Hoffenheim se dohodl s trenérem Breitenreiterem

24.05.2022, 15:31
Aktuality
André Breitenreiter se vrací do Německa. Osmačtyřicetiletý trenér, jenž v uplynulé sezoně působil na lavičce FC Curych, uzavřel dvouletou smlouvu s Hoffenheimem...

Hoffenheim byl ještě na začátku března ve hře o postup do Ligy mistrů, od té doby však nevyhrál a zakončil sezonu uprostřed tabulky, proto vedení odvolalo Sebastiana Hoeneße.

Uvolněné místo na lavičce koncernového klubu zaujme André Breitenreiter, který má za sebou úspěšné působení v FC Curych, s nímž získal první mistrovský titul od roku 2009.

"André Breitenreiter je trenér vyznávající ofenzivní pojetí, čímž ideálně zapadá do TSG," řekl na adresu nového trenéra generální ředitel vesnického klubu Alexander Rosen.

"Do Hoffenheimu jdu s velkými ambicemi. Za posledních 15 let prošlo TSG velkým rozvojem a obohatilo německý fotbal. Aktivní ofenzivní fotbal odpovídá mé představě o hře, takže se těším na společnou budoucnost a na můj návrat do Bundesligy," prohlásil Breitenreiter.

Breitenreiter na sebe poprvé upozornil v Paderbornu, s nímž před osmi lety postoupil mezi německou elitu, což se mu podařilo i s Hannoverem. V Bundeslize vedl také Schalke.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 misto příští rok

Reagovat
Rudnevs

Dobra volba pre Hoffe. Tazko povedat, ci to budu pohary, ale ked uz nic ine, aspon opät zacne futbalom bavit a ludia sa na to budu pozerat. Hoeneß s tym hral moc defenzivne a bola to uspavanka.

Dost podcenovany trener

Reagovat
eleven11

Ja zas dúfam,že budúcu sezonu budú hrať"derby" s Mannheimom

Reagovat
JeséRodriguez

snad z toho budou příští rok poháry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele