Lipsko má dalšího mladíka, z PSG přichází obránce Bitshiabu

18.07.2023, 11:10
Aktuality

PSG vychovává zajímavé mladé hráče, pro ty ale není místo v prvním týmu a z práce francouzského celku tak často profitují jiné kluby. V Paříži nyní lovilo Lipsko, do kabiny německého týmu dorazil El Chadaille Bitshiabu.

Bitshiabu za PSG debutoval 19. prosince 2021 v době, kdy mu bylo 16 let a 213 dní. Celkem stihl posbírat jenom osmnáct startů a jelikož kádr nedávno posílil Milan Škriniar, rozhodl se osmnáctiletý stoper pro změnu.

Lipsko za něho zaplatilo patnáct milionů eur a služby mladíka si zajistilo do června 2028. Bitshiabu oblékne dres s číslem 5.

"Těší mě, že budu součástí RB Lipsko. Klub má ve Francii obrovskou reputaci nejenom díky úspěchům na hřišti, ale i díky své práci s mladými fotbalisty. Vedení mi ukázalo zázemí, předestřelo plány do budoucnosti a okamžitě si mě získalo. Už se nemohu dočkat, až začnu," prohlásil natěšený střední obránce.

Lipsko v posledních dvou sezonách opanovalo Německý pohár a nyní spřádá plány na útok na bundesligový trůn. Střílení branek bude mít nově na starosti Loïs Openda, dalšími letními posilami jsou Fábio Carvalho, Christoph Baumgartner a Nicolas Seiwald.

Autor: Tomáš Pavlík / rbleipzig.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Viděl jsem pár zápasů do kterých nastoupil a hrál moc dobře na svůj věk, je obrovský a silný, tak že když ho Lipsko dobře zapracuje do systému, tak by za 2-3 roky mohl odejít za slušný balík do PL, kde je k takové hráče zájem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
risk je zisk

Půjde do Bayernu

Reagovat
Seydou Doumbia

Tolik peněz za něj nedáme pokud někoho z Ligue 1 chceme mít v týmu, musí přicházet přímo z francouzské ligy, ty dardy potom už nejsme schopní zaplatit čest vyjímkám

Reagovat
risk je zisk

Stačí si počkat, až mu vyprší smlouva .

Reagovat
Seydou Doumbia

To dřív přijde jiná mrdka a koupi ho

Reagovat
Remt

Takhle ošklivě si Barcelona nezaslouží aby ji někdo nazýval

Reagovat
Remt

Ti by vzali poslední přestupová období vzali i mrtvolu kdyby jí končila smlouva

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
pistacik11

Mohli by mňa, ja som bez zmluvy, kľudne posedim aj na tribúne za nejakú almužnu

Reagovat
Seydou Doumbia

Koundé, Saliba, Upamecano, Konaté, Fofana, Todibo, Lukeba, Bitshiabu, Disasi, Badiashile, Kalulu, Lacroix, Ndicka, Simakan, Badé, Kouassi, Rouault...solidní generace francouzských stoperů do 25 let za dalši dva roky jich bude dalších 10

Reagovat
Mato178178

co ten disasi? pisalo sa o nas a o novych zamkoch. ako 3 stoper by bol fajn

Reagovat
Mato178178

aj ked ktovie ci je lepsi ako lindelof ...

Reagovat
Seydou Doumbia

Za mě Axelek lepší než Lindelof je. Silný v osobních soubojích, dobrý výskok, solidní pozičně, dobře o hře jako takové přemýšlí. Občas si vybere den blbec, ale jinak za mě podává celkem stabiní výkony. Pro oba týmy by to byla dobrá posila, časem klidně i do základu.

Reagovat
RadekVonCZE

Nové Zámky, to je cool

Reagovat
Seydou Doumbia

to zní jako třeti liga na slovensku

Reagovat
Dirtyfoxx420

A většina z nich je schopná zahrát i na krajích obrany. Frantíkům postupně nastupuje silná generace na všech postech, od útoku až po brankáře.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to tak. Podobný seznam ti udělám se zálohou i útokem, neskutečný posun.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

O dalších 10 ještě nevíme, ale během roku vyletí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele