Koubek: Je to obrovská ztráta, promrhali jsme šanci upevnit si pozici v tabulce

29.10.2023, 21:15
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Trenér Plzně Miroslav Koubek po překvapivé domácí porážce 0:1 s Karvinou v utkání 13. kola první ligy připustil, že jde o velkou ztrátu. Dvaasedmdesátiletého kouče bude prohra s nováčkem nejvyšší soutěže dlouho mrzet i z toho důvodu, že jeho svěřenci nevyužili zaváhání některých soupeřů z popředí tabulky. Koubek nechápal, jak Západočeši mohli v zápase zahodit tolik příležitostí.

Plzeňští nenavázali na čtvrteční překvapivé vítězství 1:0 v Záhřebu nad Dinamem ve skupině Evropské konferenční ligy a v nejvyšší soutěži prohráli třetí z posledních čtyř zápasů. V tabulce se propadli na páté místo, byť mají utkání k dobru.

"Nevyužili jsme zaváhání favoritů, kteří poztráceli okolo nás. Dokonce i Sparta prohrála (1:3 v Mladé Boleslavi). Promrhali jsme velkou šanci upevnit si pozici v tabulce a být v kontaktu. To mě na tom mrzí nejvíc. Stalo se a je to zápas, který mě bude hodně dlouho mrzet," prohlásil Koubek.

Jediný gól zápasu vstřelil v 76. minutě Patrik Čavoš. Západočeši si v závěru místy vypracovali až drtivý tlak, ale ani z velkých příležitostí nedokázali překonat karvinského brankáře Dominika Holce. Plzeňští utrpěli první domácí porážku v ligové sezoně.

"Umřeli jsme na efektivitu. Minimálně jeden dva góly jsme z toho měli dát. Vypadalo by to jinak, ale nedalo se. Některá zakončení jsem až nechápal, to byly z mého pohledu stoprocentní šance. Vysvětlení je dobrá Karviná a to, že jsme nepochopitelně neproměnili věci, které musíte proměnit, abyste vyhráli," řekl Koubek.

"Trošku mi to připomínalo zápasy tady na jaře, kdy si kluci vytvářeli šance a nebyli schopni to tam prorvat. Fotbal je o gólech a když s tím takhle naložíte, je to mizerné. Je to obrovská ztráta. Jsem zklamaný jako trenér, určitě i kluci. Ale jsme si vinni sami," doplnil aktuálně nejstarší ligový trenér, který převzal Viktorii před sezonou.

Připomněl ztrátu nigerijského útočníka Rafiua Durosinmiho, jenž si v minulém kole při porážce 0:3 v Liberci poškodil vazy v kolenu a po operaci bude scházet minimálně do konce podzimu. "Myslím si, že se dnes ukázalo, že nám chybí nejlepší střelec," mínil Koubek, jehož tým se v příštím kole představí ve šlágru na stadionu Slavie.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Witcher

Bez toho černýho útočníka budou už jen klesat tabulkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele