základní část, 13. kolo
29.10.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Karviná venku slavila v nečekaný okamžik. Plzni po úspěchu v Záhřebu nezbyly síly na ligu

Viktoria Plzeň překvapivě prohrála ve 13. kole Fortuna ligy před vlastními fanoušky s Karvinou 0:1. Hosté poslali na trávník favorita velmi defenzivní základní jedenáctku, což se jim vyplatilo, protože Západočeši dostali míč do sítě jen jednou. Při trefě Tomáše Chorého, jenž rozhodl čtvrteční utkání Konferenční ligy v Záhřebu, navíc rozhodčí u videa odhalili nedovolený zákrok. V závěrečné čtvrthodině naopak na druhé straně senzačně udeřil Patrik Čavoš, jenž tak Slezanům zařídil první venkovní zisk v této sezoně.

Zápas v Liberci nebylo radno Plzni připomínat. Západočechům se tam totiž nepovedlo vůbec nic, a ačkoliv byla vysoká prohra 0:3 citelná, nejzásadněji se z dlouhodobého hlediska jevilo zranění Rafia Durosinmiho. Toho navíc poslal na marodku náhradní gólman Marián Tvrdoň, jenž záskok za rovněž indisponovaného Jindřicha Staňka hrubě nezvládl a už ve čtvrtek v Záhřebu před ním dostal přednost 18letý Patrik Baier. Mladík v Chorvatsku obstál, a tak se v bráně objevil i proti Karviné.

Už v páté minutě ho vystrašil Amar Memič, když zakončoval rychlý protiútok tvrdou ranou těsně kolem tyče. Viktoriánům stačilo první ohrožení vlastní brány k tomu, aby začali hrát aktivněji. Často se dostávali do soupeřova vápna, nicméně každá akce skončila neúspěchem již v předfinální fázi. Až v závěru první půle se domácí mužstvo dočkalo střeleckého úspěchu. Na centrovaný balon si vyskočil Chorý a prudkou hlavičkou zvedl fanoušky ze sedaček. Navrátilec v plzeňské sestavě si ovšem dopomohl faulem, proto sudí gól zpětně odvolal, a navíc smolaři udělil žlutou kartu.

I ve druhém poločase se jako první v šanci objevila Karviná. Míč propadl do malého vápna, kde stál Alex Iván, který bez váhání vypálil. Brankář Baier ovšem reagoval velmi rychle a připsal si důležitý zákrok. Z následného útoku Viktoriánů se do šestnáctky prokličkoval Erik Jirka, ale i Dominik Holec ukázal, jak dobře umí chytat. Po hodině hry si na centr vyskočil Iván a akrobaticky se pokusil poslat balon mezi tři tyče. Tentokrát jej však zastavilo břevno. V 77. minutě už Slezané slavili, když nehlídaný Čavoš hlavou překonal Baiera. Domácí se v závěru hnali za vyrovnáním, nicméně defenziva s Holcem tlaku odolala.

Karviná tak svou venkovní mizérii nečekaně přerušila v Doosan Areně, odkud si odvezla všechny body. V příštím kole 5. listopadu přivítá Baník, Plzeň se tentýž den představí na hřišti Slavie.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
deporpepa

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
fsada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele