Ligue 1 - souhrn 31. kola: Lyon přihrál titul PSG

26.04., 23:04, aktualizováno 28.04., 22:58
Komentáře a souhrny
Oslavující Alexandre Lacazette (© AFP)

Olympique Lyon přestřílel AS Monaco a zajistil mistrovský titul Paris Saint-Germain, které v sobotu pouze remizovalo s Le Havrem. Marseille zdolala RC Lens, jemuž se přiblížila na rozdíl dvou bodů. Ve famózní devítigólovou přestřelku se zvrtlo nedělní derby mezi Rennes a Brestem. Montpellier proti Nantes neudržel vedení, přesto mu remíza 1:1 může zajistit setrvání mezi elitou, potřebuje však zaváhání konkurence. "Kanárci" mají čtyřbodový náskok na baráž.

Olympique Marseille - RC Lens 2:1

28.04.2024 21:00

Góly: 1. Pierre-Emerick Aubameyang, 85. Pape Gueye - 77. Wesley Saïd

Souboj mezi Marseille a Lens skončil ve 31. kole Ligue 1 výhrou domácího celku 2:1. Po snovém vstupu do utkání, kdy se hned v první minutě prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, se Les Olympiens zatáhli a zdatně bránili jednobrankový náskok. Jejich odpor zlomil až v 77. minutě žolík Wesley Saïd, což jen nabudilo gabonského střelce prvního gólu. Ten totiž o pouhých osm minut později asistoval u vítězné trefy Pape Gueyeho, jenž navýšil šanci Olympioniků na účast v evropských pohárech.

Na jihu Francie panovalo z dosavadního průběhu sezony velké rozhořčení, které dokázal alespoň trochu zmírnit Faris Moumbagna. Talentovaný Kamerunec vstřelil v Evropské lize důležitý gól Benfice a poté zajistil i remízu s Toulouse. V minulém kole se však nechal hloupě vyloučit, a tak jeho spoluhráči dosáhli proti Nice zase jen na bod. Také hosté si v poslední době museli zvyknout na radost z maličkostí, mezi které se řadila i vydřená výhra nad posledním Clermontem.

Hned v úvodní minutě zápasu rozradostnil domácí fanoušky Aubameyang, jenž usměrnil skákavý centr za záda bezmocného Brice Samby. Další desítky minut se v případě Lens nesly zejména v duchu snahy zdolat zformovanou defenzivu Les Olympiens, kteří po vstřeleném gólu hrozili především z rychlých protiútoků. Do pauzy se však Racing Club prosadit nedokázal a fotbalisté v bílých dresech šli do šaten s jednobrankovým vedením.

Obraz hry se po návratu z kabin výrazně nezměnil. Diváci nadále přihlíželi kombinaci svěřenců Francka Haiseho, kterým se dlouho nedařilo najít skulinu v obranné hradbě Marseille. Změna přišla z čista jasna až v 77. minutě, kdy se po centru Massadia Haïdary vyšponoval do vzduchu střídající Saïd a zařídil srovnání stavu na 1:1. Po spolupráci muže zápasu Aubameyanga a Gueyeho z 85. minuty ovšem Les Olympiens strhli vedení definitivně na svou stranu.

Marseille se dočkala vítězství a skvěle se naladila na pohárový dvojboj s Atalantou. Až po něm se 12. května vrátí do ligové soutěže k duelu s Lorientem, s nímž se Lens utká již následující pátek.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 3:2

28.04.2024 19:00

Góly: 22. Alexandre Lacazette, 26. Saïd Benrahma, 84. Malick Fofana - 1. Wissam Ben Yedder, 60. Wissam Ben Yedder

Lyon dal zapomenout na poslední potupnou porážku v Paříži a ve 31. kole Ligue 1 zdolal na vlastním hřišti Monako 3:2. Hosté sice měli fantastický vstup do utkání, když se už v první minutě prosadil nakonec dvougólový Wissam Ben Yedder. Jeho skvělý večer ovšem zastínil v 84. minutě mladičký žolík Malick Fofana, jenž přisoudil vítězství na stranu domácích. Velkou měrou přispěl k zisku tří bodů i kapitán Alexandre Lacazette, který v první půli sám skóroval a právě u vítězné trefy asistoval. Les Gones se tak přiblížili šestému Lens na rozdíl pouhých dvou bodů. Knížecí klub naopak ukončil šňůru čtyř vítězství v řadě a stále musí bojovat o přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů.

Lyon odstartoval sezonu zcela tragicky, přesto se v jejím závěru mohl radovat z postupu do evropských pohárů. Ke kýženým příčkám mu ale chybělo několik bodů, vrátka měl nicméně pootevřená ještě v Coupe de France, kde ho na konci května čekal souboj s PSG. Právě na něj jednoznačně nestačilo o uplynulém víkendu, Monako naopak zdolalo Lille, čímž si upevnilo průběžnou druhou pozici.

Fantastický vstup do utkání zařídil Monaku Ben Yedder, který již v první minutě usměrnil tečovaný centr za záda Anthonyho Lopese. Po čtvrthodině hry mohlo být pro svěřence Pierra Sage ještě hůř, tentokrát už ale rozhodčí ofsajd po průniku Folarina Baloguna odpískal. Z chmurných myšlenek vyvedl domácí příznivce ve 22. minutě přesným zásahem kapitán Lacazette a o čtyři minuty později další trefou Saïd Benrahma.

Úvod druhého poločasu se nesl v duchu monackého marného dobývání defenzivy Les Gones, kteří nadále drželi jednobrankový náskok. V 61. minutě už se ale musela sklonit před nezastavitelným Ben Yedderem, jenž hlavičkou po nadýchaném centru Youssoufa Fofany srovnal stav utkání na 2:2.

Po inkasované brance se dal Lyon opět na útočení. Obrovskou příležitost zahodil v 72. minutě Rayan Cherki, který se po centru zjevil úplně sám na zadní tyči, v nadějné pozici však minul. Oslavy na domácí lavičce mohly opět začít po úniku rychlonohého žolíka Malicka Fofany, jenž svým druhým ligovým gólem orazítkoval další lyonské vítězství.

Monako tak prohrálo už ve třetím vzájemném utkání za sebou. V příštím kole přivítá 4. května Clermont, Lyon se o dva dny později představí v Lille.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Brestois 4:5

28.04.2024 17:05

Góly: 4. Arnaud Kalimuendo, 9. Arnaud Kalimuendo, 68. Arthur Theate, 79. Martin Terrier - 11. Steve Mounié, 48. Warmed Omari (vl.), 54. Martín Satriano, 66. Mahdi Camara, 90+6. Lilian Brassier

Hráči Brestu odčinili poslední dvě porážky, když ve 31. kole Ligue 1 porazili Rennes na jeho půdě 5:4. Strhující přestřelku v bretaňském derby odstartoval už raketový start domácích, neboť se během devíti minut dvakrát prosadil Arnaud Kalimuendo. Hosté nesložili zbraně a i díky fantastickému vstupu do druhého dějství otočili nepříznivý vývoj na svou stranu. Utkání plné zvratů sice dokázali červenočerní po dvou asistencích od Benjamina Bourigeauda opět srovnat, hrdinou Brestu se však stal v poslední nastavené minutě střetnutí Lilian Brassier. Les Pirates tak v tabulce předskočili na třetí příčce Lille a nadále pokračují v překvapivé cestě za vysněnou Ligou mistrů.

Ambiciózní plány Brestu na senzační postup do milionářské soutěže začaly dostávat v posledních týdnech trhliny, protože Piráti padli po přestřelce 3:4 v Lyonu a poté i doma s Monakem. Lehká práce je nečekala ani v Rennes, které sice z předchozích pěti duelů vyhrálo pouze jednou, naposledy si nicméně vylepšilo reputaci jednoduchým triumfem v Nantes.

Na hřišti Rennes byli fanoušci svědky vstupu červenočerných do utkání z říše snů. Po dvou trefách francouzského mladíka Kalimuenda se domácí již v deváté minutě pyšnili pohodlným náskokem. Jejich nadšení ale zchladil o dvě minuty později po dorážce na druhé straně Steve Mounié. Po divokém úvodu se hra trochu uklidnila a gólových šancí začalo ubývat. Nejblíže k navýšení náskoku měl po skvělém sólu Bourigeaud, který ale v nadějné pozici minul.

V trendu akčních nástupů ze šaten pokračovali rychlými údery svěřenci Erica Roye, kteří napodobili své protivníky a během úvodních devíti minut druhého poločasu se hned dvakrát radovali. Nejprve jim k tomu pomohl vlastní brankou Warmed Omari a o šest minut později upravil skóre razantní hlavičkou Martín Satriano. S jednogólovým vedením se ale červenobílí nesmířili a v 66. minutě zvyšoval pohotovým volejem Mahdi Camara už na 4:2. Vzápětí to ale bylo opět jen o jednu branku, když se parádní střelou z dálky prezentoval Arthur Theate. V 79. minutě se diváci dočkali dalšího srovnání. Po nacvičeném signálu se uvnitř pokutového území prosadil Martin Terrier, který svou šikovnou tečí upravil na 4:4. V infarktovém závěru ale urval vítězství na stranu Brestu dobře umístěnou hlavičkou Brassier, který tak stanovil konečné skóre na 5:4.

Rennes tak nedalo razítko na výkonnostní vzestup a před vlastními fanoušky po dramatickém průběhu padlo. V dalším kole zamíří 4. května do Mét, Brest bude ve stejný den hostit Nantes.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - OGC Nice 1:3

28.04.2024 15:00

Góly: 18. Dilane Bakwa - 44. Evann Guessand (pen.), 52. Dante, 84. Morgan Sanson

Nice dokázalo otočit zprvu se nepříznivě vyvíjející zápas a ve Štrasburku zvítězilo 3:1. Na úvodní trefu Dilaneho Bakwy z 18. minuty dokázal proměněním penalty těsně před odchodem do šatny zareagovat Evan Guessand, obrat krátce po změně stran dokonal velezkušený brazilský bek Dante. V 84. minutě pak konečné skóre duelu určil záložník hostující z Aston Villy Morgan Sanson. Orli se tříbodovým ziskem dostávají na dostřel pozic garantujících účast v Lize mistrů, tým z Alsaska se naopak musí mít na pozoru před houževnatými soky ze dna tabulky.

Nice začalo v boji o Ligu mistrů ztrácet dech, což vedlo jen ke dvěma výhrám z posledních pěti klání. Bodové manko na čtvrté Lille se tak navýšilo už na čtyři body, přičemž na Les Aiglons začalo silně tlačit ze šestého místa i Lens. Štrasburk na druhé straně už takřka s jistotou unikl sestupovému pásmu, a ani porážka s Lille v minulém kole tak neudělala trenérovi Patricku Vierovi mnohé vrásky na čele.

Z prvního poločasu neuběhlo ani pět minut a Le Racing už mohl jít do vedení. Střela Bakwy ale po zákroku brankáře Marcina Bulky skončila pouze na pravé tyči brány hostů. Zahanbit se nenechali ani svěřenci trenéra Francesca Farioliho. Guessand ukázal, že si s míčem u nohy rozumí a elegantně se dostal do pokutového území, střelecký pokus byl však zablokován domácím obráncem. První gól zápasu vstřelili po týmové akci domácí. Bakwa si v pokutovém území počkal na vyraženou střelu a míč přes Bulku i s trochou štěstí procpal do sítě. V závěru první půle měli hosté možnost vyrovnat z penalty za zákrok Thomase Delaina. Guessand si počkal na pohyb Alaaa Bellaaroucha a míč poslal na opačnou stranu brány.

Obrat Orlů dokonal v 52. minutě někdejší stoper Bayernu Mnichov Dante, jenž po rohovém kopu Jérémieho Bogy vyskočil nejvýše a hlavou trkl do balonu, který zaplachtil k pravé tyči domácí brány. Zvýšit vedení týmu z jihu Francie mohl Boga, jeho slibný pokus se však mezi tyče štrasburské klece nevešel. Třetí gól tak nakonec po přihrávce Romaina Perrauda přidal střídající záložník Sanson.

Nice tak tentokrát nezaváhalo a z Alsaska si odvezlo tři důležité body. V následujícím ligovém utkání se 10. května střetne s Le Havrem, Štrasburk potká stejného soupeře už 4. května, kdy je na programu jeho dohrávka 32. kola.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Toulouse FC 1:2

28.04.2024 15:00

Góly: 19. Julien Ponceau - 59. Thijs Dallinga, 83. Ibrahim Cissoko

Lorient ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě padl s Toulouse 1:2. Tým z Bretaně nevyužil šanci dotáhnout se v tabulce alespoň na barážovou příčku, když promarnil brzké vedení. Les Violets se totiž ve druhé půli vzchopili a zásluhou branek Thijse Dallingy a Ibrahima Cissoka získali všechny body.

Trápící se Lorient nastupoval do domácího utkání proti Toulouse se sérií čtyř porážek v řadě, během kterých dokázal vsítit pouze jeden gól. Bitva proti Les Violets byla pro svěřence Régise Le Brise klíčová, neboť na záchranu ztráceli tři body, přičemž Le Havre o pozici před nimi remizoval na hřišti PSG a Méty klopýtly s Lille. Hosté ale přijížděli na západ Francie v dobré formě, když čtyřikrát v řadě neprohráli.

Domácí byli v začátku utkání aktivnějším týmem, ovšem k první střele se však dostali Les Violets v 15. minutě. Zakaria Aboukhlal proběhl do vápna a vyslal tvrdou střelu, naneštěstí pro hosty mířil přímo doprostřed branky. Na Lorient se usmálo štěstí o čtyři minuty později. Ránu Bamby Dienga brankář dokázal vyrazit, míč se však odrazil do míst, kde stál Badredine Bouanani, který nastřelil tyč. Julien Ponceau následně dokázal dorazit balon sítě. Náskok svého týmu mohl zvýšit chvíli před poločasem Bouanani, který si navedl míč na levačku v šestnáctce, ale jeho technický obstřel skončil pouze na břevně.

V druhém poločase rozjelo Toulouse jízdu za vyrovnáním. Po spoustě odvrácených akcích obranou soupeře se hostům podařilo vsítit v 59. minutě. Načechraný míč z levé strany šestnáctky našel hlavičkujícího Dallingu, který zamířil pravé tyči. Navrátit vedení se pokusil o chvíli později Laurent Abergel, ale proti jeho dělovce do šibenice skvěle zasáhl Guillaume Restes. Obrat přece jen přišel. V 83. minutě předložil Niklas Schmidt míč na rozběhnutého Cissoka, jehož pravačka poslala hosty do vedení. Hosté přežili závěrečný tlak a mohli se těšit ze tří bodů.

Lorient tak zaváhal a v boji o záchranu opět nezískal ani bod. Oba kluby sehrají další ligový zápas 3. května. Les Merlus se utkají s Lens, Toulouse změří síly s Montpellierem.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Reims 4:1

28.04.2024 15:00

Góly: 31. Muhammed-Cham Saracevic (pen.), 55. Muhammed-Cham Saracevic (pen.), 79. Elbasan Rashani, 90. Elbasan Rashani - 33. Keito Nakamura

Clermont ve 31. kole Ligue 1 porazil na své půdě Remeše 4:1 a udělal důležitý krok k udržení prvoligové licence. Poslednímu týmu soutěže výrazně pomohly nařízené pokutové kopy, které bez problému proměnil Muhammed Cham. Mladý Rakušan tedy opět prokázal své schopnosti z penaltového puntíku, odkud se v posledních dvou měsících nemýlil už počtvrté, a Les Lanciers tak i jeho zásluhou stáhli ztrátu na první nesestupovou příčku na čtyři body.

Remeš neprožívala vůbec povedenou druhou polovinu sezony, což se projevilo i na postavení v tabulce, ve které červenobílí spadli z bojů o evropské poháry až na 10. příčku. Z posledních 12 utkání vyhráli pouze dvakrát, přičemž na hřiště Clermontu přijížděli se dvěma prohrami v řadě. Domácí na tom byli ovšem mnohem hůře, neboť s pouhými 22 získanými body už jednou nohou nakročili do druhé ligy.

Začátek zápasu doprovázela spousta nepřesností od obou týmů. Do první akce se dostal ve 12. minutě Alan Virginius, rychlou přihrávku po zemi však nedokázal mezi tři tyče usměrnit. Důležitost utkání byla na hráčích domácího celku znát a odměnou za aktivitu jim byla výhoda pokutového kopu ve 31. minutě, kterou Cham proměnil k pravé tyči. Radost týmu ze středu Francie trvala jen chvíli, protože o dvě minuty později se odrazil míč na zadní tyč, kde stál dorážející Keito Nakamura. Šanci na obrat měl Marshall Munetsi, ale s jeho volejem z pravé strany si brankář poradil.

Načechraný centr dostal tři minuty po startu druhé půle Oumar Diakité. Ve vyložené šanci hlavičkoval útočník pouze vedle pravé tyče. Další penalta přišla pro Clermont v 55. minutě a Cham tentokrát jemným obloučkem poslal brankáře na druhou stranu. Zápas se začal postupem času přiostřovat. Frustrace Remeše z důvodu neodpískané ruky rostla a v 77. minutě Thibault De Smet obdržel za svůj zákrok červenou kartu. Dvě minuty po vyloučení přišel pojišťující gól. Rychlá přihrávka ze strany vápna prošla až na druhou stranu, kde s přehledem zakončil Elbasan Rashani. Konečnou úpravu skóre zařídil svou šajtlí v 90. minutě Rashani, který si připsal na své konto druhý gól v zápase.

Reims tak prohloubilo výsledkovou krizi a z Clermontu odjelo s prázdnou. V následujícím kole se 10. května střetne s Brestem, Les Lanciers změří už o šest dní dříve síly s Monakem.

Více informací k zápasu

FC Metz - Lille OSC 1:2

28.04.2024 13:00

Góly: 23. Georges Mikautadze (pen.) - 31. Ismaily, 44. Yusuf Yazici

Méty podlehly ve 31. kole Ligue 1 Lille 1:2 a kvůli nečekanému úspěchu Le Havru znovu spadly na barážovou příčku. Kvalitní forma týmu Les Grenats šla ruku v ruce s výkony gruzínského útočníka Georgese Mikautadzeho, jenž poslal domácí do vedení proměněnou penaltou ve 23. minutě. Pro 23letého kanonýra, jehož na blížícím se Euru bude s největší pravděpodobností strážit i česká obrana, šlo v dubnu už o šestý přesný zásah. Dogy ale do přestávky otočily duel ve svůj prospěch, přičemž rozdílový gól zaznamenal turecký reprezentant Yusuf Yazici.

Z pohledu Les Grenats v posledních dvou kolech započala spanilá jízda za záchranou. Nejprve totiž porazili vysoko postavené Lens a naposledy získali také klíčovou výhru na hřišti Le Havru, který odsunuli za sebe na barážovou příčku. Nyní je čekal souboj s celkem z popředí tabulky, nad kterým ovšem v domácím prostředí zvítězili naposledy v roce 2016.

V 17. minutě se ke střele hezky prokličkoval Edon Zhegrova, jeho pokus byl však zblokován na roh. Chvíli poté zahrál jeden z hostujících hráčů ve vápně rukou a rozhodčí po konzultaci s VAR nařídila pokutový kop. Ten si vzal na starost Mikautadze, a i když si na něj Lucas Chevalier sáhl, gólu zabránit nedokázal. Ve 32. minutě nicméně přišel s odpovědí Ismaily, když tváří v tvář prostřelil Alexandreho Oukidju. Dogy dokázaly dokonat obrat ještě do přestávky, jelikož si odražený balon našel Yazici a zamířil přesně k levé tyči.

S první nebezpečnou střelou druhé půle přispěchal, stejně jako na startu zápasu, Zhegrova. K jeho smůle však prudký projektil skončil těsně nad břevnem. V 73. minutě se objevil Didier Lamkel Zé sám před brankářem, svou hlavičku ale nasměroval těsně vedle levé tyče. Domácí se v nastavení dočkali vyrovnání, jenže k jejich smůle byl zakončující hráč v jasném ofsajdovém postavení, a tak gól neplatil.

Lille tedy přerušilo vítěznou šňůru Mét a upevnilo si postavení v nejlepší čtyřce. Jeho příštím soupeřem bude 6. května Lyon, zatímco Les Grenats vyzvou už o dva dny dříve Rennes.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Le Havre AC 3:3

27.04.2024 21:00

Góly: 29. Bradley Barcola, 78. Achraf Hakimi, 90+5. Gonçalo Ramos - 19. Christopher Operi, 38. André Ayew, 61. Abdoulaye Touré (pen.)

Fotbalisté PSG ve 31. kole Ligue 1 odmítli možnost zajistit si mistrovský titul a po remíze 3:3 s Le Havrem se jejich oslavy odložily minimálně o den. Jasný outsider se v průběhu duelu celkem dvakrát dostal do vedení a napodruhé svůj náskok zvýšil dokonce na rozdíl dvou branek, ani to mu ale na senzační výhru v hlavním městě nestačilo. Zhruba po hodině hry totiž naskočil do hry Goncalo Ramos, jenž nejprve přihrál na kontaktní gól Achrafu Hakimimu a v závěru pak sám zařídil pro svůj tým alespoň remízu.

Jako by i francouzská asociace počítala s definitivním potvrzením titulu pro PSG, protože do sobotního programu zařadila proti zvyklostem jediný zápas. Tím byl právě souboj Pařížanů s nováčkem z Le Havru, jenž neměl být dle papírových předpokladů žádnou složitou překážkou. Celek z Normandie vyhrál v posledních 10 utkáních jen jednou a vinou mizerné formy zcela reálně hazardoval se záchranou.

Dle očekávání od úvodních minut diktovali tempo hráči domácího celku, k mnoha šancím se ale nedostali. V 19. minutě tak přišel ojedinělý útok Le Havru, na jehož konci našel přihrávkou z otočky Emmanuel Sabbi nabíhajícího Christophera Operiho, který křižnou ranou k tyči poslal hosty do překvapivého vedení. Po srovnání sahal krátce nato přímo z rozehrávky rohového kopu Ousmane Dembélé, gólman ale kroutící se míč zneškodnil. Na první branku už však domácí dlouho čekat nemuseli. Ve 29. minutě našel Warren Zaïre-Emery přihrávkou skrze malé vápno na zadní tyči dobíhajícího Bradleyho Barcolu, jenž bez problémů dorazil balon do odkryté sítě. Ani tím ale vůli hráčů z Normandie nezlomili. Ve 38. minutě se tak ve vápně uvolnil André Ayew a ranou k bližší tyči vrátil Le Havru vedení.

Do druhého poločasu nastoupila ofenziva PSG okysličená i o Kyliana Mbappého, ani on ale útočnou produktivitu domácích příliš nezlepšil. Právě naopak, nejdříve si kvůli zakončení po odpískaném ofsajdu koledoval o žlutou kartu, kterou nakonec v závěrečných minutách za protesty dostal, a v 61. minutě byl po intervenci videorozhodčího svědkem penalty Le Havru. Té se chopil Abdoulaye Touré a bezpečně ji ranou do protipohybu gólmana proměnil. Avšak v 78. minutě dostal Pařížany zpět na dostřel jediného gólu Hakimi, jenž po průnikové přihrávce Ramose prostřelil gólmana a o srovnání se postaral v páté minutě nastavení sám Portugalec, jehož hlavu našel Kang-In Lee.

PSG tak před vlastním publikem zaváhalo, ale i remíza mu dává prakticky definitivní jistotu zisku titulu. Les Parisiens čeká po semifinálovém dvojboji Ligy mistrů s Dortmundem až 12. května duel s Toulouse. Le Havre se představí už příští sobotu doma proti Štrasburku.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Nantes 1:1

26.04.2024 21:00

Góly: 2. Akor Adams - 7. Matthis Abline

Montpellier remizoval ve 31. kole francouzské Ligue 1 na vlastním hřišti s Nantes 1:1. Tým z jihu Francie, který se v posledních zápasech pyšnil solidní formou, začal lépe a bleskově vedl po gólu Akora Adamse. Žlutozelení nicméně dokázali zásluhou Matthise Ablineho manko kvapem smazat a od sedmé minuty se hrálo opět za nerozhodného stavu, jenž vydržel až do závěrečného hvizdu.

Jen čtyři celky se ve francouzské nejvyšší soutěži mohly pyšnit ziskem 10 bodů z posledních čtyř duelů. Kromě PSG, Monaka a Lille se to povedlo také Montpellieru, o jehož nedávné výhře v Remeši rozhodl pozdní gól hvězdy Asijského poháru Mousy Al Tamariho. Nantes ovšem nemuselo cestovat na jih země vystrašené, jelikož zvítězilo ve čtyřech z posledních pěti venkovních klání.

Montpellier se ujal vedení už ve druhé minutě, kdy se z první větší šance prosadil Adams, který zakončil geniální přihrávku za záda bezmocného brankáře Kanárků Albana Lafonteho. Žlutozelení ale dokázali bleskurychle odpovědět. V sedmé minutě zařídil vyrovnaný stav Abline, jenž se ve spolupráci s kolegou Mostafou Mohamedem nekompromisně vypořádal se statickou obranou týmu La Paillade. V porovnání s úvodními minutami poté na hřišti zavládl znatelný útlum. Probuzení přišlo až krátce před koncem úvodní půle, kdy Mostafa Mohamed hlavičkou nastřelil míč na bránu, již hájil Benjamin Lecomte.

Na oko nepříliš pohledný fotbal s minimem útočných šancí se hrál i po změně stran. Trenéři se snažili promluvit do osudu utkání důkladnou obměnou sil, ale ani to nevedlo k razantnějšímu nárůstu ofenzivních příležitostí. Toto tvrzení podpořil fakt, že ani jeden z týmů ve druhé půli nevystřelil na bránu. Jediným výraznějším zápisem do statistik se tak staly dvě červené karty, které za jasné fauly obdrželi postupně Lucas Mincarelli a Arnaud Nordin.

Venkovní forma Nantes se tedy projevila na jihu Francie ziskem bodu. V příštím kole se představí 4. května v Brestu, Montpellier bude hrát o den dříve v Toulouse.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
31
20
10
1
76 : 29
70
2
AS Monaco
31
17
7
7
58 : 41
58
3
Stade Brestois
31
16
8
7
49 : 33
56
4
Lille OSC
31
15
10
6
45 : 27
55
5
OGC Nice
31
14
9
8
36 : 25
51
6
RC Lens
31
13
7
11
40 : 34
46
7
Olympique Marseille
31
11
11
9
47 : 38
44
8
Olympique Lyon
31
13
5
13
42 : 51
44
9
Stade Rennes
31
11
9
11
48 : 41
42
10
Toulouse FC
31
10
10
11
38 : 40
40
11
Stade Reims
31
11
7
13
38 : 45
40
12
Montpellier HSC
31
9
11
11
39 : 43
37
13
Racing Strasbourg
31
9
9
13
34 : 44
36
14
FC Nantes
31
9
5
17
29 : 49
32
15
Le Havre AC
31
6
11
14
30 : 41
29
16
FC Metz
31
8
5
18
32 : 51
29
17
FC Lorient
31
6
8
17
37 : 61
26
18
Clermont Foot
31
5
10
16
25 : 50
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
domingo

Derby vybornej zapas, Terrieruv gol top, fanousci taky, oba tymy potvrdily ze patri v lize k tomu nejzabavnejsimu, super

A Lyon - Monaco zatim prakticky to samy

Reagovat
Israha

Ta nejhorší deka je pryč, ale musíme bezpodmínečně začít být více produktivní. To řešení situací před brankou v podání (dnes především) Veretouta, Harita, Sarra a ostatních je šílené, s tímhle přes Atalantu nepřelezem, i když budeme jinak hrát sebelíp.

Reagovat
Langi

Lens je rozlozeny…snad to Lyon na to 7. misto urve spolu s Marseille…bude to jeste tezky ale

Reagovat
Seydou Doumbia

doufám že klasický nezlyonime, vždy když nám dál klub naději tak víš jak to dopadlo a je jedno s kým

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Langi

tak bud Evropu chceme nebo ne ...pohár nedáme...to byl muj vlhkej sen, kdyby se PSG náhodou nedostalo do finále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele