Novým trenérem Polska se za odvolaného Santose stal Probierz

20.09.2023, 09:47
Aktuality
Michal Probierz (© AFP)

Novým trenérem reprezentantů Polska, kteří jsou soupeřem českého týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024, se stal Michal Probierz. Nahradil odvolaného Fernanda Santose. Informoval o tom polský svaz.

Probierz poprvé povede národní tým v říjnových kvalifikačních zápasech s Faerskými ostrovy a Moldavskem. "Jde o nejlepší možnou volbu. Přeji novému trenérovi hodně štěstí," uvedl předseda polského svazu Cezary Kulesza.

Padesátiletý Probierz dosud působil u polského výběru do 21 let. Před tím mimo jiné vedl Jagiellonii Bialystok a Cracovii Krakov, se kterými vyhrál národní pohár. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším polským trenérem.

U národního týmu nahradil osmašedesátiletého Santose, který byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Pod vedením portugalského kouče Polsko do evropské kvalifikace vstoupilo porážkou 1:3 v Praze a po pěti kolech mu s šesti body patří předposlední čtvrtá příčka.

V čele tabulky kvalifikační skupiny E je Albánie se ziskem deseti bodů. Český tým na druhé příčce má osm bodů stejně jako třetí Moldavsko. Poslední místo patří Faerským ostrovům, které dosud získaly jediný bod.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

On tam teda nejde Ted Lasso jak avizoval Jerzy Dudek?

Reagovat
jsemdement

Tak snad to neprobere.

Reagovat
noustres

Probieren Trainer.

Reagovat
Kocour Klapuška

Kde je titulek: Snad se Probierzou?

Reagovat
Salfovic

Ty vole, vždyť to je Paclík.

Reagovat
Moshe Dajan

Křížený s Taclíkem.

Reagovat
Knight_in_fire

Proporzec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele