Moc se mi líbil přístup týmu v každém zápase, ocenil Arteta hráče Arsenalu po návratu do Ligy mistrů

13.12.2023, 13:40
Aktuality

Arsenal v závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů remizoval na půdě PSV 1:1, ani tato bodová ztráta však nic nezměnila na tom, že londýnský klub s přehledem vyhrál skupinu B. S výkony svých svěřenců byl spokojený i trenér Mikel Arteta (41): "Velmi se mi líbil přístup týmu v každém zápase, způsob, jakým jsme se snažili hrát a dominovali nad soupeři," prohlásil v pozápasovém rozhovoru španělský kouč.

Arsenal měl již před zápasem v Nizozemsku jistotu prvního místa ve skupině a účast v poslední šestnáctce poté, co na konci minulého měsíce doma porazil RC Lens jednoznačně 6:0.

Gunners se naposledy účastnili Ligy mistrů v sezoně 2016/17, kdy se dostali až do poslední šestnáctky, kde je vyřadil Bayern Mnichov.

V tomto ročníku se do nejprestižnější evropské klubové soutěže vrátili poté, co v loňské sezoně Premier League skončili druzí za Manchesterem City. Skupinu, kde se Arsenal utkal se Sevillou, PSV a Lens, prošel bez větších potíží, přičemž v ní získal 13 bodů a na druhé PSV měl náskok čtyři body.

"Účinkování v Lize mistrů hodnotím velmi, velmi pozitivně. Klub několik let tuto soutěž nehrál a hráči měli minimum zkušeností," hodnotil Arteta skupinové tažení londýnského klubu v pozápasovém rozhovoru.

"Myslím, že jsme se prezentovali velmi dobře. Moc se mi líbil přístup týmu v každém zápase a také způsob, jakým jsme se snažili hrát a dominovali nad soupeři," ocenil Španěl své svěřence.

"Měli jsme několik velkých výsledků a také jsme získali spoustu zkušeností. Skončili jsme první a to se zápasem k dobru. Musíme být opravdu šťastní, uzavřít tuto kapitolu, nechat ji až do února a ujistit se, že v únoru, až se tato kapitola znovu otevře, budeme v nejlepší možné pozici, abychom se mohli utkat s dalším špičkovým týmem," řekl španělský kouč.

Vzhledem k situaci v tabulce a náročnému programu doznala sestava Arsenalu výrazných změn. Arteta dal v Nizozemsku šanci dalším hráčům, jenž jsou v širším kádru. Oproti víkendovému duelu s Aston Villou se základní jedenáctka lišila hned na osmi pozicích.

"Byly tam dobré momenty, ale byly tam také momenty, kdy nám chyběla ta soudržnost a načasování. Když se vám nepodaří správné načasování, musíte bránit nepříjemné prostory a to jsme dnes museli udělat několikrát, což nás mohlo stát zápas," analyzoval zápas Arteta. "Jsem opravdu spokojený s přístupem a chováním každého hráče, jak se snažili a nakonec jsme mohli i vyhrát," uzavřel.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele