Provod: Přijeli jsme s pokorou, výsledek prvního zápasu je zavádějící

29.11.2023, 19:02
Aktuality

Přestože Slavia v říjnu v domácím utkání rozdrtila Tiraspol 6:0, záložník Lukáš Provod je před čtvrtečním venkovním duelem Evropské ligy obezřetný a od moldavského šampiona očekává jiný výkon. Sedmadvacetiletý český reprezentant věří, že Pražané ve zbylých dvou zápasech udrží první místo ve skupině a zajistí si výhodnější pozici do jarní vyřazovací fáze. Na tiskové konferenci nepochyboval, že červenobílí zvládnou utkání s Šeriffem i bez zraněného trenéra Jindřicha Trpišovského.

Slavia na začátku října proti Tiraspolu vyrovnala nejvyšší výhru ve skupinové fázi celé Evropské ligy. "Je to zavádějící, hráli jsme dobrý zápas. Bylo to pro nás výhodné, brzy jsme vedli 2:0, dali jednoduché góly," citoval slávistický web Provoda z tiskové konference.

"Šeriff má ale hlavně dopředu velkou kvalitu, viděli jsme to na videu z jejich předchozích utkání. V Praze ji neukázali, špatný vývoj zápasu je zabrzdil. Přijeli jsme sem s pokorou. Musíme být ostražití, nebude to nic lehkého," doplnil univerzální hráč.

Jeho tým po čtyřech z šesti zápasů vede skupinu o skóre před AS Řím. Slávisté jsou krůček od jistoty účasti v jarní fázi Evropské ligy a navíc bojují o první místo, kde znamená postup přímo do osmifinále.

"Je to náš cíl, musíme ale brát v potaz sílu soupeřů. Je to každopádně něco, na co koukáme. Známe ty konsekvence, víme, co by případné první místo znamenalo pro jarní část. Uděláme maximum, abychom se k našemu cíli dostali. Uvidíme zítra, jestli se mu přiblížíme. Každopádně primární meta je stále postup," řekl Provod, jehož tým na závěr skupiny přivítá v prosinci Servette Ženeva.

Pražanům bude v Tiraspolu na lavičce scházet trenér Trpišovský, který kvůli zlomenině nosu z baga při tréninku v minulém týdnu zůstal v Praze. "Není to pro něj nic příjemného. Doufáme, že se brzo uzdraví a zase bude cestovat s námi. Jak říkal asistent trenéra (Jaroslav) Köstl, pospolu jsme dost dlouho na to, abychom to zvládli. Věřím, že budeme úspěšní i bez něj," uvedl Provod.

Při absenci defenzivního univerzála Tomáše Holeše by mohl být kapitánem, pokud by nenastoupil ani zkušený bek Jan Bořil. "To se uvidí, záleží, jak se trenéři domluví po telefonu. Zástupců kapitánů máme víc. Věřím, že budu hrát, budu schopný týmu pomoct. To je pro mě klíčové," uvedl Provod.v

Ocenil stadion Šeriffu s kapacitou 12.746 míst. "Velice příjemný stadion, trávník stejně tak. Měli jsme zprávy, že museli odklízet hodně sněhu. Ale je to připraveno na to, abychom mohli podat stoprocentní výkon," dodal Provod.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mass

Chtělo by to nějakej pěknej gól z dálky, kdysi v tom byl Lukáš dobrej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele