Názory a komentáře

Malý průvodce juniorskou Copou Libertadores: Týmy jsou Always Ready

Jižní Amerika je obrovský kontinent, skoro dvojnásobně velký jako Evropa. Vzhledem k tomuto faktu je tudíž datum tamního mládežnického klubového šampionátu pohyblivé v závislosti na klimatických podmínkách hostitelské země. Zatímco loni se turnaj pořádaný v Chile konal v červenci (tudíž v tamních zimních podmínkách), letos mě mírně zaskočilo již březnové, tedy pro pořádající Uruguay letní, datum. Turnaj bylo v posledních letech možné sledovat na oficiálním kanálu CONMEBOL na YouTube a já doufám, že letos tomu nebude jinak.

ANKETA: Kdo ovládne derby? Rada i Hušbauer věří Spartě. Týmy budou opatrné, myslí si Polom

Pohárové derby v Edenu nakonec ovládla Sparta. Nyní je na programu odveta o ligové body na Letné. Rudí v případě výhry mohou utéct svému sokovi z Vršovic na rozdíl sedmi bodů. Bylo by pak o vítězi FORTUNA:LIGY rozhodnuto? A v čem by nedělní duel mohl být odlišný od středeční bitvy? Na to odpovídali vybraní experti v anketě Livesport Zpráv.

Ozvěny z Bundesligy: Co přinesl výlet na západ? Mraky gólů i setkání s legendou

Atmosféru Bundesligy lze jistě nasávat i z televize. Nenahraditelný zážitek však nabídne jen a pouze aktivní cesta přímo do Německa. A když se tedy naskytne příležitost, není nad čím váhat. Obzvlášť, když se má jet i do Dortmundu, kde se navíc můžete setkat s vítězem Ligy mistrů.

X faktor Bowen a nigerijská loupež na Old Trafford: 26. kolo Premier League v kostce

Osmizápasová série West Hamu bez vítězství v soutěžních duelech je minulostí. Hammers totiž v pondělní dohrávce přestříleli Brentford 4:2. Do hlavní role se obsadil v novém roce trápící se kanonýr Jarrod Bowen, který zazářil hattrickem. Nečekanou "facku" naopak musel skousnout rozjetý Manchester United, jenž na Old Trafford prohrál s Fulhamem 1:2 po gólech nigerijských reprezentantů. Ostatní favorité ve 26. kole nezaváhali.

Chytilův bleskový hattrick aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

Ve 22. kole FORTUNA:LIGY nezaváhal ani jeden ze tří největších favoritů. Pražská Slavia dlouho bojovala doma s Pardubicemi bez branek, pak se rozjel Mojmír Chytil a hattrickem za necelých osm minut zařídil výhru 3:0. Viktoriáni si doma bez větších obtíží poradili se Zlínem rovněž 3:0.

Houževnatá Chelsea a rekordman Højlund: 25. kolo Premier League v kostce

Jedenáctizápasová vítězná série Manchesteru City v soutěžních duelech je minulostí. Obhájci titulu totiž i podruhé v sezoně remizovali s Chelsea, tentokrát 1:1. Chuť si sice částečně spravili v úterní dohrávce s Brentfordem, ale před vedoucí Liverpool se nedostali. O víkendu opět naděloval Arsenal a vynikající formu potvrdil také Manchester United, jehož útočník Rasmus Højlund překonal na Kenilworth Road hned několik rekordů.

Ozvěny z Bundesligy: Stuttgart prodal akcie. A doufá, že získal turbo

Investoři. Do Bundesligy je fanoušci nechtějí pustit, v mnoha klubech už ale mají značný vliv. Část akcií prodal mecenáši naposledy Suttgart? Co za to dostane? Jak se v Německu na podobné obchody nahlíží? A co přinesly v jiných oddílech?

Na jablonecké Střelnici se opravdu střílelo aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

Ve 21. kole FORTUNA:LIGY si Slavia spravila chuť po remíze 1:1 v dohrávce se Zlínem a na půdě Karviné pohodlně vyhrála 3:0. Sparta tak snadné klání neměla, Liberec ji v Praze potrápil dobrým výkonem. Letenští ale zvítězili 2:1 díky dvěma slepeným gólům z kraje druhého poločasu.

Fantasy Boost: Double gameweek je za rohem! Nastal čas použít žolíka?

Pro více než 11 milionů Fantasy manažerů nadešel ze strategického hlediska jeden z nejdůležitějších víkendů v sezoně Premier League. Před důkladným monitoringem tzv. double gameweeku se ale krátce vraťme k předchozímu kolu, které v minilize na našem webu suverénně opanoval Martin Mlýnek. Jeho tým Gunners v čele s trojicí Declan Rice, Bukayo Saka, Gabriel Magalhães získal 108 bodů i proto, že kapitán Erling Haaland opět ukázal svou výjimečnost.

Zostuzení West Hamu a Haaland zpět v ráži: 24. kolo Premier League v kostce

Nejvyšší ligovou porážku od roku 1959, navíc na vlastním trávníku před zaplněnými tribunami olympijského stadionu, museli o víkendu skousnout fotbalisté West Hamu. Arsenal si totiž v chrámu Hammers otevřel střelnici a po galapředstavení, které režírovala bývalá opora domácích Declan Rice, zvítězil 6:0.

Přestřelka na Slavii nakonec překvapení nepřinesla aneb Události 20. kola FORTUNA:LIGY

Ve 20. kole FORTUNA:LIGY viděli přestřelku diváci v Edenu. Domácí Slávisté totiž duel s Jabloncem rozhodli až v poslední minutě nastaveného času a vyhráli 4:3. Nezaváhal ani první celek tabulky. Sparta se vydala na daleký výlet do Karviné, která ji sice pozlobila, ale mistr zvítězil 3:0.

Ozvěny z Bundesligy: Žerty stranou. Tak silného vyzyvatele Bayern dosud nepotkal

Ještě se nerozhodne o titulu, už ale vyložíme karty na stůl. Tak nějak hovořili trenéři Bayernu i Leverkusenu o sobotním šlágru Bundesligy. Nu, karty jsou obráceny lícem nahoru. Co ukazují? Jednoho opravdu vážného uchazeče o trofej, který své sídlo nemá v mnichovské Säbener Straße, nýbrž nedaleko břehu Rýna.

Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali

Nejlepší Afcon 21. století je u konce. Dnes večer se na stadionu Alhassana Ouattary v Abidžanu rozhodne o novém mistrovi Afriky. Domácí Pobřeží slonoviny ve velkém finále přivítá Nigérii.

Fantasy Boost: Double gameweek Citizens a Reds se blíží, Wagner trefil "jackpot"

Mít v sestavě tři nejproduktivnější hráče uplynulého kola z hlediska FPL se Fantasy manažerům povede jen výjimečně. Tomáši Wagnerovi se to ale během gólově nejbohatšího víkendu v novodobé historii anglické ligy podařilo.

Cunha, Foden a euforie na Emirates: 23. kolo Premier League v kostce

Premier League má za sebou nejgólovější prodloužený víkend v novodobé historii soutěže. Během 10 utkání padlo 45 branek, z čehož vyplynula i řada fenomenálních individuálních výkonů. Nade všemi čněli Matheus Cunha z Wolverhamptonu a Phil Foden z Manchesteru City, kteří zazářili hattrickem. V očekávaném šlágru skolil Arsenal 3:1 Liverpool a trojice hlavních aspirantů na titul je proto vměstnána do dvou bodů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele