Hašek chtěl nejprve hříšníky z Belmonda zpátky, nakonec je však vynechal

15.03., 13:13
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Téma, které veřejnost zajímalo od loňského postupu na mistrovství Evropy v Německu, má trochu nečekané vyústění. Nový trenér reprezentace Ivan Hašek ve své první nominaci na přípravné zápasy v Norsku a s Arménií vynechal Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce i Jana Kuchtu. Jeho předchůdce Jaroslav Šilhavý celou trojici vyřadil z kádru národního týmu kvůli skandálu v olomouckém nočním klubu Belmondo před klíčovým kvalifikačním utkáním s Moldavskem.

Hašek se nedávno vyjádřil, že jednou člověk chybovat může, ale dvakrát rozhodně ne. Vše nasvědčovalo tomu, že aktéry podzimní aféry povolá zpátky. Nakonec se však ani jeden z hříšníků v jeho prvním výběru neobjevil. "Šlo pro mě o těžké rozhodnutí. Původně jsem si myslel si, že tu budou, ale jak se blížil čas nominace, svůj názor jsem změnil. Všem třem jsem až dnes ráno osobně oznámil, že bude pro tým lepší, když v něm teď nebudou," řekl kouč na nominační tiskové konferenci.

Trenér ujistil, že se nejedná o verdikt pro celé působení nového realizačního týmu. "Rozhodnutí se nevztahuje na letní Euro, ale pro teď. Za dané situace je pro tým důležité, abychom se pořád nebavili jen o jedné věci, ale mohli se soustředit na fotbal. Nikdo však nemá zavřené dveře napořád," ujistil Hašek, který byl do funkce uveden v lednu.

"V konečném důsledku jde o mé rozhodnutí. Podpořili ho ovšem lidé, s nimiž jsem ho konzultoval. Předseda, technický ředitel i konsorcium trenérů, které na asociaci funguje. Kluci se káli, původně jsem si myslel, že by tady měli být. Až pak jsem si řekl, co bude prospěšné pro tým. Ti tři to berou, věřím, že budou makat, aby se vrátili," uvedl šedesátiletý rodák z Městce Králové.

Otázkou je, zda Coufal, Brabec a Kuchta chybějí za trest, nebo na výstrahu. "Může to být tak i tak. Nechci, aby se něco podobného opakovalo, poslední sraz byl jen o tom. Nadále mají všichni dveře otevřené," zopakoval trenér.

Ohledně diskutované trojice se spojil s Tomášem Součkem. "Jelikož jsou nejlepší kamarádi s Cufem (Coufalem), bylo těžké s ním konzultovat předem. Ale jako první jsem to dnes ráno oznámil kapitánovi. Myslím, že kluci jsou s tím srozuměni," uzavřel Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
nvidia

Souhlas

Jednou pro výstrahu vynechat a od příštího srazu ať mají čistý štít a jede se od znova.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nodi

Jsem si dost jistej že kdyby se to provalilo až po tom úspěšném zápasu s Moldavskem tak by to skoro nikdo neřešil. Není to zdaleka poprvé a ani to nejhorší, jen to bylo v blbí čas.

Reagovat
Lemond Laws

blbí

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mr.Mike

Treba zjistil ze by jel momentalne jen Coufal, tak si rekl ze by to vypadalo blbe, tak radsi nevzal nikoho

Reagovat
zorz767

To taky. Ale speciálně Coufal má nos dost nahoru. Třeba mu i chtěl ukázat, kdo je tady boss. A tím i Součkovi.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Teď ještě zvolit jinýho kapitána, doufám v LK 37

Reagovat
Radin

Chápu vtip, ptž teď nemá na repre a ani na ty nejlepší týmy u nás

Reagovat
Grupma

Takže je vlastně chrání, aby nemohli Belmondo zopakovat a mohli jet na Euro Je to hlava mazaná

Reagovat
zorz767

Nejde jen o ně, je to signál i pro všechny ostatní. Proto podle mě říkal, že pro tým je lepší, když teď nepojedou.

Reagovat
fabec1222

Já myslim, že jim je přátelák stejně u prdele.

Reagovat
O.Giroud

to je teda výstraha

Reagovat
Blasphemer

Coufal: Tak teda jedu, trenére?

Hašek: Jasně že jo, Vláďo.

Taky Hašek: lol ne

Reagovat
Witcher

Coufal: ?

Hašek: !

Coufal:

Reagovat
John Obi Mikel

Jedu jedu jedu!

Reagovat
duhová víla

Volno místo bezvýznamných zápasů, to je spíš odměna než trest.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele