Köstl k absenci Trpišovského: Už jsme to zažili, nebude to problém

29.11.2023, 23:43
Aktuality

Asistent trenéra Jaroslav Köstl nepochybuje o tom, že Slavia zvládne čtvrteční utkání Evropské ligy proti Šeriffu v Tiraspolu i bez hlavního kouče Jindřicha Trpišovského, který kvůli zlomenině nosu zůstal v Praze. S chybějícím lídrem lavičky se pokusí po telefonu hovořit o přestávce, během zápasu se s ním asi nespojí. Köstl na tiskové konferenci uvedl, by považoval za historický úspěch, pokud by červenobílí v posledních dvou zápasech skupiny udrželi první místo přes finalistou minulého ročníku AS Řím.

Trpišovský utrpěl zlomeninu nosu v pátek při bagu na tréninku. O víkendu byl na lavičce při ligovém utkání s Českými Budějovicemi, ale do Moldavska neodletěl. "Jsme v kontaktu, u zápasu je to samozřejmě vždy komplikovanější. Zažili jsme to i na Fenerbahce, kde jsme byli v tomhle složení. Není to úplně ideální stav. S operátory je to tu trochu horší. Budeme se pokoušet propojit třeba o přestávce, ale během samotného zápasu to bude komplikovanější. Celkově to nebude problém," citoval klubový web z tiskové konference Köstla, který zastoupil nemocného Trpišovského už vloni v únoru při vítězství 3:2 v Istanbulu proti Fenerbahce v Evropské konferenční lize.

Kvůli disciplinárnímu trestu po zápase s AS Řím bude Pražanům chybět i jeden z asistentů Zdeněk Houštecký, který bude jen v hledišti. "Věřím, že to tým neovlivní nějak zásadně. Jsme dlouho spolu a víme, jak se každý z nás chová v různých situacích. Věřím, že hráči to nepocítí," uvedl Köstl.

"Uvidíme, jak to půjde s technologickými pomůckami, které používáme i při ligových zápasech. Primárně na lavičce budou Štěpán Kolář, Radek Černý a Pavel Řehák. Můžeme komunikovat v tomhle složení a uvidíme, jestli tu půjde komunikovat i s lidmi mimo lavičku," doplnil třiatřicetiletý asistent.

Pražané před závěrečnými dvěma zápasy skupiny drží vedení v tabulce o skóre před AS Řím. Ve čtvrtek mohou získat jistotu postupu do jarní části Evropské ligy. "Hráči si moc dobře uvědomují, o co hrají. Není to jen o tomto zápase. Je to o těch dalších, které přijdou, které si všichni chtějí zahrát. Potřebujeme to zvládnout, ideálně tak, abychom udrželi první místo. Odpadl by nám tak na jaře jeden dvojzápas, což je také důležitý aspekt," řekl Köstl.

"První místo chceme. Máme ho ve svých rukou, nechceme o něj přijít. Skončit před takovým gigantem, jako je AS Řím, by byl svým způsobem zápis do historie. Ten bychom si určitě přáli," prohlásil Köstl.

Očekává úplně jiné utkání než na začátku října, kdy Pražané doma rozdrtili Tiraspol 6:0. "Především jsou tam změny na trenérské lavičce, to je asi největší rozdíl. Změnilo se rozestavení i způsob hry. První zápas byla taková anomálie. Hodně nám pomohly rychlé góly a zápas se nám pak hodně usnadnil. Šeriff to neodehrál dobře dozadu," uvedl Köstl.

"I pod novým trenérem pořád vidíme extrémní technickou kvalitu hráčů směrem dopředu, na to budeme muset dávat pozor zejména při rychlých brejcích. Víme, jak se tu trápilo AS Řím. Nečeká nás nic jednoduchého, ale povinnost nám velí tady uspět. Jsme ve Slavii a každý zápas hrajeme jako finále mistrovství světa. Jinak neuspějeme," doplnil Köstl.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele