Mám rád, když se ve velkých zápasech všichni hráči obětují pro tým, hodnotil Ancelotti

18.04., 11:27
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti po postupu přes Manchester City do semifinále Ligy mistrů ocenil obětavý výkon svých svěřenců. Španělský velkoklub navzdory drtivé převaze obhájců titulu dovedl venkovní odvetu po výsledku 1:1 do penaltového rozstřelu, během něhož italský kouč už nepochyboval o úspěchu. Jeho protějšek Pep Guardiola litoval nevyužitých šancí, podle něj udělal jeho tým pro vítězství maximum.

Zatímco před týdnem v Madridu byl k vidění vyrovnaný souboj s výsledkem 3:3, ve středu v Manchesteru dominovali domácí. Real se sice ujal vedení ve 12. minutě zásluhou Rodryga, následně však čelil velkému tlaku. Angličtí šampioni přestříleli soupeře 34:8 a na rohy zvítězili 18:1, přesto vytěžili z množství šancí "pouze" vyrovnávací branku Kevina De Bruyneho v 76. minutě.

"Bránili jsme skvěle. Mám rád, když se v takhle velkých zápasech všichni hráči obětují pro tým. Tohle byl jediný způsob, jak uspět na hřišti City. Byl to boj o přežití, na svůj tým jsem nesmírně hrdý," řekl Ancelotti na tiskové konferenci.

"Tak to v téhle soutěži chodí, to je fotbal. V jiném sportu bychom s takovou převahou ve statistikách zvítězili, dnes to bohužel nestačilo," uvedl Guardiola. "Real bránil hluboko a neuvěřitelně obětavě. Nemusíme si vůbec nic vyčítat, zkusili jsme úplně všechno. V ofenzivě i defenzivě jsme podali výjimečný výkon," přidal třiapadesátiletý Španěl.

Statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

O rekordním 17. postupu Realu do semifinále Ligy mistrů rozhodl penaltový rozstřel. Ten zahájil gólem domácí Julián Álvarez, naopak Luka Modrič na druhé straně neuspěl. Ve druhé sérii ale Andrij Lunin zůstal stát při střele doprostřed v podání Bernarda Silvy a ukrajinský brankář následně vychytal i bývalého hráče Realu Matea Kovačiče. Zbývající střelci už se nezmýlili. V páté sérii skóroval v souboji gólmanů Ederson, záhy ho ale překonal střelou o tyč Antonio Rüdiger a "Bílý balet" oplatil soupeři loňské vyřazení v semifinále. Zároveň navázal na postup přes City ze sezony 2021/22.

"Jakmile došlo na penalty, byl jsem si naprosto jistý, že projdeme dál. Real Madrid je klub, který se nikdy nevzdává. Ani ve zdánlivě bezvýchodné situaci, vždycky najde cestu," pokračoval ve chvále Ancelotti, který může dovést nejúspěšnější tým LM k 15. triumfu v elitní klubové soutěži.

"Fotbal je o střílení branek, což se jim dařilo v rozstřelu lépe než nám. Penalty vám někdy vyjdou, někdy zase ne. Měli jsme rozhodnout už dřív," zhodnotil Guardiola, jehož tým zvládl rozstřel na začátku sezony proti Seville v souboji o Superpohár UEFA. Trenér City nemohl ve středu poslat na penaltu kanonýra Erlinga Haalanda ani špílmachra De Bruyneho. "Oba si řekli o střídání, bohužel nemohli pokračovat," vysvětlil.

Manchester tak nezopakuje loňskou sezonu, v níž získal treble za triumf v LM, Premier League a Anglickém poháru. Real, který kráčí ve španělské lize k titulu, čeká v semifinále Bayern Mnichov.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
Čenda

Živoucí legenda ten chlap, závidím ho Madridu. Snad poslední manažer starý školy ve fakt velkým týmu?

Reagovat
nani92

bude Mourinho v Barcelone

Reagovat
Registrujisejenproto

To bych snad i rad videl

Reagovat
Čenda

nechť entropie započne.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
Unai

Reagovat
2miguel1

Hraju to umne, čisto štatisticky je to najväčšia pravdepodobnosť takto vyhrať duel, braniť a čakať na polke na protiutok. Robia to už niekolku sezonu, som zvedavy či to budu hrať aj po odchode Carla. Nikto to prakticky už nehra, Atletiko sa tiež preorientovalo na utočnejši futbal.

Reagovat
kilobyte

Včera od gólu už ani nečekali na půlce na protiútok.

Reagovat
2miguel1

Aby som Realu nekryvdil, aj Inter je taky z tych vacsich klubov. Zaseriava to hru, Arsenal Liverpool Barca Bayern by vcera hrali otvorenu partiu, asi by bola menšia pravdepodobnosť vyhry, ale nam fans by malo ist o zažitok z hry a nie o to, ako je 10 hračov v 16-nastke naskladanych. Pep sa vyjadril, že futbal je jediny šport, kde aj ked takto dominujete, nemusite vyhrať. Ale je to legitimny sposob hry, podradny, ale na to sa historia nebude pytať.

Reagovat
JeséRodriguez

To s tím jediným sportem to je nesmysl...třeba ve finále MS v hokeji 2010 náš tým rozhodně nedominoval...a dominantní tým nedostane ve dvou zápasech čtyři góly

Reagovat
2miguel1

Pep asi nepozná hokej hej česi boli známi hrať to na "zanďoura" a kedysi s tym boli uspešní, teraz je trend hokeja iný, zas štatisticky je vacsia šanca na vyhru keď hraš utočný hokej, všetky nhl tímy tak prakticky hrajú. Môže sa stať, ze Cesi vyhraju MS aj takto, takisto Pep že vyhral so City, ale vačšia pravdepodobnosť vo futbale je kaziť kreativitu súpera a vyrážať do protiutoku do otvorenej obrany

Reagovat
JeséRodriguez

To si taky nemyslím Real, Leverkusen, City, Inter, atd. vedou soutěže, protože hrají útočně. Málokterý tým se takto probojuje celou soutěží.

Reagovat
Salfovic

Nemůžeš srovnávat dlouhodobou soutěž s play-off. Tady se hodí nadhodit loňské play-off NHL ve kterém se střetly Florida a v základní části dominantní a hodně útočný Boston.

Reagovat
JeséRodriguez

Ok, tak v tom případě nechápu, proč teda finále nehraje třeba Porto vs Kodaň

Reagovat
Salfovic

I k tomu bránění potřebuješ prvotřídní kvalitu.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Neutron

Tvl kamo ty velmi o statistike nevies, vsak?

Reagovat
Cottage

Reagovat
Well

Nevím no, v cyklistice může jednotlivec dominovat, ale když soupeři lépe pomáhá tým, tak stejně prohraje. V běhu může běžec odtahnout celý závod a ve finale ho predbehne soupeř, co za ním "odpocival", to stejné běh na lyžích. Skoky na lyžích tě muze zradit vitr. V motosportu můžeš byt sebelepší jezdec, když máš horší techniku nebo te zradí atd.

Reagovat
imp.

Pred nejakym tvrzenim o otevreny partii se prosim te podivej jak ten Arsenal na Ettihadu hral doslova dva tydny zpatky..

Reagovat
Laliga

Pohoda, veď mali 28% držanie lopty. Taká klasická hra - hore dole

Reagovat
2miguel1

Ten zapas City dominoval to je pravda, v Community Shield to bola ale otvorena partia, Arsik doma v lige so City hral otvorenu partiu, vy ste aj doma nechali hrať City. Ale City by som ešte prepačil, to je fakt naročne hrať proti nim, vy tak ale hrate roky v LM, teraz proti Bayernu bude to isté.

Reagovat
Well

Tak nechali hrát... Když potřebovali, tak City doma začali přehrávat. Takže se můžeme bavit o tom, že buď Real přidal a nebo City začalo hrát taky pasivneji na SB.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si tu realitu ohýbáš.

Reagovat
2miguel1

Tak to bohužial je, minuly rok všetci vraveli, že City je najlepšie mužstvo, lebo tak aj hralo, tento rok ak to nahodou vyhrate, stale budu tvrdiť, že City je najlepšie, nikto vam ten kredit nedá, vy sa však možete plácať po ramene. Pritom Real by mohol hrať taky pekny futbal, však tam ma genialnych futbalistov na utočnu hru.

https://www.livesport.cz/zapas/xOCpgrkC/#/prehled-zapasu/statistiky-zapasu/0

Reagovat
misinho7

mne sa paci jak sa skoro kazdy rok po vasej tragedii snazis aspon zdiskreditovat real..rok co rok je to take pekne a usmevne

Reagovat
2miguel1

Zdisketizoval som aj Inter minuly rok, pozeram sa čisto na hru, vždy ale tvrdim, že je to legitimny spôsob hry, je to čisto preferencia toho, že my mame radi utočny ofenzivny futbal v Barcelone, tieto zapasy by mali byť oslava futbalu, a nie že desiati branime. Ja vela rád budem ked Real postupi cez Bayern po peknej hre, pokojne nech to vyhra, len nech si užijem futbal, toto je zasieranie futbalu

Reagovat
dextroza_m

My máme rádi ofenzivní fotbal v Barceloně, nicméně... co jsme to prosím tě proti PSG hráli? A nebylo jen po redce.

Reagovat
Well

Fotbal se hraje na goly ne na krásu. Messi taky celou kariéru dělal to stejné klamani tělem.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Laliga

A doplním že Barca nevedela prejsť na domácom ihrisku cez poliacu čiaru proti PSG, chcel by som vidieť tú partiu proti City Sorry, ale treba si uvedomiť že jedna vec bola samozrejme opatrná taktika Realu, ale druhá že to bolo umocnené tým, že ich City nenechalo ani len pomyslieť na nejaký útok.

Reagovat
misinho7

Reagovat
dextroza_m

V deseti to jde o dost hůř, jinak jsme vedli 1:0, ne? Takže jsme nepřešli půlku? Nebýt Lewa gramla, mohlo být i 2:0.

Reagovat
Laliga

Hovorím práve o začiatku zápasu, kde ste kombinačne nepredviedli nič, a len ste nakopávali. Gól padol rovnako, nakopnutá lopta na krídlo a skvelý Yamal. BTW , my sme tiež viedli

Reagovat
Front hell

Reagovat
r3

Tieto klaunske vyplody su vzdy takou prijemnou ceresnickou po dolezitej vyhre.

Reagovat
misinho7

Reagovat
MarcoBanco

Arteta s Xavim a s Kloppom sami nevedia, ako by išli hrať odvetu štvrťfinále LM na Etihad, ale hlavne že to ty vieš Prosím držme sa faktov, pokial k takýmto zápasom nedošlo, nikto nevie ako by to vyzeralo.. Je rozdiel hrať otvorený futbal v ligovom zápase kde ostáva ďalších 30 zápasov na strátu jedného či druhého a rozdiel v zápase, kde jeden zbytočný brejk može byť poprava

Reagovat
Txapeldun

Čistě statisticky? A to podle jaký statistiky? Pokud by to tak bylo, tak top ligy vyhrávají každým rokem outsideři, kteří takhle hrajou proti velkejm týmům.

Reagovat
2miguel1

Kvalita top hráčov sa prejaví s outsiderom, ale aj tam môžeš vidieť, že Real sa častokrat trápi proti slabým súperom v lige, to Realisti častokrat hovoria, že porazíme silneho supera a potom klasicky nasledne nezmyselne stratime body so slabym superom. A outsideri hraju proti outsiderom normalny futbal, v Španielsku mas vyslovene top len tri kluby.

Reagovat
Bucky

Hrají to takhle už několik sezón, ale v jednotkách zápasů za sezónu. To není preference, to je rozum a nepodlehnutí sebeklamu. Carlo není idiot, aby si chtěl zopakovat loňský výprask. Zná svůj tým, má nastudovaný tým soupeře a vybere vhodnou taktiku. Předzápasový kurz byl 1,6 na výhru City, 4,7 na remízu a 5,23 na výhru Realu. Carlo pokorně přijal roli outsidera a udělal maximum, aby tým postoupil. Ale psát, že je to nějaký Real Madrid signature a že tohle nikdo nehraje prostě není pravda. Třeba Atletico tuhle taktiku v sezóně nasadí častěji, než Real. Atlético takhle hrálo oba vyřazovací zápasy v LM na venkovních hřištích (Dortmund je dvěma góly v první půlce donutil tuhle taktiku opustit). Stejnou taktiku mělo Atlético už ve skupině ve venkovním zápase na hřišti Lazia. Zápasy s taktikou beton a brejky hraje Atlético celkem často i v lize na venkovních hřištích, i proti papírovým outsiderům. Obecně je tahle taktika u outsiderů pořád dost rozšířená, ale je čím dál tím těžší ji zahrát správně a tím pádem ji týmy často nuceně opustí velice brzy v průběhu zápasu, když dostanou rychlý gól. U Realu je tahle taktika asi výraznější hlavně proto, že když ji nasadí, tak většinou funguje.

Reagovat
2miguel1

jo, dobrý konštruktívny pohlad. Len tá vhodná taktita o ktorej píšeš sa posledne roky zužuje len na jednu taktiku a asi vieme na akú. Atletiku podla mna trochu kryvdíš, oni sa snažia posledné roky len nebrániť, ale jasne, nebudu to otvárať zbytočne ( nemaju taku hračsku kvalitu proti TOP muzstvam) . Real ma ale všetky predpoklady na to, aby sa nemusel uchýliť na taku hru, ale hrať ofenzívne ako City, Arsenal, Barca. Fakt to berte ako pozeranie sa na hru, zažitok z hry, Real pod takým Guardiolom, však to by bol krásny futbal s takými hračmi.

Reagovat
plechi

Ani kdyby to bylo možné, tak bych Pepa do Realu nechtěl, tikitaka prostě do Realu nepatří!

Reagovat
Bucky

Ale Real tuhle taktiku nasazuje jen v jednotkách případů za sezónu. Já neříkám, že Atlético neumí hrát i ofenzivní fotbal, doma ho hraje prakticky vždy, ale venku naopak často zaparkuje autobus a hraje na brejky z vlastní poloviny.

A co se týká té "nutnosti" - jak jsem psal, loni se hrálo na férovku se City a dostali jsme 4:0. City je kvalitou kádru naprosto odstřelené od zbytku týmů, že je prostě větší pravděpodobnost na výhru, když se to zavře. Obzvlášť, když Real hraje takovéhle zápasy kvůli zraněním se stopery, kteří nejsou první volbou. Čím ofenzivnější fotbal, tím náročnější to pro stopery je.

Reagovat
JeséRodriguez

Ještě ti tam chybí, že se Real dostal do vedení. Výprask si zopakovat určitě nechtěl, ale ten taky nepramenil z nějakého hurá stylu.

Reagovat
Bucky

No, máš pravdu že 4:0 nepramenila z ofenzivní taktiky, ale byl to spíš příklad toho, jak to vypadá, když ta defenzivní hodně nevyjde. Jelo se tam hrát na obranu a brejky, dostali jsme relativně brzký gól a pak mělo City to, co potřebovalo. Real nemohl jen bránit a čekat, protože City se nemuselo nikam hnát, mělo postupová čísla, ale zároveň jakékoli vytažení bylo City shopné okamžitě trestat. Navíc záloha s Modričem a Kroosem vůbec nestíhala, což vytahovalo třeba Camavingu z pozice na levém beku a z té strany jsme také dostali ty rozhodující góly.

Reagovat
kilobyte

Kolik mu platí Mentos? A kolik za zápas vyžvýká a nebo sní bonbónů?

Reagovat
vacin

Všechny

Reagovat
j_mrazik

K těmu by mi spíš pasoval Bubble tape z devadesátek.

Reagovat
zasranej malíř

Grande Carlo

Reagovat
Milan.B

Reagovat
-R2D2-

Ale ovšem, že se nakonec jedná o kumšt trenéra.

Reagovat
Salfovic

Jsem zvědavej, jestli to za rok, až bude Real lovit Xabiho/Kloppa, zabalí nebo ne. Možná by mohl vzít na konec kariéry repre Itálie. Bylo by to celkem symbolické, když v ní coby asistent začal svoji trenérskou kariéru.

Reagovat
Al Capone

Don Carlo

Reagovat
sensei25

Staci mat charizmu a hraci urobia hocico co im povies.Carlo je toho dokazom.Sice trener rivalov,ale ked skonci s trenerskou karierou,tak bude chybat vo svete futbalu.Jeho styl je profesorsky,mozno nie moc oku lahodiaci,ale ma vysledky.Ani neviem koho by sme mohli k nemu prirovnat co sa tyka vysledkov.Fergusson,Guardiola?Nik iny ma nenapada.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele