Manchester City má čtvrtou posilu, ulovil obránce Gómeze

16.08.2022, 13:19
Aktuality
Manchester City by letos rád konečně opanoval Ligu mistrů a jeho manažer Pep Guardiola dnes získal další dílek do své skládačky. Nejnovější akvizicí se stal levý krajní obránce Sergio Gómez, španělský reprezentant do jednadvaceti let přišel na přestup z belgického Anderlechtu...

Gómez za tři týdny oslaví dvaadvacáté narozeniny a prošel mládežnickou akademií Barcelony, aby následně oblékl dresy Dortmundu a Huesky. Za Anderlecht loni nastoupil k 39 ligovým zápasům a pozornost upoutal i šesti nastřílenými brankami. Také proto za něho Citizens zaplatili třináct milionů eur a jeho služby si zajistili na čtyři sezony.

"Být součástí Manchesteru City znamená splněný sen, po něčem takovém touží každý mladý hráč. Manchester City mi dal příležitost a já jsem za to velmi rád, na hřišti ze sebe vydám to nejlepší. Snad společně dokážeme velké věci," doufá Gómez.

"Sergiův vývoj během uplynulých sezon na nás udělal velký dojem, jedná se o kompletního obránce s velkým potenciálem. Jsme si jistí, že do našeho týmu přinese další kvalitu v defenzivní i ofenzivní činnosti a nadále se bude zlepšovat," věří sportovní ředitel Citizens Txiki Begiristain.

Manchester City původně usiloval o Marca Cucurellu, nepřistoupil ale na finanční požadavky Brightonu a španělského krajního obránce nakonec koupila konkurenční Chelsea. Gómez nahradí Oleksandra Zinčenka a je čtvrtou letní posilou manchesterského klubu, před ním přišli Kalvin Phillips, Stefan Ortega a Erling Håland.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele