Haaland po Tottenhamu kritizoval sudí. Erling je zklamaný, uvedl Guardiola

04.12.2023, 11:14, aktualizováno 04.12.2023, 20:25
Aktuality
Erling Haaland a rozhodčí Simon Hooper (© AFP)

Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland nemohl po nedělním šlágru anglické fotbalové ligy proti Tottenhamu (3:3) přijít na jméno sudímu Simonu Hooperovi, kterého po utkání zkritizoval i na sociální síti X. Hlavní rozhodčí ve čtvrté minutě nastavení přerušil akci ve chvíli, kdy Jack Grealish běžel s míčem sám na brankáře, za což se na sudího následně sesypali protestující hráči "Citizens".

Anglická Fotbalová asociace dnes klub obvinila z toho, že při zápase neměl své hráče pod kontrolou a nezajistil, aby se nechovali nevhodně. Vedení City se k tomu může do čtvrtka vyjádřit. Další obvinění FA vznášet neplánuje, Haalandovi tak žádný dodatečný individuální trest nehrozí.

Haaland byl rozčilený o to více, že byl ústřední postavou celé akce. U středového kruhu nejprve ustál ostrý zákrok, za což Hooper signalizoval výhodu pro City. Následně norský útočník z otočky přesně našel nabíhajícího Grealishe a ten mohl s velkým náskokem na bránící hráče běžet sám na gólmana Guglielma Vicaria. V ten moment se ale Hooper po několika sekundách vrátil k předchozímu faulu a hru přerušil.

Haaland dostal za protesty žlutou kartu a sudí si od něj vyslechli ostrá slova i po závěrečném hvizdu. Nejlepší střelec Premier League po zápase sdílel na sociální síti X video celé akce, ke kterému připsal zkratku "wtf", která v on-line komunikaci znamená expresivní vyjádření údivu.

Emoce naopak krotili na tiskové konferenci oba trenéři. "Erling je trochu zklamaný. To je normální. I sám pan rozhodčí, kdyby hrál dnes za Manchester City, by byl po zapískání naštvaný," řekl kouč Manchesteru Pep Guardiola. "Nechci rozhodčí kritizovat. Neřekl bych, že dnes bereme jen bod kvůli téhle situaci," dodal.

Obhájci titulu remizovali potřetí za sebou a v tabulce jsou třetí. Proti Tottenhamu doma dvakrát vedli, skóre atraktivního duelu uzavřel v 90. minutě záložník hostů Dejan Kulusevski.

"Nemyslím si, že by ta situace ze závěru měla být hlavním tématem dnešního zápasu. Byl to především skvělý fotbal, na to bych se soustředil," podotkl manažer londýnského celku Ange Postecoglou, jehož svěřenci jsou na pátém místě.

Autor: ČTK

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele