Francouzská média: Argentina si třetí titul zasloužila. Messi vstoupil mezi legendy

19.12.2022, 11:02
Aktuality
Argentinská reprezentace (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tomu hovorím športovo uznať že súper bol lepší

Reagovat
Agent z Melmacu

Francúzi sa vždy rýchlo vzdali

Reagovat
xjert02
Reagovat
kilobyte

Proto furt Macron volá Putinovi. Chce kapitulovat.

Reagovat
verv

Reagovat
Generalní Gladiator

Většinou skončí turnaj, finále a cítim prázdno. Člověk třeba čekal víc, lepší výkony, legendárnější zápasy,ale ono to trvá a po čase to přijde. Mlha času obalí tu nudu a zůstane z toho třeba dramatická vzpomínka. Finále Romário-Baresi, Zidan-Ronaldo, se takovými staly. Už včera jsem cejtil,že se zrodilo nezapomenutelné finále a už dnes je legendární. A my fanoušci Messiho a Argentiny jsme se dočkali zhmotněného snu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Reagovat
BůhAnfieldu

Hlavně se neposer. Jeden ze tří největších favoritů vyhrál turnaj, to je ale překvápko. Vypadá to, že máš celkem malé sny.

Reagovat
Infi

Reagovat
cubinho

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nihilister

Reagovat
vladis271

Reagovat
Generalní Gladiator

Zdraví,rodina-to je to hlavní. A jsem štasten i z dobré knihy, chycené ryby nebo uloveného kance, nepotřebuju ovládat svět.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Shevchenko

Nikde žádné zmínky o rozhodčím To by se tady místní osazenstvo mohlo posrat

Reagovat
romeo351

Chyby tam byly: neudělení několika žlutých karet (Camavinga dostal naloženo neskutečně za tu půlhodinu) a upísknutí se při tom brejku Francie - což se stane. Za mě dobrý výkon. Sudí se neposral, penalty se pískly dle pravidel (bohužel i ta první), líbilo se mi i, jak okamžitě ožlutil tu simulaci Francie. Netvořily se žádný debilní hloučky Argentinců - měl respekt, kterej si budoval od první minuty. Byť tohle bylo finále a sakratěžký utkání pro něj

Reagovat
kilobyte

Tak u té penalty šlo spíše o porovnání s nepenaltou z předchozího dne. Argentinci navíc hráli celý turnaj zákeřně a nesportovně, ale málokdy přišel nějaký trest.

Nerad bych aby se zavedl takový trend.

Reagovat
romeo351

Nemám rovněž rád podobné chování a když už se stane, ať je trestáno. Kolikrát mi přišlo, jak se to snaží navléknout do bojovnosti atd, což je absolutně mimo

Reagovat
king23

Cože?

Dobrý výkon?

Chybně uznal 3. gól Argentiny - naprosto klíčové ovlivnění utkání.

Penalta pro Argentinu - sporné, obhájí si ji, ale na druhé straně nic tak sponého neměl.

Nudělení několika žlutých karet by minimálně v jednom případě ústila v červenou - hrubé ovlivnění utkání.

Reagovat
Reggie

chybně uznal co? že o tom nic nevím. nebo jsi to ty, kdo si myslel, ze ofsajd se počítá i rukou?

Reagovat
king23

Co to meles, offside nebyl. Viz diskuze níže.

Reagovat
Reggie

Jsem si tě spletl, sorry. Jeden tvrdil, že tam byl offside, protože měl prst za hráčem Francie

Reagovat
king23

Jo to jsem viděl, to je blbost no

Reagovat
Reggie

Reagovat
mistr129

Jestli myslíš stejný důvod jako masly níže, tak to je asi nejvtipnější moment diskuze a radši říkej, že to měl být ofsajd

Pokud je nějaký jiný důvod, rád si ho nechám vysvětlit

Reagovat
masly008

Jde o naprosto nevídanou situaci, ovšem Francouzi mají pravdu a gól měl být skutečně odvolán. Takto to stojí v pravidlech:

„Pokud si rozhodčí po vstřelení gólu všimne, že v době vstřelení branky byla na hřišti jiná osoba, rozhodčí musí gól neuznat. Pokud další osobou byl: hráč, náhradník, vystřídaný hráč, vyloučený hráč nebo funkcionář týmu, který vstřelil branku; hra musí být znovu zahájena přímým volným kopem z místa, kde se nacházela další osoba,“ zní pravidlo 3, odstavec 9 fotbalových pravidel.

„Francie tak měla mít volný kop před lavičkou Argentiny,“ dodává deník L’Equipe. Situace samozřejmě nejde na vrub hlavního rozhodčího, který se věnuje hře. Je to starost čtvrtého rozhodčího, který má dění mezi lavičkami na starosti. Případně to měl vidět VAR.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Shevchenko

No to už si děláte prdel ty vole

Reagovat
masly008

Já jenom postiji co psali francouzské noviny.

Reagovat
drussbarb

Tak už radši nic nepiš. Mimochodem, Francouzi taky opustili vběhli na hřiště po vyrovnání Mbappého

Reagovat
masly008

No vidíš tak by taky dle těchto pravidel neměl platit.

A kdo ty jsi že mi budeš psát co mužů s nemůžu postovat?

Reagovat
drussbarb

Francouzi na hřiště vběhli úplně stejně, ale ty píšeš jen o brance Argentiny. Když tě na to upozorním, zeptáš se mě, kdo jsem, že ti píšu o tom, co můžeš a co ne. Tady je debata naprosto zbytečná

Reagovat
masly008

Však první ti odpovídám že tedy neměl platit ani ten francouzský.

Až pak nechápu proč mi někdo píše že nemám radši psát nic.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gazdo

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak když příští MS bude v USA, Kanadě a v Mexiku, tak tím pádem tam bude mnohem více týmů ze Severní a Střední Ameriky ne? Že se tam budou mít šanci dostat další týmy jako Kostarika, Panama, Jamajka, Salvador nebo Honduras ne?

Reagovat
kilobyte

Z každé konfederace je vždy stejný počet účastníků a je jedno kde se to pořádá. Ale příští MS bude hrát 48 zemí, takže jich tam více bude.

Reagovat
romeo351

Kdo do all-stars turnaje do obrany dle vás?

Mám v osudí zatím: Otamendi, Varane, Gvardiol, Romero na stopery (Maroko jsem viděl poslední 2,5 zápasy a skládali to, jak se dalo). Na beky: Molina, Acuňa, Hernandez

Reagovat
smazaný uživatel

Messi pour tout

Reagovat
krisa

že se nevrtají v té situaci z prodloužení, kdy odpískal, místo aby je pustil do přečíslení. To byla asi největší chyba sudího v zápase

Reagovat
king23

Druhá největší. Největší byl uznaný třetí gól Argentiny.

Reagovat
technecium

Reagovat
king23

Jak teda byla větší chyba sudího než chybně uznaný gól?

Reagovat
Xavivax1

Tak to by mě zajímalo, jak byl chybně uznaný

Reagovat
king23

Vždyť se to rozebíralo už několikrát. Dva argentinští náhradníci vběhli před gólem na hřiště a pravidla říkají, cituji, následující:

„Pokud po dosažení branky před navázáním hry rozhodčí zjistí, že v okamžiku vstřelení branky se na hrací ploše nacházela další osoba, tak rozhodčí branku neuzná, pokud další osobou byl hráč, náhradník, vystřídaný nebo vyloučený hráč nebo člen realizačního týmu, který dosáhl branky; hra je navázána přímým volným kopem z místa, kde se další osoba nacházela.“

Reagovat
Kiss Me Polka!

hod na sebe síť nebo si zavolej pomoc

Reagovat
king23

Ty vole, to je dabata

Já ti neberu, že fandíš Argentině, ale proč nemůžeš uznat ani takhle jasnou věc?

Padl gól, který jasně odporuje pravidlům? Ano padl. Tak v čem máš problém?

Milimetrový offside nemá VAR problém "odmávnout", ale tohle nechá?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ano ofsajd primo ovlivnuje hru, tohle neovlivnilo vůbec nic

Viděl jsi už nekdy odvolany kvuli tomuto gol ( nebo bude tvrdit že nikdy v historií se tohle nestalo? )

Reagovat
king23

No a co, že to nic neovlivnilo. Není podstatnější, že je to proti pravidlům? Podobnou situaci si nepamatuji, že by nastala. Ale za to si pamatuji už několik neuznanych penalt z důvodu toho, že ostatní hráči vbehli do šestnáctky před tím, než se zahravajici dotkl míče. To tvoji logikou taky nic neovlivnilo. Přesto je to proti pravidlům.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ne podstatenjsi je, ze rozhodci rozhodl v duchu hry a ne podle pravidla, ktere nic neovlivnilo. pokud sis toho nevsiml, tak rozhodci casto jednaji jinak nez jsou pravidla (klasika rozehravka golmana, ktery muze mic drzet v ruce max 6s a vubec ale vubec nikdo neresi, kdyz je to vice. a je tovice snad uplne pokazde).

ty fakt nevidis rozdil, kdyz hrac vbehne drive do hriste na druhem 60 metru od mice a pri penalte? navic oni se ucastniili hry, zatimco tihle ani nahodou.

tohle je asi nejsmesnejsi pokus o aferu, ktery jsem zaznamenal za hodne dlouhou dobu

Reagovat
king23

Nemá to smysl to s tebou řešit. Nevím, kdo se snaží o aféru, já určitě ne. Argentina byla včera lepší a celkem jim ten titul přeji. Ale že byl rozhodčí včera špatný, to je prostě fakt. Ale kdo to vidět nechce, ten to samozřejmě neuvidí.

Jasně jsem ti tady s poukazanim na pravidla ukázal, proč ten gól platit neměl. Nějaký duch hry si strc někam. Proti pravidlům je to v 1. minutě i v 90., ať je to 5 metrů od balónu nebo 50. Má se pískat rovina. Stejně tak je offside pokud je to o 3 metry nebo o 3 milimetry.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to ze ostatni pravidla, ktera se nedodrzuji stoporcentne, ti je ale nahodou jedno ze, kdo nechce videt, neuvidi treneri jsou ve hristi casto a nikoho to nezajima (jen jim neco rekne 4 rozhodci, ale stejne to opakuji za 2 minuty)- snad vubec zadny trener nedodrzuje pravidlo, ze se ma pohybovat jen ve svem vymezenem uzemi, vzdy to prekracuji, stejne tak bych se kldne vsadil, ze behem penalta tam taky nekdo mohl chvili stat

rovina se piskala, nevim, co tu zkousis

Reagovat
Kiss Me Polka!

https://twitter.com/ZachLowy/status/1606290136764805120?t=MrYR16dHobyg2eIOYux4tQ&s=34

tak dokonce se to same stalo i pri golu francouzu co reknes ted? mely se vsechny ty goly zrusit?

Reagovat
king23

Bože pane, co pořád zkoušíš? Jestli se to samé stalo při gólu francouzů, tak nemají platit oba góly - ani ten argentinský ani ten francouzský. To je tak těžké pochopit pravidla?

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je tak tezke pochopit, ze se toto pravidlo neaplikuje doslova? mas hned dva priklady v jeidnem zapase, kde se na to nekdo zameril. jinak to nikdo neresi

Reagovat
masly008

Jde o naprosto nevídanou situaci, ovšem Francouzi mají pravdu a gól měl být skutečně odvolán. Takto to stojí v pravidlech:

„Pokud si rozhodčí po vstřelení gólu všimne, že v době vstřelení branky byla na hřišti jiná osoba, rozhodčí musí gól neuznat. Pokud další osobou byl: hráč, náhradník, vystřídaný hráč, vyloučený hráč nebo funkcionář týmu, který vstřelil branku; hra musí být znovu zahájena přímým volným kopem z místa, kde se nacházela další osoba,“ zní pravidlo 3, odstavec 9 fotbalových pravidel.

„Francie tak měla mít volný kop před lavičkou Argentiny,“ dodává deník L’Equipe. Situace samozřejmě nejde na vrub hlavního rozhodčího, který se věnuje hře. Je to starost čtvrtého rozhodčího, který má dění mezi lavičkami na starosti. Případně to měl vidět VAR.

Reagovat
Puskas

Stalo se to v 66. při 4. gólu Angličanů. Tehdy vběhli na plac nějací diváci na druhé straně hřiště.

Reagovat
masly008

a jaký byl verdikt?

Reagovat
Puskas

Platil. Nevšimli si toho. Až pak se ukázala fotka, kde pobíhají na druhém konci hřiště dva tři fanoušci s vlajkou.

Reagovat
Puskas

Nějaké německé noviny pak prý měly titulek: Prohráli jsme 2:2.

Reagovat
fellaininho

Ani nevím, že takové pravidlo existuje

Nicméně, tu výhodu docela podělal no. Stejně si myslím, že měla Francie rozhodnout v nastavení druhého prodloužení.

Reagovat
king23

Taky jsem nevěděl, ale rozhodčí by měli

Reagovat
technecium

Dal nějaký náhradník gól? Přečti si to omg

Reagovat
king23

Proč by měl náhradník dávat gól? Možná blbý překlad, to "který" se váže k týmu, viz originál níže:

"the referee must disallow the goal if the extra person was: a player, substitute, substituted player, sent off player or official of the team who scored the goal; play must be restarted with a direct free kick from the place where the extra person was."

Reagovat
Xavivax1

"V okamžiku střelení branky"

Oni tam vběhli až po gólu

Reagovat
king23

Ne, oni tam vběhli právě už před gólem, proto o tom píšu.

https://i.dailymail.co.uk/1s/2022/12/19/10/65728581-11553607-image-a-51_1671447379017.jpg

Reagovat
Xavivax1

To je vyfocené po gole

Reagovat
king23

Ne to je vyfocené přesně v momentě, kdy je míč na care. Je to tak těžké tomu věřit, nebo o co se tu snažíš?. Pokud ti nestačí toto, tak se minutu zagoogli a najdeš podobných obrázků mnohem víc.

Reagovat
masly008

Jako že dali gol a nikdo nezvedá ruce?

Reagovat
masly008

Jde o naprosto nevídanou situaci, ovšem Francouzi mají pravdu a gól měl být skutečně odvolán. Takto to stojí v pravidlech:

„Pokud si rozhodčí po vstřelení gólu všimne, že v době vstřelení branky byla na hřišti jiná osoba, rozhodčí musí gól neuznat. Pokud další osobou byl: hráč, náhradník, vystřídaný hráč, vyloučený hráč nebo funkcionář týmu, který vstřelil branku; hra musí být znovu zahájena přímým volným kopem z místa, kde se nacházela další osoba,“ zní pravidlo 3, odstavec 9 fotbalových pravidel.

„Francie tak měla mít volný kop před lavičkou Argentiny,“ dodává deník L’Equipe. Situace samozřejmě nejde na vrub hlavního rozhodčího, který se věnuje hře. Je to starost čtvrtého rozhodčího, který má dění mezi lavičkami na starosti. Případně to měl vidět VAR.

Reagovat
Xavivax1

"Pokud si rozhodčí po vstřelení gólu všimne"

Nevšiml si, všechno v pořádku

Neuznat takhle gol by byla pekelná sviňárna

Reagovat
king23

Ty vole to je argument

Ale pokud je pro tebe svinarna neuznat gól, který je v rozporu s pravidly, tak asi nemá smysl dal diskutovat no

Reagovat
verv

To nemá cenu, tady má každej svoji pravdu a nějakejma faktama na ně nechoď.

Reagovat
masly008

tady jde o to že rozhodčí chválí jak to skvěle nezvládl a on vlastě asi 5x nedodržel jasná pravidla toť vše.

Reagovat
Shevchenko

No to je hovno

Reagovat
Fumetsu

V tom případě doufám, že by jsi takhle byl i proti golu Muaniho v 120+3 na pomyslných 3:4. Ale podle mě by jsi to pravidlo tak entuziasticky nevytahoval

Reagovat
king23

Prosimtě o čem se tu bavíme?

Pokud byli další lidé na hřišti při potenciálním gólu Mianiho (nevím o tom, ale je to možné), tak bych samozřejmě byl proti tomu, aby takový gól platil. Mě jenom přijde neuvěřitelné, že ten třetí

Argentiny gól zkoumal VAR, kdyby tam našli milimetrový offside, tak by ho neuznali, ale že byli na hřišti hráči, co tam neměli co dělat, toho si nevšimli/neřešili.

Byl bych rád, kdyby se dodržovali pravidla obecně, to je celé.

Reagovat
roman1978

Ty jsi teda dost retardovany.

Reagovat
roman1978

Aha, sorry, beru zpět, až ted jsem si všiml toho bílého zla.

Reagovat
Patt

Budeš se muset s úspěchem Messiho smířit. Je jasný, že to není lehký pro fanouška Realu a že to chvíli bude trvat.

Reagovat
Lemiux66

Videl jsem to xkrat u penalt a spravne, samozrejme, nemaj v poli co delat. Nastesti vliv na hru nulovej. Jinak rozumim.

Reagovat
drussbarb

Tohle číst se nikdy neomrzí. Prostě budete řešit kraviny, že?

Reagovat
DonAndres

No jo, kdyby. Neplatí to v životě ani ne fotbale. Dokážeš si představit, že ve finále, v takovém zápase kdy se pouštělo kde-co, rozhodčí neuzná gól kvůli náhradníkům ve hřišti? Nebuď naivní.

Reagovat
king23

Hele, já jenom poukazuju na to, že rozhodčí dělal hodně chyb a vesměs ve prospěch Argentiny. A tohle je jenom další kapka.

Reagovat
xjert02

povidej

Reagovat
Bakary3

Si fakt děláš prdel

To by neuznal kvůli tomu jen total dement.

A jestli ti to vadí... Tak máš asi taky problém

Reagovat
verv

Borec tady poukáže na porušení pravidel, který je evidentní, ale sklidí jenom výsměch a urážky. Proberte se.

Reagovat
Bakary3

A podle tebe byla teda taky největší chyba, že ten gól uznali?

On na to nepoukazuje ve stylu "tyjo, to mohl klidně neuznat", on to označuje za jasnou a hrubou chybu - tedy by podle něj bylo správně, aby to rozhodčí neuznal.

To je prostě ujety, ale úplně.

A ano, nemá se koukat na důležitost zápasu, čas atd., ale neuznat gól v prodloužení finále MS za tohle, to je vtip prostě

Reagovat
verv

Mě nijak nesere, že ten gól uznal, ale pokud to je takhle v pravidlech, tak ten gól neměl uznat a tím pádem to chyba je. Diskutovat se může o adekvátnosti toho pravidla, ale že to porušení bylo je úplně evidentní. Ale stejně se budem vysmývat týpkovi, kterej na to poukázal. Ty diskuze tady jsou čím dál větší hnůj.

Reagovat
Bakary3

Znovu

Já se nevysmivam tomu, že na to poukáže.

Ale tomu, že je to podle něho chyba.

Reagovat
verv

Ona to ale chyba je.

Reagovat
roman1978

Ne, není. Je to bezny jev.

Stupidní je na to vůbec poukazovat a ještě k tomu to označovat za něco, co hrubě ovlivnilo dej finálového zápasu.

Logika level malé dítě.

Reagovat
verv

Je to tak napsaný v pravidlech, ty byly porušený, takže to chyba prostě je. To, jestli ti náhradníci na hřišti něco ovlivnili je irelevantní, stejně tak jako jestli jde o finále MS nebo nějakou pralesní soutěž.

Logika level malé dítě je popírat něco, co je zjevný.

Reagovat
Bakary3

Pointa je jinde.

Technicky je to chyba.

A podle něj je chyba, že to rozhodčí přesto uznal.

Podle mě ne. Nemělo to na nic vliv.

Podle tebe je taky špatně, že ten gól uznal?

Reagovat
verv

Ne, pointa je, že týpek něco napsal, má to podpořený jasným argumentem a vy se tady na něj slítnete a urážíte. Přitom to co píše je naprosto legitimní a k smíchu jsou spíš vaše argumenty že to bylo prodloužení a finále, nebo jak píše někdo výš o duchu hry.

A není to nic, co by se dalo vyložit několika způsobama (třeba jako jak intenzivní byl kontakt u penalty) ale naprosto exaktní věc, stejně jako třeba u ofsajdu.

Takže jo, je to špatně, že to uznal, protože by se mělo vždycky postupovat podle pravidel, ať už jde o finále MS nebo o nějakej přátelák. Nebo si má jako rozhodčí vybírat, jaký pravidla zrovna platí, podle důležitosti zápasu a momentu, v kterým se situace stala?

A že to nemělo na nic vliv je naprosto irelevantní. Když hráč vběhne u penalty do vápna dřív než exekutor kopne, tak to taky nemá na nic vliv a přitom případnej gól neplatí a nikdo to nerozporuje.

Reagovat
Bakary3

Já to nepsal jako argument, jen pro zdůraznění situace, gól bych kvůli tomu neodvolal ani v pralese.

Takže defacto tvrdíš to, co on, že je chyba, že rozhodčí gól neodvolal.

Podle mě prostě ne, bylo by to k smíchu.

Takže kdybys to finále pískal a všiml by sis toho, ten gól bys tedy odvolal?

Já ne, zachoval bych se jako člověk a ne otrok pravidel, v tomto případě takových, který není třeba vůbec aplikovat.

Došlo ke zvláštní situaci, kterou si ale tým nezískávali žádnou početní výhodu, vždyť je to úplná blbost.

Reagovat
verv

Člověk a ne otrok pravidel Takže rozhodčí by si měl teda vybírat, který pravidla mu přijdou vhodný k tomu, aby je aplikoval a na ostatní kašlat?

Já neříkám, že to je super pravidlo, ale jednou je daný, tak se podle něj má postupovat.

Diskuze se může věst o tom, jestli to pravidlo nezrušit nebo nezměnit, ale že ten gól byl dle výkladu pravidel neregulérní je snad naprosto bez pochyb.

Reagovat
Bakary3

Dotaz zněl - takže bys to neuznal?

Já bych gól uznal.

Reagovat
verv

Neuznal, myslel jsem, že je to zřejmý z toho co píšu.

Můj dotaz teda je, jestli ti přijde v pořádku, aby si rozhodčí vybíral, který pravidla má akceptovat a který ne? Bez ohledu na to, jestli to pravidlo má smysl nebo ne, protože zpochybnit se dá cokoliv.

Reagovat
Bakary3

Jelikož je ve fotbale v podstatě vše na uvážení rozhodčího, jako "velká intenzita", "zjevně", bla bla

Tak ano, v některých případech nemám problém s použitím selskyho rozumu.

Pak už je to na těch výše postavených, jak ho za to ohodnotí.

A protože jsem nezaznamenal, že by ho za to někdo z kompetentních kritizoval, tak to zřejmě jako pochybení nevyhodnotili.

Reagovat
John Obi Mikel

Když si vezmeme kolik hráčů (a jakých) Francii vypadlo, tak je překvapivé, že se stejně dostali až do finále a tam byli pár čísel od vítězství. Před turnajem jsem to moc nečekal, ale potvrdili, že mají široký kádr.

Reagovat
Reggie

Vždyť mají nejširší (nejsilnější) kádr ze všech repre. A to docela výrazně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele