Máme kvalitu, hráči se vzchopí. Musíme to zvládnout společně jako tým, vzkazoval ten Hag

02.11.2023, 10:06
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag na sebe vzal odpovědnost za domácí porážku 0:3 s Newcastlem v osmifinále anglického Ligového poháru. Obhájci trofeje podle nizozemského kouče hráli pod svoje možnosti, za špatný výkon se omluvil fanouškům "Rudých ďáblů".

Newcastle rozhodl reprízu finále minulého ročníku už v prvním poločase, kdy se trefili Miguel Almirón a Lewis Hall. Po změně stran přidal třetí branku Joe Willock. Manchester United doma utrpěl debakl 0:3 podruhé během čtyř dnů. V nedělním šlágru anglické ligy na stadionu Old Trafford podlehl městskému rivalovi City.

"Víme, že to nebylo dobré. Musíme za to převzít odpovědnost, já musím převzít odpovědnost. Nebyl to dobrý výkon a mrzí mě to kvůli fanouškům. Hráli jsme pod svoje možnosti a musíme to napravit," řekl Ten Hag televizní stanici Sky Sports.

Manchesterské mužstvo v této sezoně prohrálo už osmý z patnácti soutěžních zápasů, v Premier League je na osmém místě. "Je potřeba se dát dohromady, a to hodně rychle. V sobotu hrajeme další utkání (s Fulhamem) a musíme se zlepšit. Tohle bylo málo," prohlásil Ten Hag.

Věří, že jeho svěřenci se vrátí na vítěznou cestu. "Máme dostatečnou kvalitu, hráči se vzchopí. Drží spolu. Mohli jste vidět, že se snaží, ale prostě to nestačilo. Musíme to zvládnout společně jako tým," dodal bývalý kouč Ajaxu Amsterodam, jenž United převzal loni v létě.

Autor: ČTK

Komentáře (92)

Přidat komentář
LFC182

tak kdy ho odvolají? dostat klepec od bečka newcastlu doma 0:3 asi teda ještě nestačí

Reagovat
Seydou Doumbia

až neudělají postup ze skupiny LM

Reagovat
VersaceChain

Tak podme Conte in

Reagovat
Jandak

jen to ne

Reagovat
FUnk

Reagovat
ratusek

Snad už bez něj

Reagovat
celeb

ideálny čas na výmenu trénerov. Xavi by si možno lepšie poradil s lenivými primadonami MU, 10hag by dostal do rúk kvalitný tím a Barca zas konečne dobrého trénera.

Kým sa v Manchestri neporiešia vlastnícke vzťahy, štruktúra klubu, ... tak tam tréneri zabíjajú čas a ničia si povesť. Ako keď sa vrátia z maródky beci, Martinez, Casemiro, Bruno začne fungovať a Rashford naštartuje tradičnú superformu na 2 mesiace za sezónu, tak môžu konkurovať Ville, Brightonu, NU v boji o 8.-5. miesto. Ale inak je ten tím plný reliktov od rôznych trénerov, z ktorých každý chcel hrať niečo iné, navyše za horibilné sumy. To, že najlepšie hrajú hráči, ktorí mu koncepčne vôbec nevyhovujú(Scot, Harry) tiež nepomáha.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta kritika Xaviho začíná nápadně přípomínat situaci s Ernestem

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaký důvod by měl Šavi k odchodu z Barcy do MU? Nebo proč ho chcete vyměnit?

Reagovat
fenixLFC

aky dovod by mal united vyhadzovat neuspesneho kouca a nahradzat ho este horsim?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak Šavi mi jako neuspěšný trenér nepříjde, loni udělal titul v lepší lize než je holandská tak to počítám...neříkám že je extra úspěšný, ale na tu krátkou dobu co trénuje bych z něho tragéda nedělal

Reagovat
celeb

zda sa, ze oni budu musiet urobit zmenu, ta deka na viacerych hracov je hrozna, zdalo sa, ze po Onanovej chytenej penalte v LM sa to zmeni, ale po poslednych 2 vypraskoch 3:0 to uz ziavne neplati. Novy trener nespravi zazraky, ale moze to tam prekyslicit a MU moze zas nejaku dobu fungovat s ambiciami 8.-5. miesta.

Inak kym sa neda do poriadku klub samotny, tak tam moze prist duo Klopp - Guardiola a nepomoze to, resp. nie tak, ako by si faunskovia klubu priali - dostat klub na vrchol, aby mohol bojovat o titul v EPL a LM.

Horsim - s tym opatrne , vidis kolko certikov tu aj od nas vyletelo, Xavi ma z nejakeho nostalgickeho dovodu stale strasne vela fanuskov, ktori si myslia, ze kvalitny hrac musi automaticky byt kvalitnym trenerom. Lenze to neplati.

Ja viem, ze toto je akurat moje (be)zbozne prianie a swap medzi trenermi si ani nepamatam, ze by som niekde videl v top ligach. Ale aj tak si myslim, ze by pomohol obom klubom a mozno aj obom trenerom.

Reagovat
Jandak

souhlas, je proste třeba to prodat a začít znova..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som so Xavim spokojný teda.

Reagovat
fenixLFC

tvl xavi

Reagovat
RKBoy

čo proti tomu Xavimu niektorí fans Barcy majú? po rokoch je v tej hre štruktúra, žiadna závislosť na individualite typu Messi, hrá sa tímovejšie, aj na pohlad je to krajší futbal ako čokoľvek čo ste tam hrali posledných 5-6 rokov.

a do toho vám vyhral titul a superpohár ešte len vo svojej druhej sezone, s tým že v prvej nastúpil v Novembri, takže mal reálne do teraz tak 3 prestupáky a k tomu obmedzený rozpočet, taktiež dáva šancu odchovancom a to vo velkom.. čo od neho viac čakáte? dalšieho Guardiolu? za mňa si vedie pri súčasných podmienkach klubu naprosto skvelo.

Reagovat
sokar

asi je niekomu ľúto za expertmi ako boli Koeman, Setien alebo Tata Martino

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
kattos

Reagovat
Visca el barca

On je blázen, neposlouchej ho. Ti normální jsou spokojení

Reagovat
celeb

v skratke: casto nepozeratelny fotbal s biednymi vysledkami = totalny underperformance so sucasnym timom. Zo Xaviho sa stava totalna brzda talentovaneho a dobre vyskladaneho timu.

Ked si odmyslis EC (ktore po vacsinu zapasu VYNIMOCNE pozeratelne bolo), tak umoznujeme timom zo stredu/spodku tabulky velky pocet sanci, spoliehame sa na Ter Stegena a smerom dopredu to je casto extremne sterilne.

V lige mame 1 dobry zapas - vyhru 5:0 nad Betisom. Inak 3 remizy a 1 vyhru 2:0 nad Cadizom a 5 vyhier o JEDINY gol, vacsinou padol v zaveroch zapasov - aspon kondicne sme na tom dobre.

Uz ani smerom dozadu to nie je ono, minulu sezonu sme aspon v lige dokazali mat pevnu defenzivu.

Ja neviem, otazka hlavne pre cules - je nas herny prejav pod Xavim to co vam robi radost? Myslite si, ze by iny trener s tymi hracmi hral este horsie? Ake su vase ambicie? Obetovat 25% ziskov na stvrt storocia, dotrepat kapina vitaza minulorocneho trebble Gundogana, najvplyvnejsieho hraca vitaza trebble 2020 Lewandowskeho + dalsich a k comu? Ake su ciele? Ti dvaja hraci su k dispozicii len na par rokov, cize tie ciele by mali byt najvysise a mali by sme ich dosiahnut tuto sezonu, najneskor tu dalsiu, Lewa asi tazko bude top striker do 40tky.

Minulu sezonu sme uhrali ligu - Real v prestavbe, Atleti - doteraz nepochopim, co robili, Cholo posobil totalne vyhorene.

Tuto sezonu - ak sa nespamatame, nebudeme mat ani ligu a v LM nam so Xavim neverim vobec. Jeho zlyhania v EL/LM ukazali, ze do kvalitneho trenera schopneho pripravit tim na konkretneho supera ma duo Hernandezovcov sakramentsky daleko. Nech sa to najskor nauci v top ligach (nie 2 roky v Katare) a az potom pripadne pride robit hlavneho trenera Barcelony. Jeho predlzenie nedava ziadnu logiku. Stracame cas a min. Lewandovskeho ( a mozno aj Gundogana) uz dalsi trener nebude moct vyuzit k dosiahnutiu cielov zodpovedajucim kvalite sucasneho kadra.

Reagovat
Luc-Luc

hm, tak kdo misto nej?

Reagovat
kylo ren

Radcliffe má zájem o stramacioneho

Reagovat
r.mrazik

Potter je volny...

Reagovat
Jandak

jo tvl Harry ...ten jediný by jim pomohl

Reagovat
r.mrazik

u nas by padl jak Voldemort

Reagovat
Unai

ManU ETH Dalot Antony Martial

Reagovat
Likan7

Za alespoň aktuální hráče ze zápasu.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
cr7sux

Reagovat
Freedo

Reagovat
M0rb1D4S
Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Nejlepší by bylo upravit to video ve kterém jeden obrovskej černoch narve do kufru malého černocha.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Acquanni

Co tam bylo? Nenačítá mi to

Reagovat
cr7sux

Že prej hráči (množné číslo) napadli ten haga

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Acquanni

Reagovat
cr7sux

bald fraud

Reagovat
Likan7

S takovou si Sancho počká ještě chvilku a pak se vrátí do týmu, po nějakým dalším šášou.

Reagovat
Likan7

*pod

Reagovat
R.Meireles

Jenomže tam ta kvalita není. Čím dřív si to tam uvědomí tím pro ně líp.

Reagovat
Sigma Olomouc

To říkáš furt Eriku

Reagovat
Jandak

on už nevi co jiného říkat

Reagovat
M0rb1D4S

Ekvivalent Potterova "Boys gave everithing"

Reagovat
M0rb1D4S

Ty kokos, já jsem dement.. Everything..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sandstorm

Je to takový kolovrátek.

Reagovat
Jandak

At uz ho vyhodi .. cele to tam domrdal .. a to jsem ještě slušný. Ano majitele k ničemu, ten sportovní usek asi taky nefunguje od odchodu Gilla jak by mel. Ale do prdele.. ta hra to je katastrofa.. myslel jsem ze Van Gaal hrál největší hnus v historii co jsme videl ale to jsme nevěděl ze přijde tenhle "Heisengerg" a bude hrát ještě větší žumpu. Rashford ten je taky zralý na prodej .. protože na to pěkné sere.

Tam uz pomuze jenom jedine .. prodat klub, všechny vyhodit, a začít znova! Osobne bych preferoval Britského majitele nebo minimálně britského kouce a stavěl bych to na mladých klidně at jsou 10 v lize je to fuk věcně tam nebudou .. protože horší než tohle to určitě nebude ...

Reagovat
Salfovic

Ale na jakých mladých? U odchovanců ta kvalita asi moc nebude a nakoupit jich větší množství by stálo strašnou pálku, viz Chelsea s její miliardou.

Reagovat
Univerzál

Neřekl bych, že to tam domrdal, ono to za nic nestálo ani před ním.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně to nejde vyhodit všechny hráče žejo. A ono těch, co makají za klub značky United pořádně je v týmu fakt pár, jestli vůbec někdo teda. No a nakoupit 30 wonderkidu z celého světa a doufat že oni se za tu značku budou rvát a nepůjde jím jen o výplatu je taky takové meh naivní žejo. Těžká situace, ale ano ti hráči co tam jsou stojí za piču to souhlasím.

Reagovat
Jandak

Jako já bych nikoho nekupoval .. Max proste některé co dost mají zájem hrát a pracovat sobě … Bral bych hráče z akademie .. jak říkám, je mi fuk ze na to nemají … nebo zdánlivě nemají … uděláš jedenáctku z U21 a jasne titul neudelas neudelas ani 6tku ani třeba první 10tku ale vzrůstu ti z ni třeba 2/3/4 hráči kolem kterých to muzes stavět a to doplnis.. ti kluci se budou jistě rvát za tu šanci … pokud ne tak skončí a slus .. jako tak fakt pomůže úplný reboot jinak to vidím bledě … se podívejte na sestavy .. v PL kolik je tam … řekl bych Angličanů ale myslím ze bude stacit když napisu Britů v základních jedenactkach … průměrně tak 2-3? A to ještě přehráním …. I ten rashford nastupuje jen proto ze je Angličan .. protože hraje hovno a vůbec nevím proč ho jinak teď staví. Podtrženo sečteno … jak jsem psal kupovat stejne nelepší nema smysl jen jim daji šílené prachy aby ti do United přišli a budou má to srat … chce to od akademie začít znova a nepreplacet … a třeba by to určilo nový směr než teď ten finanční humus co se děje všude .. třeba Maguire za 80 míčů

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel tenhle tvůj plán je totálně nereálný pro značku jako je united...oni si nemohou dovolit tam cpát hráče z akademie ve velkém, aby se někdo z nich prosadil a potom rval za klub...oni prostě musí přivádět okamžitou kvalitu, popřípadě hráče s potenciálem vyšším než mají ve své akademii, takhle může fungovat nějaký provinční lyon nebo lens, ale ne united no...pro ně bude vždy lepší vypláznout za hráče 80 mega a nakoupit tyhle ty ''hvězdy'' než to hrát s nou nejm sračkama z akademie a doufat že se prosadí...

Reagovat
Neutron

Tvl to je iny bullshit

Reagovat
bbbauch

Ty jeho letni kroky tymu bohuzel nic neprinesly. K tomu zranena obrana a vypadame marne jak pod Moyseym. Tahle zidle uz se podle me v zakulisi hezky mele.

Reagovat
Mönchengladbach

Smysl všem stranám by mohla dávat výměna trenérů ManU <=> Bayern.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Breze

Nemuselo by to byt najhorsie

Reagovat
Salfovic

To by si tedy Tuchel dost pohoršil.

Reagovat
Sandstorm

Všem stranám kromě Tuchela.

Reagovat
Mönchengladbach

Lepší liga, větší plat.

Reagovat
fabec1222

Aspoň se ukázalo, že Ronaldo byl na správné straně.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hafna

Chce to koupit nějaké křídlo na 100 mega

Reagovat
Seydou Doumbia

Rafu Leoše

Reagovat
Hachim Mastour

bald fraud

Reagovat
nani92

po jeho odchode hrá Ajax o zostup, takže tá kvalita tam musí u neho byť

Reagovat
Salfovic

V Ajaxu to bylo o odchodu holandského Hoška.

Reagovat
Ranoth

deja vu, ako keby som to uz niekedy od neho pocul

Reagovat
LeonardoUžoa

Nelze házet vinu jen na Erika. Jeho příchod doprovázel hype jako prase, já byl optimistický, ale rozhodně mi ten poprask přišel přehnaný. Ale musím říct, že je pro mě spíš zklamáním. Měl jsem za to, že má jakousi autoritu a je hodně direktivní, ale on je hrozně splachovací a vypadá z toho všeho už zlomeně a bezradně. Příchody, které chtěl jsou propadák, herní plán, jestli nějaký existuje, je nevalný, neúčelný etc. Ten materiál, co má/měl k dispozici je samozřejmě taky šílený a tlakec médií a socek je na posrání. Já fakt nevím, jak z toho ven a kompetentní lidi evidentně taky ne.

Reagovat
vceradnesazitra

Sjednotit Man City a Man United

Reagovat
Chittak_LFC

Mozna uklizecky maj u ManU lepsi, jinak pro City by to nebyla zadna zmena

Reagovat
kattos

První sezonu měl dobrou, tady tu ještě může zachránit, ještě bych ho nezatracoval

Reagovat
Chittak_LFC

Presne tak, je treba jej podrzet!

Reagovat
r.mrazik

Úplně by stačil návrat Martineze a Shawa

Reagovat
Sandstorm

Ti by ten impotentní útok a nefungující zálohu opravdu vytrhli

Reagovat
r.mrazik

nedostali bychom tolik golu, pomohli by rozehre zaloze a tim padem by utocnici meli vice sanci a dali by vice golu

Reagovat
bbbauch

No minimalne ty zaloze by dost ulehcili hele

Reagovat
acko_bez_naflusu

Na mě tak teda nepůsobil už od začátku, viz. tenhle rozhovor - https://youtu.be/LA5TwWBf8EQ?t=382 a ten dowňácký smích. Nevim, můj kryplí názor, mam v píči, ale v kabině co sem zažil jsme měli z takových trenérů spíš prdel. Podle mě nepatří do top klubu a korigovat top hvězdy, talenty třeba jo někde v Utrechtu. Ale udělali loni top4, překvapil i po špatným začátku a scoutování Arnautoviče kterýho nedotáhli kvůli rasismu, jestli se nepletu? A dotáhli Antonyho, haha tpč hnusnější charakter sem ve fotbale neviděl, pak kauza Ronaldo, Sancho, atd.. Teď se vrátili o dva kroky zpět mi přijde a tenhle šišlavej frajer na to nemá to nakopnout. Celkově ten klub respektuju jak sviň, ale je tam všechno špatně prohnilý, sorry. A ještě se vždycky pobavím u ohlasů Nevilla a Keanea jak do svýho klubu kopou a dostávaj je ještě pod větší tlak, hrozný nesympaťáci, to je taky prdel. Mam dvojku pod kůží jebu na to. GGMU

Reagovat
FUnk

Reagovat
j_mrazik

Není tam charisma a chemie, aby vytáhl takovýhle klub nahoru.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Man__United

A kdo teda takové charizma má když to zkoušel i José a nic?

Reagovat
Sandstorm

Mourinho už měl to nejlepší za sebou když přebíral MU.

Jedinej Pepek by dokázal z MU udělat znovu to co MU znamenal pod SAFem.

Reagovat
cr7sux

Nedokázal, neměl by servis. Uvědomte si to už, v momentální vlastnické struktuře je ten klub v prdeli a žádný tréner to nezmění.

Reagovat
Sandstorm

Ach jo to jsou hrozný kecy. Eriku posral si na co si sáhl od výběru posil po taktiku přes vztahy s hráči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele