Nagelsmann zpátky na lavičku Bayernu? Trenér německé reprezentace se návratu nebrání

30.03., 10:40
Aktuality
Julian Nagelsmann (© AFP)

Trenérem Bayernu Mnichov by se znovu mohl stát Julian Nagelsmann. Informoval o tom deník Bild s tím, že současný kouč německé reprezentace by se návratu nebránil a už jednal s vedením bavorského velkoklubu.

Třiatřicetinásobný německý šampion hledá náhradu za Thomase Tuchela, který z klubu po nepříliš povedené probíhající sezoně odejde. Tuchel vede Bayern od loňského března, kdy přišel právě místo Nagelsmanna.

Bayern původně chtěl jako Tuchelova nástupce přivést Xabiho Alonsa, ten však v pátek oznámil, že zůstává v Leverkusenu. S Bayerem, kde působí i trojice českých reprezentantů Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář, vede bundesligu o deset bodů před obhájcem titulu z Mnichova.

Nagelsmann má u německé reprezentace smlouvu do letního mistrovství Evropy a svaz by ji s ním rád prodloužil, dohodu ale zatím neuzavřeli. Šestatřicetiletý kouč už dříve prohlásil, že chce mít o budoucnosti jasno ještě před turnajem.

Kromě Nagelsmanna má Bayern podle médií na seznamu Tuchelových nástupců také trenéra Brightonu Roberta De Zerbiho, Unaie Emeryho z Aston Villy, kouče rakouské reprezentace Ralfa Rangnicka a Zinédina Zidana.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
26
22
4
0
66 : 18
70
2
Bayern Mnichov
26
19
3
4
78 : 31
60
3
VfB Stuttgart
26
18
2
6
60 : 31
56
4
Borussia Dortmund
26
14
8
4
53 : 32
50
5
RB Lipsko
26
15
4
7
60 : 32
49
6
Eintracht Frankfurt
26
10
10
6
42 : 35
40
7
FC Augsburg
26
9
8
9
43 : 42
35
8
TSG Hoffenheim
26
9
6
11
44 : 50
33
9
SC Freiburg
26
9
6
11
36 : 48
33
10
Werder Brémy
26
8
6
12
35 : 41
30
11
1. FC Heidenheim
26
7
8
11
35 : 44
29
12
Borussia Mönchengladbach
26
6
10
10
46 : 50
28
13
Union Berlín
26
8
4
14
25 : 42
28
14
VfL Wolfsburg
26
6
7
13
31 : 44
25
15
VfL Bochum
26
5
10
11
30 : 54
25
16
1. FSV Mainz 05
26
3
10
13
22 : 46
19
17
1. FC Köln
26
3
9
14
20 : 47
18
18
SV Darmstadt
26
2
7
17
26 : 65
13

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
Hachim Mastour

cirkus bayern

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Konspirator

Reagovat
Bastaron

Bylo staré vedení když vzali ušatce.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Heresy

klidne se vrat sasci kahn a brazzo uz tam nastesti nejsou .. neuveritelne to posrali s tuchlem ..

Reagovat
Seydou Doumbia

udělali jsme chybu, ale chyby dělá každý...vzít ho zpátky a dát mu prostor pro práci je dobré řešení

Reagovat
Heresy

jasne ze jo .. chtel bych to tehdy videt proti city jak bychom hrali .. nez s tim usatym hnojem .. v LM sme meli neskutecnou formu tehdy .. nechapu ze to ti blbci nevideli

Reagovat
Ferragamo7

V prípade jeho návratu by to nieslo všetky príznaky brutálnej schyzofrénie...

Reagovat
FC Porto FC

Kahn už tam není tak proč by jako nemohl se vrátit...

Reagovat
LFCreds

Snáď nebude taký idiot a neprijme tu ponuku

Reagovat
ACSeRw!n

jako ze by odmitl Bayern ?

Reagovat
LFCreds

Ano

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
SunFells

Nejlepší možnost Live.

Reagovat
Jkb

Liverpool bude hodně těžký job pro skoro každého trenéra. Po Kloppovi tam zůstanou nějaká očekávání a tlak hlavně ze strany médií bude značný, přitom City, Arsenal a další kluby budou mít výhodu v té stabilitě, protože je rozdíl mít poskládaný tým, vztah s fanoušky, znát ligu a podobně.

To pro nového trenéra Liverpoolu bude trošku obtížné a nějaký čas mu zabere než zapadne do toho prostředí.

Klopp za sebou nechá opravdu velmi silný odkaz.

Reagovat
martin.b

Ale zároveň bude přebírat šlapající tým, to se většinou neděje, když přichází novej trenér.

Reagovat
Jkb

Šlapající tým pod Kloppem, tam není žádná jistota, že to bude stejně dobře fungovat i pod novým trenérem, Kloppův fotbal je dost specifický i styl práce s hráči, ne každý trenér pracuje tak s hráči jako Klopp, to samé s fanoušky.

Já si myslím, že Liverpoolu chvíli potrvá než jim to znovu začne fungovat, hlavně s ohledem na konkurenci která je v Anglii opravdu obrovská.

Klopp je opravdu špičkovej trenér.

Reagovat
martin.b

Jako stát se může všechno, to je jasný, ale Klopp pořád není žádnej Copperfield, kádr je plnej top hráčů, s návratem Edwardse máme kompetentní vedení který ví, jaký kvality a vlastnosti novej trenér má mít.

Reagovat
Jkb

Klopp je jeden ze dvou nejlepších trenérů na ostrovech za posledních 10 let, takže bych řekl, že Copperfield byl na stejné úrovni, tady se opravdu nebavíme o průměrném trenérovi, kdyby na ostrovech nebyl Pep se City, tak Liverpool by pravděpodobně udělal 5 titulů v řadě.

Líbí se mi to nadšení z Edwardse, taky od něj čekám, že bude pro Liverpool velkou posilou, co se týká managementu, ale to je spíš dlouhodobá práce, nemá tak okamžitý dopad na klub.

Samozřejmě záleží na tom, koho Liverpool jmenuje jako trenéra, ale Nagelsmann nikdy netrénoval na ostrovech, v Bayernu to žádný zázrak nebyl, z těch hráčů vlastně nikoho nezná, to samé z vedení klubu a podobně.

Takovej De Zerbi by byl asi zajímavější volba, zná ligu, hraje podobný fotbal jako Klopp .

Reagovat
Neutron

Keby nebolo Pepa v PL tak Klopp urobi o dva tituly viac a aj to nie v rade.

Reagovat
martin.b

S tímhle argumentem nesouhlasím, Klopp ani Guardiola před příchodem neměli s PL zkušenosti, top 6 obecně málokdy sahá po trenérovi z PL, Poch je momentálně jedinou vyjimkou. Nagelsmann fungoval pod nejhorším vedením Bayernu za poslednich x desítek let. Edwards je primárně skvělej decision maker, tam se jde spolehnout na to, že strategický kroky budou mít hlavu a patu a budou podloženy detailní analýzou, ale souhlas, jeho návrat bude víc o dlouhodobějším projektu, day-to-day věci budou spíš na Hughesovi. A s De Zerbim taky nesouhlasím ( ), PL zkušenost za mě přeceňovaná, styl fotbalu není moc šitej na aktuální kádr, filosofie moc bohemská a naivní, a charakter kouče dle různých zdrojů taky není úplně ideální + bídná angličtina. Za mě je to teď buď Nagel nebo Amorim kde Nagel je trochu konzervativnější volba.

Reagovat
Jkb

Zkušenost s Anglickým fotbalem ti v první sezóně pomůže. Pro De Zerbiho styl fotbalu je právě ten současný kádr Liverpoolu mnohem vhodnější než třeba pro ten Amorimův, máš pravdu, že ta De Zerbiho filosofie je moc bohémská ale to ta Kloppova taky, Amorim je víc na kontrolu hry, mnohem taktičtější pojetí fotbalu, sice s výborným presinkem ale zase tam musíš mít hráče kteří vyhrávají spoustu soubojů a kteří naběhají spoustu metrů.

Přiznám se, že úplně neznám Nagelsmannovu práci, těch jeho zápasů jsem tolik neviděl, rozbory jeho stylu hry taky moc ne, vím, že spousta lidí ho dost hypuje, ale to je tak všechno.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono často ani tisicihodinový rozbor hráčů a trenéru ti nepomůže k tomu aby ten člověk byl ve tvém týmu úspěšný. Kdyby to tak bylo, každý hráč a trenér by byl top a nikdo by nebyl zklamáním, nikdo by nikoho nevyhazoval a tak. Si pamatuju jak Klopisko měl brutálně načteného Imobilníka a jak rychle z BVB letěl.

Reagovat
Talker

Spíš se Liverpool vrátil k očekáváním a tlaku, které mají od trenéra TOP kluby.

Reagovat
martin.b

Taky mi pořád vychází jako nejlogičtější volba.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Konspirator

to určitě.. Live jde zas 10 let kanalama

Reagovat
Jardman

Brutální komedie, šle jsem pro.

Reagovat
M.Vaza

Tvl proč ho hlavně vyrazili

Reagovat
vladino10

Pred domom šla ženská s väčšími ceckami, ktorá chcela kures. Bayern sa kvôli nej vydrbal na dobrú manželku, od tej novej dostal syfilis (a ani varit nevedela a kurovat uz nechcela), tak sa s ňou rozisiel a teraz sa zúfalo snaží získať naspäť tu pôvodnú.

Reagovat
John Obi Mikel

Protože byl druhej v lize.

Výsledek je, že jsou druzí v lize.

Reagovat
Jardman

A v LM dostal 1 gól od Plzně a PSG vypráskal v osmifinále, též bez obdrženého gólu.

Reagovat
Müllered

2

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš 0, ty goly si nechali dát svou ležárnosti to se nepočítá

Reagovat
John Obi Mikel

Tak zas ho předtím podrželi když ostudně vypadl s Villarealem

Reagovat
DidusIneptus

Nesmysl!

Reagovat
Csaplárova past

Takhle si nechat nasrat na hlavu ...

Reagovat
Müllered

Pojď synu, máš tu rozdělanou práci.

Reagovat
esmuellert

Reagovat
ACSeRw!n

a po nem logicky Tuchel

Reagovat
Rich

Zůstaň, kde jsi... Tato kapitola už skončila a chce to zkusit někoho úplně jiného... Rangnick, Zidane, Slot či Emery. Kohokoliv z nich... Osobně bych nejvíce si přál Zidana, ale i Arno Slot by byl zajímavý...

Reagovat
Vinci

Vždyť byl vyhozenej naprosto oprávněně. Nechápu proč ho brát zpět

Reagovat
vladino10

V LM v tu sezónu 2x porazil Barcelonu, 2x porazil neskoršieho finalistu Inter, 2x porazil PSG...s chuopo motingom na hrote.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hrozně odpornej prasečí ksicht. Navíc neskutečně přeceňovanej, ale ať jde do Bayernu, aspoň se čekání na titul prodlouží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele