Má fantastický obstřel a dynamit v noze, pochválil Juráska trenér Trpišovský

10.03., 19:37
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© SK Slavia Praha)

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský byl po domácím utkání 24. kola první ligy proti Teplicím (4:0) spokojený nejen s předvedenou hrou svého týmu, ale i s výkonem Matěje Juráska. Dvacetiletý ofenzivní univerzál nastoupil v lize v základní sestavě po půlroce a dvěma góly zařídil českým vicemistrům vítězství v generálce na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy proti AC Milán. V ní by podle Trpišovského mohl Jurásek sehrát důležitou roli.

Jurásek nastoupil v lize v základní sestavě naposledy v osmém kole při zářijové výhře 1:0 v Pardubicích. Pak ho ale dlouhé měsíce trápily vleklé zdravotní problémy. "Jsem rád, že mu to dnes vyšlo. Je to pro nás důležitý hráč, má zdravé sebevědomí. Potřebujeme ho udržet, aby byl zdravý a správně nastavený. Pokud se to podaří, může mít velkou kariéru," řekl Trpišovský na tiskové konferenci. "Zranil se v zápase s Plzní, pak byl do konce podzimu vyřazený. Přibrzdilo ho to, v tu dobu byl ve skvělém rozpoložení. Po návratu se mu to zranění navíc znovu dvakrát zkomplikovalo," přidal.

Proti Teplicím se Jurásek trefil dvakrát na konci první půle. V 38. minutě se při převzetí přihrávky obtočil kolem bránícího Jana Knapíka a zpoza vápna se technickým obstřelem trefil přesně ke vzdálenější tyči. O čtyři minuty později se k němu dostal míč po rohovém kopu a tentokrát utaženou střelou na přední tyč překvapil brankáře Richarda Ludhu. Mládežnický reprezentant dal třetí a čtvrtou branku v ročníku, v nejvyšší soutěži jich má na kontě celkem deset. V ligové kariéře prožil čtvrtý dvougólový zápas.

"Předpokládali jsme, že Teplice zatlačíme do hlubšího bloku, proto jsme chtěli mít ofenzivní hráče s dobrou střelou zpoza vápna, což Matěj splňuje. Obstřel má fantastický, ale potěšil mě i tou druhou střelou z pozice, ze které obvykle góly nedává. Má dynamit v noze," ocenil Trpišovský.

"Dnes jsme ho chtěli otestovat, proti Milánu nám může přinést rozdílovost. Na jeho straně hraje Theo Hernández, takže kromě ofenzivy budeme potřebovat i defenzivu. Ještě uvidíme, jak se rozhodneme," přidal osmačtyřicetiletý kouč, jehož svěřenci zvítězili po třech soutěžních utkáních.

Podle Trpišovského není příliš pravděpodobné, že by Jurásek ve čtvrtek odehrál doma proti AC Milán celý zápas. Slavia bude dotahovat manko 2:4 z úvodního duelu na San Siru. "S týmem trénuje zhruba týden, zvažovali jsme, jestli ho dnes nasadit od začátku. Pak nám vypadl Ivan Schranz a neměli jsme klasická křídla, tak jsme ho tam dali a čekali, co vydrží. Kondičně zvládl 60 minut, což bylo asi maximum. Už o poločase jsme se bavili, že toho má dost," podotkl trenér Pražanů.

Slavia výhrou nad devátými Teplicemi znovu dostala pod tlak vedoucí Spartu, která má náskok jednoho bodu a podvečerní zápas na hřišti třetí Plzně k dobru. "Jsem spokojený s výkonem, dnes jsme to zvládli jednoznačně. Hlavně v první půli jsme hráli dominantně, dařilo se nám otáčet hru, dostali jsme soupeře pod tlak. Podařilo se nám navíc pošetřit některé hráče," těšilo Trpišovského.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
vilp

Tak ho nezapomeň příští kolo posadit.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Tak ho stav ale

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Kucka

Reagovat
ratusek

navíc jsem nepochopil, proč nastoupil Fernando. To tam vážně není nikdo, kdo by mohl v utoku sbírat minuty?

Reagovat
meno

Já ho mám rád, je tu poslední sezónu, ať si dá rozlučku

Reagovat
ratusek

No to ano, ale do budoucna by bylo lepší ohrávat nějaké mladé utočníky než vysloužilé hráče za zenitem

Reagovat
meno

A tak jasně, že bych tam radši viděl Ogungbayiho nebo Toulu s Pikolonem, ale zrovna Tecl v jeho poslední sezoně v Áčku mě neuráží

Reagovat
Pablos

Ten tam nastoupil jako kat Tijaniho ...nenahrál Standovi před bránou, ten už za Slavii letos dohrál

Reagovat
GrimeBaller98

Neskutecny goly snad zustane zdravej. Prijde mi, ze dava vetsinou vzdycky po 2 golech, stejne jak Marecek z MB

Reagovat
Bakary3

Je to v článku, dal 4x 2 a dvakrát po jednom

Reagovat
GrimeBaller98

Znas to, rovnou do diskuze , ja videl rozhovory vcera a vetsinou to byva jen prepis

Reagovat
Bakary3

Reagovat
delfin

Proti Římu nemohl, proti AC si to snad vynahradí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele