Nagelsmannova budoucnost v německé reprezentaci? Völler chce, aby trenér zůstal

Dnes, 09:56
Aktuality
Rudi Völler a Julian Nagelsmann (© AFP)

Dlouhá léta vládl německému nároďáku na lavičce Joachim Löw. Toho pak v září roku 2021 nahradil Hansi Flick, aby po neúspěšných dvou letech musela být podniknuta další změna. A s aktuálním koučem Julianem Nagelsmannem se přece začalo blýskat na lepší časy. Německý fotbalový svaz (DFB) se přitom pokusí se sedmatřicetiletým trenérem prodloužit smlouvu.

Ta je platná do konce července roku 2026, tedy do světového šampionátu, který se bude konat za oceánem v Kanadě, USA a Mexiku. Němečtí funkcionáři by si na každý pád přáli, aby nastavená spolupráce trvala ještě déle. Fanoušci po Flickově působení přežili opravdu velmi úmorné období plné neúspěchů a k domácímu evropskému šampionátu vzhlíželi s velkým strechem. Poměrně rychle však bývalý šéf lavičky Bayernu dokázal na hřišti i mimo něj obrátit atmosféru zásadně k lepšímu.

EURO 2024 sice dopadlo nepříznivým výsledkem a koncem ve čtvrtfinále, herně nicméně reprezentace nezklamala. Vypadla s pozdějšími mistry Evropy ze Španělska po lítém boji. "Budeme se snažit Juliana přesvědčit o tom, že má smysl, aby tu ještě pár let zůstal. Vím, že se mu to líbí. Ale pořád je to mladý kluk, který má možná ambice dělat něco jiného,” uvedl nedávno Rudi Völler, sportovní ředitel Nationalelf, pro německý týdeník Sport Bild.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Německo
3
2
1
0
9 : 3
7
2
Nizozemsko
3
1
2
0
8 : 5
5
3
Maďarsko
3
0
2
1
1 : 6
2
4
Bosna a Hercegovina
3
0
1
2
3 : 7
1

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
hematop

Německo má velmi silný mančaft, ale musí odemknout svůj potenciál, svou nejsilnější zbraň a začít jet na plný plyn.

Reagovat
raduinho

myšlenka

Reagovat
kattos

Musí se vydat tou pravou cestou

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Hachim Mastour

Voller to je ten z Fify?

Reagovat
eder

Jeho brácha.

Reagovat
Rudnevs

Urcite. Julian to pekne nakopol, snad ostane este nejaku dobu.

Reagovat
Witcher

Lepší bejt poradce Red Bullu

Reagovat
fantomas10

Trochu me nasrali tim dojezdem zapasu v Bosne no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele