Klaksvík oslavil výhru s fanoušky

27.10.2023, 12:40
Aktuality

Hráči týmu KÍ Klaksvík slavili historický úspěch s fanoušky na kafi. Ligoví mistři ve čtvrtek porazili v Konferenční lize 3:0 Olimpiji Lublaň a jako první tým z Faerských ostrovů vyhráli zápas ve skupině evropských pohárů. Posezení s fanoušky na kávě, takzvané "KÍ Kaffi", je už místní tradicí.

"KÍ přepsal fotbalovou historii - už zase," napsal dnes faerský deník Dimmalätting. Tým z pětitisícového městečka, druhého největšího v ostrovní zemi po Tórshavnu, se totiž v této sezoně nepostaral o první překvapení. V kvalifikaci Ligy mistrů Klaksvík přešel přes Ferencváros Budapešť a Häcken do 3. předkola, a i když následně vypadl s Molde a v Evropské lize s Šeriffem Tiraspol, postoupil jako první tým z Faerských ostrovů do hlavní fáze jednoho z evropských pohárů.

Ve skupině A Konferenční ligy nejprve outsider prohrál 1:2 na hřišti Slovanu Bratislava, poté remizoval na horké půdě v Lille a ve čtvrtek jednoznačně porazil v Tórshavnu slovinského mistra Olimpiji Lublaň. A "oslava" následovala hned v pátek ráno. "KÍ Kaffi v 9:00 v Klaksvíku na stadionu! Přijďte si dát kafe a pokecat s hráči a realizačním týmem," zval klub fanoušky na sociálních sítích krátce po zápase.

Klaskvík je v tabulce skupiny se čtyřmi body třetí a sní dál. "Teď chceme vyhrát i v Lublani, naše šance vidím na 30 procent. Bude to těžké, ale ne nemožné," uvedl k listopadové odvetě ve slovinské metropoli norský trenér faerského týmu Magne Hoseth.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
tofupust

Awwww...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele