Manchester United si za Depaye připlatil, míní Koeman

21.06.2015, 15:27
Aktuality
Memphis Depay se teprve začíná etablovat v novém prostředí Old Trafford, kam za 30 milionů eur zamířil z PSV Eindhoven, manažer Southamptonu a fotbalistův krajan Ronald Koeman nicméně už teď danou přestupovou částku považuje za přemrštěnou...

"Myslím, že zaplatili příliš," uvedl v rozhovoru pro Daily Mirror Ronald Koeman, jenž sám loni na jih Anglie přivedl z Nizozemska Graziana Pelleho s Dušanem Tadićem a po raketovém nástupu obou přihlížel jejich následnému uvadání.

"Nebude hrát každý zápas. Za tu dobu, co jsem tady v Anglii, jsem zjistil, že nizozemští hráči nezvládají přechod do Premier League tak snadno. A mladí hráči stejně nemohou odehrát 38 zápasů," domnívá se Koeman.

"Pokud zaplatíte miliony za Di Maríu, který sotva hraje, pokud dáte jmění za plat a nájemnou cenu Radamela Falcaa, který nikdy nehraje, potom pro vás 25 milionů liber nepředstavuje moc peněz," obouval se dále nizozemský manažer do přestupové politiky Red Devils.

Ronald Koeman se přitom za pomoci svého bratra Erwina, který s Depayem sdílí stejného agenta, sám dříve snažil Depaye zlákat do Southamptonu. Jakmile však do hry vstoupil Manchester United, okamžitě prý věděl, že nemá šanci.

Závěrem rozhovoru potom bývalý lodivod Ajaxu, Feyenoordu i PSV zhodnotil rovněž celkový přístup současné nizozemské generace k zahraničním angažmá. "Nekomunikují. Chovají se jako individuality, přilepené ke svým chytrým telefonům," stěžoval si Koeman.

Autor: Tomáš Daníček / football-oranje.com

Komentáře (1025)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele