněž její vzájemná bilance proti Viktorii. Letenští zdolali Plzeň ve třech z posledních čtyř setkání, v uplynulé sezóně navíc po jedenácti letech slavili zisk bodů i přímo u řeky Berounky. V probíhajícím ročníku na sebe Pražané a Západočeši narazili zatím jednou na konci září, kdy se po výsledku 2:1 radovali sparťané.

V Plzni budou Letenští postrádat pravého beka Angela Preciada, jenž před týdnem v derby proti Slavii viděl červenou kartu a kvůli disciplinárnímu trestu si musí od fotbalu odpočinout. Zranění nepustí do hry středopolaře Davida Pavelku a křídelníka Jakuba Peška, o nasazení stoperů Asgera Sörensena s Filipem Panákem se ještě rozhodne. Viktoria na marodce eviduje zadáka Milana Havla, záložníka Erika Jirku a útočníka Rafiua Durosinmiho. Hrát nebude ani středopolař Jan Sýkora, který v sezóně viděl již čtyři žluté karty.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hranáč, Hejda, Dweh - Kopic, Kalvach, Červ, Cadu - Šulc, Mosquera - Chorý

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš - Birmančević, Haraslín - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.65 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav

sobota 15:00

Bohemians ani Mladé Boleslavi se v uplynulých týdnech moc nevedlo. Středočeši už ale sérii nezdarů ukončili. To Pražané na tříbodový zisk nadále dlouho čekají. Dočkají se po návratu do domácího prostředí?

Za pokles formy Bohemians může možná i náročnější los v úvodu jarní části sezóny. Ve čtyřech předešlých kolech se "Klokani" hned třikrát představili na hřištích soupeřů. Nyní se Pražané konečně vrací Ďolíček, v němž hodlají demonstrovat, že právě tento stadion je skutečně jejich domovem. Obzvlášť v době, kdy se po delším čase opět nahlas mluví o zlepšení jeho technického stavu.

I venkovní zápasy nicméně Bohemku alespoň částečně uspokojili. V Ostravě i Olomouci totiž uhráli Klokani remízu. "V posledních dvou utkáních venku se mužstvo nesložilo, i když jsme prohrávali. V Olomouci jsme vstřelili dvě branky. Je tam víc pozitiv než negativ. Není to ale něco, z čeho bychom skákali radostí. Bude záležet na tom, jaká bude odpověď s Boleslaví. Podle toho se ukáže, jakou hodnotu budou dva body z posledních dvou venkovních utkání mít. Pokud dokážeme uspět, jejich hodnota bude velká,", řekl trenér Pražanů Jaroslav Veselý.

Rovněž Boleslav čekala donedávna dlouho na zisk tří bodů. Vlastně přesně stejně dlouho jako Bohemians. Zmar Středočechů ovšem skončil již před týdnem, kdy si družina trenéra Davida Holoubka poradila s Českými Budějovicemi.

Získají Boleslavští další body do tabulky i v Praze? "Na hřišti Bohemians nás čeká velice těžké utkání, které bude umocněno atmosférou Ďolíčku a domácími fanoušky. Výhra nad Budějovicemi byla důležitá, lépe se nám trénovalo a hráči jsou uvolněnější," uvedl kouč Středočechů Holoubek.

Hosté si ve Vršovicích budou muset poradit bez zraněného útočníka Matěje Pulkraba, k tomu je nejistý start brankáře Matouše Trmala. Klokanům z důvodu zdravotních patálií schází ještě víc hráčů. Jmenovitě jde o středopolaře Vojtěcha Smrže a útočníky Tomáše Necida s Vojtěchem Novákem, k tomu visí otazníky nad starty gólmana Michala Reichla, obránce Jana Vondry, záložníka Adama Jánoše a forvarda Jana Matouška. Hrát navíc pořád nemůže útočník David Puškáč, jemuž dál trvá disciplinární trest za nesportovní chování v Ostravě.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Köstl, Hůlka, Hybš - Adam Kadlec, Beran, Hrubý, Kovařík - Prekop, Hála - Huf

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Andrej Kadlec, Suchý, Král, Suchomel - Karafiát, Matějovský - Solomon, Mareček, Kušej - Hilál

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.51 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Pardubice

sobota 15:00

Po dvou utkáních v Pardubicích se východočeské derby poprvé odehraje taky na druhém zbrusu novém stadionu. Domácí Hradec Králové bude pochopitelně toužit po vítězné premiéře. Obzvlášť s ohledem na to, že regionálnímu rivalovi má co vracet.

Hradec sice v ligové tabulce sídlí o příčku výš, na nenáviděného rivala má ale k dobru jen bod. A ani remíza, po níž by se rozdíl mezi celky nezměnil, by domácí mančaft neuspokojila. "Na zápas se moc těšíme, dobře víme, že Pardubicím máme co vracet. Poslední tři utkání jsme s nimi nevyhráli, vytěžili jsme z nich jen bod, takže to nyní budeme chtít překlopit zpět na naši stranu," prohlásil motivovaně asistent hlavního trenéra "Votroků" Stanislav Hejkal.

Uspět ovšem hodlají taky hosté. Na rozdíl od Hradce již na jaře zvítězili a daří se jim celkem kvapně vzdalovat hrozbě sestupu do druhé ligy. "Derby pražských "S" jsou super, ale regionální derby za nimi vůbec nezaostávají. Jedeme do Hradce na nový stadion a vyrazíme s jediným cílem. Toto derby vyhrát," nepřekvapil svým prohlášením kouč Pardubic Radoslav Kováč.

Hosté by měli postrádat jen stopera Denise Halinského, jenž před týdnem v duelu s plzeňskou Viktorií viděl červenou kartu, za což nyní musí pykat. Disciplinární trest nemine ani dva fotbalisty Hradce - středopolař Petr Kodeš jej dostal za osm nasbíraných žlutých karet, další záložník Jakub Kučera za čtyři upozornění stejné barvy. Obránci Daniel Horák, Michal Leibl a David Heidenreich pak zůstávají na marodce Votroků, na kterou navíc po uplynulém utkání v Jablonci přibyl taky další zadák Daniel Kaštánek.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil - Čmelík, Pudhorocký, Dancák, Krejčí - Šašinka, Pilař - Vašulín

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Kinský - Mareš, Kukučka, Ortiz, Chlumecký - Kissiedou, Icha, Hlavatý - Daněk - Zlatohlávek, Patrák

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.55 - 3.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Jablonec

sobota 15:00

Slovácko po delší době opět demonstrovalo své ambice. Moravané se před týdnem v Karviné dočkali prvního vítězství v jarní části sezóny. A následně je v pátek zastihla další radostná novina, neboť s klubem prodloužil smlouvu klíčový středopolař Marek Havlík. Zvěstují Uherskohradišťští svým příznivcům další dobrou zprávu i po utkání s Jabloncem?

Družstvo trenéra Martina Svědíka sice v tabulce tuzemské nejvyšší soutěže dlouho zůstávalo na čtvrté pozici, prodlužující se čekání na výhru ale jeho fanoušky poněkud znervózňovalo. Výhra 3:1 na půdě karvinského MFK se tedy Slovácku náramně hodila. Dlouhodobě pak Moravané prosperují ze služeb Marka Havlíka, jenž nově podepsal kontrakt, podle něhož by měl v kraji dobrého vína vydržet do léta 2026.

Oslaví vše Havlík a spol. uspokojivým sobotním výsledkem? "Výhra v Karviné v minulém kole pro nás znamenala velkou úlevu, už jsme ji potřebovali. Teď bychom na to chtěli navázat, ale s Jabloncem to nebude snadné. Mají velice kvalitní kádr," upozornil asistent hlavního trenéra Slovácka Jan Palinek.

Jablonec po zimní pauze nasbíral víc bodů než Moravané, v součtu s podzimní částí ročníku se mu ale daří méně. Severočeši se pohybují v dolní polovině ligového pořadí, což se nezměnilo ani po týden staré remíze s Hradcem Králové. I smířlivý výsledek však měl pro zelenobílé hořkou pachuť. Jablonecký stoper Haiderson Hurtado totiž při tvrdém zákroku zranil zadáka Východočechů Daniela Kaštánka, za což nejenže viděl červenou kartu, ale následně mu disciplinární komise udělila zákaz startu v osmi soutěžních utkáních.

Před výletem do Uherského Hradiště tak Severočeši musí vyřešit složení obrany. "Nezastírám, že to bude problém, protože sestava se konsolidovala a byla vesměs ustálená. Uvidíme, co s tím provedeme. Ale budeme se chtít prezentovat hrou jako na Slavii nebo v Liberci," vzkázal kouč Jablonce Radoslav Látal.

Vedle Hurtada se na Slovácku nepředstaví ani záložník Michal Černák, a to z toho důvodu, že v průběhu sezóny viděl již čtyři žluté karty. Dále hostům nepomůže zraněný středopolař Dominik Pleštil, starty zadáka Matěje Polidara a útočníka Matouše Krulicha zase zůstávají nejisté. Moravané dlouhodobě postrádají stopera Michala Kadlece a levého záložníka Daniela Holzera.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Hofmann, Daníček, Doski - Trávník, Havlík - Petržela, Kohút, Juroška - Cicilia

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, D. Souček - Kanakimana, Nebyla, Kratochvíl, Čanturišvili - Hollý, Martinec - Chramosta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.88 - 5.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - MFK Karviná

sobota 15:00

Karviná se výsledkově dál trápí, před dalším výletem mimo svůj stadion ale cítí svou šanci. Slezané se ovšem představí v Liberci, jemuž se doma daří. Naváže Slovan na předešlé výsledky pod Ještědem i proti poslednímu mužstvu soutěže?

Všechny body přenechal Liberec u řeky Nisy naposledy před pěti měsíci pražské Slavii. Od té doby ale začali Severočeši před vlastními příznivci vítězit, což teprve před dvěma týdny přerušil remizující Jablonec. Je tedy jasné, komu papírové předpoklady před sobotním mačem přejí. "Role favorita se nezříkáme, ale na náročném terénu nebude jednoduché dobývat branku Karviné. Doma jsme však silní, tři body jsou pro nás aktuálně nutností," uvedl asistent hlavního trenéra Slovanu Josef Petřík.

Karviná čeká na soutěžní výhru od konce října a od té doby se trápí. Za posledních deset kol pouze třikrát remizovala, pokaždé však na stadionech soupeřů. "Kluci mají v hlavě, že venku se nám momentálně daří víc. V žádném z předchozích venkovních duelů jsme nebyli odevzdaní a naopak tam bylo zřejmé odhodlání bodovat. To samé bude i tentokrát, máme obrovskou motivaci," prohlásil asistent hlavního kouče MFK Branislav Mráz.

V Liberci budou Slezané postrádat dva disciplinárně potrestané středopolaře - Emmanuel Ayaosi viděl před týdnem v zápase proti Slovácku červenou kartu, Lucky Ezeh zase obdržel čtvrtou žlutou kartu v probíhajícím ročníku. Své prohřešky už si naopak odpykali jiní záložníci Sebastian Boháč s Patrikem Čavošem. Karvinou nicméně trápí marodka, na níž figurují obránci Jan Bederka s Matejem Čurmou i univerzál Rajmund Mikuš. Start záložníka Lukáše Budínského je pro změnu nejistý.

Slovanu schází středopolař Mohamed Doumbia, jemuž není umožněno hrát poté, co se nechal vyloučit ve čtvrtfinále národního poháru. Zranění limitují brankáře Huga Jana Bačkovského, stopera Dominika Plechatého, záložníky Christiána Frýdka s Danielem Tetourem a útočníka Lukše Letenaye.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Prebsl, Chaluš, Mikula - Penner, Žambůrek, Varfolomejev, Ghali - Kok, Tupta - Kulenović

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Krčík, Svozil, Bergqvist, Fleišman - Moses, Boháč - Memić, Čavoš, Regáli - Akinyemi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.40 - 6.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Sigma Olomouc

sobota 18:00

Ostravský Baník v nedávné době poskočil na páté místo a po solidních výkonech na výjezdech by rád projednou vydoloval tři body i na vlastní orné půdě. Tomu hodlá zabránit olomoucká Sigma, která však v poslední době zápasí spíš sama se sebou.

Ani trenérská výměna situaci v Olomouci neutišila. Klid zbraní odmítl sám hanácký klub, jenž se pustil do boje s novinářem Michalem Kvasnicou. Přičemž těžko říct, zda čekal tak ráznou odpověď. Pachuť mezi fanoušky vůči vedení Sigmy každopádně zůstává. A pořád je moc neuspokojují ani výkony hráčů na hřišti, neboť Olomoučtí dál čekají na první ligovou výhru od konce listopadu.

Možná i proto se Sigma těší na zápas v Ostravě, kde alespoň částečně uteče hněvu kritiků z Hané. "Ať už hrajeme proti Baníku doma nebo venku, je vždycky skvělá atmosféra. Jsou to zápasy, pro které fotbal děláte. Těšíme se, bude to zápas pod světly, což já osobně miluju. Je to svým způsobem derby. Přirovnal bych to k tomu, když zápasník MMA má hlavní zápas dne v O2 Areně, tak přesně to máme my zítra," použil poněkud zvláštní metaforu současný hlavní trenér Olomouckých Jiří Saňák.

Kulisa v ostravských Vítkovicích nicméně bude hnát dopředu především domácí. A ti se jim na oplátku už konečně hodlají odvděčit. Baník totiž v domácím prostředí uspěl naposledy v září a v boji o postup do pohárové Evropy se drží především díky výkonům na hřištích soupeřů. Což ovšem nemusí být dlouhodobě udržitelné.

O motivaci tak Slezané mají postaráno. Zároveň ale nemají zcela jasno o tom, kdo by Sigmě měl dávat góly. "Celý týden pracujeme s myšlenkou, kdo by na hrotu mohl nastoupit. Nějakou variantu máme, věřím, že se rozhodneme správně, bude to ku prospěchu a že konečně doma zabereme za tři body. Jirka Klíma i Filip Kubala už trénují a budeme se rozhodovat, jestli nastoupí oni, nebo někdo jiný," prozradil kouč Baníku Pavel Hapal.

Lodivodu Ostravanů nekomplikují plány jen zdravotní komplikace zmíněných Klímy s Kubalou, ale především to, že další forvardi Abdullahi Tanko a Quadri Adediran nenastoupí kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři obdržené žluté karty v sezóně. K tomu Hapal dál nemůže využít ani dlouhodobě zraněného defenzivního univerzála Ladislava Takácse. Na straně Olomouce zase dál marodí záložník Jan Navrátil s forvardem Antonínem Růskem.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Juroška, Pojezný, Lischka, Kpozo - Buchta, Boula, Šín, Rigo, Ewerton - Klíma

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Stoppen - Vraštil, Pokorný, Beneš, Novák - Ventúra - Vodháněl, Pospíšil, Breite, Zorvan - Juliš

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.75 - 4.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
23
19
3
1
55 : 15
60
2
Slavia Praha
23
17
5
1
46 : 17
56
3
Viktoria Plzeň
23
15
3
5
55 : 28
48
4
1. FC Slovácko
23
11
5
7
33 : 27
38
5
Baník Ostrava
23
10
4
9
32 : 26
34
6
FK Mladá Boleslav
23
9
5
9
40 : 38
32
7
FK Teplice
23
8
7
8
25 : 24
31
8
Sigma Olomouc
23
8
6
9
31 : 31
30
9
Slovan Liberec
23
7
8
8
34 : 36
29
10
Bohemians Praha 1905
23
6
8
9
20 : 31
26
11
FK Jablonec
23
5
10
8
30 : 36
25
12
FC Hradec Králové
23
5
9
9
24 : 33
24
13
FK Pardubice
23
6
5
12
23 : 33
23
14
FC Zlín
23
4
6
13
26 : 50
18
15
Dynamo České Budějovice
23
5
2
16
23 : 50
17
16
MFK Karviná
23
4
4
15
23 : 45
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (524)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele