Manchester City loví mezi Chorvaty, po Kovačićovi kupuje i Gvardiola

19.07.2023, 20:10
Aktuality
Joško Gvardiol (© AFP)

Vedení Manchesteru City se svým fanouškům chystá představit druhou letní posilu. Defenzívě loňského suveréna bude nově šéfovat Joško Gvardiol, chorvatský obránce přijde z RB Lipsko a transfer by měl vyjít až na sto milionů eur.

21letý bronzový medailista z loňského mistrovství světa se na podmínkách kontraktu v Anglii dohodl před měsícem a společnou řeč nyní našly i kluby. Chorvat dnes na utajeném místě absolvoval první část zdravotní prohlídky, potvrzení přestupu je pak otázkou několika hodin.

Gvardiol je odchovancem Dinama Záhřeb a v Lipsku strávil dvě sezony, na konci každé z nich se spoluhráči slavil triumf v Německém poháru. Kontrakt měl ještě na čtyři roky a o jeho odchodu se spekulovalo již několik měsíců, loni za něho devadesát milionů eur neúspěšně nabízela Chelsea.

Gvardiol se v jedné kabině sejde se svým krajanem Mateem Kovačićem, jehož Citizens koupili z Chelsea. V týmu se naopak mine s Riyadem Mahrezem, alžírský křídelník míří za třicet milionů liber do saúdskoarabského Al Ahli.

Autor: Tomáš Pavlík / Fabrizio Romano

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele