Gomis se stěhuje zdarma z Lyonu do Swansea

27.06.2014, 22:02
Aktuality
Bafetimbi Gomis s oficiální platností končí své angažmá ve francouzském Lyonu a od nové sezony bude hrát anglickou Premier League. 28letý útočník se stal novou posilou Swansea, kde by měl působit až do června 2018...

"Swansea City s potěšením oznamuje příchod francouzského internacionála Bafetimbiho Gomise, jemuž je třeba už jenom opatřit pracovní povolení. 28letý fotbalista podepsal smlouvu na čtyři roky a přichází jako volný hráč po skončení smlouvy v Lyonu," stojí v prohlášení na internetových stránkách celku z Walesu.

Gomis strávil v Lyonu celkem pět sezon, během nichž odehrál 120 ligových zápasů a nastřílel 56 branek. Na svém kontě má i 12 startů a 3 trefy za francouzskou reprezentaci.

Gomisova budoucnost se ve Francii stala sledovaným tématem už před rokem. Lyon se domluvil na přestupu s Newcastlem, útočník ovšem nakonec transfer zamítl a v OL s ním v dané chvíli přestali počítat. Prezident Jean-Michel Aulas z původního stanoviska ustoupil a Gomis se vrátil do prvního týmu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk, swanseacity.net

Komentáře (1744)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele