Gabriel Barbosa smí podle CAS hrát, dokud se nevyřeší jeho odvolání

30.04., 13:56
Aktuality
Gabriel Barbosa (© AFP)

Brazilský fotbalista Gabriel Barbosa smí znovu hrát, dokud mezinárodní arbitráž CAS nerozhodne o jeho odvolání proti trestu za porušení dopingových pravidel. Informoval o tom dnes CAS. Útočník Flamenga dostal letos v březnu dvouletý distanc od národního antidopingového tribunálu za pokus o podvod při dopingové zkoušce.

Barbosa, jenž má za sebou nevydařené angažmá v Interu Milán, se provinil loni v dubnu během soustředění Flamenga. Zatím jeho spoluhráči se podrobili testům před začátkem dopoledního tréninku, olympijský vítěz z roku 2016 z Ria de Janeiro místo kontroly odešel podle médií na oběd. Po obstrukcích odevzdal nádobku se vzorkem moči otevřenou a komisařům řekl, že je to jeho poslední kontrola.

Fotbalista přezdívaný Gabigol jakýkoliv pokus o podvod odmítl a proti trestu platnému do dubna příštího roku se odvolal k CAS. Tribunál zatím vydal rozhodnutí, které Barbosovi umožní pokračovat v kariéře. Neupřesnil ale, kdy bude znám verdikt ve věci odvolání.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
PtákOhnívák

Proč vlastně nařizují hráčům nějaký distanc, když pak můžou stejně hrát?!

Navíc, ten trest se zase bude nesmyslně počítat zpětně od toho Dubna co na něj přišli...

Tak že až se to dořeší a případně odsoudí. Tak ten hráč bude normálně hrát dál, protože ta lhůta dvou let co měl sedět, už proběhla...

Strašná fraška tyhle komise!

Reagovat
kaaspis

Článek a hráč mě sice nezajímají, ale můžu si odškrtnout opětovnou zmínku o jeho přezdívce. Jsem rád za jakoukoliv konstantu v této turbulentní době

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele