Nizozemský tisk tepe výkon hvězd "Oranjes" i taktiku trenéra De Boera

28.06.2021, 10:41
Aktuality
Matthijs de Ligt (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (135)

Přidat komentář
vceradnesazitra

To je vždycky sranda, jak tyhle namyšlené národy, co si o sobě myslí, že jsou "lepší" nedokážou nikdy uznat, že prostě borci "z východu" je takticky úplně zničili a přehráli. Oranžády podaly slabé výkony, protože je naši prostě k ničemu nepustili, tak to je.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
insane

Ale prosimtě, prostě byli favoriti a teď jsou zklamaní, páč měli na víc. Kdybychom selhali jako favoriti my, tak to budeme analyzovat dost podobně. Ale chápu, že syndrom méněcennosti tenhle stimul v podobě "výhry dobra nad zlem" prostě potřebuje.

Reagovat
Furia Ceca

Měli na víc? Mně tahle jejich generace přijde strašně přeceňovaná

Reagovat
GjøvikFF

Nejlepší bylo to jejich zmiňování generace Nedvěda, Poborského a spol...jako by oni sami snad měli nějaké žně. Na posledních dvou turnajích nebyli a na tomhle letí hned v 1.kole PO.

Reagovat
dadoprso

taky mě to pobavilo. Jo náš tým je sice na papíře o dost slabší, než ten na EURO 2004, ale i ten jejich tým z 2004 byl o dost silnější, než ten jejich současný.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Tak porad meli velkou cast zakladu tvorenou hraci z vekloklubu, o kterych se tem nasim jen v noci zda. Objektivne jsou individualni kvalitou lepsi. Takze jo, meli na vic.

Reagovat
Greny

V čem byl Wijnaldum lepší než Holeš? V ničem...

Možná v tom že je to Nizozemec a je pro něj lehci se dostat do top týmu...

Jejich liga je technická vs naše je dost fyzicky náročná což si dle mě ještě tolik ve světě neuvědomují ale úspěchy na Euro a Slavie to minimálně na ostrovech vzbudí zájem o hráče... Třeba takovej Holeš, Vaclík, Schick budou mít o nabídky postaráno dokonce bych řekl že i ten Kalas půjde jinam

Reagovat
Greny

Ještě dodám ... Oni nemají dle mě vítězné typy hráčů coz my ano díky Trpisovi... Souček, Coufal a další co prošli Slavii prostě mají respekt a neposerou se a jdou za svým viz Masopust kterého zde hejtujeme všichni byl včera jeden z nejlepších na place ale stejně si myslím že ještě nehrál top vykon

Reagovat
Error

Kurva, nedelej si ze me prdel. To, ze Holes v jednom zapase prechcije Wijnalduma jeste neznamena, ze by to dokazal pravidelne opakovat cely rok. Takto funguji turnajove zapasy a play off.

Reagovat
Greny

Ale já to myslím vážně ... Není to jeden zápas...

Holeš letos vždy fantastický výkon když se hrál důležitý zápas v lize v pohárech v repre... To nemůžu o Wijnaldumovi nebo třeba Depayovi říci ..

Reagovat
Error

dobre

Reagovat
Greny

Jako možná to zní sebevědomě ... Ale já furt nechápu tu naši mentalitu kdy jsme připosrani pořád v čem vždyť hrajeme celkem vyrovnané zápasy s top kluby a platí to i pro repre....pořád se vše jen podceňuje ale vždyť my ani tu ligu nemáme dle mě tak hroznou když to vezmu tak třeba práva na naší ligu jsou neskutečně pod cenou...

Je tolik slabších lig co jsou na tom finančně lépe a co by dali za ty úspěchy na klubové scéně ...

Reagovat
Error

Protoze vzit chlapa, ktery od 17 let hraje na vrcholove urovni, ma za sebou vyhru v LM, vyhru v PL, stoji na nem hra Liverpoolu a narodniho tymu, a naposledy se o nej pretahovala Barcelona s PSG a rict, ze je horsi nez vekove srovnatelny hrac, ktery pred dvemi lety teprve vylezl z Hradce, je proste smesne. Vubec si neuvedomujes, na jakem levelu se dlouhodobe ti hraci drzi. A zacnes tady vytahovat par povedenych zapasu toho druheho.

Neznis sebevedome, znis smesne, protoze nemas vubec zadnou soudnost a doporucil bych ti mokry hadr na hlavu.

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Reagovat
Neutron

Reagovat
stas87

Reagovat
Greny

Pak je teda smutné že nás tento chlap ještě ani jednou neporazil i když měl vždy k dispozici lepší tým k sobě .... 3 zápasy 0 výher ..

Je to možná přehnane dost, úspěchy nekritizuji ale proste opět nás naštěstí neporazil

Reagovat
KingMaster13

Hlavní rozdíl je v tom, že naši se top hráči stanou až třeba 24 a dají třeba 3-4 sezony v zahraničí, ačkoli věřím tomu že Holeš by třeba dokázal být sezonu možná i 2 v PL platnější než Wijnaldum tak nikdy nebude tak slavnej a celkově asi i dobrej, protože Wijnaldum na té nejvyšší úrovni dá takových sezon 15. To je prostě nevýhoda našich kluků že dospívají pozdě.

Reagovat
Greny

A to je to co píšu nahoře že je pro něj snazší se dostat nahoru do těch top lig kór v Nizozemsku kde hrají fakt mladí... Zde tu šanci dostávají hráči později nebo dostávali teď se to mění trošku ...

Reagovat
KingMaster13

To rozhodně akorát nesouhlasím že by Holeš byl na stejné úrovni. Pokud by přestoupil do Anglie tak věřím že může mít 1 nebo 2 sezony kdy i bude platnější než Wijnaldum ale dlouhodobě je před ním. Souhlasím ale, že ti čeští kluci se hrozně podceňují.

Reagovat
stas87

A co vam brani, ich nasadzovat v 17-18 rokoch ako to robi v Holandsku?

Reagovat
Greny

Otázka na někoho jiného... Nejsem trenér kdybych ti ale měl odpovědět tak je to právě tim že naše liga je fyzicky náročná co se týče soubojů a ti mladí na to nemají ne po technické stránce ale spíš fyzické .. možná mě kluci z české sekce řeknou že nemám pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Máš. Vezmi si třeba Chramostu a proti němu Hložka. Od toho druhého bránící hráči odletovali, ten první se bohužel proslavil pádem onnaměšách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Wijnaldum byl vždy hlavně hype hráč. Nic proti němu vyloženě a vůbec bych ho nesrovnával s Holešem, to je píčoviny. Ale určitě bych z něj nestříkal, je to jen lehounký nadprůměr. Žádná hvězda.

Reagovat
Greny

taky si nemyslím že je to superhvezda

Reagovat
KingMaster13

Není to úplně top class ale pokud Holeš nepřestoupí letos do Anglie a neodehraje tam alespoň 3 sezony tak se na něj zapomene, Wijnalduma budou znát všichni věčně

Reagovat
Luc-Luc

Superhvezda jako Mbappe to jiste neni, ale v LFC si svoje odehral a ani si nevzpominam, kdy byl nejak zranenej. Holes je dobrej, ale tyhle srovnani na zaklade jednoho spilu jsou fakt uplne mimo

Reagovat
Puskas

Reagovat
doshcz

Reagovat
icka

Reagovat
verv

Reagovat
vladino10

Reagovat
Beči

Reagovat
PH8

Věděli jste že: již před 7 lety získal Why?naldu bronz z MS v Brazílii?

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Směšně zní akorát kašpaři co za každou cenu podceňují a pomlouvají hráče a kluby z ČR. Že máš nějaký svůj problém a kompenzuješ si to pomlouváním úspěšných lidí je na vyhledání odborné pomoci chlapče.

Reagovat
Neutron

nemyslim, zeby niekoho pomlouval alebo podcenoval, akurat nelieta v oblakoch po vykone z jedneho zapasu kde idete s chlapca robit hraca lepsieho ako vitaza LM, PL, bronzu s MS a stabilneho clena zostavy klubu v najlepsej lige sveta. Iba tolko k tomu. A to Wijnaldum teda nie je ziadna superstar.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám že je Holeš lepší fotbalista a větší hvězda, ale konkrétně zrovna on si to všechno vydřel i když ten talent asi není tak velkej jako u jiných. Je skromnej, opravdový dříč, slušný člověk a každý normální mu to musí přát a obdivovat ho za to.

On takový výkony podává letos celou sezónu. V EL byl fantastickej a pravidelně předčil nejlepší hráče soupeře, v lize (především v derby) opět naprosto dominoval a jeho výkony na Euru nejsou náhoda. Takže ho shazovat nebo podceňovat je, mírně řečeno, k smíchu...

Reagovat
Neutron

este raz, nikto ho nezhadzuje ani nepodcenuje...ani nijako inak neznevazuje jeho kvality, ale napriek tomu, ze si to vydrel, napriek tomu, ze je to pokorny slusny chalan, ktory ma za sebou vybornu sezonu a napriek tomu, ze vcera uplne v pohode strcil Wijnalduma alebo ineho holandana do kapsy tak z dlhodobeho hladiska na jeho urovni proste nie je. Myslim, ze tu slo o to, ze niektori tu proste po paradnom zapase stracaju hlavu a nevedia, kde je hranica, coz je pochopitelne samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to tím, že Holanďani jsou banda nesoudných a arogantních čutálistů. Pravidelně dostávají od český repre na prdel a stejně se považují za favorita před každým zápasem.

Ty individuality možná fungují v klubech, ale dohromady to evidentně nejde. Viz neúčast na EURO 2016, MS 2018 a účast na tomto EURO. Takže by měli spíš držet hubu a projevit respekt lepšímu soupeři.

Reagovat
Neutron

Toto uz je na inu temu a suhlasim s tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

S tvojí definici na Holeše musím souhlasit. Škoda jen, že ty nejsi slušný člověk

Reagovat
smazaný uživatel

Od mentála jako jsi ty to opravdu beru vážně a moc mě to mrzí.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Cobra

Reagovat
Infi

Reagovat
Selänne

Reagovat
icefish

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
insane

Má cenu se vůbec hádat s takovejma lidma? V čem je WIjnaldum lepší? Včera sice možná nic moc nepředvedl, ale v očích většiny světa je to světoznámej hráč z Liverpoolu, zatímco Holeš (kterej má samozřejmě skvělej potenciál, o tom žádná) byl do teď hráč malýho týmu (v kontextu evropskýho fotbalu) ze souteže, která je tak 14. nejlepší v Evropě. Možná proto.

Reagovat
Greny

Dobře v čem je lepší než Souček .. kterej už je teď taky světoznámý fotbalista

Reagovat
PP

Býváš fajn, ale jsi zaslepený. Wijnalduma rád nemám, ale vyhrál s Poolem Ligu Mistrů, přetahují se o něj Barca s PSG. Včera to Holandsku nevyšlo celému týmu, našemu týmu ano. Ale individuality mají lepší, to je prostě fakt. A za mě byli první poločas Holaňdani sakra lepší, ty průniky z krajů na poslední chvíli šťastně zblokované nás zachránili..

Reagovat
Imos

pokud vím, tak Wijnaldum už podepsal PSG ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší? V čem? Kdy? Šance Součka a Baráka se nepočítají ale šance z ofsajdu a po faulu Nizozemců ano?

Reagovat
stas87

Neber to preboha podla jedneho zapasu na turnaji. Keby boli po individualnej stranke lepsi ako holandania, tak hraju v lepsich timoch ako West Ham ci Hellas Verona. A priznajme si, ze presadit sa v Liverpoole ci Lyone je tazsie ako vo Verone.

Reagovat
GjøvikFF

On ale reaguje na "sakra lepší Holanďany v 1. půli", takhle to prostě nebylo. Jedinou opravdovou gólovku tam měl Barák, zbytek byly vesměs náznaky šancí, a to třeba včetně té Součkovy hlavičky. Holanďani drželi balon, hrálo se minimálně do půlky poločase spíše podle nich, ale "sakra lepší" teda nebyli ani náhodou.

Reagovat
stas87

Jo, zle som to pochopil. Moja chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Však o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, myslím ten jeden konkrétní zápas.

Reagovat
PP

sakra lepší ne, to sem přehnal, ale těch prvních 20 minut bylo od nás hrůzostrašných, tak nás mleli, pak se to vyrovnalo a největší šanci měl Barák. Ale 2x-3x jsme tam měli kliku, že se to zblokovalo pro nás šťastně - 2x Kalas a 1x Vaclík tuším..

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Depay

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
GjøvikFF

No včera na víc prostě neměli. Po hladkém průběhu ve skupině, která se řadila k těm nejslabším, prostě měli moc velké oči a jednoznačně nás podcenili, což byla hrubá chyba, kterou s námi opakují pořád dokola. Vůbec nedokázali reagovat na nepříznivý vývoj, nevymysleli vůbec nic, neměli co nabídnout a po zásluze se pakují domů.

Reagovat
insane

Ano, včera nic nepředvedli, ale však to právě píšu - před zápasem byli favority oni a proto je konečný výkon zklamal. Je vás víc, co asi nechápete psaný text, nebo spíš možná nechce.

Na co jsem ale hlavně reagoval, je ten vykonstruovanej souboj mezi "namyšlenými zápaďáky" a "prostými kluky z východu", to je prostě šíleně otravnej narativ.

Reagovat
GjøvikFF

Tak to je zase otázka, na základě čeho tím favoritem měli být. Ve skupině neměli srovnání, ta byla s prstem v nose. V zápasech s námi pravidelně selhávají. Jestli se viděli jako favorit, tak to bylo další z řady jejich podceňování našeho nároďáku. A když si čtu jejich hodnocení, jako že měli zápas pod kontrolou a měli šance, tak je vidět, že oni tu sebereflexi nemají ani po dalším tvrdém pádu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Vždyť i tady píšou, že jsme jim vyřadili ze hry Blinda a že zaostávali i v širší perspektivě v tom zápase. Nemohli jsme přece čekat, že budou pět ódy na náš výkon.

Reagovat
oli9

No já doufal že jim dáme sadu jen podle těch holandských fanoušků.. Jak se jich pred zápasem ptali na nás a znali jen Schicka díky gólů na euru jinak nic.... Prostě si nic nepřipoušteli

Reagovat
insane

A co, že nás neznali? Teď už asi budou. Já nevim, dělat, jako kdybychom my jako favoriti znali třeba hráče Ázerbájdžánu? Ti nás taky docela posadili na zem a my jsme náš výkon reflektovali jako nepovedenej, než abychom vyzvdvihovali jejich kvality. Tyhle vyfabulovaný kecy o tom, jak nás chudáky nikdo nerespektoval jenom proto, že jsme Češi, tohle prostě musí sežrat jenom dementi. Sorry.

Reagovat
Imos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Reagovat
Cobra

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
oddy

Mně dle článku přijde jejich hodnocení v pohodě. Jasně, že primárně řeší sebe, stejně jako bychom my řešili našeho trenéra a výkony, kdybychom prohráli.

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Jen do nich

Reagovat
Acrocephalus

Někteří novináři jen těžko skousávají, že jejich hvězdné mužstvo končí "s průměrnými Čechy". Ale jak už jsme psal jinde, Nizozemci prohráli a prohrávají pravidelně z jednoho úplně jednoduchého, ale klíčového důvodu: že nás strašně podceňují. Platilo v roce 2004, kdy na trávníku běhal Nedvěd, Poborský, Koller, Baroš a spol., platilo i v roce 2021. Pokud si trochu vzpomínáte, i tehdy roku 2004 se pasovali na jasné favority s tím, že naše převálcují, ale ten obrat je úplně zparalyzoval, odrovnal. Pamatuji si dobře na ten nasranej ksicht van der Nisterloye, který jako by říkal: "my vážně prohráli s Čechy, s takovými sráči?" A ono se toho za 17 let v jejich přístupu k nám moc nezměnilo, což je z jejich strany totální demence. I ti Angláni, kteří mají sklony se dívat na ostatní skrze prsty, hráli s námi mnohem obezřetněji a zodpovědněji. Byl to od nich přístup "jsme dobří, měli bychom to uhrát, ale nesmíme Čechům dát příležitost a vzadu to otevřít, pač by nám mohli zle zatopit", taky díky nedávné prohře 1:2. Anglie si to pamatovala a byla poučena. Nizozemci se nepoučili ani ze 70. let, ani z roku 2004, ani z kvalifikace EURO 2016 a ani teď. Místo toho se už viděli na bedně a Čechy nebrali ani trochu vážně. Kdo seje vítr, sklízí bouři.

Reagovat
Furia Ceca

No hlavně už v kvaldě na Euro 2004 museli do baráže, protože u nich jsme hráli 1:1 a v Praze 3:1 vyhráli, takže z 1. místa jsme šli my

Reagovat
Beči

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prohráli s námi počtvrté za sebou, asi něco dělají špatně

Reagovat
cresposuper

Napad pchat De Vrija na kraj bol teda skvely, De Boer genialny taktik, ako si ho pamatame aj od nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky mi byli sympatičtí, ale nas*at si na hlavu tím, že neměli střelu na branku a zároveň nás popisují jako “průměrné” je fakt kumšt.

Reagovat
Stana95

jsem moc rád, že je poslala dom zrovna naše "parta průměrných českých fotbalistů"

Reagovat
smazaný uživatel

A možná právě v tý partě byl hlavní rozdíl.

Reagovat
wishmaster

Priemerné mužstvo, no ešteže vy máte tých hviezd na každý post najpriemrrnejšie Holandsko za posledné roky

Reagovat
jack_donaghy

Aj teraz po zapase je vidno ako k tomu pristupovala Holandska spolocnost. Hraci su sice profesionali, ale urcite sa to trocha odrazilo aj na nich. Najvacsia chyba jednoznacne bola podcenenie. Cesi sice na papieri vyzeraju priemerne, nie je tam ziadne meno z ktoreho by siel strach, ale vsetci ich hraci vedia hrat futbal velmi dobre. Su tam skusenosti v podobe Kaderabka, ale aj taki Jankto a Barak hraju Seriu uz snad 4-5 rokov (neviem presne). K tomu Soucek+Coufal, ktori su asi na vrchole (alebo kusok pred nim) a nakoniec Schick, ktory je perfektny fotbalista - nepotreboval XY sanci, tu jednu vyuzil uplne. K hracom Slavie pisat asi nic netreba - skveli futbalisti, mnoho z nich caka lepsie zahranicne angazma.

Co som tymto dlhym prispevkom chcel povedat, ze ten tim rozhodne nie je priemerny a aj ked na prvy pohlad nevyzera nebezpcne, tak je tam velka sila ktoru nemozno podcenit - co Holandania spravili.

Reagovat
Acrocephalus

Tak na papíře jsou dvěma výstražnými body Schick a Souček. Pohlídáme si je, řekne si tým, co proti nám hraje. A pak vyplave hráč, o kterém ani nevěděli, že ho máme na soupisce. Toto je dobrá taktika, nechat namalovat terče na výrazné individuality a přitom nechat vyniknout ty málo známé. Takže když teď ten terč má na sobě i Holeš, kdo převezme štafetu po něm? Mohl by konečně ten Hložek, řekl bych, že o něm ostatní týmy taky nic moc neví.

Reagovat
Beči

Reagovat
hromdopolice

Jak jsme se všichni báli naší slabý stoperský dvojice, tak včera zahráli výborně. Depaye úplně vymazali ze hřiště. Jo byly tam momenty, kde to nebylo na výbornou, ale Kalas i Čelůstka hrajou nakonec velmi dobře, krom zápasu se skotem.

Reagovat
Imos

Reagovat
KingMaster13

Kalas včera super, často ho kritizuju ale včera mi to natřel ale snad to nebyla jen jedna vlaštovka a bude pokračovat

Reagovat
Greny

Reagovat
naheCZ

Zápas od zápasu jsou lepší a lepší. Snad to tak bude i v dalším kole

Reagovat
Beči

Kalas dělal chyby jen v zápase se Skoty, od té doby je stabilní a včera byl vyloženě výborný. To samé platí pro Čelůstku. Jakmile se ti dva sehráli, tak podávají stabilní a dobré výkony.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
oli9

Průměrných českých fotbalistů... T vole jako by ti Nizozemci byli válec

Reagovat
SunFells

Vyzývavě napsáno, ale v podstatě je to pravda. Radoval jsem se z losu nizozemců, protože už ve skupinách se málo upozorňovalo na to jak jsou defenzivně chatrní a měli hype na pěkné hře a vytváření si mnoha příležitostí. Poměrně slabé celky jako Ukrajina i Makedonie (ač 0:3, tak skórovali 2 odvolané góly z minimálních ofsajdů) je dokázali i s málem vzadu obnažit a s takovou na Euru daleko dojít nemůžeš.

Reagovat
PP

taky jsem byl za ně rád. Zaprvé na ně umíme a zadruhé jejich hurá systém funguje, když vedou..

Reagovat
Beči

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Beči

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rothbard

Taktika de Boera? Nemůžete kritizovat něco, co neexistuje.

Reagovat
Neutron

Reagovat
dinss

Hrozně se mi líbilo, jak fanoušci Nizozemska zvedají pohár...asi moc brzo.

Reagovat
martin.b

"The worst manager in PL history" Oranjes pod Koemanem vs pod tímhle trenérským klaunem jsou dost odlišný světy.

Reagovat
Manchestersky Krocan

Tepe? aký je základný tvar tohto divného slova?

Reagovat
pobody's nerfect

Wigwam

Reagovat
Neon

Reagovat
Nebelung

Reagovat
cubinho

Reagovat
Manchestersky Krocan

Reagovat
Riviera Kid

Tepat

Reagovat
Beči

Parta průměrných fotbalistů Ti jsou namyšlení a arogantní, i když dostali klepec.

Reagovat
Puskas

0 střel na bránu. Prý u nich poprvé v historii velkých turnajů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele