Hradec Králové chce ligové jaro zvládnout bez větších nervů

06.02., 18:38
Aktuality

Hráči Hradce Králové si před jarní částí sezony nedávají konkrétní cíl v podobě umístění. Dvanáctý celek tabulky chce dohrát prvoligový ročník bez větších nervů a vyhnout se bojům o záchranu. Východočeši budou dál spoléhat na sílu domácího prostředí. Svěřenci trenéra Václava Kotala na novém stadionu získali během podzimu většinu bodů.

"Všichni v klubu bychom chtěli, abychom se dostali do klidného prostředku a sezonu zvládli bez nějakých větších nervů," řekl sportovní ředitel Jiří Sabou na tiskové konferenci. "S veškerým respektem vstupujeme do jarní části. Rozdíly jsou nepatrné, máme blízko jak do prostřední skupiny, tak i ke spodku tabulky," doplnil.

Východočeši v šesti lednových přípravných zápasech neprohráli, v generálce na soustředění v Turecku porazili úřadujícího ukrajinského mistra Šachtar Doněck 2:0. "Pro hráče je to hlavně povzbuzení. Pokud dodržují všechny taktické věci, tak se dá hrát prakticky s každým soupeřem," uvedl kouč Kotal.

"Pořád je to jenom přátelák, takže bych zůstal nohama na zemi. Určitě je to cenné vítězství, ale ukáže se až v lize, jak jsme dobře připraveni," přidal kapitán Petr Kodeš. Votroci do jara vstoupí v neděli domácím utkáním proti Bohemians 1905.

Královéhradečtí mají za sebou první půlrok v Malšovické aréně, která byla slavnostně otevřena v srpnu. Votroci doma získali 14 z celkových 20 bodů v sezoně. "Určitě je to pro nás závazek, ale hlavně odměna. Dlouho jsme na stadion čekali. Chodí sem spousta fanoušků. Je tady skvělá kulisa a určitě se nám hraje o dost líp než (v azylu) v Mladé Boleslavi, kde bylo 500 nebo 800 lidí. Je to pro nás velká vzpruha," prohlásil záložník Kodeš.

Kádr posílil brankář Milan Knobloch, jenž naposledy působil ve Zlatých Moravcích. Obránce Karel Spáčil přestoupil z druholigového Prostějova, opačným směrem zamířil další zadák Ondřej Ševčík. Dvacetiletý záložník Daniel Kaštánek přišel z rezervy pražské Sparty, pravděpodobně na hostování.

Odešel i slovenský gólman Pavol Bajza, jenž byl jasnou jedničkou, ale podle spekulací médií porušil smlouvu a během ledna byl přeřazen do B-týmu. "Tohle rozhodnutí pro nás bylo citlivé, zrálo v nás delší dobu. Po návratu z Malty jsme dospěli k názoru, že s Bajzičem už smlouvu prodlužovat nebudeme, všechno urychlíme a dáme mu možnost, aby odešel a našel si jiný tým," vysvětlil Sabou.

Podle něj východočeský klub v zimě neusiloval o angažování reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka, jak se objevilo v některých médiích. "Z mého pohledu to byly spekulace. My jsme o něm neuvažovali," dodal sportovní ředitel a bývalý ligový hráč.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Radecek

Držím pěsti !! Jedině Hradec(VOTROCI)

Reagovat
ACSeRw!n

bajny klidny stred

Reagovat
milan78

až budou mít vlastní stadion..

Reagovat
Sigma Olomouc

To asi každý

Reagovat
Axelrose

Tak hlavně neudělat stejnou chybu jako v Pcích a příští rok nenapálit permice za "bundesligový" ceny.

Když už ten stadion mají, ať tam taky chodí lidi.

Reagovat
Lukáš_6

Tak ono 450,- na zápas s bohemkou je taky slušných

Reagovat
ACSeRw!n

a dnesni dobe cena jak cokoliv jinyho, jdes k barberovi a nechas tam 600 minimum

Reagovat
Vrubozubec

Kdo by chodil k barbrovi?

Reagovat
rufus

Reagovat
ACSeRw!n

tak nekdo tam asi chodi.. nebo to sou vsechno pracky na penize ?

Reagovat
didosh

A co takhle permicu?

Reagovat
Martin9719

Permicu? Jako sorry, ale Hradec a Pardubice má ceny lístků jak na Leverkusen nebo na hodně týmů 2. Bundesligy. Plzeň má levnější vstupenky, Baník myslím také. Permice za normální cenu odpovídající kvalitě fotbalu jsou jen za branku. Takže buď kotel domácích (kam asi rodina s dětmi nechce) nebo za druhou branku vedle sektoru hostů, případně někam do rohu.

Reagovat
Kucka

Snad bude chytat Zadražil a ne Knobloch.

Reagovat
Firkraag

Já teda doufám, že v prvním jarním zápase bude chytat Knobloch

Reagovat
Kucka

fair nuff

Reagovat
Lemond Laws

Jak moc je to motivující? Každý rok mít cíl se udržet bez nervů?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele