Nevím, jestli si Sancho ještě někdy zahraje za Manchester United, řekl Ten Hag

16.09.2023, 12:07
Aktuality

Erik ten Hag (53) v pátek prohlásil, že neví, zda Jadon Sancho (23) ještě někdy nastoupí za Manchester United. Útočník byl od týmu odstaven poté, co na sociálních sítích kritizoval manažera Manchesteru United, protože se domnívá, že se stal obětním beránkem. Jádrem sporu je hráčův přístup k tréninku a nepříliš profesionální chování.

Ten Hag naznačil, že prohlášení na sociálních sítích nebylo jediným incidentem týkajícím se anglického reprezentanta, který bral klub v potaz, když rozhodoval o hráčově trestu. Sancho například strávil už část minulé sezony samostatnou přípravou v Nizozemsku poté, co Ten Hag prohlásil, že není v natolik dobré fyzické a psychické kondici, aby mohl hrát za United.

V rozhovoru před sobotním zápasem Premier League proti Brightonu trenér Rudých ďáblů řekl, že neví, jak dlouho bude Sanchův disciplinární trest trvat a zda bude vůbec někdy znovu reprezentovat United na hřišti.

Na otázku, zda bývalá hvězda Borussie Dortmund znovu oblékne dres United, Ten Hag odpověděl: "To nevím. Vím jen, že zítra nás čeká velký zápas, jdeme do nového bloku zápasů ve zhuštěném programu po reprezentační pauze. Na to se soustředím."

Sancho byl před uzávěrkou přestupů spojován s odchodem do Saúdské Arábie, ale nakonec zůstane hráčem Manchesteru United minimálně do lednového přestupového okna. Pro hráče, který byl v roce 2021, kdy přišel do United z Dortmundu, oslavován jako jedna z vycházejících hvězd anglického fotbalu, je to překvapivý ústup z výsluní.

Ten Hag byl zjevně podrážděný z toho, že musel odpovídat na tolik otázek ohledně Sancha v předvečer důležitého zápasu Manchesteru United, který má za sebou neúspěšný start do sezony Premier League. "Není k dispozici, takže v tuto chvíli není důležitý, protože nám nemůže nijak přispět," má jasno Ten Hag.

Kouč také prohlásil, že když loni převzal United, zdědil klub bez 'dobré kultury' a snažil zdůraznit, že se na dění kolem Sancha nesoustředí. "Není to o mně a o tom, abych byl přísný. Jde o prospěch týmu. Nemyslím na to a nemluvím o tom, protože se musíme soustředit jen na zápas," řekl.

"Hráči, které mám k dispozici, si to podle mě zaslouží. Musím je vést, připravit je, o tom to je. Soustředím se jen na ně," uzavřel Nizozemec.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (81)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Co se s těmi dnešními mladými hráči stalo, že po prvním přestupu do velkého týmu jde jejich výkonost do hajzlu? Proč místo aby drželi piču a makali na sobě si myslí že jsou nejlepší na světě a mají všechno na salámu? Jde u nich jen o prachy a dosahování úspěchu ve fotbale už je druhořadý nebo proč to někteří mají tak v piči?

Reagovat
cr7sux

Slyšeli o Feninovi

Reagovat
Martin9719

Přesně jak sis odpověděl.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
romeo351

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
vitasrp

Tak jde asi dost o to, jakýma lidma se obklopíš, jestli ti budou neustále říkat, jakej si frajer, zatímco ti ostatní jsou kreténi a furt ti škodí, tak to na tebe určitě bude mít vliv.

Plus pak jde určitě o to, že ti nejtalentovanější jsou zvyklí, že třeba celý ty roky byli ve svých ročnících nejlepší, spoluhráče převyšovali, a když pak přijdou do velkoklubu, kde jsou ostatní stejně dobří/lepší, tak se vlastně dostanou do situace, ve který ještě nikdy třeba nebyli, tak to taky může vliv.

Reagovat
vitasrp

*mít vliv

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ti lidi jsou dobrý point. Ono když si v mládeži, v bvb nejlepší a lidi ve tvém okolí ti to říkají pořád at se děje co se děje tak ani nemáš žádnou sebereflexi že by tě třeba napadlo že fakt hraju piču a stojím za piču. Pořád máš ego výše než je poslední sedačka na stadioně a díky tomuhle namistrovanému přístupu potom spadneš na hubu. Otázka je, jestli by takoví hráči vůbec přijali nějakou konstruktivní kritiku od svých známých a přátel, když je možná nikdo nikdy takhle nekritizoval.

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Plus sociální sítě, kde si Sancho přečte třeba od Ronaldohoničů, jaký je ten Hag klaun, že zabíjí dalšího hráče, a to ho utvrzuje v tom, že je v právu..

Reagovat
Rudnevs

Sociálne siete celkovo a ten fame z nich robia z niektorých ľudí strašných narcisov bez štipky sebareflexie

Reagovat
Tomanatura

Jak kdybych to tu uz nekdy cetl

Reagovat
Kejza

Já si myslim, že prostě obecně je ve fotbale víc peněz, s tím se zvyšujou nároky na všechno, včetně psychický odolnosti, přístupu, ovládání emocí atd. Medializovanej je úplně každej prd, kterej kdo udělá.. to je pak každý floutkovství víc vidět. Neumím si představit, jak by se v dnešní době prosadili třeba bohémové jako Maradona. Na jednu stranu je to logický, na druhou stranu škoda.

Reagovat
Salfovic

Maradona by se prosadil v pohodě, jen by si všechny bulváry kvůli němu musely udělat speciální záložku.

Reagovat
Kejza

Tak pro média by byl zlatej důl, o tom žádná. Při dnešních nárocích na sportovce s jejich životosprávou a profesionálním přístupem k fotbalu už si nejsem tak jistej, že by kraloval v éře kyborgů jako Ronaldo

Reagovat
Salfovic

Mimořádnej talent se vždycky prosadí.

Reagovat
Kejza

tyjo, tak to si nemyslim prosadí do nějaký míry asi jo, ale ne tak, aby kraloval. nejlepší na světě jsou vždycky mimořádný dříči (samozřejmě s talentem), schopný obětovat tomu sportu všechno.

Reagovat
mistr129

Reagovat
eder

Maradona bral kokain, věděls to?

Reagovat
stuff

Ano, byvale generacie futbalistov boli skromni cielavedomi mladi muzi s idealnym pristupom a zivotospravou.

Reagovat
owny✨

1. Celkově tahle zoomer generace k tomu má sklony.

2. Manchester ho brutálně přeplatil, ono když ti už takhle mladýmu, kdy jsi ještě nic pořádnýho nedokázal, napálí nějakých 250k/week, tak asi dostaneš trochu nezdravýho sebevědomí a motivace se zlepšovat jde do hajzlu

Reagovat
Salfovic

Jenom? Se tu psaly i větší částky.

Reagovat
cr7sux

Nic nedokázal? Hráč anglické repre co měl za BVB v 137 zápasech 50+64? G/A jednou za 86 minut

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak je to s nadsázkou určitě napsané. Prostě dával goly v druhořadém hurá týmu co ofenzivně bavil, ale pořád to bylo děcko co nikdy pravidelně nehrálo v top klubu ani nebralo nesmyslnou částku na plaltu. Neshazuji co dokázal, ale ten přechod zatím nezvládá, podobně jako má problémy Antony nebo Dembélé. Všechno brutálně talentovaní hráči, kteří měli/mají potenciál být nejlepší na svém postu na celém světě, ale nějak to nedávaji.

Reagovat
Talker

Tak tohle se říkalo o každé generaci, že k tomu má sklony. O generaci X, pak o generaci Y, teď o Ztku.

Reagovat
TopinB

Říkali to už Socrates i Aristoteles

Reagovat
_Franklin_

Staci se podivat, co se deje ted se Saudkou a je jasny, kam se to uchyluje.....prachy prachy prachy uspech a trofeje jsou jim u prdele

Reagovat
smetos
Reagovat
oli9

Berem ho do LFC

Reagovat
eder

Ano, tam není tak toxické prostředí...

Reagovat
romeo351

Tak to fakt ne!

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
fabec1222

Tak stačí se podívat, kde začínal, to bylo hned jasný, že to bude zmrd. Tyhle nastrčený agenty od konkurence nebrat.

Reagovat
Unai

ETH Maguire Mount Martial Hojlund Fred

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mönchengladbach

Nový trenér ho vezme na milost. A v létě beztak směr Saúdská.

Reagovat
Man__United

Barcelona are attentive to the situation of Jadon Sancho at Manchester United and could make a loan move in January.

(Source: @sport)

Ok vyměníme za Frenkieho

Reagovat
Remt

Jediná možnost jak by ho ti švorcáci mohli vzít je, že by Jadon ješě 3 roky trucoval a pak by k nim šel zadarmo

Reagovat
Man__United

Reagovat
cr7sux

Reagovat
fenixLFC

zaroven by to vyriesilo aj problem ze na jeho psychiku ma vplyv aj velka vyplata- v barcelone by mu platili prvych 8 rokov almuznu

Reagovat
krisa

Reagovat
Kluivert9

Uklízečku zrovna nepotřebujem.

Reagovat
Eichel

sport je zdroj o ničom a zrovna na krídlach bol pretlak, preto je fati na hosťovačke

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
avicii

Reagovat
miguel bain

Ten Hák mi přijde naprosto nekompetentní. Polovina jeho výroků naprosto mimo, herně United taky mimo a sakra i kdybych měl v práci sebevětšího retarda tak o něm veřejně nevyprávím, že není důležitý nebo že třeba neoblékne triko moji firmy. Tohle akorát podkopává morálku celého týmu. A ti hráči to samozřejmě vnímají a proto se staví na zadní.

Reagovat
Zemun

Cesta do pekla je dráždená dobrými umyslami (ETH), žiaden hráč není viac ako klub (JS).

Ideál je niekde uprostred,tak si vyber co je lepsie

Reagovat
Zemun

*dlaždena

Reagovat
mojmira

drážděna někdy taky

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Eichel

Veď ten futbal v minulú sezónu snáď prvý krát od odchodu SAFa za niečo stál. Konečne to vyzeralo, že sa ten tím niekde posúva a je na správnej ceste a pritom bolo jasné, že by potreboval pre svoj ideálny futbal iného gólmana než De Gea, 9tku ktorou nie je Weghorst a pod.

To, že nezachytil úvod sezóny a očividne mu nevychádza implementácia Mounta a chce poriadok v kabíne a primeraný work ethic, z neho nerobí nekompetentného. Ronalda odstrelil správne a to snáď všetci vidia. A práveže niekoho takého United potrebovalo už skôr a možno by z Pogbu vykresali to, na čo mal talent.

Reagovat
Ešte

Pogbu odstrelil uz Alex, bola chyba ho kupovat nas5.

Reagovat
kattos

Jenže United měli často "slušné" sezony.

Výhra EL, Oleho druhé místo.

Otázka jestli Hag zvládne z toho fakt udělat dobrý tým dlouhodobě.

Já si myslím že ano ale je prostor pro obavy.

Reagovat
fabec1222

Tak otázka je, jestli dostane příležitost na dlouhodobou práci

Reagovat
Eichel

No jasné, ale príde mi, že teraz sú na neho všetci až príliš prísny. Má za sebou dobrú úvodnú sezónu a docela slušnú predvedenú hru. Nezachytil teraz úvod novej sezóny, ale tak za Antonyho nemôže a Sancho je očividne mimo už od prestupu z BVB... plus teda Mount tiež nevyzerá ako správny hráč pre Utd a Case s Eriksenom nemladnú. Ja by som mu určite dal ešte túto sezónu a podržal ho. Na ten Mourinhou futbal sa dva krát dobre nepozeralo a jeho trackrecord hovoril, že do troch sezón to tam celé skolabuje a Ole mal byť proste interim, tam bolo asi jasné, že to nie je žiaden top tréner.

Reagovat
Igli

Vsak Ole byl druhej flek a i v té sezóně, kdy skončil, tak před příchodem Ronalda mu to šlapalo. Tam podle mě potenciál byl nebýt CR7, co mu tam tu jeho hiearchii a styl rozbořil.

Reagovat
Maximm9

Jeho prvni sezona byla dobra na body, ale herne to byla podle me porad tragedie jako ted, jen tam bylo stesti, ktere ted namaji.

Koncem sezony tam Rashovi padlo uplne vsechno a pokud on dal gol, tak to obrana United udrzela. Ted jde krasne videt, jak Rash nevstreli gol, tak jsou v riti.

Reagovat
r.mrazik

to je blbost, stesti ti neudela treti misto v PL

Reagovat
Benfica

Reagovat
zasranej malíř

Nemazli se s nima Eriku, jen tam udělej pořádek

Reagovat
Moshe Dajan

tady sa bude kůřit jenom z komína!

Reagovat
$dolar$

ETH půjde.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
eder

... po žních k Turkovi...

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
ACSeRw!n

pochybuju, ze by byl horsi nez ty klauni co tam hrajou ted

Reagovat
O.Giroud

nevim ci myslis Real alebo ManUtd ale ak ManUtd tak ver tomu, že byl

Reagovat
bartes

Ať žije FB. To si taky nemůže blbec postěžovat doma, ale musí si postěžobat veřejně, aby sbíral lajky?

Trenér taky idiot, prostě mu měl dát nějaké znamení, že se tak nemá chovat a měli si to vyřešit interně. Třeba i tím, že ho třeba nepostaví 1-2 zápasy a ne že kvůli takové kravině bude on sám veřejně vyhlašovat, že si ten hráč už nejspíš nikdy nezahraje za MU......

Reagovat
eder

Prostě jsou idioti oba, nenaděláš nic...

Reagovat
Talker

Tak trenuje pod Hagem rok, takže je možné, že to s ním řešil už 20x interně a prostě to nemělo žádný efekt nebo se to ještě zhoršilo.

Jo, větrat to veřejně není ideální, ale pokud nevidí východisko, tak je to prostě problém.

Reagovat
Benfica

Tak ho mali predat

Reagovat
icemike

Komu? Lenivec s takovou cenovkou a platem?

Reagovat
Benfica

keď sú s ním taký sklamný, že tréner v polke septembra (tesne po presupovom období) poviem, niečo v zmysle, že si už asi nezahrá za MU tak ho mali predať aj za 20M, poslať for free na hosťovanie.. možností je veľa, niekto by záujem určite mal..

teraz cali Sanchovi v podstate len možnosť, aby sa zahral na Ronalda a pustil von niekde nejaký rozhovor, aby s ním mohli rozviazať zmluvu (alebo niečo po čom by bolo možné rozviazať zmluvu), teda snáď sa nevidá cestou Greenwooda a Antonyho.. ale tak či tak, toto nemôžu riešiť každý rok, ale pokiaľ ostatne Ten Hag aj na budúcu sezónu tak si tipnem, že takéto rozhovory tu budeme mať aj budúci rok

Reagovat
ratusek

Už dostal ETH smsku s vyhazovem?

Reagovat
Nuno čomes

Tam musí být docela bordel.

Reagovat
Kuba94

Jediný kdo by se měl sbalit a táhnout je tenhle rádoby trenér

Reagovat
Devil

jj.....to určitě vyřeší ten bordel

Reagovat
Martin9719

Jadon Sancho dnes spatřen jak sleduje zápas u18.

Reagovat
jenage

Nevím, jestli si Sancho ještě někdy zahraje za Manchester United, řekl Ten Hag.

Ten Hag odpověděl: "To nevím..."

Tak co teda řekl??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele