Liverpool má nového brankáře, z Mainzu koupil Kariuse

24.05.2016, 18:41
Aktuality
Simon Mignolet dost možná přijde o pozici jedničky mezi tyčemi Liverpoolu. Anglický klub dnes dotáhl do úspěšného konce přestup Lorise Kariuse z bundesligového Mainzu, za něhož do Německa putuje 4,7 milionu liber...

"Liverpool FC potvrzuje dohodu o přestupu brankáře Lorise Kariuse z FSV Mainz 05. 22letý fotbalista se s Reds dohodl na dlouholetém kontraktu, přestup byl dotažen po absolvování vstupní zdravotní prohlídky," stojí na internetových stránkách Liverpoolu.

Karius za měsíc oslaví své 23. narozeniny a jedničkou Mainzu byl od 10. listopadu 2013. Od této chvíle vynechal jenom jeden ligový duel, celkem za Mainz v 1. Bundeslize odchytal 91 střetnutí.

"Je to velmi dobrý pocit a čest, že budu hrát za takový klub. Liverpool má zvláštní historii a bláznivé fanoušky, takže se na zápasy na Anfieldu těším. O klubu toho díky sledování televize vím hodně. Historii zná každý, kdo někdy hrál fotbal. Když myslím na Liverpool, honí se mi hlavou spousta věcí. Mluvil jsem s manažerem a po naší debatě měl dobrý pocit, řekl mi, co chce s klubem a hráči udělat. Po tom rozhovoru jsem byl přesvědčen, že toto je správné rozhodnutí," řekl Karius.

Autor: Tomáš Pavlík / liverpoolfc.com

Komentáře (371)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele