Lipsko nelení a pokračuje v posilování, další akvizicí je Xavi Simons

19.07.2023, 18:33
Aktuality

Hned dvojnásobné stěhování za sebou má Xavi Simons. Stále teprve dvacetiletý ofenzivní záložník se po skvělé sezoně v PSV Eindhoven vrátil do PSG, francouzský mistr ho pak obratem zapůjčil na hostování do RB Lipsko.

Pařížané loni Simonse do Nizozemska uvolnili zdarma a na oplátku si nechali předkupní právo na přestup za šest milionů eur. Tuto opci nyní aktivovali a přiměly je k tomu skvělé výkony talentovaného fotbalisty, který loni ve 48 zápasech nastřílel 22 branek a na dalších dvanáct tref nahrál.

Simons v hlavním městě Francie podepsal smlouvu platnou do června 2027. Do Německa byl zapůjčen na hostování, součástí dohody není opce na přestup.

"Bundesliga je jednou z nejlepších evropských soutěží a RB Lipsko patří k jejím nejlepším týmům. Toto hostování představuje správný krok, Lipsko sklízí úspěchy a pravidelně ukazuje, jak umí pracovat s mladými fotbalisty," říká Simons.

Lipsko v posledních dvou sezonách opanovalo Německý pohár a nyní spřádá plány na útok na bundesligový trůn. Střílení branek bude mít nově na starosti Loïs Openda, dalšími letními posilami jsou Fábio Carvalho, Christoph Baumgartner, El Chadaille Bitshiabu a Nicolas Seiwald.

Autor: Tomáš Pavlík / rbleipzig.com

Komentáře (50)

Přidat komentář
Gazdo

A to uz mohol hrat v tejto dobe v Barce asi aj zaklad. Skoda ze ho zlakali prachy

Reagovat
Eichel

škoda ho.. ale stále dopadol lepšie ako Moriba

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Tak Xavi na to mal len problem je ze mu robil agenta od malicka ten nenazrany prasiak a nahucal mu do hlavy prachy. Az neskor Xavi pochopil ze to nie je vsetko ale to uz bol prec z Barcy bohuzial

Reagovat
Eichel

Tak Moriba sa javil, že na to má, kým bol ešte v Barcelone a začleňoval sa do Ačka. Len v Lipsku to šlo do kytek.

Reagovat
Gazdo

Tak mne sa Moriba nikdy nepozdaval ani z hracskeho hladiska. Skor sa okolo neho vytvoril taky hype lebo vtedy bol in Pogba a Moriba sa mu pohybom dost podobal a ani technika nebola vylozene spatna ale na world class to nikdy nebolo

Reagovat
Eichel

world class to nebol, ale javil sa docela nádejne.. o čo bol horší, než napríklad taký Nico? a podľa mňa skrz ten jeho hype by dostal oveľa viac šancí

Reagovat
Gazdo

Tak Nico je pre mna priemerny zaloznik a myslim ze je to uplny ekvivalent ako Moriba. Akurat ze Nico ma trosku upratanejsiu hlavu zato mensi talent. Tak ci tak ani jeden podla mna nemal na zaklad v Barcelone

Reagovat
Eichel

Ja ti stále neviem.. nie som pri ňom tak presvedčený, že na to nemá, ako som si bol napríklad u Alenu, lebo nejaké záblesky v Barce ukázal, ale je pravda, že som od neho vo Valencií čakal viac a vyzerá to zatiaľ tak, že dieru do sveta neurobí.. ja by som si ho rád nechal na rok v tíme a dal mu nejaké minúty s tým, že sa uvidí, ono nikdy nevieš. Mne napríklad prišiel dosť priemerný Abde a očividne mal veľmi dobrú hosťovačku a znova sa rozbehol ten jeho hype.

Reagovat
AjaxFans

Adios

Reagovat
Seydou Doumbia

Divím se že se vrátil tam, odkud před rokem utekl. Přitom po té sezoně v PSV mohl jít do lepšího klubu přímo na přestup, než se flákat po hostování.

Reagovat
AjaxFans

Je to blb

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
EaP

Neviem, či s tým niečo mohol urobiť. PSG malo doložku o spätnej kúpe , ktorú aktivovali. Preto ho pustili rok predtým PSV za pár supov. On si zrejme veľmi vyberať nemohol. A ak by chcel niekam inam, musela by prísť konkrétna ponuka aby PSG niečo zarobilo. Zrejme neprišla a nič na stole aktuálne nemal. A PSV si ho nemohlo dovoliť.

Reagovat
Eichel

No práveže mohol, pretože on prišiel do PSV ako free agent a nie na prestup. Tú klauzulu si tam vyjednal on s jeho agentom a podľa všetkého záviselo len od jeho vôle, či sa presunie do PSG. Podľa všetkého infa ju nemohlo PSG aktivovať bez jeho schválenia. Takže v kľude ich mohol poslať do riti a zostať v PSV tak ako tam bol, prípadne predĺžiť s rozumnou výkupkou ale pre všetkých. On nebol ani na hosťovačke a ani predaný PSG s buyback klauzulou takže celé to je o ňom.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobré info máš

Reagovat
Eichel

Tak bolo o tom kopec reportov celý rok, keďže sa mu darilo čekujem celoročne noviny

Reagovat
Seydou Doumbia

Co není v expreskách na ef nebo mi neskočí na fb od l'equipe to nějak moc nesleduju když už nepíšu články do časopisu tak už to tak moc nehrotím, tak je dobrý vědět jak to se simonsem bylo, upřímně jsem nevěděl co týpkovi odpověd

Reagovat
Eichel

Ono na twitteri ho hypovali snáď celú jar a stále opakovali ako to tam má a potom si už dačo dočítaš. Ale tak možno sa objaví niekto a povie mi, že si to pamatám debilne, nikdy nevieš

Reagovat
Eichel

A ono to bolo dosť zaujímavé aj v lete, lebo tam sa riešilo, že predĺži zmluvu z PSG a pôjde len na hosťovačku a v poslednej chvíli to zmenili na tento model, tak mi to dost utkvelo v pamäti.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to jsem taky postřehl ten lonský zvrat...nemám twitr, proto tu miliardu informací nemám

Reagovat
Eichel

odporúčam založiť, je tam toho fakt veľa

Reagovat
Rudnevs

Twitter je asi najlepšia sociálna sieť. Zvlášť pokiaľ sa o niečo naozaj zaujímaš a chceš sa o tom niečo dozvedieť (viď futbal atď.)

Reagovat
Seydou Doumbia

oka dobrý vědět

Reagovat
jáá

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
FC Porto FC

Může mi někdo říct proč ho PSG posílá pryč když v záloze jsou marní?

Reagovat
Eichel

Lebo s ním rátajú na ofenzívne pozície, nie do zálohy.. jeho zotrvanie v kádri malo byť naviazané na prípadný prestup Neymara alebo Mbappého a keďže zatiaĺ zostávajú, tak hosťovačka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně jak píše Jack Eichel, PSG i médie informovali o tom že Simons v Pesgay zůstane jen v případě že by jeden z těch dvou pokemonu odešel, jinak pro něj mají domluvené hostování v dobrém týmu.

Reagovat
romeo351

A Lipsko bere jen hostování? Taky celkem divný

Reagovat
Seydou Doumbia

Jojo stejně jako u Carvalha jen host bez opce. Lipsko toto léto prodalo důležité hráče, ale díky velkému počtu příchozích chtějí hrát asi důstojnou roli na všech frontách a asi nechtěji utratit 200 mega tak potom tyhle kvalitní hostovačky smysl mají.

Reagovat
Sigma Olomouc

Proč do LSG chodil

Reagovat
Sigma Olomouc

PSG

Reagovat
Mass

LPG

Reagovat
Rudnevs

Tento týpek je fakt magor s tým PSG. Zdrhol z Barcelony, kde hral od detstva a kde bol veľmi cenený a mohol byť ďalšia veľká barcelonska hviezda kvôli prachom do PSG, kde úplne zastavili jeho vývoj. V PSV opäť ožil, mal šancu sa tam rozohrať a niečo zo seba spraviť a teraz ide zas po jednej dobrej sezóne do PSG, len preto aby ho poslali hosťovať. Tiktoková a instagramová sláva (plus nenažraní agenti) mu asi trochu pokazili súdnosť.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
IgorMičinec

Tam to není tak jednoduchý, že on by měl nějak extra na výběr. PSG ho pustilo zdarna s tím, že když budou chtít koupí si ho zpět. Lipsko ho chtělo z PSV na přestup, ale PSG to "nedovolilo" aktivovali buy back klauzuli a Simonse tam poslali aspon hostovat ptz se mu a jeho agnetum nelibilo, ze ho koupili zas zpet a bude jen leštit lavici.

Reagovat
Eichel

Jeho ale PSG nikam nepúšťalo, jemu skončila zmluva.

https://www.fifa.com/fifaplus/en/articles/xavi-simons-turns-down-psg-extension-to-join-psv

On odmietol predĺženie v PSG a vybral si ako free agent PSV s ktorými sa dohodol že tam bude výkupka pre PSG na pár mega a PSG ju môže aktivovať len s jeho súhlasom. Tí povedali, že ju radi zaplatia a následne sa Xavi stretol s vedením PSG aby videl či s ním rátajú a či to dáva pre neho zmysel. Tam mu malo byť povedané, že sa s ním ráta a buď bude členom A tímu v prípade odchodu Neymara alebo Mbappého, alebo ak zostanú, tak mu nájdu dobrú hosťovačku a po sezóne s ním rátajú v A tíme. A on im na to kývol.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Mal na výber

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

Skvěl hráč.. V Lipsku ukáže co v něm je

Reagovat
Salfovic

Lipsko v tomhle tedy nechápu, proč rozehrávat hráče, kterého pak nemůžou prodat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože s minimálními náklady má vysokou užitnou hodnotu, pozicí přímo nahrazuje Nkunkua a pomůže jim dosáhnout sportovních cílů?

Reagovat
Kucka

Reagovat
juninho8

OT: Keď vidím tie expresky o tom že Lipsko nevzdáva boj o Lukebu a PSG chce Barcolu, tak ak by títo dvaja nebodaj odišli + napríklad Cherki, tak to môžeme kľudne pozhasínať a ísť do L2

Reagovat
Langi

přestoupí oba...minimálně podle posledních zpráv to tak vypadá...a já, být Blancem, tak se na to vyseru, takhle si kurvit jméno v provinčním klubu bez ambicí...on neodváděl loni špatnou práci a kdyby mu majitel šel trochu na ruku v přestupové politice, tak to za rok mohla být jiná paráda...ale ne twl, ono odejde 5 hráčů skoro základní sestavy a přijde Clinton Mata

Reagovat
juninho8

No money no funny.....alebo skôr no cups no funny....tá európa / absencia európy robí pri rozhodovaní hráčov asi veľa Ak máme budúcu sezónu trpieť v základe s nejakým Jeffinhom, Matom, Lepenantom a podobnými, tak ma to asi rýchlo prestane baviť. Chudák Laca

Reagovat
Langi

Tak cekal bych, ze s novym majitelem prijdou i nejaky prachy…ten amik si to koupil jako hracku a predpokladam, ze investici chce zhodnotit, ne ten tym dostat jeste hloubeji do prumeru… s timhle hnojem, co tam zustane, se uz neda nic moc uhrat. Neumime koupit posilu, ani udrzet kvalitniho dorostence a nejvetsi prestupy za posledni dobu jsou navraty byvalych legend, ktere ukecal jeste Aulas silou osobnosti…ale i tohle skoncilo ted.

Tehle Lyon bude pri pristi sezonu strasne nezajimavy. Je mi lito skalnich fans a vlastne i Aulase a jak ta cela era skoncila…mel sve chyby, ale byl to neskutecny srdcar, dric a schopny manazer. Tohle pro ten klub nevypada vubec dobre, podle tech prvnich naznaku.

Reagovat
juninho8

Ako sú to iba priateľské zápasy zatiaľ, ale podľa výsledkov katastrofa...a aj podľa tých zostáv čo v nich hrali. Keď už sme nedokázali ani Umtitiho priviesť a išiel radšej do Lille, tak sa obávam zbytku prestupáku na boj o Európu to chce minimálne 3 solídnych hráčov do základu ak nikto neodíde)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele