Krejčí starší zahájil přípravu s Hradcem. Na odchodu do Baníku je Kubala

19.06.2023, 14:45
Aktuality

Hradce Králové pod vedením nového trenéra Jozefa Webera zahájil přípravu na novou sezonu i s Ladislavem Krejčím starším. Krajní záložník či obránce přišel po skončení smlouvy v pražské Spartě. Jde o druhou výraznou letní posilu "Votroků" po dalším bývalém reprezentačním záložníkovi Václavu Pilařovi, který získal angažmá po vypršení kontraktu v Plzni.

Třicetiletý Krejčí se v srpnu 2020 vrátil do Sparty po čtyřletém působení v italské Boloni. Na Letné se ale příliš neprosadil, v uplynulém mistrovském ročníku byl mimo A-tým a neodehrál jediný soutěžní zápas. Do posledního ligového utkání zasáhl v květnu 2022. Sparťanský odchovanec v české nejvyšší soutěži absolvoval 167 duelů, vstřelil 29 branek a přidal 34 asistencí.

"Je to podepsané a hotové. Přispělo k tomu spoustu věcí. Jednání s klubem hned od začátku bylo super, dýchlo to na mě skvělou atmosférou," řekl Krejčí novinářům. "Chci zase začít hrát fotbal a ukázat lidem, že na to mám. A že mě poslední rok jenom nakopnul v tom smyslu, že jsem zase nenažraný po fotbale," přidal jednačtyřicetinásobný reprezentant.

Útočník Ondřej Šašinka do osmého celku minulé sezony zamířil z Ostravy, další ofenzivní hráč Filip Kubala naopak od Hradce dostal souhlas posílit Baník. Přestupy se dolaďují. Pětadvacetiletý Šašinka poslední dva roky strávil na hostování ve Slovácku, kde vstřelil dva ligové góly. V nejvyšší soutěži má na kontě 129 zápasů, 12 branek a šest asistencí.

Křídelník Matěj Ryneš se po hostování vrátil do Sparty, odkud se do Hradce přesunul dvaadvacetiletý obránce Daniel Horák. Ve východočeském klubu skončil další krajní hráč Filip Novotný.

Královéhradečtí se v létě přesunou na nový stadion, jehož stavba bude mít měsíční zpoždění. Včetně kolaudace by aréna s kapacitou 9300 míst měla být hotová do 30. července.

"Se sportovním úsekem jsme hledali zkušenější hráče. Čeká nás návrat na stadion, což nebude jednoduché. Přece jenom pro kluky bylo psychicky jednodušší hrát v azylu (v Mladé Boleslavi). Tady to asi bude větší tlak. Tihle zkušení hráči (Krejčí a Pilař) by nám v adaptaci na nový stadion měli pomoct," uvedl Weber.

"Jejich přínos na hřišti je jasný, i když víme, že Pilka i Láďa Krejčí si něco prodělali zdravotně. Není to tak, že by museli nastupovat ve všech utkáních na 90 minut, ale věřím, že nám pomůžou v co největším časovém úseku. Pomohou nám i v kabině se zkušenostmi. Oba jsou profesionálové, mluvil jsem s nimi v létě několikrát, těšili se sem," dodal dvaapadesátiletý kouč.

Východočeši absolvují přípravu v domácím prostředí. První zápas sehrají ve středu proti Libčanům z krajského přeboru, pak narazí na Vlašim, Vyškov, polský Sosnowiec, Táborsko, Žižkov a Spartu B.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
adalbertus

dva góly za dva roky...

plus Krejčí a Pilka.., dám si pivo

Reagovat
Martin9719

Hradecký votrok.

Reagovat
lubik

Ten se asi už nevari. Tedka už jen Klenot

Reagovat
HorajzmAmmann

Šašinka překvapí, pokud bude hrát pravidelně. 8+ branek dá

Reagovat
HorajzmAmmann

dobře to jsem přepísknul. 4+i s Mol cupem

Reagovat
Kucka

Reagovat
Puskas

To tam ale máš i góly z ofsajdu...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Sigma Olomouc

Bude mít podobnou pozici jako ve Slovácku.

Reagovat
Imos

❤️

Reagovat
Pablos

Skvělej tah, takhle aspoň nebudou dostávat červený karty Přesto neustálé pískání ofsajdů nebo na prasárny čas

Reagovat
Pablos

*nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele