Názory a komentáře

ANKETA: Kdo ovládne derby? Rada i Hušbauer věří Spartě. Týmy budou opatrné, myslí si Polom

Pohárové derby v Edenu nakonec ovládla Sparta. Nyní je na programu odveta o ligové body na Letné. Rudí v případě výhry mohou utéct svému sokovi z Vršovic na rozdíl sedmi bodů. Bylo by pak o vítězi FORTUNA:LIGY rozhodnuto? A v čem by nedělní duel mohl být odlišný od středeční bitvy? Na to odpovídali vybraní experti v anketě Livesport Zpráv.

Ozvěny z Bundesligy: Co přinesl výlet na západ? Mraky gólů i setkání s legendou

Atmosféru Bundesligy lze jistě nasávat i z televize. Nenahraditelný zážitek však nabídne jen a pouze aktivní cesta přímo do Německa. A když se tedy naskytne příležitost, není nad čím váhat. Obzvlášť, když se má jet i do Dortmundu, kde se navíc můžete setkat s vítězem Ligy mistrů.

X faktor Bowen a nigerijská loupež na Old Trafford: 26. kolo Premier League v kostce

Osmizápasová série West Hamu bez vítězství v soutěžních duelech je minulostí. Hammers totiž v pondělní dohrávce přestříleli Brentford 4:2. Do hlavní role se obsadil v novém roce trápící se kanonýr Jarrod Bowen, který zazářil hattrickem. Nečekanou "facku" naopak musel skousnout rozjetý Manchester United, jenž na Old Trafford prohrál s Fulhamem 1:2 po gólech nigerijských reprezentantů. Ostatní favorité ve 26. kole nezaváhali.

Chytilův bleskový hattrick aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

Ve 22. kole FORTUNA:LIGY nezaváhal ani jeden ze tří největších favoritů. Pražská Slavia dlouho bojovala doma s Pardubicemi bez branek, pak se rozjel Mojmír Chytil a hattrickem za necelých osm minut zařídil výhru 3:0. Viktoriáni si doma bez větších obtíží poradili se Zlínem rovněž 3:0.

Houževnatá Chelsea a rekordman Højlund: 25. kolo Premier League v kostce

Jedenáctizápasová vítězná série Manchesteru City v soutěžních duelech je minulostí. Obhájci titulu totiž i podruhé v sezoně remizovali s Chelsea, tentokrát 1:1. Chuť si sice částečně spravili v úterní dohrávce s Brentfordem, ale před vedoucí Liverpool se nedostali. O víkendu opět naděloval Arsenal a vynikající formu potvrdil také Manchester United, jehož útočník Rasmus Højlund překonal na Kenilworth Road hned několik rekordů.

Ozvěny z Bundesligy: Stuttgart prodal akcie. A doufá, že získal turbo

Investoři. Do Bundesligy je fanoušci nechtějí pustit, v mnoha klubech už ale mají značný vliv. Část akcií prodal mecenáši naposledy Suttgart? Co za to dostane? Jak se v Německu na podobné obchody nahlíží? A co přinesly v jiných oddílech?

Na jablonecké Střelnici se opravdu střílelo aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

Ve 21. kole FORTUNA:LIGY si Slavia spravila chuť po remíze 1:1 v dohrávce se Zlínem a na půdě Karviné pohodlně vyhrála 3:0. Sparta tak snadné klání neměla, Liberec ji v Praze potrápil dobrým výkonem. Letenští ale zvítězili 2:1 díky dvěma slepeným gólům z kraje druhého poločasu.

Fantasy Boost: Double gameweek je za rohem! Nastal čas použít žolíka?

Pro více než 11 milionů Fantasy manažerů nadešel ze strategického hlediska jeden z nejdůležitějších víkendů v sezoně Premier League. Před důkladným monitoringem tzv. double gameweeku se ale krátce vraťme k předchozímu kolu, které v minilize na našem webu suverénně opanoval Martin Mlýnek. Jeho tým Gunners v čele s trojicí Declan Rice, Bukayo Saka, Gabriel Magalhães získal 108 bodů i proto, že kapitán Erling Haaland opět ukázal svou výjimečnost.

Zostuzení West Hamu a Haaland zpět v ráži: 24. kolo Premier League v kostce

Nejvyšší ligovou porážku od roku 1959, navíc na vlastním trávníku před zaplněnými tribunami olympijského stadionu, museli o víkendu skousnout fotbalisté West Hamu. Arsenal si totiž v chrámu Hammers otevřel střelnici a po galapředstavení, které režírovala bývalá opora domácích Declan Rice, zvítězil 6:0.

Přestřelka na Slavii nakonec překvapení nepřinesla aneb Události 20. kola FORTUNA:LIGY

Ve 20. kole FORTUNA:LIGY viděli přestřelku diváci v Edenu. Domácí Slávisté totiž duel s Jabloncem rozhodli až v poslední minutě nastaveného času a vyhráli 4:3. Nezaváhal ani první celek tabulky. Sparta se vydala na daleký výlet do Karviné, která ji sice pozlobila, ale mistr zvítězil 3:0.

Ozvěny z Bundesligy: Žerty stranou. Tak silného vyzyvatele Bayern dosud nepotkal

Ještě se nerozhodne o titulu, už ale vyložíme karty na stůl. Tak nějak hovořili trenéři Bayernu i Leverkusenu o sobotním šlágru Bundesligy. Nu, karty jsou obráceny lícem nahoru. Co ukazují? Jednoho opravdu vážného uchazeče o trofej, který své sídlo nemá v mnichovské Säbener Straße, nýbrž nedaleko břehu Rýna.

Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali

Nejlepší Afcon 21. století je u konce. Dnes večer se na stadionu Alhassana Ouattary v Abidžanu rozhodne o novém mistrovi Afriky. Domácí Pobřeží slonoviny ve velkém finále přivítá Nigérii.

Fantasy Boost: Double gameweek Citizens a Reds se blíží, Wagner trefil "jackpot"

Mít v sestavě tři nejproduktivnější hráče uplynulého kola z hlediska FPL se Fantasy manažerům povede jen výjimečně. Tomáši Wagnerovi se to ale během gólově nejbohatšího víkendu v novodobé historii anglické ligy podařilo.

Cunha, Foden a euforie na Emirates: 23. kolo Premier League v kostce

Premier League má za sebou nejgólovější prodloužený víkend v novodobé historii soutěže. Během 10 utkání padlo 45 branek, z čehož vyplynula i řada fenomenálních individuálních výkonů. Nade všemi čněli Matheus Cunha z Wolverhamptonu a Phil Foden z Manchesteru City, kteří zazářili hattrickem. V očekávaném šlágru skolil Arsenal 3:1 Liverpool a trojice hlavních aspirantů na titul je proto vměstnána do dvou bodů.

Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana

Africký fotbalový svátek se chýlí ke konci. Zbývají poslední čtyři týmy, které se v rámci jediného semifinálového dne utkají o vstupenky do velkého finále: podvečerní duel obstará asi největší zbývající favorit, Nigérie, a překvapení turnaje z Jihoafrické republiky. Večer se potom domácí Sloni postaví dosud neporaženému Kongu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele