Jol v Tottenhamu skončil, nahradí ho Ramos?

26.10.2007, 01:42
Aktuality
Utkání Poháru UEFA s Getafe bylo posledním pro Martina Jola coby trenéra Tottenhamu. Již před výkopem zápasu se s vedením dohodl na tom, že odstoupí z funkce. Nahradit by jej podle spekulací měl Juande Ramos ze Sevilly.

Tottenhamu se nedaří, z deseti zápasů Premier Leage vyhrál jediný a potácí se na sestupových pozicích. Vedení klubu nizozemského kouče dlouho drželo a vyslovilo mu důvěru, ale nakonec mu přece jen došla trpělivost. "Můžeme potvrdit, že vední klubu dnes večer požádalo manažera Martina Jola a trenéra prvního týmu Chrise Hughtona, aby s okamžitou platností odstoupili ze svých funkcí," stojí na oficiálním webu Tottenhamu.

Nizozemský kouč žádsti vedení vyhověl a šel odkoučovat svůj poslední zápas na lavičce Kohoutů, souboj Poháru UEFA se španělským Getafe. Informace nezůstala utajena, v průběhu zápasu už to věděl celý stadión a poznamenaní byli zřejmě i hráči, kteří nečekaně prohráli 1:2.

"Ve světle posledních výsledků stanovisku vedení rozumím," uznal ve svém prohlášení Jol. "Své působení zde jsem si užil. Tottenham je mimořádný klub, chci poděkovat skvělým hráčům a zaměstnancům. Fanoušci byli vždy úžasní, takže děkuji i jim - nikdy na ně nezapomenu," uvedl dále na klubovém webu.

Na víkendový zápas s Blackburnem tým připraví dosavadní kouč rezervy Clive Alen, ale bez hlavního trenéra Tottenham dlouho nezůstane - údajně je už dohodnuto angažmá Juanda Ramose, jenž v posledních dvou letech dovedl španělskou Sevillu k dvojnásobnému triumfu v Poháru UEFA. Asistenta by mu měl dělat Gus Poyet, dosavadní asistent v Leedsu. Tyto informace ale vedení nekomentovalo. Dalšími kandidáty pak podle médií jsou trenéři aktuálně bez angažmá - Lippi, Klinsmann nebo Mourinho. Jol by se zase mohl vrátit do Nizozemska a ujmuot se otěží v Ajaxu.

Jol Tottenhamu působil od listopadu roku 2004, kdy nahradil Francouze Santiniho. Kohouty dvakrát dovedl do Poháru UEFA.

Autor: Petr Starý / sportinglife.com, goal.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odvedl velky kus prace ... GL do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

chacha chachá

SLEPICE ZE ŠIT HÁRT LEJN dou do kelu.

Jezis jak sem to tak rád,jen aby meli este s kym hrat na jare na Emirates.A taky by si meli koupit hromadu kapesniku az budou plakat.

You're my friend if you hate spu*s!

We won the league at the Shit Hart Lane!

Reagovat
HOST*bistinko

Jó Mysmanko sa nam niekde dozvedel,ze Arsenal a Tottenham su najvacsi rivali,tak ako spravny fanda ich musi neznasat nie???

Reagovat
smazaný uživatel

táhni

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*s.a.f.c

dobrý trener ..tahle sezona trosku smolná ..

Reagovat
HOST*

Reagovat
M11

po dnesku uz asi musi jit

Reagovat
HOST*

1:2 pro Getafe koukam..

Reagovat
-Kopy-

všichni jsou pořád propoušteni a jen ten náš šmoula Flores pořád zůstává

Reagovat
smazaný uživatel

nechcete calderona? nebo toho businessmana pred nim?

Reagovat
smazaný uživatel

by si s nim poradil...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle štvavá kampaň vůči vašemu výbornému kouči je hnusná. Pan Florés je výbornej odborník a ještě lepší člověk. Bohužel dělá svou práci ve špatném klubu. Já bych mu přál angažmá ve slavném Realu Madrid

Reagovat
HOST*john

Pochopitelny krok, jeden z nejbohatsich klubu PL a takova bida a vysledkova mizerie. Nelze se prece porad na neco vymlouvat. Kadr je snad kvalitni, penize taky jsou, musi se na to asi jinak. Treneri odchazeji, prichazeji, jen na Sparte se zatim jaksi nic nedeje:-(

Reagovat
HOST*Madridista

Kvalitou by jednoznacne meli utocit na Big four, ale zatim utoci jenom na 2. anglickou ligu, takze od vedeni Tottenhamu logicky krok.

Reagovat
smazaný uživatel

to nebylo vedení, toho furt drželo a vyslovovalo důvěru, jelikož předchozí roky měl dobrý ... odešel sám, bylo to dost blbé na psychiku...

Reagovat
HOST*figo

Jol je dobrel...loni byl totenham mocnej,ale letos nevim co s nema bylo ....GL Jolovi i Spurs

Reagovat
HOST*Gamper

Tak došlo bohužel na má slova. V Anglii je silná pouze velká 4, jinak je to slabý odvar a nikdo se nedokáže v evropě prosadit. Ze španělska vyhrávají v pohárech i podprůměrné týmy. Je tady někde ten týpek, který mě před týdnem tvrdil, že nemůžu srovnávat slavný Tottenham s provinčními týmy jako je Getafe nebo Pamplona Anglie bude muset přitáhnout ještě hodně trenétů ze španělska, aby zvedla úroveň PL

Reagovat
PJ

Jasny, po zapase, ve kterym byli hraci ovlivneni tim, ze jim odchazi oblibenej trener, je ten pravej cas na srovnavani...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že současný tottenham patří k nadprůměru PL ...a nadprůměrné atlético remízovalo s průměrným lokomotivem ... španělsko bude muset přitáhnout ještě hodně trenérů z ruska, aby zvedlo úroveň La Ligy...

Reagovat
HOST*andy conceicao

na Atlético nešahej, skvělý výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, nic proti :o) věřil jsem jim trochu víc, ale nevadí ... mě přišlo jen absurdní srovnávat na základě jednoho zápasu celý ligy a jaxi jsem tam nic jinýho španělskýho neviděl ;)

Reagovat
HOST*Gamper

Tak já Ti k tomu jednomu zápasu ještě přidám minulý ročník UEFY semifinále = 3 týmy Primera division. Rok před tím titul pro FC Sevilla ( výprask Boro ve finále 4:1). Já to beru samozřejmě z dlouhodobého hlediska a byl to jenom příspěvek do debaty o nejlepší lize světa.

Reagovat
HOST*Gamper

Je škoda, že jsi tam ještě nic španělského neviděl. Já si myslím, že Villarreal CF - Fiorentina 1:1 je dobrý výsledek a v Moskevském mrazu se taky moc často nevyhrává. Bolton - Sporting Braga 1:1 a Tottenham Hotspur - Getafe 1:2 a Everton FC - AEL Larisa 3:1 je prostě na nejlepší ligu málo. Přiznej to

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nám udělej srovnání skotské a španělské ligy a budeme se mít všichni dobře...

Reagovat
HOST*Gamper

Máš ho mít: Skotsko = beton, Španělsko = fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

a vlastně aj z norska, že? po tom co včera předvedla nadpůrměrná valencia v průměrným rosenborgu...

Reagovat
HOST*Gamper

O ty norský trenéry bude asi teda velký zájem. Když ten Rosenborg dokázal remizovat i na Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím, kdo doma s chelsea prohrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden zápas nerobí celú sezonu v pohári uefa miláčik .Budeme hodnotiť po sezone, ok??? Stále si stojím za tým čo som povedal.

Reagovat
HOST*Gamper

Máš pravdu, budeme hodnotit po celé sezoně. Už se těším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. Tak a teď začít opravdu makat. Zatím to byl jen jakejsi kamarádšoft. Doufám, že ten novej donutí hráče "žrát trávu". Nemůžu pochopit, jak můžou tak výborní hráči hrát tak moc pod svoje možnosti.

A jen doufám, že ten novej kouč bude mít větší čuch na posily a nebude kupovat za 18 liber Benta na lavku ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale musím uznat, že Bale se mu povedl, to je výbornej hráč

Reagovat
HOST*GEGE

s toho hrace jsme opravdu nadeseny kdyz ho kupovali vedel sem ze bude do budoucna super ale ze se hnedka takhle skvele prosadi to jsem necekal

Reagovat
HOST*

Reagovat
Xavi

Hooodně bych se divil, kdyby přetáhli Ramose ze Sevilly. Nehledě nato, že by si neoddiskutovatelně pohoršil.

Reagovat
smazaný uživatel

No, trošku by si pohoršil (relativně), to je pravda, ale ber zase to, že v Anglii má trenér úplně jiný pravomoce. Je to prakticky pravomocema nejvyšší muž v klubu - rozhoduje o nákupech, prodejích, suspendacích atd. A když připočteš, že životnost anglickejch koučů je delší než kdekoliv jinde a Ramos by měl tím pádem daleko jistější flek, tak si myslím, že by určitě neprohloupil, kdyby tam šel.

Je to sice čistej kalkul a fotbalově by spíše spadnul, ale přesto ...

PS: a nezanedbatelný hledisko je taky finanční stránka a já četl, že mu Levy nabídl opravdu lukrativní smlouvu ...

Reagovat
Xavi

No jasně všechno má své klady i zápory. S tou životností (co se týče Anglie - Španělsko) máš pravdu, ale Ramos je zrovna ta vyjímka. Ten má v Seville ohromě pevnou pozici, vem si jak je tam uznávaný třeba Kanouté. Prostě Sevilla prožívá momentálně své nejslavnější období. A podle mě ikdyby tuhle sezónu vyhořeli, tak se natom nic měnit nebude.

No a další stránka věci je ta, že už tam má delší dobu rozdělanou práci o které nikdo nemůže pochybovat.

S těmi nákupy, prodeji to mají v Seville taky vyřešené, nemusí se vůbec obávat, že by mu kádr rozprodali (viz. Alvés), navíc chytře a kvalitně doplňují.

Prostě by odcházel od práce která se mu minořádně daří, od prostředí kde ho milují a uznávají, někam do "neznáma" kde by začínal od nuly a kde by nehrál LM.

Jedinou věcí co by ho mohla lákat je nová motivace a třeba zalíbenost v anglickém fotbalu, samozřejmě i ta smlouva by byla lukrativní.

Reagovat
smazaný uživatel

všechno má něco dobrýho a něco zlýho

Reagovat
HOST*

Odvedl skvělou práci.....Doufám, že na ní dokážeme navázat ať už s Ramosem nebo s někym jinym!!!

Reagovat
HOST*yidCZ

díky za všechno Martine, budeš nám chybět...

Reagovat
HOST*spurs

vyvediev vas z omylu - struktura Spurs je kontinentalna. teda trener len trenuje. posily vybera a nakupuje "director of football" teda Commoli v spolupraci s Levym. Tottenham sa tymto odlisuje od vsetkych ostatnych anglickych klubov, kde je manazer v podstate sef vsetkeho.

Jol xel po vedeni defenzivneho zaloznika a lave kridlo a dostal utocnika+ofenzivneho zaloznika. Bale bol kupovany do obrany a nakoniec skoncil v zalohe a tym sa to zahladilo.

najviac spurs uskodil nakup Benta a z toho neustale tocenie utoku.

Jol pre nas urobil vela ale jeho obdobie uz skoncilo a som tomu aj rad. Pod jeho vedenim obranna faza a celkova organizacia hry stala za hovno aj ked hrali pekny ofenzivny rychly futbal s vela golmi v kzadom stretnuti. Ale futbal sa neda hrat vecne na vysledky 4-3, 3-2 a podobne...

Z mojho pohladu by malo vedenie zmenit svoju politiku a nasluchat prianiam trenera ohladne posil.

Nastupcovia (moje priania):

1. Klinsmann - nepride v sucasnej organizacii klubu (xe byt manazerom a nie trenerom)

2. Hughes - otazne je ci v priebehu sezony by bol ochotny odist

3. Ramos - ak nebude tahat spanielov nemam nic proti

4. Mourinho - ak bude na tlacovky chodit asistent a bude mat zakazane vypustat info do novin

5. Ten Cate

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho určitě nepříjde, ten chce Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvhodnější by byl Ramos, ale ten má v Seville rozdělanou výbornou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem vážně nevěděl z těma pravomoceme. Myslel jsem, že je to tam stejný jako všude jinde. Ď za info

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele