základní část, 28. kolo
23.04.2023 16:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Střet severu s jihem ovládly České Budějovice, Horejš si do známého prostředí přijel pro příděl

České Budějovice i díky třem trefám z prvního poločasu jednoznačně porazily ve 28. kole Fortuna ligy Jablonec 5:1. Favorizované svěřence Davida Horejše, který si udělal jméno právě na lavičce týmu z jihu Čech, pořádně zlobil zejména Lukáš Čmelík, jenž duel zakončil s jedním gólem a dvěma asistencemi. Domácí tak nečekaně dominantním způsobem zareagovali na dřívější úspěchy konkurentů v boji o záchranu a poskočili zpět na 12. příčku.

Zelenobílí přijeli na jih Čech v roli favoritů. Podařilo se jim totiž zapomenout na bídná podzimní vystoupení a v novém roce prohráli jen s triem nejsilnějších celků v soutěži, což jim pomohlo k posunu do středu tabulky. Výrazný podíl na tom měl již 13gólový Jan Chramosta. Podobně produktivního střelce domácí neměli a i kvůli třem porážkám v řadě včetně debaklu ve Zlíně si zahrávali s ligovou příslušností.

Od úvodního hvizdu byli diváci svědky skutečně atraktivního souboje. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy si v prvních okamžicích zápasu vytvořily slibné příležitosti. V 18. minutě navíc přišla první přesná trefa utkání. Domácí Jakub Hora skóroval z přímého kopu, když povedeným obstřelem zdi uklidil míč do pravého dolního rohu branky. Hned o tři minuty později se Jihočeši radovali znovu. Lukáš Havel si ve vápně našel centr Čmelíka a na jeho hlavičku neměl brankář Jan Hanuš nárok. To samé se dá říct i o střele hlavou Marcela Čermáka. Jeho pokus ale zastavila tyč. V nastavení prvního poločasu přidal třetí gól povedeným lobem z úhlu Čmelík, který tak Dynamu zajistil pohodlné poločasové vedení.

Začátek druhého poločasu nepřinesl nic jiného než další branku Českých Budějovic. Krásným centrem se v 53. minutě opět prezentoval Čmelík, který tentokrát našel hlavu Ondřeje Čoudka, pro něhož nebylo skórování z hranice malého vápna nikterak náročné. Talentovaný stoper tak zaznamenal první zásah mezi ligovou elitou. Jen o chvilku později se o čestný gól Jablonce postaral Daniel Souček. Precizní střelou totiž propálil chumel hráčů ve vápně včetně brankáře soupeře a zkorigoval stav utkání na 4:1. Jihočeši se ale nenechali rozhodit a přidali pátý gól. Jeho autorem byl Quadri Adediran, který utekl obraně soupeře a překonal i brankáře Hanuše.

Papírové předpoklady tak zůstaly nenaplněny a České Budějovice zvítězily. V příštím kole se 26. dubna představí v Brně, Jablonec tentýž den přivítá Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele