James Rodríguez opustí São Paulo, s nabídkou už přispěchala Celta

23.07., 21:49
Aktuality
James Rodríguez (© São Paulo FC)

James Rodríguez po několika měsících znovu a tentokráte už úspěšně jedná o odchodu ze São Paula. 33letý kolumbijský záložník si nedokázal přivyknout na brazilské prostředí a s vedením v nejbližších dnech rozváže spolupráci, reálný následně bude jeho návrat do španělské ligy.

Rodríguez do São Paula přišel před rokem jako volný hráč a do této chvíle si na své konto připsal jen dvě branky a čtyři asistence ve 22 soutěžních zápasech. O rychlém odchodu se mluvilo již v únoru, fotbalista měl nadváhu a klub požádal o ukončení smlouvy, po dvoutýdenní odmlce se ovšem situace změnila.

"Omluvil se, chce i nadále hrát za São Paulo," sdělil tehdy technický koordinátor brazilského klubu Muricy Ramalho. "Nikdy nevynechal trénink a poctivě si plnil povinnosti. Je to hodný kluk a jeho omluvu jsme přijali. Znovu chce obléknout náš dres a my takovou hvězdu nemůžeme jen tak pustit. Promluvil si s trenérem, požádal o odpuštění a bylo mu vyhověno," dodal.

Nyní je vše v zimních kolejích, Rodríguez od návratu do týmu naskočil jenom desetkrát a proti jeho odchodu nic nenamítá ani São Paulo. Obě strany opět jednají o ukončení smlouvy platné do června 2025 a vše je v pokročilé fázi.

Rodríguez se proslavil v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii, na němž byl se šesti brankami nejlepším střelcem. Po šampionátu přestoupil za 80 milionů eur z AS Monaco do Realu Madrid. Ve španělském velkoklubu se plně neprosadil, přesto za něj odehrál 85 ligových zápasů, nejvíc, co se mu v jednom klubu povedlo.

V letech 2017-19 byl Rodríguez na hostování v Bayernu Mnichov, po němž se ještě na jednu sezonu do Realu vrátil. Od té doby hráč s nebezpečnou levačkou střídal relativně krátká angažmá, působil v Evertonu, katarském Al Rayyanu a Olympiakosu Pireus.

O tom, že Rodríguez stále nepatří do starého železa, všechny fanoušky přesvědčil na nedávném jihoamerickém šampionátu. Kolumbie získala stříbrné medaile, Rodríguez jednu branku dal, šest zásahů pro své spoluhráče připravil a domů si odvezl cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Po odchodu ze São Paula by James bez práce nemusel zůstat dlouho a ve hře bude i návrat do španělské ligy, podle některých zpráv mu nabídku dvouleté smlouvy už předložila Celta Vigo.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (24)

Přidat komentář
Di Stéfano

Ja som zas čítal , že údajne aj Porto by malo byť žhavým kandidátom . Každopádne som si ho moc dlho v Brasileirão neužil

Reagovat
Mateo16

On sam povedal ze chce hrat v Lalige od toho aky plat bude ocakavat bude jeho dalsii klub

urcite 100k + tak to netusim kto mu da

Reagovat
M.Vaza

Leda Girona, na sezónu..

Reagovat
FC Porto FC

Škoda že jsme finančně v prdeli, na jeho plat nebudou prachy jinak by přišel

Reagovat
mayday

Porto je finančně v prdeli?

Reagovat
FC Porto FC

Jo, hodně dluhu a nevyrovnané hospodářství poslední 3 roky

Reagovat
mayday

Porto pro mě bylo vždy symbolem klubů - přivedu kluky z favel z jižní Ameriky a za dva roky je prodám za 40-50-70 mil.

Škoda, jestli jsou teď problémy.

Reagovat
MarcoBanco

Toho by som rád videl znovu v Európe.. A ešte radšej v La Lige

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
CHONG

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ACSMan

Včera dal legendární gol na MS v brazílii a teď mu je už 33 let

Reagovat
Witcher

V tomhle věku se učit jazyk není pedel

Reagovat
Neutron

wtf?

Reagovat
sergi

Reagovat
cerwi

Pro Celtu dobrá posila

Reagovat
santini

to určite áno.. tak pojď synu

Reagovat
10

Jemu bylo teprve 33 let? To "ukončil" kariéru dost brzo, víceméně v 28 letech

Reagovat
Kejza

Ansu se zranil na tréninku ten je prokletej

Reagovat
Kluivert9

Pochybuju, že někdo čekal něco jiného...

Reagovat
-R2D2-

Já teda doufal, že vydrží aspoň do hostování/přestupu.. holt bude muset uspět nakonec tedy u nás.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele