LFA: Disciplinárka prošetří zásah pořadatele v Českých Budějovicích

24.04.2023, 20:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (91)

Přidat komentář
ratusek

OT:Higler odpíská finále KNVB Beker

To mi nedělejte. Jsem myslel, že vůdce odpíská to finále

Reagovat
PBLead

S kámošem jsme si v neděli udělali výlet do Budějic na fotbal, a tak jsem náhodou část incidentu viděl na vlastní oči. Resp. neviděl jsem, co se dělo v sektoru hostů, ani jak zmlátili toho jablonečáka, co teď koluje na netu (byl jsem chcát). Co jsem ale viděl, bylo to, že krom fandy Jablonce sekuritka dost agresivně vyvedla i jednoho fandu Dynama. Nevím, o co tam přesně šlo, ale byl to nějaký týpek s manželkou a dcerou v šálách Dynama. Možná se zastal toho jablonečáka, nepřišlo mi totiž, že by potom, co je oba vyvlekli za bránu k policajtům, byli v nějakém konfliktu (možná, že ale tam něco bylo, nevím). Jablonečák vyvedený mimo stadion pak nad vším kroutil hlavou. Vedoucí sekuritky, chlápek v zářivě žlutém triku, pak všelijak chytal již vyvedeného dynamáka, aby se již nedostal na stadion. Vypadalo to dost divně... Jinak ale fotbal na Dynamu byl pěkný, klobáska průměr, pivo fajn, co ale nechápu je to, že tam přišlo 2800 lidí. to je neskutečná ostuda na téměr stotisícové město.

Reagovat
Kang & Kodos

Teď jich přijde ještě míň, když ví, že můžou dostat přes držku a minimum kopání před stadionem

Reagovat
Imos

ostuda je těch 1600 v Liberci

Reagovat
Imos

ale to je krom pár týmů všude

Reagovat
vestinustarychdubu

Já moc nechápu, proč je někdo překvapenej návštěvností? Je to reálný odraz zájmu o fotbal tady a toho, jaký produkt česká liga je - otřesný. Jediný, čeho je to ostuda, je samotný ligy a jak se tu fotbal dělá a prezentuje (liga v ČR obecně). Lidi mají prostě mnohem víc na výběr jak naložit se svým volným časem a chodit na fotbal, kde je to týden co týden nějaký skandál, zářez, simulování, někdo se choval jako vylízanej debil, někdo další je ve výkonu trestu, u soudu, nebo na soud čeká, videorozhodčí to tahají z klobouku, a to všechno v lednu a v únoru což je všechno jen ne v našich podmínkách příjemná zábava?

Ale hlavně že se PR manažeři můžou poplácat po zádech, že se průměrná návštěvnost zvyšuje (protože nadstavba a víc zápasů, reálně lidi ubývají). A ani z dálky není vidět snaha s tím cokoli dělat, nějak to očistit, zvednout, narovnat a udělat transparentnější.

Reagovat
Stannis Baratheon

Průměrná návštěvnost se zvyšuje, ale reálně lidi ubývají, protože je víc zápasů?

Reagovat
vestinustarychdubu

Jo, napsal jsem to jako dement Myšleno - absolutní čísla jsou vyšší (víc zápasů - nadstavba), ale průměr spíše klesá, kromě Slavie, Sparty a Plzně. Do velký míry za to asi můžou i opatření na covid a že se lidi už nevrátili (co by je taky táhlo zpátky). Třeba u Slovanu průměrná domácí návštěva klesla z 5000 v roce sezoně 2018/2019 na 3000 v letošní sezoně. Baníku klesla průměrná domácí návštěva z 10500 v sezoně 2018/2019 na aktuální průměr 6800. Tady samozřejmě taky hraje roli, že oba kluby hrajou sračku pod svoje možnosti/renomé. Nicméně ten trend je víceméně stejný mimo TOP 3 a Slovácko.

Reagovat
Imos

u nás to Covid třeba hrozně zabil (spolu s výrazným poklesem výsledků) a k tomu tam málokdo dělá něco aby se tam ti lidi vrátili těch 1600 je šílených, aspoň teďka bude dobrá atmoška na Spartu a dost díky těm pražákům co přijdou pozlobíme podle mě

Reagovat
Salfovic

Proč v tom článku není odkaz na to video?

https://twitter.com/za_carou/status/1650484923025719296?s=46&t=ycAw-O0jSLs_uk9GyrQZrg

A dobré je taky vyjádření ČB, které je tam překopírované.

Reagovat
oli9

humus ... Magori ze security

Reagovat
Cotton

Reagovat
kecipep

Otřesný, ať si jdou chudáci sednout do chládku.

Reagovat
Manik...

Tak ono se ví, že security má IQ houpacího koně. Tam chodí jen totální dementi bez mozku..

Reagovat
bobis21

Jestli bude mít po sezoně nějaký klub zaplaceno na pokutách víc než Budějovice, bude to ostuda. Nemůžou být vyšší pokuty za choreo než za fyzické násilí.

Policie opět ukázala, že je na stadionech úplně k hovnu. Kde byl jejich zásah? Kde naběhli s čoklama, aby zpacifikovali agresivní sekuriťáky?

Reagovat
kilobyte

Beztak to jistili z vrtulníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

ti budou buzerovat až na finále poháru

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Mass

Kdyby vám někdo ničil majetek na vašem pozemku, co byste udělali?

1) Nic, necháli byste ho se vyřádit.

2) Zavolali byste policii, která by dorazila dvacet minut po incidentu a následně sdělila, že si svůj pozemek máte lépe zajistit a nyní si můžete podat stížnost na úřad a vymáhat tak škodu (z předchozích pokusů již víte, že škodu se povedlo vymoct jen málokdy).

3) Zkusili byste ho ze svého pozemku slušně vytlačit a zabránit tak škodě, pravděpodobně by vás ale záškodník napadnul a vy byste dostali pár ran. Následně byste si mohli zase stěžovat, zase otázka , jestli by to k něčemu bylo.

4) Vytáhli byste ho ven za nohu a ještě mu trochu naložili, aby si to pro příště pamatoval a nedělal u vás bordel.

Reagovat
ratusek

a skutečně ten jablonečák ničil majetek stadionu či se choval nějak natolik špatně, aby přišla taková reakce?

Reagovat
Mass

To opravdu nevím, viděl jsem jen posledních třicet vteřin. Budějovický pořadatel tvrdí, že ano. Každopádně minimálně jeden z těch sekuriťáků (ten co ho bije pěstma) se chová hodně neadekvátně, nevim jestli předtim od výtržníka třeba nedostal pěstí a neoplací nebo je jen magor, kterej si chce dát pár suckerpunchů.

Reagovat
Bakary3

Určitě jsou způsoby chování, kdy si ten dotycnej nic jinýho než naložit nezaslouží - myslím tím ty kriply, co trhaj sedačky, cmaraji po zdi, na hajzlech jsou schopny rozbíjet mušle nebo urvat umyvadla.

Jestli to byl jeden z nich, líto mi ho není.

Jestli ne a bylo tam nějaký banální provinění, tak je to špatný...

Reagovat
Mass

Reagovat
GjøvikFF

Z těch videí je jasně patrná převaha sekuriťáků - nikdo z Jabloneckých se k tomu konfliktu nepřidal. Je tam těch sekuriťáků asi 10 na jednoho tlustoprdelníka a jestli ho v takové převaze nedokážou v klidu vyvést ven a tam předat PČR, tak je to jejich absolutní neschopnost.

Jestli je v této situaci někdo retard, tak bych to spíš tipoval na ty blby ve vestičkách.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Nuno čomes

A už jsi někdy někde v těch vestičkách potkal nějaké myslitele?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hlahart

Zvol si jakou variantu chceš, ale buď připravenej za svoji volbu převzít odpovědnost

Reagovat
verv

Reagovat
Lemond Laws

A těm lobotomům ten stadion patří ?

Reagovat
kilobyte

Tvoje přirovnání dost kulhá.

Policie by nepřijela za 20 minut, když už byla na místě. Asi je stačilo vyzvat. Nebo nevím proč nezasáhli. Vymáhat škodu po neznámém pachateli je nemožné, ale tady by neměl být problém s identifikací, pokud nějaké ničení majetku proběhlo. 10 lidem by neustoupil jen zfetovaný debil a s takovým člověkem bych se prát nechtěl. Kdyby mě napadnul, tak bych se ho snažil dostat na zem a tam ho držet do příjezdu policie, aby mi nic neudělal. Tahat ho a nebo ho mlátit je blbost, která ti nijak nepomůže. Tenhle fanoušek navíc nebyl takový případ a ani nekladl nějaký odpor. To že nevstane, když ho někdo tahá za nohu není kladení odporu.

Reagovat
kilobyte

A ještě bych dodal, že security na stadionu nezodpovída jen za ochranu majetku, ale hlavně za bezpečnost diváků. Tak jako divák má dodržovat pravidla, tak by je měla dodržovat i ochranka.

Reagovat
Mass

Myslíš že letící sedačka ještě nikoho nezranila? Pokud nekteří výtržníci nejenom že házejí sedačky, ale třeba i petardy a pod. tak si nic jinýho než dostat do držky nezaslouží.

Vy co se tady zastáváte podobných a mě nazýváte debilem a pod. si vzpomeňte https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/pyrotechnika-fotbal-sparta-plzen-tezke-ublizeni-na-zdravi.A190310_143833_fotbal_tof

Reagovat
kilobyte

Jakože ten borec na zemi za stadionem mohl vytáhnout z kapsy sedačku a hodit jí na stadion mezi lidi? Mají ho předat policii a klub zajistit, aby už se na stadion nepodíval.

Kdyby v tom zápase na Letné reagovala pořadatelská služba jako v Budějovicích, tak by to dopadlo akorát hůř.

Reagovat
Mass

Podle budějovickýho pořadatele ten "borec" utrhunl sedačku a snažil se jí házet po lidech. Bylo to v prohlášení pořadatele. Asi nejspíš proto se na něj ten cvok ze sekuritky potom tak vrhnul. To co lidi viděli na twittru už je jen posledních třicet vteřin incidentu.

Mmch jak hůř na Letné než vážné zranění , jako že by tu fanynku zabili?

Reagovat
kilobyte

Podle pořadatele? To myslíš tu firmu, která zaměstnává ti, co toho fanouška zbili a nebo klub, který aniž by věděl, co se tam stalo, tak napsal, že bylo vše v pořádku? Ani jednomu bych moc nevěřil.

Jestli to udělal, tak je to debilita, ale stejná debilita je vytáhnout ho před stadion a zmlátit ho.

Ne, ale kdyby takhle zakročili v kotli a pomlátili je tam, tak by z toho bylo akorát několik zraněných. Za mě je zbytečný používat násilí, když to není nutné k ochraně. Prostě vyvést, identifikovat a potrestat.

Reagovat
Mass

Jako že týpka, co tam trhá sedačky a pak je po někom hází, ty hezky požádáš a on s tebou půjde a vy si tam pak vyměníte občanky?

Klub má podle jejich vyjádření kamerovej záznam tý výtržnosti, asi ho předali policii, místo toho, aby porušovali osobnostní práva zúčastněných a dali to třeba na twitter. Lidi pak viděli jen těch posledních třicet vteřin a udělali si názor, kterej nutně nemusí korespondovat s tim, jak to bylo celý.

Reagovat
kilobyte

Projdi si videa, které sem dávali. Na jednom je vidět, že ten jeden fanoušek normálně šel ven. Mlátit ho začali až venku. Přitom ho stačilo předat policii.

Reagovat
Mass

Já sem teda viděl jen to jedno video z twittru dlouhý 0:24, kde to začíná, když už sou fanoušek a pořadatel v zápasu a fanoušek na zemi se snaží pákovat pořadatelovu nohu. Jedinej kdo je tam vyloženě přes čáru je pak ten plešoun, kterej se do něj pustil pěstma a i pak mu útočí na hlavu, ten vypadá vyloženě jako magor, toho by měli okamžitě vyhodit a měl jít k soudu za pokus o ublížení na zdraví. Nevim teda jestli neoplácel za něco, co se stalo předtim, ale stejně. Se zbytkem já nemám problém, nevim proč se z tý sekuritky tady dělá nějaký gestapo.

Reagovat
kilobyte

Takže tys viděl jedno krátké video, ale ostatní odsuzuješ, že si dělají názor jen z pár videí. Pokud ho dokázali dost v klidu před stadion, tak mi přijde zbytečné a hloupé ho začít tahat po zemi a mlátit do něj. Předat policii a pokuta a zakázat vstup.

I kdyby to byl nějaký zmrd, který tam přišel jen dělat bordel, tak to že ho někdo zmlátí není řešení. Jeho to příště neodradí. Jediné řešení je zajistit, aby se na stadion už nedostal.

Nikdo z nich gestapo nedělá, ale ten zákrok prostě nebyl hodný "profesionální" sekuritky. A oni to sami dobře vědí, což dokázal ten jeden týpek tím, jak vyjel na toho, co to natáčel.

Reagovat
Mass

Kde si viděl nějaká další videa?

Reagovat
kilobyte

Tady v diskuzi. Dával někdo další videa z twitteru.

Reagovat
Mass

Tady v diskuzi vidim odkaz jen u Salfovice. Ale možná sem slepej.

Reagovat
Mass

Díky. Já sem se koukal jen nahoru.

Reagovat
Mass

Z tohoto videa to nevypadá, že by tam těch pár fanoušků házelo nějaký urvaný sedačky. Tady sem se unáhlil a věřil prohlášení budějovickýho pořadatele.

Reagovat
kilobyte

Tak mohli tam něco provést předtím, ale pak odcházeli docela v klidu.

Jestli to nebude tím, že na Stadionu jsou kamery a kolem už ne. A ty sekuriťáci to moc dobře vědí. Proto i ta přehnaná reakce na tu ženskou, co to točila.

Budějovickým bych nic nevěřil. Se podívej do minulosti, jak zametli s Vozábalem a pak ho Koubek natřel do novin. Pak zametli se Sivokem a Koubek ho natřel do novin a když zjistili, že by z toho měli průser, tak najednou otočili. A teď znova. Hned věděli, že fanoušci dělali bordel a ochranka zasáhla v pořádku. Přitom si určitě nic nezjišťovali. Beztak jim stačilo slovo agentury.

Reagovat
PBLead

Moc to ovšem není srovnatelné. 1) Můj domov/pozemek není určen k pořádání veřejných akcií, logicky by se tam jako (placející) návštěvník neměl nikdo objevovat. 2) Policie na stadionu byla, takže mohla teoreticky zakročit hned, nikoliv 20 minut po incidentu jak píšeš. 3) sekuriťáci měli převahu, težko by právě oni dostali pár ran. Navíc tvá logika, že když někdo něco zničí, tak že automaticky někoho napadá, je také nesmysl. Útočit na lidi vs na věci je něco jiného. Za další tohle teda nebylo žádné "slušné vytlačení". 4) vytáhnout neútočícího člověka, který chce odejít sám, za nohu po asfaltu, kopat mu do rozkroku ve více lidech a mlátit jej není "trochu naložit".

Takže sis vymyslel teoretickou situaci, která absolutně nekoresponduje s tím co se stalo a řešíš co by kdyby...

Reagovat
verv

Reagovat
Han střelil první

je to debil

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kucka

Reagovat
rufus

Tak je to mistni retard, co od nej cekat jineho za prirovnani..

Reagovat
Mass

Já sem možná místní retard, ale ty budeš brečet, až tě nějakej chuligán trefí utrženou sedačkou nebo petardou proto, protože se ho sekuritka bála vytáhnout ze stadionu.

Reagovat
rufus

Co to placas za nesmysly? Vzpamatuj se..

Reagovat
Mass

K čemu bych se měl vzpamatovávat? Vždyť to ty si absolutně nic nenapsal k tématu.

Reagovat
Mass

Však já svým dotazem nevyjadřuju žádný názor, že bych souhlasil s chováním sekuritky, jen mě překvapila reakce těch lidí, kteří se tak zastávají týpka, který podle budějovičáků vytrhával na stadionu sedačky a možná už předtím někoho napadal, to nevíme, protože to co asi většina z nás viděla, bylo posledních třicet vteřin. Myslet si, že nějaký výtržník v klidu odejde, po tom co tam předváděl, je hodně naivní.

Reagovat
Cotton

Je něco jiného být sekuriťák, kterej je pod nějakou smlouvou a má nějaký postupy, než být majitel pozemku.

Reagovat
ratusek

https://twitter.com/maikee_bery

Tady další 3 videa. Na blití. Jak si tam dovolují na takový počet fanoušků, kteří byli, vypadá to, uplně v klidu.

Reagovat
Mass

Reagovat
kecipep

To prvotní vyjádření Budějovic je na tom snad nejhorší: „Incident vyvolalo poškození sedačky na stadionu, kterou se následně jeden z fanoušků podle kamerových záběrů, které má klub k dispozici, pokusil vhodit na hrací plochu. Pořadatelská služba výtržníka vyvedla ze stadionu. Klub vylučuje, že by došlo z její strany k pochybění. Zásah naopak proběhl adekvátně k chování hostujících fanoušků,“ vyjádřil se mluvčí Dušan Mendel.

Reagovat
JarousFCB

toto je dobrý vrchol

Reagovat
Rothbard

Ta reakce mluvčího ČB je ještě horší než samotný incident. Nebo ne horší, ale víte jak to myslím.

Reagovat
FCB1922

Kdo jezdi na výjezdy a byl nekdy v Budejicich, tak ho tohle chovani místní securitky nemohlo překvapit. Vi se dlouho, ze tam delaji frustrati ve vestach.

Pred par lety takhle treba i sikanovali kotel Vlajkonosu, kdyz tam hrala ceska U21.

A jelikoz si ti sraci nedovoli na Banik, Spartu a jine vetsi tabory, pac by dostali po pici, bohužel to odnesl Jablonec.

A je jen dobre, ze se to resi celoplošně.

Pico, tahat cloveka po zadech na asfaltu, i kdyz krici, ze pujde po svych a jeste ten dalsi zmrd do nej jede pesti, kdyz je na zemi...

Reagovat
doNny

Reagovat
Kily

solidní přehlídka ovestovaných, rádobydůležitých debílků

Reagovat
Lemond Laws

Tyvole..to jsou slušný lopaty.

Na twitteru se to slušně rozjelo. Firma asi skončila

Reagovat
Vinci

Místo disciplinarky bych normálně klidně zkusil dat na ty sekuritaky trestní oznámení za výtržnictví

Reagovat
kilobyte

Normálně za napadení.

Reagovat
Vinci

Nojo ale napadeni není trestný čin

Reagovat
Hasan Šáš

pokus o vraždu - 10 až 15 let

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc v organizované skupině, tam bude ještě vyšší sazba.

Reagovat
ratusek

za napadení max 2 minuty

Reagovat
Kily

dvě minuty ve vazbě je za přepadení a vyhrožování s mačetou v ruce, za napadení s trvalými následky je podmínka, pokud už máš tři...

Reagovat
kilobyte

Jedou jak podle příručky. Nejdříve zapírat a pak to hodit na někoho jiného.

Reagovat
GjøvikFF

Přitom to jejich původní ostentativní vyloučení čehokoliv špatného, aniž by vlastně něco věděli, je na tom asi to nejhorší. Strašní alibisti.

Reagovat
Džeko55

Ještě jste si nezvykli? Vždy v nějaký krizový situaci vydáme prohlášení, které musíme několikrát "uvádět na pravou míru", protože vypadá hrozně... a že těch situací je od nástupu Kubka víc než dost.. kauza Buren jako příklad za všechny.. Ach jo...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Puskas

Toto má ta bezp. agentura na svém webu:

Ke každému úkolu přistupujeme individuálně a aktivně hledáme optimální řešení pro plnění náročných a různorodých požadavků.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají tam i požadavky pro zájemce o zaměstnání? Např. maximální IQ 70 a sklony k agresivitě?

Reagovat
Rudy

Reklama na fotbal, tesime se na dalsi navstevu Neskutecna ostuda.

Reagovat
kilobyte

LuftJarda si přihřál populistickou polívčičku.

https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1650757440227385344

Reagovat
Bakary3

Demence

Reagovat
ratusek

koukám, že toho Jardu poslední dobou moc nemusíš

Reagovat
Bakary3

Nemusím jeho tweetovani, je to jedna sracka za druhou a neustálý honění lajku, jak kdyby to byla tupá třináctka.

Od tohohle má snad Slavia PR oddělení, on ať s tímhle jde doprdele.

Reagovat
KingMaster13

Mám k němu takovej rozpačitej názor taky. Jako klub "víceméně" vede solidně (pár výhrad by tam bylo) ale některé jeho názory nebo žvásty jsou fakt dementní viz to o Šmicerovi kritice apod a hlavně má touhu se vyjadřovat ke každý píčovině co se nás netýká (zbytečný za mě)

Reagovat
ratusek

Ale zrovna tady má pravdu i když teda forma je nešťastná a ještě to řešit přes twitter.

Jinak souhlas, to s tím Šmicerem byl totální ulet a nedůstojné klubu

Reagovat
Mass

Tvrdík v kauze Kúdela zjistil, že nezáleží na pravdě ale na tom, kdo toho víc namele na sociálních sítích a kolik kdo si zaplatí spřátelených médií.

Reagovat
KingMaster13

Jo ale tohle funguje na ostrovech, tady máš prostě jiný prostředí a hlavně nemáme tady tolik uživatelů, takže tu se má hrát na kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele