Manchester City vydělal za minulou sezonu rekordních 80 milionů liber

15.11.2023, 10:51
Aktuality
Etihad Stadium (© AFP)

Manchester City má za sebou nejen sportovně, ale i finančně nejúspěšnější sezonu v klubové historii. Vítězové Ligy mistrů, Premier League a Anglického poháru dosáhli v ročníku 2022/23 na čistý zisk 80,4 milionu liber (2,26 miliardy korun), rekordní byly i celkové příjmy ve výši 712,8 milionu liber (20 miliard korun). Lídr anglické ligy o tom informoval ve výroční zprávě na webu.

"Minulá sezona byla nejúspěšnější v historii Manchesteru City. Pouze potvrdila filozofii klubu, kterou jsme stanovili po převzetí šejkem Mansúrem v roce 2008," uvedl šéf Manchesteru City Khaldoon Al Mubarak.

Příjmy klubu oproti sezoně 2021/22 vzrostly o takřka sto milionů liber a čistý zisk se zdvojnásobil. Největší podíl na tom mají komerční příjmy (341,4 milionu liber) a peníze za televizní práva (299,4 milionu liber). Podle žebříčku Brand Finance Football je Manchester City nejhodnotnější fotbalová značka světa.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
SunFells

To je méně než milion za každé obvinění

Reagovat
Kinky7

Já jsem fakt zvědav kolik jich prokážou

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kinky7

Dopadne to beztak tak že dostaneme pokutu ca 20 mega za nedostatečnou kooperaci a tím to zhasne....

Reagovat
SunFells
Reagovat
Busby babes

stejn uz vam to nikdo neodpare.

Reagovat
Kinky7

je to tak. at rozhodne soud jak rozhodne tak spousta lidi bude tvrdit ze je to podfuk a budou verit tomu co chteji ( a tim ma na mysli aj fans city kteri budou v pripade uspesnemu odsouzeni tvrdit ze je to pokrytectvi ablabla)

Reagovat
mithro

Reagovat
Man__United

Richard Arnold is to leave the club by the end of the year. An announcement will be made later today and will come shortly before Sir Jim Ratcliffe's Ineos Sport confirms the acquisition of a 25% stake in the club. [@MarkKleinmanSky] #mufc

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Jean-Claude Blanc prej favorit na jeho misto.

Reagovat
Hachim Mastour

Aaronov tatino sa opúšťal na podcaste. Na inom podcaste bol Ramsdale a tam povedal: 'If you ask me to focus on a game of football for 90 minutes I'm finished. I can't do it,'

'So that's why I get involved with the fans and I sing along with the songs. Someone's giving me abuse, I'll turn around and give them a bit back. 'I have had my two/three minutes of sort of madness in my head - straight back to the football. I've got 10/15 minutes of pure concentration again. Next thing you know, half-time is around.'

A Wright len pozeral že

Reagovat
SunFells

Brankáři jsou většinu času odpojeni ze hry, tak věřím že s tím obvykle musí zápasit. Ederson taky nedávno mluvil o tom jak je to složité.

Reagovat
Thab

Omg. Ten Ramsdale je přes rok stará věc, nechápu, co se kolem toho teď rozjelo. Navíc to je samozřejmý - jak píše Sunfells, Ramsdale není první, kdo něco takovýho říká.

Reagovat
Hachim Mastour

Si si istý, že tento citát je rok starý? Mňa skôr zaráža tá veľkohubosť Aaronovho otca

Reagovat
Thab

Jo ten rozhovor je někdyz minulý sezóny, kdy ale ještě nejel narativ proti němu, tak to nikomu nevadilo.

Reagovat
Salfovic

To ne, tehy jelo jakej je to top brankář.

Reagovat
Busby babes

"vydelali"

Reagovat
bobis21

Tak nemůžeš dát do nadpisu, že majitel přesunul do jiného hrníčku tolik, že z toho v novém hrníčku vyšel zisk

Reagovat
Kinky7

tak vzhledem k tomu ze za dane obdobi obdobi meli net spend + 121.7m plus treble tak tady si s tim asiu cetni hrat moc nemuseli ( hlavne diky dobre zvolenemu obdobi)

Reagovat
martin.b

saldo transferů nespadá pod položku commercials, s kterou jsou City nejvíc konfrontovaní...aby vydělávali v commercials víc, než Utd, je čistá utopie, takový čísla vykazují jen díky sponzoringu, kterej prostě není čistej (ale zatím se ani neprokázalo že černej ) a ten tvůj net spend se v účetnictví takhle nevykazuje

Reagovat
Kinky7

Beru čísla z Guardianu

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Busby babes

NEW: Richard Arnold leaving Manchester United as CEO. Follows a brutal year. Patrick Stewart as interim CEO.

ve Star Treku byl fajn

Reagovat
chicuita

Reagovat
iamek

Bald is best

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Hlahart

Reagovat
andkoo

Reagovat
Mass

Reagovat
Kinky7

btw. kdyz uz se tu spekuluje o tech 115 obvinenich - no myslim ze pokud nas odsoudi tak jde chelsea hned za nami - https://www.theguardian.com/world/2023/nov/15/chelsea-fc-face-new-questions-over-how-roman-abramovich-funded-success

Reagovat
Benzema

Jasne

Reagovat
Swarley

Tak určitě

Reagovat
Luc-Luc

o kolik maji nadhodnoceny sponzorsky smlouvy od spratelenych firem tentokrat? Hnus tenhle plastic klub

Reagovat
Amon

"nadhodnoceny sponzorsky smlouvy" aké by boli priemerne hodnotené sponzorské zmluvy podľa Luc-Luc?

Reagovat
Kinky7

pro city jednu libru za sezonu

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
diastan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele