Olatunji odehrál fantastickou druhou půli, chválil Priske po Liberci

18.02., 23:23
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Brian Priske, trenér Sparty, po domácím vítězství 2:1 nad Libercem v 21. kole první ligy ocenil výkon útočníka Victora Olatunjiho. Na tiskové konferenci vtipkoval, že si o přestávce nigerijský útočník vyměnil kopačky, jelikož poté zaznamenal gól a asistenci. Priske se také pozastavil nad kontaktní brankou Slovanu, jíž podle něj předcházel ofsajd. Jeho protějšek Luboš Kozel s tím nesouhlasil, navíc si myslí, že domácí měli dohrávat bez vyloučeného Jakuba Peška.

Olatunjimu v úvodním dějství několikrát od nohou utekl míč, po přestávce se však jeho výkon zvedl. "Nevím, kdo mu o poločase řekl, aby si vyměnil kopačky. Pomohlo to, protože odehrál fantastickou druhou půli. Mám z něho radost, prožil i dobrou zimní přípravu, v tréninku je na sebe náročný," řekl Priske.

Obhájce titulu si díky razantnímu nástupu do druhé půle vypracoval dvoubrankový náskok po trefách nejlepšího ligového střelce týmu Lukáše Haraslína a Olatunjiho. Slovan snížil v 68. minutě po diskutabilní situaci. Na dlouhý nákop jednoho z hostujících hráčů si naběhl střídající Filip Horský, který se na první pohled nacházel v ofsajdu. Mládežnický reprezentant ale nakonec přenechal míč Olafu Kokovi, jenž před vyběhnuvším gólmanem Peterem Vindahlem přihrál Horskému a ten do prázdné branky skóroval.

"Je to legitimní otázka směrem ke komisi rozhodčích. Je to těžké rozhodnutí z pohledu sudích i VARu. Určitě to ale je ofsajd, ovlivnilo to Peterovo rozhodnutí zůstat v brance. Verdikt ale musíme respektovat," uvedl Priske. "Nemyslím si, že to byl ofsajd, protože Horský nehrál balon. Kok určitě v ofsajdu nebyl. Viděl jsem to ale jen v reálu," prohlásil Kozel.

"Bylo tam ještě pár dalších sporných situací, třeba s Pešou (Peškem)," připomněl Priske situaci v 36. minutě. Sparťanský záložník Jakub Pešek u postranní čáry fauloval Nicolase Pennera v době, kdy už měl žlutou kartu. "Je to jasná žlutá karta. Nevím, proč ji rozhodčí neudělil," prohlásil Kozel.

Autor: ČTK

Komentáře (101)

Přidat komentář
kilobyte

Je pravda, že kdyby nešel Horský aktivně za míčem, tak mohl Vindahl vyběhnout a byl by u míče dřív. Tím pádem prostě jeho ofsajdové postavení ovlivnilo situaci a byl to tedy ofsajd.

Reagovat
Mr.Mike

Jako vetsinou cekaj rozhodci v tehlech situacich az kdyz se hrac fakt dotkne mice

Var to asi mel spis posoudit jako ofsajd, ale pro me docela tezka situace je mozny ze to prave nebylo zjevny pochybeni pro var na to aby to opravoval

Reagovat
kilobyte

Ofsajd buď je a nebo není. Zjevně pochybení se tam neřeší. Centimetrový ofsajd taky není zjevné pochybení, ale když je kalibrovaná čára, tak to opravuje.

Reagovat
letitfly

Tady ale není otázka jestli byl v offsidovým postavení nebo ne, to je přece jasný. Ale je otázka, jestli se zapojil do hry, a to už je prostě o subjektivním posouzení rozhodčích

Reagovat
kilobyte

Pokud se podle rozhodčích zapojil do hry Sadílek na druhé straně, tak Horský se zapojil určitě.

Reagovat
Luka3enko

Přesně tak jsem to taky viděl, ale fakt nevím jak se tohle má správně vyhodnotit. Díkybohu to nerozhodovalo o bodech, protože bych se z toho cítil trochu naštvaný. Snad nám komise řekne, zda to bylo posouzeno správně.

Reagovat
Imos

jestli bude komise řešit tohle místo druhé žluté Peška třeba tak se budu cítit trochu naštvaný

Reagovat
lampas

Reagovat
Skleepy

Místo rovnou červené pro Horského za koleno do Krejčího*

Reagovat
Imos

Reagovat
Skleepy
Reagovat
GrimeBaller98

souhlasim, ze cervena, ale tohle bylo na konci zapasu a neovlivnilo by to zapas jako cervena pro Peska. Wiesner by s klidem taky mohl jit ven. Sparta si vazne nema na co stezovat, pak se v Evrope divite

Reagovat
kilobyte

V Evropě jsme dostali jednu červenou a ta podle mě nebyla. Spíše chtěl rozhodčí vyrovnat počty. Takže se fakt nedivíme.

Vy proti nám děláte zákroky na červené skoro každý zápas a pak si ještě dokážete stěžovat, že mi nedostáváme karty.

Reagovat
GrimeBaller98

Dokazeme si stezovat ano a nemuzes se divit nebo mas kratkou pamet? Finale Mol Cupu, zapas minuly rok v Liberci, kdy uradovala lesba Adamkova za VArem a ted cervena pro Peska, byt to naopak, tak rozhodci ani nachvili nevaha

Reagovat
kilobyte

Frýdek dostal aspoň tu žlutou. Horský nedostal nic. Varfolomejev loni taky jen žlutá a to byla jasná červená, proč jí teda rozhodčí bez váhání nedal.

Reagovat
GrimeBaller98

Aspon tu zlutou , kdyz jde prezkoumavat VAR, tak rozhodci nemuze dat zlutou, jen cervenou.

S kartama pro Horskyho a Varfolomejeva souhlasim, ale Horskyho cervena byla na konci a Varfolomejeva v prodlouzeni, coz urcite neovlivni zapas jako CK v 1. polocase pro Frydka i Peska.

Reagovat
kilobyte

Takže Frýdek žlutou nedostal? To jak hodně by to ovlivnilo zápas nemůžeš vědět.

Reagovat
GrimeBaller98

Nauc se pravidla uz dostal zlutou, ale nespravne. Kdyz to sel kontrolovat VAR, tak bud cervena a nebo nic a ten zakrok byl na cervenou jednoznacne.

Reagovat
Skleepy

Sorry, ale jsi mimo. VAR ho může povolat pouze na přezkoumávání červené karty, ale pokud sudí rozhodne, že to na červenou není, tak může udělit žlutou. Nebyl to jediný případ, kdy se toto stalo.

Reagovat
GrimeBaller98

Jak pisu vyse, nauc se pravidla, pak se o tom muzeme bavit. Strasne deluded fanousci, kteri neumi uznat, to ze se jim dost vyrazne pomaha dlouhodobe, ale kdyz se to deje pro ostatni, tak jste prvni kdo breci nejvic.

Reagovat
Skleepy

Napiš to klidně pětkrát, ale jsi mimo.

Reagovat
kilobyte

No vidíš, takže nás rozhodčí poškodil i v tomhle případě. Tak přestaň brečet.

Reagovat
vestinustarychdubu

Ty trenujes na olympiadu v mentalni gymnastice? Tvoje myslenkovy pochody a mentalni obraty jsou uplne mimo.

K tomu Frydkovi a “aspon zlutou” - zjevne si nepochopil ten prispevek - ze to byl faul na cervenou, to byl. Nicmene, Frydek nemohl dostat jen zlutou - VAR resi pouze fauly na cervenou, takze bud ji mel dostat (a dostal by ji zaslouzene), nebo nemel dostat nic. Jenze rozhodci z toho prave udelal sracku tim, ze i pres zasah VARu dal jen zlutou.

Reagovat
kilobyte

To nic nemění na tom, že Frýdek byl víc potrestaný než Horský.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Imos

To fakt nemyslíš vážně, zákrok na červenou byla maximálně minulou sezonu ta Ivanova, jinak nic, naopak tam bylo víc tvrdých zákroků od vás

Reagovat
Skleepy

Já si na nic nestěžuju dafuq. Jen poukazuji na to, že tam byly sporné situace na obě strany.

Reagovat
lampas

Tohle opravdu není faul, je to v rámci zápalu boje o míč, kdy tam Krejčí zbytečně nechal hrudník. Za faul se odjakživa považují úmyslné zákroky (!) s cílem získat pro svůj tým nějakou výhodu, či záměrně ublížit protihráči.

Reagovat
kilobyte

Sice byl byl za ním, ale v zápalu boje o míč kopne do Krejčího před sebou.

Reagovat
lampas

Otázka je, jestli se vůbec kolenem toho Krejčího dotkl. Na videu to vypadá spíš jako náznak kopu, na který pak Krejčí reagoval jak typicky fotbalista reaguje.

Reagovat
kilobyte

Z druhé strany bylo vidět, že tam dotyk byl.

Reagovat
verv

Udělat tohle Krejčí, tak by se všichni mohli posrat, ale naopak je to jenom v zápalu boje o míč

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Skleepy

Zbytečně tam nechal hrudník. Úplně si o to koleno říkal.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
doshcz

Reagovat
ratusek

Reagovat
verv

Reagovat
r.mrazik

udelat to krejci nebo boril,tak by se vsichni mohli posrat

Reagovat
Mr.Mike

Tak zas ty dva si za to muzou sami ale

Reagovat
doshcz

zajimave, ze v Karvine byl minuly vikend metr rozhodciho stejnej, vetsina lidi to chvalila a nikdo neresil ze tam Spartu okopavali jak brambory a Bohac mohl mit tak 4 zluty za polocas

Reagovat
Imos

copak se bavím o zápase s Karvinou? I podle metru v tomhle zápase to měla být druhá žlutá

Reagovat
doshcz

tak to prave vubec no

Reagovat
Imos

sakra kdykoliv je tohle zákrok na žlutou, hlavně když to není první jeho takový zákrok v zápase

Reagovat
Mr.Mike

Podle me, at uz by ten gol uznali nebo ne, tak by komise rekla ze to je spravne

Reagovat
naheCZ

Jako já nevím, ale těchto situaci jsem viděl už dost a pískat ofsajd jsem z toho viděl fakt výjimečně. Tady mě přemýšlet o tom, že Vindahl mohl vyběhnout mě teda prvně ani nenapadlo a asi ani rozhodčí. Ono se většinou vyhodnocuje, zda tím pohybem nestrhneš obránce.

Reagovat
kilobyte

Po pár minutách písknul ofsajd Sadílkovi, protože byl moc blízko obránce a tím ho "donutil" odkopnout. Přitom se míči nepřiblížil tolik jako Horský a ani ne nezúčastnil souboje.

Jasně míč už měl Liberec, ale pokud rozhodčí posoudil, že Sadílek ovlivnil hru, tak by ro měl stejně posoudit i u Horského.

Reagovat
naheCZ

Já řeším situaci Horského (Sadílka si v hlavě nevybavím) a tyto situace se prostě jako ofsajd neposuzují snad co fotbal sleduju. A najednou se to bude brát jako hrubý ovlivnění a chceme, aby to VAR odvolal...OK no, myslím že rozhodčí dělají daleko větší chyby, než že nevidí Vindahlovi do hlavy a nepřemýšlí, jestli náhodou nechtěl třeba vyběhnout, protože obránce žádného přímo neovlivnil, takže to nepřipadalo v úvahu.

Reagovat
kilobyte

Hned jak Horský běžel od míče, tak Vindahl začal vybíhat. Z toho jde asi vyvodit, že kdyby Horský neběžel za míčem, tak by vyběhnul dřív.

Jaký zas hrubý ovlivnění? U ofsajdu se řeší jen jestli ovlivnil a nebo ne. Když bude hráč stát ve výhledu brankáře a útoční to narve do šibenice, tak to bude taky ofsajd, i když by to brankář nemohl chytit. Nebo když půjde míč do ofsajdu a obránce ten míč odkopne, tak je to taky ofsajd, i když třeba o tom hráči obránce ani nevěděl.

Reagovat
naheCZ

Řeší se jestli ovlivnil nebo ne - to s jistou fakt říct nemůžeš. A jak se na to dívám kolikrát chci, vyloženě vyběhnutí po míči Vindahl předvedl teda později, než Horský přestal po míči jít (čímž neříkám, že ho to reálně neovlivnilo v zárodku situace, jen že rozhodčí může spekulovat).

Reagovat
kilobyte

Dobře a proč se teda pískají ofsajdy, protože hráč cloní brankáři? Tam může taky rozhodčí jen spekulovat, jestli to ovlivnilo brankáře. Pokud je tam možnost, že to brankáře ovlivnilo, tak je to ofsajd.

Reagovat
naheCZ

Že hráč brání ve výhledu fakt poznat dokážeš daleko líp, než jaké byli myšlenkové pochody. To už můžeme rovnou brát to, že pokud kdokoliv ze soupeře toho útočícího hráče viděl, tak ho to vlastně nějakým způsobem ovlivnilo minimálně v hlavě, takže vždy ofsajd.

Reagovat
kilobyte

Jenže se neposuzuje jestli brankáře ovlivnil, ale jestli mohl. I když je jasný, že by to brankář neměl, tak když někdo stojí v ofsajdovém postavením mezi ním a střelcem, tak je to ofsajd.

Reagovat
naheCZ

A nemůže toho brankáře ovlivnit ten hráč v ofsajdu vlastně ve všech případech, protože on tu situaci má před sebou a nikdy si to nevyhodnotí: "Jo, toho můžu ignorovat, ten stojí v ofsajdu, dělám jak kdyby tam nebyl".

Když někdo stojí v ofsajdovém postavením mezi ním a střelcem - ano, toto je tak krásně specifikované, že tady je to více méně jasně, ale i tak to rozhodčí jsou schopni posoudit jinak

Reagovat
kilobyte

Tak on včera Horský naznačoval, že bude míč hrát, takže podle mě prostě ovlivnil Vindahla. Ale popravdě bych nechtěl být u VARu a rozhodovat to. Protože ani jedno řeší by podle mě nebylo úplně "správný".

Reagovat
naheCZ

Však složitý to právě je a já být u VARu, tak prostě nechám rozhodnutí na hřišti. Já jsem zvědav, jestli a jak se k tomu komise vyjádří a nebo aspoň někdo, kdo tomuto jasně rozumí. U té komise to bude těžké, vybrat 4 situace z tohoto kola pro ně bude dost složité

Reagovat
kilobyte

Vyberou 4 situace, u kterých budou moc říct, že byly rozhodnuty správně.

Reagovat
lampas

To řešení bylo naprosto ukázkově správný, možná bych ho i označil za highlight rozhodnutí rozhodčích v téhle sezoně. Ono kdyby nad kdokoliv z trojce hlavní/asistent/VAR přemýšlel na chvíli jak tady popisuješ, tak z toho vznikne naprostá bramboračka a kontroverze na dva týdny dopředu.

Reagovat
kilobyte

O pár minut později podobně přemýšleli u ofsajdu Sadílka.

Reagovat
vestinustarychdubu

Presne tohle uvazovani, neustaly putvani se v zakroku, vesteni z kavovyho logru a nekonecny prekrucovani dela z VARu sracku, kterou je. Pak jsou presne ty momenty, kdy na to VAR kouka s rozhodcim tak dlouho, az tam nejakej naznak najdou

Reagovat
Imos

Sakra a v jakým vesmíru tady brání ve výhledu brankáři?

Reagovat
kilobyte

V jakým vesmíru si z toho pochopil, že měl bránit ve výhledu brankáři? Bránil mu ve vyběhnutí.

Reagovat
Imos

když vybíhal skoro od půlky? děláš jako by to bylo na hraně vápna a Vindahl se rozběhl na úplně druhou stranu od Olafa, je naprosto zřejmý že Horský nikoho neovlivnil

Reagovat
kilobyte

A kde se poprvé dotknul liberečák míče?

Reagovat
Imos

Olaf před vápnem s tím, že Vindahl vyjel pozdě a fakt tvoje konspirace že možná čekal na čáře protože viděl Horskýho jsou k smíchu

Reagovat
kilobyte

Tak si to pust ještě jednou, protože poprvé se dotknul až hluboko ve vápně, kde by Vindahl určitě byl dříve, kdyby vystartoval hned a nečekal, co udělá Horský. Možná je spíše k smíchu, že komentuješ něco, co jsi neviděl a nebo viděl špatně.

Reagovat
Imos

Spíš je k smíchu, že ty víš moc dobře co by Vindahl dělal a nedělal a je to pro tebe zaručený fakt, který je nezpochybnitelný a Sparta byla zase jako z tvého pohledu každý kolo ojebaná

Reagovat
kilobyte

A kouknul ses teda na to? Viděl jsi, kde se Olaf poprvé dotknul míče? Fakt si myslíš, že by tam Vindahl nebyl dřív, kdyby startoval o pár sekund dřív? A nemusíš mi psát, co je k smíchu a jak se chovám. Stačí jen jednoduché odpovědi ano/ne. Pak už to nemá smysl řešit.

Reagovat
Imos

jednoduché ano/ne, ty jsi dobrej. Ano, viděl, ne nemyslím si, že by tam byl dřív. Když ty si zarytě hájíš svoji těží, tak ti řeknu druhou. Horský se vytlačil ze hry sám, Vindahl čekal, že obránce Olafa stihne a připravoval se na malou domů, proto nevybíhal, když už ten obránce souboj prohrál tak Vindahl logicky vyběhl o chlup pozdě.

Reagovat
lampas

Reagovat
Greny

Tam je to jednoduchý toto bych jako ofsajd pískal, ovlivnil ?? Ano obránci ani brankář nevěděli zalda bude hrát Horský nebo ten druhý to už samo o sobě je ovlivnění ne? Kdyby běžel od míče a rovnou si nabíhal jinam tak bych ofsajd nepiskal.

A k zákroku na Krejčího, stejně jak na Douderu a Hellebranda v tomto kole ani jedno nebyla redka

Reagovat
naheCZ

Otázka je, jestli to fakt můžeš takto vzít, protože já skoro vždy viděl ten ofsajd neodpískáný, když se hráč prvně rozběhl za míčem a pak si to rozmyslel a pustil spoluhráče. A vlastně kdy tím postavením v hlavě toho soupeře neovlivníš? On tě prostě musí vždy brát v potaz a přizpůsobit se.

"Zjevně se pokusí zahrát míč, který je v jeho blízkosti, přičemž ovlivní soupeře" je z pravidel, k čemu je ta situace nejblíž. Jestli se bere jako ovlivnění i to "v hlavě", tak tady nemáme nad čím přemýšlet, byl to ofsajd, ale pak celou dobu rozhodčí tyto situace posuzují špatně. Když vezmu nějaký pohyb nebo akci soupeře, tak na obránce to vliv nemělo, ten pohyb přímo na něj nenavázali (a takto jsem to vždy slyšel vysvětlované). A pak je tu Vindahl a to je za mě prostě neposouditelný. Říct "určitě by jinak vyběhnul" je pěkný, ale neověřitelný v té situaci.

Jednoduše je to totálně debilní situace na posouzení a ať se k tomu vyjádří někdo povolanější. Já vycházím z toho, co jsem za svůj život při sledování fotbalu viděl, a s touto situací jako puštěnou nemám absolutně nejmenší problém (a fakt ne kvůli tomu, že to bylo proti Spartě, neměl bych s tím problém, i kdyby jsme takto dostali gól my).

Ještě k těm redkám: Horský ju tady dostat měl, někde jsem viděl argumentaci, že ho vlastně nijak zvlášť netrefil, ale tady se má počítat už úmysl. U Douděry to ještě beru, tam to pro změnu právě úmysl nebyl.

Reagovat
naheCZ

Jo a jinak, abych doplnil to "ať se vyjádří někdo povolanější", tady rozhodčí na twitteru tvrdí, že to ofsajd není:

https://twitter.com/KubacekVojtech/status/1759518357173219509

Reagovat
kilobyte

Ok, jenže tohle samé podle mě platí i pro ten ofsajd Sadílka o pár minut později. A tam to rozhodčí písknul po odkopu hráče Liberce.

Reagovat
Mr.Mike

Nevim no..me prijde takovej nemastanej neslanej, obcas vypada ze se mu nechce napadat a hra ho nezajima..casto zbrklej a hodne toho zkazi, ani ze by podrzel tolik micu pri nakopu se mi nezda

Ale vzdycky pak da hrozne dulezitej gol

Reagovat
Luka3enko

Jako já jsem psal kámošům, že doufám, že v poločase zůstane v kabině, protože posral strašně moc útoků a řešení těch situací bylo skoro vždycky špatně, nebo nekvalitně. Po půlce mi to díkybohu vrátil.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Annabella

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ve čtvrtek Victor ve středu útoku a Kuchtič vpravo od začátku, Karabec na hřiště v šedesátý...a doufám, že ne Pešek základ

Reagovat
ACSeRw!n

na LWB pripada v uvahu jenom Pesek a Wiesner, takze asi fakt radsi ten Wiesner no, Pesek je silenej

Reagovat
icefish

Snad se Wiesner otřepe z té neproměněné šance - včera nebyl moc dobrej, vypadá to, že to na něm leží

Reagovat
ACSeRw!n

vcera to odpracoval dobre dozadu, jen vyjmecne nebyl videt vepredu

Reagovat
kilobyte

Což se mu nedivím, že se moc dopředu necpal. Potom co si mohl přečíst.

Reagovat
ACSeRw!n

taky dostal urcite i od treneru kartac.. at to dopredu moc nehroti a pripravi si hru na ctvrtek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Greny

Preciado LWB nezahraje ??

Reagovat
kilobyte

Tak Preciado bude hrát RWB.

Reagovat
Greny

Jsem si říkal že by to tam mohl dát Vydra

Reagovat
kilobyte

Je pravda, že tam jednou už hrál a docela mu to šlo. Ale dávat kvůli tomu Preciada nalevo? To by byli 2 poloviční řešení. Preciado musí být napravo. Nalevo Wiesner a nebo Vydra. Pokud nebude připravený Zelený. Možná ještě Sadílek by se mohl zkusit.

Reagovat
Greny

A co 4-5-1 výjimečně ?

Reagovat
kilobyte

Zas to máš změnu něčeho, co funguje kvůli jednomu hráči. Navíc i pak nemáme nikoho 100% na toho levého beka.

Reagovat
Mr.Mike

Jako pokud by byl schopnej nacentrovat levackou tak by to nebylo spatny reseni, z prava tam sype dobry centry

ma skvely vyvezeni mice a na levo by se mohl uvolnovat do stredu hriste

Reagovat
GrimeBaller98

Ta nevdecna krysa by bez Liberce obracela hamburgery nekde v Larnace a on jeste schvalne slavi, to je respect ke klubu

Reagovat
ACSeRw!n

SIUUUUUUU

Reagovat
GrimeBaller98

Jestli s timhle fotbalem, kdy vas zatlaci prumernej ceskej klub, chcete hrat s Galatasaray, tak to vas 0:5 nemine :)

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

zatlacil asi posledni tri minuty.. wow.. ve ctvrtek to bude uplne jina sestava a zapas

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Skleepy

Reagovat
delfin

Reagovat
Lemond Laws

Gol Liberece jasnej osfsajd, Pešek ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele