Lucescu rezignoval na post trenéra Dynama Kyjev a ukončil svou úspěšnou kariéru

03.11.2023, 20:02
Aktuality
Mircea Lucescu (© AFP)

Rumunský trenér Mircea Lucescu se rozhodl ukončit svou úspěšnou kariéru. Osmasedmdesátiletý kouč to oznámil současně s rezignací na post trenéra Dynama Kyjev po dnešní porážce 0:1 se Šachtarem Doněck v utkání ukrajinské ligy. Dynamo získalo z posledních čtyř zápasů jen bod a v neúplné tabulce je sedmé.

"O zápase dnes mluvit nebudu. Chci říct, že jsem ukrajinskému fotbalu věnoval patnáct let a teď jsem se rozhodl ukončit kariéru. Tohle byl můj poslední zápas. Rozloučil jsem se se svými hráči i s hráči Šachtaru," řekl novinářům Lucescu, který vedl Šachtar Doněck v letech 2004-2016. Získal s ním osm ukrajinských titulů a v roce 2009 vyhrál Pohár UEFA (dnešní Evropskou ligu).

"Rád bych končil jinak, ale všechno jednou končí. I moje fotbalová kariéra - moje láska, můj život," prohlásil rumunský kouč. Se svými týmy získal 35 trofejí, více jich mají jen Alex Ferguson a Pep Guardiola.

V minulosti Lucescu trénoval rumunský národní tým, Dinamo Bukurešť, Brescii, Inter Milán, Zenit Petrohrad či Galatasaray a Besiktas. Dynamo Kyjev vedl od roku 2020.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
Uwe háže buly

Takže Koubek už je nejstarší?

Reagovat
Salfovic

Vím třeba o Ranierim, kterému je už snad 77.

Reagovat
Uwe háže buly

Ten je o měsíc mladší než Koubek, o kterým někde nedávno psali že je třetí nejstarší, v Evropě. Ale nevím kdo byl ten druhý co měl být starší.

Reagovat
Salfovic

Aha, tak to jsem si s někým spletl, ale nedávno jsem narazil na jednoho 77´ v top5 myslel jsem si, že to je on..

Reagovat
Shevchenko

Roy Hodgson

Reagovat
Salfovic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele