31. kolo
28.04.2024 15:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Muhammed Cham (© AFP)

Penaltový specialista z Rakouska vykřesal pro Clermont naději na záchranu

Clermont ve 31. kole Ligue 1 porazil na své půdě Remeše 4:1 a udělal důležitý krok k udržení prvoligové licence. Poslednímu týmu soutěže výrazně pomohly nařízené pokutové kopy, které bez problému proměnil Muhammed Cham. Mladý Rakušan tedy opět prokázal své schopnosti z penaltového puntíku, odkud se v posledních dvou měsících nemýlil už počtvrté, a Les Lanciers tak i jeho zásluhou stáhli ztrátu na první nesestupovou příčku na čtyři body.

Remeš neprožívala vůbec povedenou druhou polovinu sezony, což se projevilo i na postavení v tabulce, ve které červenobílí spadli z bojů o evropské poháry až na 10. příčku. Z posledních 12 utkání vyhráli pouze dvakrát, přičemž na hřiště Clermontu přijížděli se dvěma prohrami v řadě. Domácí na tom byli ovšem mnohem hůře, neboť s pouhými 22 získanými body už jednou nohou nakročili do druhé ligy.

Začátek zápasu doprovázela spousta nepřesností od obou týmů. Do první akce se dostal ve 12. minutě Alan Virginius, rychlou přihrávku po zemi však nedokázal mezi tři tyče usměrnit. Důležitost utkání byla na hráčích domácího celku znát a odměnou za aktivitu jim byla výhoda pokutového kopu ve 31. minutě, kterou Cham proměnil k pravé tyči. Radost týmu ze středu Francie trvala jen chvíli, protože o dvě minuty později se odrazil míč na zadní tyč, kde stál dorážející Keito Nakamura. Šanci na obrat měl Marshall Munetsi, ale s jeho volejem z pravé strany si brankář poradil.

Načechraný centr dostal tři minuty po startu druhé půle Oumar Diakité. Ve vyložené šanci hlavičkoval útočník pouze vedle pravé tyče. Další penalta přišla pro Clermont v 55. minutě a Cham tentokrát jemným obloučkem poslal brankáře na druhou stranu. Zápas se začal postupem času přiostřovat. Frustrace Remeše z důvodu neodpískané ruky rostla a v 77. minutě Thibault De Smet obdržel za svůj zákrok červenou kartu. Dvě minuty po vyloučení přišel pojišťující gól. Rychlá přihrávka ze strany vápna prošla až na druhou stranu, kde s přehledem zakončil Elbasan Rashani. Konečnou úpravu skóre zařídil svou šajtlí v 90. minutě Rashani, který si připsal na své konto druhý gól v zápase.

Reims tak prohloubilo výsledkovou krizi a z Clermontu odjelo s prázdnou. V následujícím kole se 10. května střetne s Brestem, Les Lanciers změří už o šest dní dříve síly s Monakem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele