Názory a komentáře

Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali

Nejlepší Afcon 21. století je u konce. Dnes večer se na stadionu Alhassana Ouattary v Abidžanu rozhodne o novém mistrovi Afriky. Domácí Pobřeží slonoviny ve velkém finále přivítá Nigérii.

Fantasy Boost: Double gameweek Citizens a Reds se blíží, Wagner trefil "jackpot"

Mít v sestavě tři nejproduktivnější hráče uplynulého kola z hlediska FPL se Fantasy manažerům povede jen výjimečně. Tomáši Wagnerovi se to ale během gólově nejbohatšího víkendu v novodobé historii anglické ligy podařilo.

Cunha, Foden a euforie na Emirates: 23. kolo Premier League v kostce

Premier League má za sebou nejgólovější prodloužený víkend v novodobé historii soutěže. Během 10 utkání padlo 45 branek, z čehož vyplynula i řada fenomenálních individuálních výkonů. Nade všemi čněli Matheus Cunha z Wolverhamptonu a Phil Foden z Manchesteru City, kteří zazářili hattrickem. V očekávaném šlágru skolil Arsenal 3:1 Liverpool a trojice hlavních aspirantů na titul je proto vměstnána do dvou bodů.

Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana

Africký fotbalový svátek se chýlí ke konci. Zbývají poslední čtyři týmy, které se v rámci jediného semifinálového dne utkají o vstupenky do velkého finále: podvečerní duel obstará asi největší zbývající favorit, Nigérie, a překvapení turnaje z Jihoafrické republiky. Večer se potom domácí Sloni postaví dosud neporaženému Kongu.

Ozvěny z Bundesligy: Dortmund potřebuje stratéga. Už nějakou dobu

Zápas v Heidenheimu se Dortmundu moc nepovedl. Za bezbrankovou plichtu musel být nakonec rád. Nešlo přitom o výjimečný nezdar. Borussia klopýtá celou probíhající sezónu, ne-li déle. A nespokojenost s trenérem Edinem Terzićem roste.

Shrnutí zimního přestupového období Ligy Portugal: Z velké trojky nejaktivnější Benfica

Zimní přestupové okno dospělo v největších evropských ligách ke svému konci. Kádry mají do léta zkompletované také v Portugalsku, kde došlo k řadě zajímavých přestupů. Své ambice na obhajobu mistrovského titulu prokázala Benfica. Hromadně pak posilovaly zejména týmy, kterým hrozí, že budou bojovat ve zbytku sezony o udržení...

Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane

Dokážou domácí Sloni po vyřazení Senegalu dokonat obrat a vyšachovat ze hry i silné Mali? Medaile je před dnešním podvečerním výkopem už opravdu nadosah, Malijci ale představují dalšího velice těžkého soupeře. Čtvrtfinálový program následně večer uzavřou Jihoafrická republika s Kapverdami.

Fantasy Boost: Jankovský v minilize dominoval, nastal čas koupit zpět Haalanda?

Po krátkých pauzách vyplněných FA Cupem se kolotoč Premier League opět roztáčí naplno. Únorovou porci pěti kol odstartoval ve Fantasy minilize na našem webu suverénním vítězstvím Václav Jankovský, jehož tým Red Card Rebels zapsal 98 bodů. Zejména proto, že deset z jedenácti fotbalistů splatilo jeho důvěru. Na Erlinga Haalanda sice nevsadil, ale v nadcházejícím 23. kole může být vše jinak. Přivedli jste stejně jako více než půl milionu FPL stratégů uzdraveného Nora zpět?

Bradleyho show zastínila i Adebayův hattrick: 22. kolo Premier League v kostce

Nezapomenutelný středeční večer prožil dvacetiletý obránce Conor Bradley. V dresu svého mateřského Liverpoolu totiž bilancí 1+2 zazářil ve šlágru s Chelsea, výrazně přispěl k demolici Blues a udržení prvního místa v tabulce. Tento počin přebil mimo jiné i hattrick Elijaha Adebaya z Lutonu či infarktové drama ve Wolverhamptonu, které v sedmé minutě nastaveného času rozhodl ve prospěch Manchesteru United teenager Kobbie Mainoo.

Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj

Neblú, gólman Angoly, tedy hrát nebude; v osmifinále proti Namibii byl vyloučen, Černé antilopy ale i přesto dokázaly zvítězit a dnes je čeká silná Nigérie. Ve druhém zápase úvodního čtvrtfinálového dne se představí DR Kongo proti Guineji.

Ozvěny z Bundesligy: Řešil finanční obtíže, brojil proti extrémistům. Prezident Frankfurtu se loučí

Více než 23 let měl frankfurtský Eintracht jediného prezidenta. Startovací pozici přitom Peter Fischer vůbec neměl jednoduchou. Postupem času ale jasně definoval, jak se má klub profilovat. A díky tomu se u fanoušků "Orlů” stal velice oblíbenou osobou. Na konci ledna se však s nimi rozloučil. V 67 letech na svou pozici rezignoval.

Fantasy Boost: Haaland už bude v nominaci Citizens, o "céčko" se hlásí De Bruyne

Po krátké pauze vyplněné FA Cupem je Premier League zpět. Před boostem pro 22. kolo se ale krátce vraťme o kolo zpět, které v minilize na našem webu opanoval Tomáš Klézl, jehož tým Promopro zapsal 95 bodů.

Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali

Poslední hrací den osmifinálových bojů letošního Afconu rozhodne o tom, kolik předturnajových favoritů zůstane ve hře i do dalšího kola - Senegal už je ze hry, zbývá Maroko, které se představí večer proti Jihoafrické republice. Podvečerní zápas obstará sahelské derby mezi Mali a Burkinou Faso.

Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že

Po očekávaných sobotních výsledcích jsme se včera na Afconu dočkali prvních překvapení vyřazovací fáze - Rovníková Guinea na turnaji končí, stejně jako silný Egypt. Dnes jde do hry největší favorit ze Senegalu, který se postaví domácímu Pobřeží slonoviny; ještě předtím ale svůj zápas rozehrají Kapverdy s Mauritánií.

Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla

První osmifinálový den Afconu dopadl podle očekávání. Dnes je na programu nejdříve zápas mezi Rovníkovou Guineou a (obyčejnou) Guineou: Nzalang Nacional budou chtít protáhnout vítěznou šňůru a do zápasu vstupují jako lehcí favorité. Totéž platí o Egypťanech, které večer v duelu remízových králů čeká DR Kongo.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele