Klopp ze mě udělal lepšího trenéra. Přeju si, aby se brzy vrátil, prohlásil Guardiola

11.03., 10:26
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Kouč hráčů Manchesteru City Pep Guardiola si myslí, že jeho protějšek Jürgen Klopp z Liverpoolu se brzy k trénování vrátí, jelikož svou práci až příliš miluje. V rozhovoru s BBC po nedělním šlágru 28. kola anglické ligy na Anfieldu (1:1) uvedl, že Klopp z něj udělal lepšího trenéra a z "Citizens" lepší mužstvo. Myslí si, že fotbal podobné osobnosti potřebuje.

Klopp vede "Reds" od října 2015, v lednu ale oznámil, že po sezoně skončí, přestože má smlouvu do roku 2026. Zdůvodnil to tím, že si od trénování potřebuje odpočinout. Slíbil také, že v Anglii se neujme žádného jiného týmu.

S Guardiolou ho pojí dlouholetá rivalita datující se od roku 2013. Nejprve na sebe narazili jako trenéři v Německu, kdy Klopp působil v Dortmundu a Guardiola v Bayernu Mnichov. Od roku 2016 se potkávají v Anglii. V neděli se v Premier League nejspíš střetli naposledy. Ve zbytku sezony na sebe mohou narazit už jen v Anglickém poháru, kde jsou jejich týmy ve čtvrtfinále.

"Jürgen Klopp? Vrátí se. Až moc miluje svou práci. Udělal z nás lepší tým a ze mě lepšího trenéra. Přeju si, aby se brzy vrátil, protože fotbal potřebuje podobné osobnosti, jako je on," prohlásil Guardiola, jehož tým ovládl anglickou ligu v pěti z posledních šesti sezon.

S Kloppem si po konci utkání na liverpoolském Anfieldu vyměnil několik slov. "Je to mezi námi, i když se to odehrálo na fotbalovém stadionu a nic z toho by nezměnilo svět. Oba se hodně respektujeme a pravděpodobně se po konci kariér nějak spřátelíme," citoval Kloppa klubový web.

"Je to golfista, já ne. Hraju padel a on je Španěl, takže taky možná umí padel, kdo ví? Něco si najdeme. Pokud se potkáme, pobavíme se o senzačních zápasech, neuvěřitelných věcech," uvedl německý kouč.

Liverpool, který půjde do čtvrteční domácí osmifinálové odvety s pražskou Spartou s náskokem 5:1 z Letné, proti Manchesteru City prohrával po gólu Johna Stonese, po změně stran vyrovnal z penalty Alexis Mac Allister. "Reds" klesli na druhé místo o skóre za Arsenal, obhájci titulu na ně ztrácí pouze bod.

Autor: ČTK

Komentáře (64)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Som zvedavý kto z nich dvoch príde skôr do PSG. Ale Kloppa vidím skôr v Reale

Reagovat
El Cid z City

Pep bude v City ještě dlouho a pak repre.

Reagovat
eder

Klopp je "The Normal One", ten rozhodně nepůjde do žádné "výkladní skříně" typu Real, PSG, Bayern, apod. Snad možná nějaká repre...

Reagovat
Vopi11

Myslím, že je mu jedno, kde se tým pravidelně pohybuje, spíš mu ten projekt musí dávat smysl. Ale kdo ví..

Reagovat
Greaber

Rok pauza a pak zpátky do Live ne?

Reagovat
eder

Ano, to mi přijde nejpravděpodobnější.

Reagovat
Kucka

Reagovat
sergi

Reagovat
Front hell

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Neutron

za barak tvl

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Golasso

Reagovat
Hachim Mastour

To je naivná predstava. Neviem prečo si Kloppa romantizujete a robíte z neho skromného blbečka

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Neutron

Reagovat
Giwdul

Nejde o skromnost, ale spíš o prostor k práci. Jeho nikdy nelákaly týmy, kde se očekávají okamžité výsledky. K jeho typu trenérské koncepce mi sedí spíš Barcelona, když už by měl jít do Španělska. V Realu jak není hned v první sezóně minimálně titul, tak konec. To není nic pro Kloppa. Se skromností to nemá co dělat.

Reagovat
j_mrazik

Jak víš, co ho láká? Třeba nějaká konkrétní nabídka zatím nepřišla.

Reagovat
Giwdul

Tak to samozřejmě nevím, ale stejně jako tobě mi nezbývá, než vycházet z obrazu jeho dosavadní práce. A to je přece jen pořád víc než hypotézy postavené na vodě. Na základě čeho ty usuzuješ, že by šel trénovat třeba Real? Nic v jeho dosavadní trenérské kariéře tomu nenasvědčuje.

Reagovat
Hachim Mastour

To je zhoda náhod.

Reagovat
vladis271

Dovody mozu byt ine, ale trafil to.

Nevie ani po francuzsky ani po spanielsky. Takze tam urcite nepojde. A Bayern z duse neznasa.

Reagovat
Hachim Mastour

a čo že nevie

Reagovat
Zemun

V Dortmunde už bol tak možno skúsi Schalke dostať na vyslnie BL

Reagovat
Neutron

To su jak scenare z CSM

Reagovat
Front hell

Ti říkal Klopp když jste byli na pivo?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Neutron

vraj sa dohodol so Spartou...ktoru povedie k vyhre v LM a nasledne pojde opat spasit Liverpool...

Reagovat
Busby babes

zas je hezky, ze jeden z nejuspesnejsich klubu sveta ocividne nepovazuje za vykladni skrin...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bandita_Harry

Nebudeme si klamať, bolo tu skriňu treba trošku opraviť a utriet prach

Reagovat
r.mrazik

naivko

Reagovat
LyEX

Myslím si, že ani jeden nebude mať tú potrebu ísť do Francúzska, Kloppa vidím skôr asi na španielsko a Guardiola podľa mňa repre vždy sa vyjadroval, že by rád skúsil Južnú Ameriku alebo možno skôr Seriu A kde aj hrával

Reagovat
celeb

Pep nema dovod nevratit sa niekedy do Barcelony, vzdy tam bude mat otvorene dvere a obrovsku podporu fanuskov (aspon spociatku )

Reagovat
LyEX

No dôvodov ma aktuálne asi tucty ale mám pocit, že raz už tu možnosť zamietol niečo v štýle, že sa nevráti, ale Barcelona ma pre neho vždy vyznamné miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hlavně potřebuje špičkovou kvalitu a rozpočet k dispozici. Vůbec by neudělal nikdy to co Klopp, že by šel někam něco vybudovat od nuly. Kde byl Pool v roce 2015 a kde je teď?

City už byli silní před příchodem Pepka. To samé Bayern. Jasně, on je dostal ještě na jinou úroveň, ale ty základy tam vždy nějaký byly. Klopp v Poolu začínal úplně od nuly, tam základy jestli byly tak teda max hliněný

Reagovat
LyEX

Tieto veci skús pod niekoho iného komentár písať, ak sa chceš hádať kto ma väčšie péro, tieto hádky nikoho kto sa do futbalu vyzná nezaujímajú a považuje ich za malicherné a minimalistické

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, hádat se nechci, jen jsem napsal názor.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
krisa

bych řekl že aspoň teď má spoustu chybějících miliónů důvodů tam nechodit

Reagovat
LyEX

Určite aj to, ale s výnimkou Kloppa, ktorý tiež svoje miliónové dôvody vie správne využiť, tak ostatní vyzerajú pri narábaní s nimi ako ekonimckí negramotní neandrtálci

Reagovat
krisa

to zas jo

Reagovat
Neutron

Guardiola odohral v Serii A uplne minimum, neviem aku by mal mat motivaciu ist trenovat do Talianska. Zatial vzdy trenoval financne velmi dobre situovane kluby, v Taliansku by mu nikto take zazemie neposkytol.

Reagovat
Bandita_Harry

Juve a Inter v rámci ligy určite áno a Guardiola v Juventuse po takých dvoch rokoch práce by mohol byť kandidát aj na titul v LM

Reagovat
Neutron

Nemyslim si, ale whatever.

Reagovat
pobody's nerfect

Myslím že klopp už toho na klubové úrovni moc nenatrenuje. Nepřekvapilo by mě, kdyby už vzal maximálně repre

Reagovat
Hachim Mastour

Preboha živého, má iba 56 rokov

Reagovat
Neutron

no a? To ma trenovat do smrti? ako ja na tom nevidim nic nepredstavitelneho.

Reagovat
Hachim Mastour

Áno, top tréneri trénujú aspoň do 65tky.

Reagovat
Neutron

a preto musi aj Klopp, hej?

Reagovat
Hachim Mastour

Áno, pretože ho to baví a chce vyhrávať. Má pred sebou minimálne 8 dobrých rokov.

Reagovat
Neutron

Okej Jurgen

Reagovat
Salfovic

Rok si dáchne a pak Bayern nebo Real.

Reagovat
Vinci

Do Bayernu on nepůjde ani náhodou

Reagovat
Salfovic

Nikdy to nevyloučil.

Reagovat
Nickname 9

S tebou taky byl na pivu?

Reagovat
Giwdul

A s tebou?

Reagovat
vladis271

no nie. Ja mam sice pochybnosti o celej tej unave ako dovode odchodu. Podla mna mohol dostat ponuku ktoru neodmietol. Ale skor to bude repre.

Reagovat
pobody's nerfect

Já neříkám, že má 70. Ale trénovat top klub je psychicky i časově nesmírně náročné, furt je mimo domov. Dovedu si představit, že vezme klidnější flek u německé repre a bude mít mnohem víc času na rodinu. A jeho stace byly vždy na delší dobu, ne na jednu dvě sezóny. Což by znamenalo se zavázat opravdu do 65.

Reagovat
Giwdul

Reagovat
Mr.Mike

U Pepa bych se tomu PSG nedivil

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
eder

Ano, ti by ho snad zaplatili. I hordy pokémonů mu nakoupili...

Reagovat
nani92

s Kloppom to bude ako s ľudmi, čo prídu na Vianoce pozrieť rodinu, prvých pár dní si užívaš, ale potom sa hned začínaš tešiť ako od nich vypadneš..čiže do 2 rokov je už niekde u kormidla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele