Haller se vrací do Bundesligy, přestoupil do Dortmundu

06.07.2022, 18:26
Aktuality
Borussia Dortmund do úspěšného konce dotáhla příchod Sébastiena Hallera, za něhož Ajaxu zaplatí 31 milionů eur bez bonusů. Osmadvacetiletý útočník ve svém novém působišti uzavřel čtyřletý kontrakt...

Haller má ve vestfálském celku nahradit Erlinga Hålanda, jenž přestoupil do Manchesteru City za 60 milionů eur. BVB za Hallera pošle zhruba polovinu, dalších 3,5 milionu eur však může doplatit na bonusech.

Reprezentant Pobřeží slonoviny nejde do neznámého prostředí, mezi lety 2017 až 2019 oblékal dres Eintrachtu Frankfurt, za který v 77 soutěžních zápasech vstřelil 33 gólů.

"Jsme rádi, že se nám podařilo získat zkušeného útočníka Sébastiena Hallera, jenž se ve velmi dobrém světle ukázal v Lize mistrů, a který zná Bundesligu, kde již prokázal vysokou kvalitu," pochvaloval si sportovní ředitel Sebastian Kehl. "Sébastien má velké předpoklady. Svými zkušenostmi pomůže našim mladým ofenzivním hráčům. Při vzájemných jednáních dával jasně najevo, že chce být s BVB úspěšný," dodal na adresu nejčerstvější posily bývalý záložník.

"Už se nemohu dočkat, až uslyším podporu 80 tisíc fanoušků. Doufám, že v příštích letech společně dosáhneme úspěchů," řekl Haller po podpisu smlouvy do roku 2026.

Haller přišel do Ajaxu před rokem a půl z West Hamu United a v 65 zápasech ve všech soutěžích se 47krát zapsal mezi střelce. Bývalý mládežnický reprezentant Francie nastartoval kariéru v Utrechtu, kde během dvou a půl sezony zaznamenal přes 50 soutěžních branek.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (96)

Přidat komentář
Neutron

Uff, uz som sa bal, ze aj jeho bude ten Hag chciet.

Reagovat
Freedo

Reagovat
bandwagoner

To az po jedny vydareny sezone v Dortmundu aspon za 80.

Reagovat
smazaný uživatel

20+ gólov bude asi veľké sústo pre Hallera, ale za mňa výborná posila.

Reagovat
Seydou Doumbia

nemusí být...dvacku stihl už ve Frankfurtu, německá liga mu sedí, befaubé hraje systém všechno do útoku hovno do obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Skoro každý útočník, co tam byl, dával kupu gólů. Takovej Paco Alcácer vypadal, že i umí hrát fotbal a přitom nikde jinde (krom Valencie) si neškrtnul.

Haller bude v BVB bomber, na 20 mu věřím, klidně i víc. Navíc typologicky není o tolik jinej (i když je teda pomalejší o dost) takže to je skoro kus za kus.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Paca si neskutočne vystihol. : vyslovené drevo ale v Dortmunde mu to padalo to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

"Jedna lastovička leto nerobí." Ja mu tie góly samozrejme prajem, kľudne nech dá v lige aj 30+ gólov.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoril som to už raz, poviem to znovu...Je niečo v rámci futbalu o čom ty nemáš prehľad chlape? Neskutočný aký máš prehľad

Reagovat
Seydou Doumbia

díky kámo, potěší

Reagovat
Panini Calciatore

v lige kde pada spusta golov to bude pre neho malina

Reagovat
smazaný uživatel

Ak nerátam góly Lewandowského, tak v lige sa za posledných 7-8 sezón a možno aj viac, prehuplo cez 20+ gólov max. dvaja traja hráči za sezónu.

Reagovat
Rudnevs

Lebo sa az tak nehra na hrotakov, Nemci nemaju moc typickych deviatok a ani ten styl neni moc popularny pri tom pressingovom style, co hra väcsina klubov, ale Haller hrotak je, cize zrovna on by to mohol dokazat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol, hnevať sa určite nebudem.

Reagovat
kilobyte

Zrovna letos a loni dalo 20+ pět hráčů.

Reagovat
icka

Reagovat
chavi.27

Nezvyk ze Drtmund kupuje nekoho takhle staryho...

Reagovat
Slavia10

Doufám, že letos s Teričem BVB získá titul, byl by to super příběh jeho návratu. Minimálně Kahn se snaží dělat všechno proto, aby Bayern byl nejen nesympatický ale slábnul.

Reagovat
Slavia10

Terzičem*

Reagovat
Rich

To se teprve uvidí, jak Dortmund zvládne klíčové zápasy a nesesype se po každé porážce.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Rudnevs

Ono sa to hovori kazdy rok, ale musim uznat, ze to vyzera nadejne.. este ked Bayern pride o Lewu, navyse ta nalada je tam uz cela taka divna, naopak BVB celkom posiluje… raz sa to zlomit musi.

Ale co si budeme hovorit, aj tak zas postracaju body niekde v Bochume, Freiburgu, Mainzi a bude hotovo

Reagovat
Bayern +

Nezvládame funckionarsku a trénerskú výmenu generácií.

Reagovat
BaggioRoberto

Prestante to hulit. Bayern privedl Maného, Dortmund přišel o Haalanda a tady komentare jak kdyby to bylo naopak.

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Dneska Kahn vyloučil příchod Ronalda, takže naopak...

Reagovat
Bayern +

Nemyslím si. Jeden fanúšik Bayernu na Facebook stránke Kickeru to napísal pekne: Radšej Ronalda, ktorý chce ako Lewu, ktorý nechce. Mimochodom komentár bol najlepšie hodnotený.

Reagovat
Seydou Doumbia

lepší kakadžiče, než egoistu, který hraje sám na sebe a bude pičovat okolo na ostatní...jako hráč kvalitní, nelze mu nic po herní stránce vytknout, ale tohle je absolutně mimo politiku bayernu a mimo hodnoty na kterých si klub dlouhodobě zakládal...takové hráče bayern přece nepřivádi

Reagovat
Bayern +

MU je rozložený klub bez fungujúcich spoluhráčov, že tam hral Ronaldo na seba ma vôbec neprekvapilo, to podľa mňa v Bayerne nehrozí a keby aj áno, v BL by nam to neuškodilo a v LM by bol motivovaný dosť. Plus teda predať Lewu s ročnou zmluvou za 50+ mega a podpísať Ronalda za 10 mega a dať mu plat Lewu predsa nie je nič, čo by rozvrátilo koncepciu. Ale neber to tak, že ho nejak extra chcem, ale pokial sa namiesto Lautara, Havertza a spol. máme zaujímať o priemeràkov pomaly z 2. BL, tak diky, no. Hlavne, že ideme po 90 megovom De Ligtovi a stoperov budeme mať drahších než City.

Reagovat
Remt

Dotaz: on někdy nebyl egoista a nehrál pouze a jen na sebe a svoje statistiky? Protože to by pro mě byla novinka. Přivádět jo je p*covina pro jakýkoliv klub.

Reagovat
Manik...

. V prvním angažmá u ManU možná..

Reagovat
r.mrazik

Hh

Reagovat
j_mrazik

Ani náhodou.

Reagovat
Seydou Doumbia

nevím dělal nedělal...dle mého je ronaldu pořád stejný, ten se nemění...taky bych radši chtěl osimhena, lautara ale ti asi nepříjdou...pak záleží, přivést sračku a zkoušet hrát něco jako s mandžukičem a nebo porušit své zásady a přivést mediální hvězdu? a ne ronaldu není jen mediální hvězda, ale ty víš jak to myslím

Reagovat
Rich

Hlavní problém, plat Ronalda, on by bral 100% více než Lewandovski, i kdyby chtěl jít do Bayernu, tak za předpokladu, že půjde s platem dolů a za druhé, že bude hrát týmově... Jinak nemá smysl ho chtít... Můj typ je Chelsea a nebo návrat do Realu.

Reagovat
Jardman

*tip

Reagovat
db18

Reagovat
MarcoBanco

Ako áno, v každom zápase je Ronaldo posadnutý tým, dať gól, vyhrať, vylepšiť rekordy, ale ako egoistu, čo hrá len sám na seba, by som ho neoznačil. Videl som niekolko zápasov Utd, kde vytváral pomerne dosť šancí pre team a hlavne pre Bruna (ktorému nieraz prenechal penaltu), no zakončenie bieda.

Reagovat
r.mrazik

Jasný...takový Müller bude z Ronalda "nadšený"

Reagovat
MarcoBanco

Neviem si ich moc spolu predstaviť ale kto vie, možno by to klapalo

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Nechtěl bych ani jednoho.

BTW. Bayern nechce přistoupit na splátky za Lewu, protože si nemyslí, že FC Barcelona za pár let ještě bude existovat...

Reagovat
Rich

Brazzo to též vyloučil... Navíc před časem Uli prohlásil, že Bayern si někoho jako Ronaldo nemůže platově dovolit... Já jsem rád, nechci ho v Bayernu, raději bych viděl, kdyby se přivedl nějaký mladý hroťák, který by převzal roli Lewandovského, ta komedie je až trapná...

Ale rýsují se zajímavý přestupy: De Ligt by byl určitě zajímavou posilou do obrany... Raději jeho než, aby tam Pavard, který nutno říct, měl snad jednu sezónu dobrou, jinak průměr... Plus ten 17 letý mladík je příslib do budoucna, dost možná, že by nahradil Gnabryho...

Reagovat
Nickname 9

Pořád si stojím za tím, že nejlepší je udržet si Lewu a příští rok přivést Osimhena.

Jako ty přestupy jsou zajímavý. De Light by byl skvělej. S Laimerem už jsme taky domluvení. Navíc to vypadá, že Gnabry prodlouží .

Ale zajímalo by mě kde se najednou berou peníze. Ještě před měsícem všichni tvrdili, že 20mega je na Bayern moc. A teď najednou daj tuto částku za 17 letýho borce a za De Lighta se nebojí dát 80.

Reagovat
Rich

Já s Lewandovskim nevím, na druhou stranu by se prostě měla dodržet smlouva a hráč by neměl být více než klub, ale na druhou stranu by bylo super podojit Barcu, ať krvácí více... Ale prostě udržet Lewandovského bude znamenat problém v kabině, on hrát nebude, jeho výroky mě přesvědčují, že 12. července se nedostaví na trénink a bude si vydupávat přestup... Podle mě ať Barca dá na stůl 50 mega a je jejich... Ty peníze se investují do nějakého hráče alespoň...

S Gnabrym je to 50 na 50... Hodně bude záležet na vedení, ale pokud neprodlouží, tak prodat letos v létě... Ať neodejde zadarmo... A pěkně podojit dotyčného třeba za 70-80 mega...

Reagovat
Nickname 9

Lewa je profesionál, ten jen tak stávkovat nebude. A i kdyby vzpomeň si na Kanea minulý rok. Za každou cenu chtěl do City, nechodil na tréninky, ale Tottenham zůstal tvrdý nepustil ho a dneska jsou všichni spokojení.

Reagovat
Rich

Já tomu tedy moc nevěřím...

Reagovat
vladino10

mozno to je jeho posledna dobra sezona kde bude moct hrat o zlatu loptu, ktoru velmi chce.

Bol by hlupy ak by si stavkovanim odpasol jednu sezonu, on podla mna hrat bude a individualne tiez bude slapat - ale v kabine po zapase moze urobit dusno...tj. individualne pojde, ale kolektivne to bude rozosravat, to by som videl ako vacsie riziko.

Reagovat
Rich

Ono jako ta nálada na konci sezóny nebyla nějak růžová a teď hrozí toto... Prostě nevím, jestli to není veliké riziko...

Reagovat
vladino10

Ja ho nechcem. On by tých 40 gólov dal, na to má priveľké ambície aby urazene na lavičke, ale v kabíne môže narobiť bordel.

Reagovat
Rich

Ideální náhrada za něj?

Reagovat
vladino10

Neviem. Na jednej strane sa vraví, že bude problém nahradiť góly čo dával, na druhej Bayern hral najlepší futbal aspoň podľa mňa s negolovym Mandzukicom a góly čo nedával Mandzo sa rozdelili medzi iných hráčov od pozície 6 vzadu až po 10 a krídla vpredu. Otázka je to či je na to teraz tím pripravený - predtým mal Bayern vcelku gólové krídla, teraz... Góly dáva jedine Gnabry a aj ten strieda dobre a zle výkony až moc, taký Coman so svojím zakončením góly nebude dávať nikdy. Takže upirmne neviem či sa vydať nejakou "Mandzukic" cestou, hráči čo nedáva veľa gólov ale roztrhá sa pre tím alebo ísť po nejakom Ronaldovi.

Ono ale na Robovi má dlhodobo sralo, ze on trhal tie tímy v BL a potom prišlo play off LM a doslova sa vytratil. To ten Mandzukic v tej BL zďaleka toľko gólov nedával, ale je to hráč čo dal gól v 2 finále LM a vo finále MS. Proste mal taký ten x faktor, že keď šla v absolútne vyrovnanom zápase vysoká centrovana lopta, tak on vyhral hlavu a milimetrovo zakončil. A v Robovi som toto úplne nevidel, keď ho dobre pokryli súperi tak bol hotový. Keď súperi pokryli Ronalda, tak ten vyskočil 2,5 metra do vzduchu, všetkých prehlavičkoval a z jedného centra skóroval. Messi zas v takej situácii urobil 2 hráčov a a zavesil. Mandzukic sa silou prebil alebo zajebal totálnu hlavičku. ale na tom robertovi niečo takéto proste nevidím - on dokáže brutálne využiť priestor proti nadpriemerným tímom čo ho nevedia úplne dobre obsadiť, ale v momente keď príde úplná topka, tak je vypnutý. On má všetky skills vysoko nadpriemerné, ale nemá takú tú jednu vlastnosť ktorou by bol o 4 levely nad všetkými a ktorou by zlomil ten nerozhodnuty veľmi ťažký zápas. Aspoň tak ho vidím ja. Mandzukic prišiel potom čo nemal nejaké gólové sezóny a vlastne ich nemal ani potom v bayerne a ten tím slapal ako hodiny, preto za mňa aj ten kalajdzic môže vystreliť ako dobrý prestup - ale nemám ho nasledovaneho, neviem.

Každopádne mám trochu obavu - z tých posledných posíl Bayernu nikto nejak extra nezaziaril...proste robia sa dobre prestupy, za dobré ceny a dobre vyzerajúce, ale pri Nikom si za posledné roky nehovorím "vole, totalna trefa do čierneho"

Reagovat
Rich

Jako a teď dobrá otázka, Barcelona položila údajně nabídku 50 mega... Což prostě za hráče, který nechce prodloužit smlouvu, chce pryč, může udělat bordel v kabině, tak by to bylo za zvážení... Al otázkou je fakt, kdo by Lewandovského měl nahradit... Typologicky Haaland a Nunez by byli ideální, ale jsou pryč z trhu... Lukaku se vrátil do Itálie... Takže koho? Kane? Jenom toho ne, ten mi nikdy nepřišel tak moc kvalitní... Pak někteří by si přáli Victora Osimhena, toho vůbec neznám, čili nebudu hodnotit... Ale vedení Bayernu údajně smetlo Kalajdžiče ze stolu... Trenér by ho chtěl, ale Kahn a Brazzo údajně podle Bildu nejsou o něm přesvědčení...

Reagovat
Seydou Doumbia

četl jsem tu expresku zájem o jonathana davida...ten by určitě nestál žádnou extra dardu a mohl by se u nás zlepšovat...otázka zda 40 mega třeba je moc

Reagovat
db18

Pokud Barca přistoupí na 60 mega za Lewu, tak to moc nebude... i když za De Ligta prý nabízíme už 75 mil. € + bonusy (pak se ale asi jistě prodá Pavard... smlouvu má na dva roky, takže to snad taky může být až 40 mil. €)

Reagovat
Rich

Ten David by stál snad 30 mega podle německých zpráv a vypadá dost dobře tedy...

Reagovat
db18

Reagovat
AjaxFans

Ať vykope titul

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Heresy

Reagovat
M.Vaza

Na D1 takových kope mraky...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Rarášek

A co Zagadou? Kam jde?

Reagovat
REPLIKATOR

Nevím, ale hlavně že je ten tragéd konečně pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao Slávisti, už jste viděli tohle?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Irek

Na to že stojí o půlku méně než Erling, tak za mě ho nedokáže nahradit ani aspoň z půlky Dortmund mám moc rád, ale tohohle borce tam vidím fakt nerad

Reagovat
Stannis Baratheon

Nadcházející sezónu dá 27 gólů

Reagovat
Irek

K co se vsadíme že nedá? Piju malinovici

Reagovat
JackDaniels.

Tak o ceresnu

Reagovat
Irek

Beru!!!

Reagovat
Remt

Za mě v lize 20+ dá.

Reagovat
Irek

Za mě v lize max 15G...

Reagovat
Mass

Na toho borce sem zvědavý, v bundeslize už prokázal, že góly dávat umí. Věřím mu.

Reagovat
ACSeRw!n

slusna darda za frajera, kterymu je 28

Reagovat
Remt

Upadl jsi? Viděl jsi jeho statistiky loni? Za mě velmi dobré peníze

Reagovat
Irek

Jenže statistiky kde? V Ajaxu? Který nemá absolutně konkurenci v lize? Tam to padá samo kde komu

Reagovat
Remt

BVB nehraje vše na útok a nedává velké množství gólů? V BL už tuším hrál a dařilo se mu ne? Spíš se divím že za něj Ajax nechtěl více. Při tom kolik chce běžně za své hráče a při tom kolik za něj dali

Reagovat
vladino10

Na to že už bol vo Frankfurte si asi zabudol...

Reagovat
FC Porto FC

Liga Mistrů nic?

Reagovat
Vopi11

Reagovat
verv

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
oli9

čísla kromě anglie měl skělá všude myslím si, že skvělá posila

Reagovat
TaLy___

Není mu ten dres velký ?? Čekal jsem že žijeme v roce 2022 a ne 1999

Reagovat
Rudnevs

90s sú späť v móde to vidno aj na tiktoku

Reagovat
TaLy___

Třeba se vrátí i účesy ala "Ještěrky"

Reagovat
Rudnevs

To su ake?

Reagovat
TaLy___

To co měl třeba Horst Siegel

Reagovat
Ingimir

vpredu biznis, vzadu party

Reagovat
DieryVonry

Jestli to všechno Ajax nahradí a bude hrát vyřazovací fázi CL a hrát o titul. Tak dolů klobouček. Ta akademie je fakt jinde.

Reagovat
AjaxFans

Tomu věř

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele