základní část, 24. kolo
10.03.2024 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Matěj Jurásek (© SK Slavia Praha)

Sešívaní hodili rukavici Spartě, obětavou defenzivu Teplic zlomila Juráskova ostrostřelba

Fotbalisté Slavie porazili ve 24. kole Fortuna ligy na domácí půdě Teplice 4:0 a zařadili se o bod za rivala z Letné. Klíčovou postavou duelu se stal nedávno uzdravený Matěj Jurásek, jehož dvě povedené trefy z hranice vápna ze závěru první půle ukončily do té doby povedený defenzivní výkon Severočechů. V bráně Pražanů se objevil znovu Jindřich Staněk, jenž si i ve svém druhém ligovém zápase v dresu sešívaných připsal čisté konto, a potvrdil tak plynulé převzetí pozice gólmana číslo jedna.

Slávisté se vraceli do Česka po heroickém, leč ani remízou neoceněném výkonu z Milána. Trenéra Jindřicha Trpišovského tam zklamal El Hadji Malick Diouf, jenž se nechal už ve 26. minutě vyloučit. Z porážky se museli sešívaní okamžitě oklepat, zápas s Teplicemi totiž nutně potřebovali před večerním šlágrem Plzně se Spartou zvládnout. Skláři přijeli do Prahy bez řady opor, několik z nich je totiž kmenovými hráči domácích a Abdallah Gning se pro změnu zranil.

Hráči Slavie diktovali tempo hry od úvodních minut. Blízko ke gólu měl po jednom z mnoha rohových kopů Tomáš Vlček, jenž se po chytrém signálu objevil v dobré palebné pozici, balon však poslal kousek vedle levé tyče. Hned několikrát si sešívaní v první půli vytvořili nebezpečný závar ve vápně Sklářů, avšak obrana hostů nejednou prokázala výraznou obětavost při snaze zblokovat střelecké pokusy domácích. Ve 38. minutě ale Severočeši kapitulovali, když se po souboji na hraně vápna uvolnil Jurásek a parádní ranou do šibenice otevřel skóre. Stejný hráč se před pauzou prosadil ještě jednou zásluhou nekompromisní pumelice z rohu šestnáctky.

Do druhé půle vstoupily aktivněji Teplice, nicméně v 57. minutě to byla opět Slavia, kdo rozvlnil síť. Po sklepnutí od spoluhráče se totiž zmocnil míče Conrad Wallem, jenž elegantní kličkou vyškolil hostujícího stopera Štěpána Chaloupka a chladnokrevným zakončením zajistil sešívaným třígólový náskok. Tempo zápasu poté poněkud opadlo a zaplněné tribuny rozproudil až příchod Stanislava Tecla. Ani jeho útočné dovednosti ale k dalšímu přepsání v kolonce vstřelených branek dlouho nevedly. To se však změnilo ve třetí minutě nastavení zásluhou přesné rány k levé tyči v podání Václava Jurečky.

Teplice tak v hlavním městě padly, čímž přišly o svou jarní neporazitelnost. V příštím kole přivítají 16. března Slovácko, na hřiště Slavie dorazí o den později Liberec.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele