James Rodríguez požádal o odchod ze São Paula, podle tisku má nadváhu

09.02., 16:32
Aktuality

Bývalá hvězda James Rodríguez bude mít za sebou další angažmá, jež trvalo pouze několik měsíců. Dvaatřicetiletý kolumbijský ofenzivní záložník skončí předčasně v São Paulu, kde loni v červenci podepsal dvouletou smlouvu.

Rodríguez odehrál za brazilský velkoklub jen 14 zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a na tři přihrál. V São Paulu končí na vlastní žádost, brazilská média spekulují o jeho nadváze.

Rodríguez se proslavil v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii, na němž byl se šesti brankami nejlepším střelcem. Po šampionátu přestoupil za 80 milionů eur z Monaka do Realu Madrid. Ve španělském velkoklubu se plně neprosadil, přesto za něj odehrál 85 ligových zápasů, nejvíc, co se mu v jednom klubu povedlo.

V letech 2017-19 byl Rodríguez na hostování v Bayernu Mnichov, po němž se ještě na jednu sezonu do Realu vrátil. Od té doby hráč s nebezpečnou levačkou střídal relativně krátká angažmá, působil v Evertonu, katarském Rajánu, Olympiakosu Pireus a naposledy v São Paulu. V kolumbijské reprezentaci odehrál 96 utkání a vstřelil 27 gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Kincl

Neříkám, že teď to s jeho penězi bude jinak, ale že by se vyžral jo? S jeho vzhledem, po něm musela každá jít :D

Reagovat
Rudnevs

Bývaly časy, ked chodil s pornoherečkou (meno si už nepamätám)

Reagovat
Kincl

Myslím, že to byla Kendra Lust

Reagovat
Uwe háže buly

Dobrá tragedka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tvrdiku, jednej.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ian.rush

Na tom MS byl dělo, tak Kolumbie mě fakt bavila.

Co se týče třeba jeho údajné nadváhy, u fotbalistú se to dle mě řeší kolikrát mnohem přísněji než v jiných sportech a možná až zbytečně.

Není samozřejmě vše jen o kilech a BMI, kdo cvičí, běhá, nebo nějak sportuje, trošku ví, o čem mluvím. Příklad třeba při 180 cm mít 85 kg je prostě lehká nadváha, doktor by vám řekl, že máte přes, BMI já nevím 25+, ale přitom jste fitness týpek, 15% tuku nebo i míň a jste zdravý jako řípa. U fotbalistů samozřejmě vyběhaní tuk méně, ale stačí aby jste měli jedno, dvě zranění, ubyde vám objem naběhaných km a ta váha zákonitě trošku vzroste.

Reagovat
vladino10

No, akurát tam nechceš aby mal 180cm typek 85 kíl bez ohľadu na to ci sú to svaly alebo tuk. Pri tých 85 kg už nemusí dosiahnuť maximálny výkon pri futbale (rýchlosť, výdrž...) aký jeho telo dosiahnuť môže.

No a pri milionovom hráčovi to je absolútny fail - ma budget, stačí si zaplatiť súkromného kuchára co mu bude variť tak nech spĺňa makra a nenabera a hotovo. U bežného človeka to môže byť tým, že nemá čas/ peniaze si riadne navariť atď, ale u profi futbalistu je to trápne.

Plus ak tam necháš jedného špekouna, ľahko sa ti stane, že z výnimky urobíš pravidlo aj pre iných v tíme. V kolektíve by to isto nerobilo dobre, že jeden môže a druhy ne.

Reagovat
Jordi Alba

Kryštofe?

Reagovat
Hachim Mastour

Nasri vol 2

Reagovat
mesyas

v čem? Nasri má za sebou mnohem, ale mnohem lepší kariéru

Reagovat
Hachim Mastour

v tom ako sa ku konci kariery vyžrali. a je to úplne naopak, james má oveľa lepšiu karieru za sebou

Reagovat
Seydou Doumbia

individuálně má nasri asi 350 zápasů v top zemích evropy ale moc toho nevyhrál, james má těch zápasů cca 270 ale má několikanasobně více trofejí...takže tady bych řekl že uspěch je subjektivní věc, pro někoho 10 trofejí a kariéra klidně na styl mariana diaze může být uspěch a pro někoho je uspěch odehrát co nejvíce zápasů bez trofejí

Reagovat
Uwe háže buly

Nemá. Nikdy to nedotáhl do top klubu. City v tý době nebyli tak dobří jako dnes, stejně tak PL.

Reagovat
Csaplárova past

85 ligových zápasů strop, ve 32 letech, 6 branek na MS. Fakt smutný, napadá mě snad jen analogie s Adrianem ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele