Hašek pozval pětici nováčků, v nominaci naopak chybí trio hříšníků

15.03., 11:47
Aktuality
Ivan Hašek (© FAČR)

Do reprezentace se po necelém roce vrací záložník Antonín Barák (29), jehož bývalý kouč Jaroslav Šilhavý vyřadil po začátku kvalifikace na mistrovství Evropy kvůli "nevhodnému chování". Nový trenér Ivan Hašek (60) zařadil do nominace na nejbližší přípravné zápasy s Norskem a Arménií také pět nováčků včetně Pavla Šulce z Plzně.

Očekávalo se, že se v týmu objeví alespoň někteří z tria Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec, které poslal Šilhavý okamžitě domů poté, co loni v listopadu během přípravy na rozhodující utkání o postup na závěrečný turnaj do Německa proti Moldavsku navštívili v Olomouci noční klub. Hašek se se všemi třemi hříšníky sešel, jenže zatím trest nezrušil. "Nechci, aby se něco takového opakovalo," řekl na dnešní tiskové konferenci.

Do týmu jmenoval obvyklé opory v čele s kapitánem Tomášem Součkem, objevuje se pětice nováčků. Jsou jimi brankář Vítězslav Jaroš z rakouského Sturmu Graz a stoper Robin Hranáč, ofenzivní záložník Pavel Šulc z Plzně a také Adam Gabriel s Tomášem Vlčkem.

O Barákově nominaci měl Hašek jasno. "Moc hráčů jako Tonda s takovou kvalitou při hře s míčem Česko nemá," poznamenal.

Nový kouč převzal reprezentaci na začátku ledna, kdy na lavičce nahradil Šilhavého. Ten se hned po skončení kvalifikace mistrovství Evropy navzdory postupu rozhodl u týmu nepokračovat. Hašek už vedl coby dočasný kouč českou reprezentaci v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým předsedou.

Oba soupeři už nominaci zveřejnili. Norskému výběru vévodí hvězdný kanonýr Manchesteru City Erling Haaland, naopak nejznámější arménský fotbalista Henrik Mchitarjan na zápas do Prahy nedorazí.

Nominace reprezentace:

Brankáři: Vítězslav Jaroš (Graz), Matěj Kovář (Leverkusen), Jindřich Staněk (Slavia)

Obránci: David Douděra (Slavia), Adam Gabriel (Midtyjjalnd), Tomáš Holeš (Slavia), Robin Hranáč (Plzeň), David Jurásek (Hoffenheim), Ladislav Krejčí (Sparta), Tomáš Vlček (Slavia), Jaroslav Zelený (Sparta), David Zima (Slavia)

Záložníci: Antonín Barák (Fiorentina), Matěj Jurásek (Slavia), Ondřej Lingr (Feyenoord), Lukáš Provod (Slavia), Michal Sadílek (Twente), Tomáš Souček (West Ham), Pavel Šulc (Plzeň)

Útočníci: Adam Hložek (Leverkusen), Tomáš Chorý (Plzeň), Mojmír Chytil (Slavia), Patrik Schick (Leverkusen)

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (499)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele