Moutinho zvládl tisíc zápasů. O něčem takovém se mi ani nesnilo, říká jubilant

12.01., 16:50
Aktuality
João Moutinho (© AFP)

Cristiano Ronaldo koncem minulého roku odehrál tisící zápas na klubové scéně a tento týden si na své konto jedno významné jubileum připsal další zkušený Portugalec. Tím je João Moutinho, ve středu nastoupil k tisícímu profesionálnímu utkání kariéry.

37letý Moutinho je od loňského srpna hráčem Bragy a ta tento týden vypadla z Portugalského poháru. Po vyrovnaném průběhu nakonec nestačila na Benficu, z Lisabonu si odvezla porážku 2:3.

"O tisícovce zápasů se mi ani nesnilo. K úspěchu a povedené kariéře musíte odevzdat maximum, díky tomu se dostanete i do reprezentace. Jinak jsem ale myslel výhradně na současnost, nejbližší trénink a nejbližší zápas," řekl ke svému milníku.

Moutinho je odchovancem lisabonského Sportingu a před třinácti a půl lety si proti sobě poštval fanoušky klubu z hlavního města, když přestupoval do FC Porto. Pět sezon strávil v AS Monaco a stejnou porci si na své konto připsal ve Wolverhamptonu, k utkáním na klubové scéně pak přidal 146 startů za Portugalsko.

Vedle tisícovky odehraných zápasů Moutinho stihl získat i několik trofejí. Jednou se stal šampionem Francie, třikrát mistrem Portugalska a třikrát se radoval z triumfu v tamním poháru. S FC Porto opanoval Evropskou ligu a s národním týmem se v roce 2016 stal mistrem Evropy.

V pokročilém věku Moutinho přemýšlí o tom, kdy pověsí kopačky na hřebík a co bude dělat poté. "Mohl bych se stát trenérem. Mám k tomu předpoklady, rád učím ostatní a komunikuji. Ale nejedná se o aktuální téma, cítím se dobře a chci ještě hrát. Fotbal mě vždycky bavil a chuť do něj mám i nyní," prozradil.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (23)

Přidat komentář
shitcool

Borec

Reagovat
king23

Čím to, že ti Portugalci dovedou hrát tak dlouho na nejvyšší úrovni. Cristiano, Moutinho, Pepe,

Reagovat
smazaný uživatel

"Brazilská" futbalovosť a európska mentalita.

Reagovat
kilobyte

Tohle by je určitě potěšilo. Stejně jako když je u výběru jazyka u Portugalštiny většinou vlajka Brazílie.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Benfica

Reagovat
kattos

Nebo ještě lépe, u angličtiny tam bývá USA vlajka

Reagovat
kilobyte

U angličtiny bývají často obě vlajky.

Reagovat
Benfica

Nic nevynahradi kvalitnu pracu s mladezou

Reagovat
kattos

Tak zrovna tohle s dlouhověkostí nesouvisí. To že hráči hrajou i po 35 letech je v jednotlivcích

Reagovat
kilobyte

Je to dané i regenerací, stravou, tréninkem atd. Což se hráči můžou naučit v akademiích.

Reagovat
Benfica

Zle som pochopil otazku hore.. som myslel futbal celkovo nie jednotlivcov pri tych repre hracov hore spomenutych by som povedal, ze to je influence Ronalda. V podstate sa ti staci inspirovat zivotospravou a pristupom k treningu a regeneracii a nemat smolu na zdranenia na styl Renato Sanches napriklad a nemusi to byt ani zvlastne..

Btw tyto Ronaldo, Pepe, Moutinho, Quaresma, Bruno Alves, Patricio, Nani oni boli dlho jadro repre a aj po tom co vacsina skoncila tak maju k sebe blizko. Mozno by som tam hladal dovod a ked takto to pisem tak to nemusi byt influence len Ronalda, ale v podstate kazdy k tomu mohol skor nejako prispiet a ovplyvnit jeden druheho.

Reagovat
Moshe Dajan

makrela every day

Reagovat
Benfica

*bacalhau (treska)

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
sankakofi

Pastel de bacalhau. Mňam

Reagovat
Benfica

*pastel de nata, pastel de bacalhau si neviem predstaviť že by niekomu chutil

Reagovat
sankakofi

Ja dobre viem co je pastel de Nata a aj pastel de Belem. A pastel de Bacalhau je tradičný pokrm z tresky v Portugalsku. Sú dokonca podniky kde predávajú len tieto slané koláčiky

Reagovat
Benfica

pozrel som si, s tym som sa este nestretol, a popravde nevyzera to velmi.. ako to chuti?

Reagovat
sankakofi

Je to celkom chutné. V podstate taka rybia kroketa na zháňanie hladu. Da sa to kúpiť všade, dokonca aj v supermarketoch. Najčastejšie to mávajú ale na trzniciach. Ja osobne si to dávam, tak ako aj množstvo domácich k Portskemu vinu.

Reagovat
sankakofi

*zahnanie

Reagovat
Benfica

Reagovat
Nieuwendyk

Espada & castanhetas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele