Kane počítá s tím, že v Bayernu bude potřebovat trochu času na adaptaci

13.08.2023, 23:41
Aktuality
Harry Kane (© AFP)

Kapitán anglické fotbalové reprezentace Harry Kane si v Bayernu Mnichov klade ty nejvyšší cíle a po přestupu z Tottenhamu, kde strávil celou dosavadní kariéru, chce konečně dosáhnout na trofeje. Počítá ale s tím, že bude potřebovat čas, aby se adaptoval na německý fotbal.

Třicetiletý útočník, z něhož Bayern udělal nejdražšího hráče bundesligy, si to potvrdil už při debutu v sobotním Superpoháru, do něhož v Mnichově naskočil jako náhradník jen několik hodin po podpisu smlouvy. Na porážce 0:3 s Lipskem nic nezměnil.

"Samozřejmě jsem strávil celou kariéru, celý život v Anglii a v Premier League, takže to asi bude chtít trochu adaptace, abych si zvykl na novou ligu," řekl při dnešním oficiálním představení v Allianz Areně. "Bude to o tom, abych se co nejlépe usadil, pochopil jiné typy týmů, způsob, jakým musím hrát, a přizpůsobil se. Dělal jsem to po celou svou kariéru, ať už v Tottenhamu nebo v národním týmu, a budu to dělat i tady," dodal.

Kane opustil Tottenham po 14 letech, během nichž se nedočkal jediné trofeje. Třikrát se ale stal nejlepším střelcem Premier League (2015/16, 2016/17 a 2020/21) a v ročníku 2018/19 postoupil do finále Ligy mistrů. Nyní by chtěl dojít až na vrchol.

"Jsem tady, abych s tímhle týmem vyhrál Ligu mistrů," vyhlásil. "Chci hrát na nejvyšší úrovni, chci hrát Ligu mistrů a hrát o tituly. Bayern mi k tomu dává příležitost," řekl a dodal, že nyní se musí co nejrychleji sžít s novými spoluhráči.

Přivítání v sobotním Superpoháru od mnichovských fanoušku si nemohl vynachválit a je připraven na velký tlak vzhledem k tomu, že za něho Bayern zaplatil 100 milionů eur (2,4 miliardy korun) plus bonusy v desítkách milionů. "To je hodně peněz. Samozřejmě cítím zodpovědnost. Budu se to snažit nějak splatit," řekl. Pochybnosti si nepřipouští. "Samozřejmě, že budu dávat góly, ale moje hra je víc než to. Nepropadám panice, když se mi to nepodaří," ujistil Kane.

Výši přestupové částky zkritizoval dlouholetý kapitán Bayernu Stefan Effenberg. "Suma, kterou za něj zaplatili, je horentní. Už jen kvůli jeho věku, teď mu bylo třicet, nemá cenu sto milionů," uvedl Effenberg ve svém sloupku pro portál t-online.

Kaneovy fotbalové kvality nicméně uznal. "Je to rozdílový hráč, i když zatím nezískal jediný titul. V Bayernu se to teď změní. A konečně zacelí mezeru jako hrotový útočník," dodal s připomínkou loňského odchodu Roberta Lewandowského do Barcelony. Cena polského kanonýra byla před rokem poloviční.

Obhájci německého titulu vstoupí do nového ročníku bundesligy v pátek zápasem s Werderem Brémy. "Každý očekává, že Bayern vyhraje, ale ostatní týmy jsou čím dál lepší," konstatoval Kane.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
checitto

přeju mu, aby s Bayernem vyhrál LM... a v Bundeslize ať rupnou na úkor BVB

Reagovat
Csaplárova past

Hlavne s Tuchelem bude potrebovat hodne casu na trofej

Reagovat
Ahoso Widaho

Dva měsíce špatných výsledků, Tuchel vyletí a Bayern pořád může zvládnout treble.

Reagovat
juveforever

prečo ? v druhej sesone s Dortmundom víťazstvo v pohári,v oboch sezónach s PSG víťaz ligy a raz poháru,s Chelsea hneď výhra v champions league,s Bayernom titul

Reagovat
Csaplárova past

To je daleká minulost. A teď se podívej na období od srpna 2022 po současnost

Reagovat
Breze

S Bayernom vyhral titul len kvoli neschopnosti BVB a inak vypadol hned z kazdej dalsej sutaze.

Reagovat
janinho

som zvedavy kedy uznaju ze ten tuchel tam proste nepasuje. vela ludi tu nadavalo na nagalesmanna ale od jeho odchodu mi ten bayern pride ako zart. s tym co predvadzaju sa ich uz nezlakne ani barca v skupine LM.

Reagovat
Breze

Zas neprehanajme

Reagovat
janinho

ok, tak mozn o doma plichta

Reagovat
Jardman

120 mega za 30 letyho borce s roční smlouvou. To je hodně smutný, ze o Bayern tohle da. Rip fotbalu

Reagovat
monkej

Pozri, Bayern minulú sezónu zistil, že bez hrota to jednoducho nepôjde. Samozrejme že mohli ísť po mladšom, ale Kane je TOP 3 útočník sveta s pravidelným prísunom gólov, kdežto napr. špekulovaný Kolo Muani za nie veľmi nižšiu sumu mohla byť mačka vo vreci s neistým výsledkom.

Reagovat
Jardman

Neměli být pičové a nechat si utýct Lewu. Jakože poslední dobou to není ten Bayern, kterýmu jsem začal fandit cca v letech 2010. Já se bojím, že ta chemie v týmu momentálně není dobrá, ať už v kabině, tak ve vedení a Harry nás nevytrhne. Kdžy si vezmu loňksou sezónu, tak Chuppo hrál hodně dobře až jsem nevěřil vlastním očím.

Reagovat
janinho

sak lewa uz pomaly strajkoval co chcel odist, co akoze mohli urobit? uz poslednu sezonu v bayerne tam hral nasilu a tiez mal tusim poslednych 12 mesiacov zmluvu ked siel do barcy. a ta dala za 33 ci 34 rocneho 40 mega...

potrebuju urobit poriadok v kabine, to je jasne. ale harry je rozdielovy hrac a ze ma cerstvych 30 nic neznamena. v 29 rokoch dal s tragickym thamom v lige 30 golov, to je kurva vacsi vykon jak tie cisla haalanda. ja som strasne najebany ze ho nekupil real a konecne mohol byt pokoj od mbappeho. aj za tych 100+20 mega by to urcite stalo.

Reagovat
Kinky7

tak Lewa strajkoval protoze mu nejdrive Brazzo rekl ze prijde Haaland a po tom co zjistil ze neprijde tak se teprve vratil k Lewovi.

Reagovat
janinho

tak ak by mali moznost kupit o 12 rokov mladsieho hraca s nekonecnym potencialom tak sa im cudujes? levu nikto nevyhanal, kludne tam mohol ostat ale aj jeho byvaly agent hovoril ze najprv sa tlacil do realu a potom zmenil nazor ze je cule. proste chcel zmenu, to mu nikto nemoze zazlievat ale proste nesuhlasim s tym ze "Neměli být pičové a nechat si utýct Lewu."

Real mal toto leto zabranit odist Karimovi? po vsetkom co pre klub urobil sa rozhodol odist aj ked tym Realu nakoniec sposobil nemaly problem. ale nesuhlasil by som s tym ze Neměli být pičové a nechat si utýct Lewu.". to nie je NHL kde hracov trejdujes aj proti ich voli, treba brat ohlady aj na hracov a u takych ako Lewa a Karim co patrili v kluboch k najlepsim v historii detto.

Reagovat
Kinky7

jestli jsou tvoje informace spravne tak mas pravdu.

NIcmene ja jsem cetl v Sued Deutsche Zeitung trochu jinou story podle ktere chtel Lewa prodlouzit na podzim a bylo mu receno ze se s nim nepocita ze pridje Haaland - on se dle toho zaridil. Kde je pravda se asi nedozvime ale muj nazor se odviji od toho co jsem cetl ja.

Reagovat
janinho

to sa mi nezda. ja si pamatam ze on uz pred tou svojou poslednou sezonou v bayerne jasne hovoril ze by chcel odist a nepustili ho.hadat sa nejdem, ale ja si to pamtam skor takto.

Reagovat
Kinky7

v pohode.

Reagovat
Jardman

Reagovat
vladino10

Sam Robo sa vyjadril, že to je blbosť a on sa žiadnej konkurencie nebojí.

Reagovat
Müllered

Měl jsi štěstí na jednu ze dvou nejlepších generací, nemůže to tak být neustále. Sleduji Bayern od 90. let, za tu dobu měl už hodně zaškobrtnutí, nicméně dlouhodobě jde stále dopředu, se současným kádrem jsem spokojený, k dokonalosti chybí Wirtz a před Tuchelem mě vždy bavil, brzy se to snad vrátí.

Reagovat
vceradnesazitra

120 mega za 30letýho borce kterej do týmu přináší prokletí věčně 2. místa. Enjoy Bayern

Reagovat
Müllered

Co by slípky za druhé místo daly.

Reagovat
Breze

*110m Euro

Reagovat
Breze

Kane moze kludne hrat na Top urovni este 5-6 rokov, podobne ako Karim. Vzhladom na to, to nie je vobec zly deal ani za tu cenu. Bayern ziskal jedneho z naj utocnikov na svete, prevereneho z PL.

Reagovat
Rudnevs

Bonucci do Unionu Berlín?

Reagovat
Ferragamo7

Vôbec nesledujem Tottenham(okrem toho, keď boli s nami v skupineLM),preto otázka na fandov Spurs-penalty a priame kopy spoza 16-tky zahrával u vás Kane?Ak áno,aká bola úspešnosť?

Reagovat
Hachim Mastour

Penalty úplná špička, priame kopy asi tiez občas zahrával kedysi ale nebola to žiadna sláva.a NLD proti Arsenalu pravidelne dával penalty

Reagovat
janinho

penalty uplna istota. priamakov kopal len zopar ale v tom az tak nevynikal.

Reagovat
Pithivier

Nejvice konzistentni exekutor primych kopu

https://www.youtube.com/watch?v=Y_j6kJJz9lw

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
krisa

na to jaký je to pan střelec je to síla celkem. Dyť tam je jen jedna úspěšná haluz, jinak většinou trefil zeď

Reagovat
tuny

To je fakt hrozný

Ale stačí mu dát balon do pohybu a je to cajk https://www.youtube.com/watch?v=RB-vXHg7ZMw

Reagovat
Pithivier

Skoro jak Roncek co? Jeden gol z primaku za uherak

Reagovat
tuny

Skoro, Ronaldo jich dal 59, Kane 1

Reagovat
Pithivier

Nooooo, za posledni tri roky je to zhruba nastejno

Reagovat
Hollo

za 10 rokov u nas kopal kazdy priamy a vzdy trafil murik. za celu karieru dal jeden gol z p kopu. na penalty je nalozeny

ale strasne spomaluje utok

uvidis sam

Reagovat
Ferragamo7

No u nás to vadiť asi nebude ,pretože ak si pozrieš nejaký náš zápas,tak je to väčšinou hádzanársky štýl obliehania brány(hlboko zakorenený z pôsobenia Pepka), na brutálne veľa prihrávok a búšenie do súpera,ktorý je stiahnutý na 16-tke zo všetkými hráčmi.U nás hrozí nejaký rýchly protiútok len v prípade,že sa ,,odtrhne" Davies ktorý má lokomočnú rýchlosť.Občas ešte Coman po krídle využije svoju rýchlosť a to je asi tak všetko,čo by sa dalo nazvať rýchlym protiútokom.Inak ,,klasika" ak aj príde nejaká kolmica od obrancov,tak pred 16-tkou sa to celé zabrzdí a deje sa to,čo som popísal vyššie.Proste moment prekvapenia 0 bodov.

Reagovat
Ferragamo7

Hachim Mastour+janinho-ďakujem za info,chcel som to vedieť kvôli tomu,že aj Lewandowski ako č.9 kopal priame kopy spoza 16-tky.U nás to kope väčšinou Kimmich,alebo Sané,no tiež to nie je žiadna hitparáda.Tak exekútor penált bude teda asi jasný.

Reagovat
Breze

Na penaltach je Kane istota.

Reagovat
tuny

Někdy v sezoně 18/19 jednu dobu kopal i rohy

Reagovat
772jozef

Pred príchodom Guardiolu bol Bayern pojem

Reagovat
vladino10

V roku 2011 mala bundesliga 4 majstrov za 5 sezón.

Reagovat
Hachim Mastour

Veď Guardiola v Bayerne lámal rekordy

Reagovat
vladino10

V bl pozitívne, v lm negatívne

Reagovat
Kinky7

3x semi mi fakt neprijde jako zrovna tragedie.

Reagovat
vladino10

Prešli v play off cez Moyesov United, Arsenal, benficu, sachtar, juve (gólom z poslednej minúty) a Porto. Až na juve teda nič moc, zápasy vonku nedokázali vyhrávať a väčšinou niesli domov zlý výsledok. Proti prvému silnému súperovi buchli - a to absolútne zúfalým spôsobom bez šance na postup. Nehrali futbal, s ktorým by mohli konkurovať najlepším - držanie lopty bez šancí, na efekt, s deravou obranou. A po zápase alibistické "dobre sme držali loptu". Ono není náhoda, že mu s neobmedzeným budgetom trvalo toľko s city tu lm vyhrať.

Reagovat
Kinky7

No - mam na to jiny nazor.

Reagovat
vladino10

Dobre

Reagovat
vladino10

Proti realu v roku 2014 mal k dispozícii najlepsi káder na svete, so 6 majstrami sveta, robbenom a riberym v top forme, na absolútnom vrchole kariér. Výsledok? 0:5. S Barcelonou o rok na to tiez totálne vyhorel. Proti atleticu ho simeone v prvom zápase úplne zotrel a to rozhodlo. City sledujem len pol okom, tam beriem, ale v Mníchove to v LM hitparáda nebola.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kinky7

ok. hadat se nebudu

Reagovat
Ladas321

Proti Barceloně v 2015 by jste vypadli i kdyby jste měli 3 top trenéry své historie na lavičce. Barca v té sezóně neměla konkurenci, však vám tam Messi posadil Boatenga na prdel, Neuera přehodil a ani se u toho nezapotil.

Reagovat
Heresy

8:2 kamo ..

Reagovat
Ladas321

To bylo v roce 2015?

Reagovat
Heresy

na to ti sere pes :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele